خرید تور تابستان

آشنایی با قوانین و مسائل حقوقی استارتاپ ها

رپورتاژ آگهی

با توجه به رشد کسب‌وکارهای جدید توجه به مسائل حقوقی استارتاپ ها به‌عنوان یکی از الزامات مهم و ضروری در نظر گرفته می‌شود که برای این منظور قوانین خاصی تا کنون وضع شده است.

برای ورود به هر نوع فعالیت اقتصادی نیاز است که با قوانین و استانداردهای خاص آن برای رسیدن به موفقیت آشنا شوید. همانند سایر کسب‌وکارها، استارتاپ‌ها نیز دارای مجموعه‌ای از قوانین مختص و مشخص به خود هستند که برای شروع فعالیت در این زمینه باید آگاهی کاملی نسبت به آن‌ها کسب کرد.

اهمیت توجه به استارتاپ‌ها و الزامات حقوقی که دارند

یکی از مهمترین دغدغه‌هایی که صاحبان کسب‌وکارها با آن روبه‌رو هستند مسائل قانونی استارتاپ‌ها است. ازجمله این قوانین می‌توان به ارتباط با بنیان‌گذاران، سرمایه‌داران، کارمندان، سازمان‌ها و ارگان‌های مربوط اشاره کرد.

تمامی این موارد به نوعی جزء الزامات حقوقی کسب‌وکارهای نوپا محسوب می‌شوند، از همین رو برای پیشرفت و توسعه روزافزون فعالیت‌ها استارتاپ‌ها، توجه به قوانین و الزامات حقوقی به‌عنوان یک مسئله بسیار مهم مد نظر قرار می‌گیرد.

مسائل حقوقی استارتاپ ها کدام است؟

به‌طور کلی از زمان ثبت یک ایده تا موقعی که افراد می‌خواهند فعالیت خود را به‌عنوان یک کسب‌وکار نوپا آغاز کنند و همچنین در مرحله توسعه فعالیت‌ها، رعایت مسائل حقوقی استارتاپ‌ها بسیار حائز اهمیت است.

هرچند قوانین مربوط به استارتاپ‌ها در ایران هنوز به‌طور کامل مشخص نشده اما افرادی که قصد شروع یک فعالیت جدید و ثبت ایده را دارند لازم است که با تمامی مسائل حقوقی در بخش‌های مختلف آشنایی داشته باشند.

به‌طور کلی قوانین و مقرراتی که برای استارتاپ‌ها در نظر گرفته می‌شود شامل چندین بخش مختلف است که قبل از شروع کار، در زمان رشد و بعد از توسعه‌یافتن مورد بررسی قرار می‌گیرد که به شرح زیر هستند.

قوانین و مسائل حقوقی استارتاپ ها قبل از راه‌اندازی

قبل از شروع به کار، برخی از مسائل حقوقی همچون ثبت ایده، ثبت شرکت یا موسسه، دریافت مجوزها، قرارداد با تیم فنی، شریکان و بنیان‌گذاران ازجمله اقدمات مهم و ضروری خواهد بود.

در واقع قبل از اینکه یک ایده جدید به‌صورت اجرایی درآید و راه اندازی استارتاپ انجام شود، گروهی از افراد خلاق و مبتکر مسئولیت انجام تمام فعالیت‌ها را بر عهده دارند که باید قوانین مختلفی را برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی در نظر بگیرند.

یکی از مسائل حقوقی استارتاپ ها در زمان شروع به کار این است که افراد حاضر در این مجموعه باید یک اساس‌نامه تنظیم کنند که نام و نوع شرکت همراه با موضوع فعالیت در آن تعیین شود.

مسائل حقوقی استارتاپ ها در حال کار

زمانی که مجوزهای لازم برای شروع به کار یک استارتاپ دریافت می‌شود باید به‌دنبال بررسی قوانین و مسائل حقوقی مربوط به دوران رشد باشید که موارد مختلفی را شامل می‌شود.

استارتاپ‌ها در حین فعالیت خود با مسائلی مانند ثبت برند و لوگو، تامین منابع انسانی، تولید محتوا، قرارداد با کارکنان و بسیاری از قوانینی که مرتبط با بیمه و مالیات هستند، روبه‌رو می‌شوند.

یکی دیگر از بخش‌هایی که افراد باید برای رشد استارتاپ خود در نظر بگیرند فعالیت‌های تبلیغاتی است که در این راستا بهتر است به‌منظور جلوگیری از حملات سایبری، حقوق و قوانین لازم را بشناسند.

قوانین و مسائل حقوقی استارتاپ های رشدیافته

توجه به مسائل حقوقی استارتاپ ها در زمانی که رشد پیدا می‌کنند، تاثیر زیادی بر روی پیشرفت آن‌ها دارد برای این منظور به‌روزکردن ساختار مدیریتی یکی از مهم‌ترین اقدامات در این زمینه به‌شمار می‌رود.

باید این را در نظر داشته باشید که به‌طور معمول استارتاپ‌ها با میزان سرمایه پایینی کار خود را آغاز می‌کنند و برای اینکه بتوانند به رشد پیوسته ادامه دهند باید تا نسبت به جذب سرمایه‌گذار اقدام کنند.

از دیگر مسائل حقوقی مرتبط با استارتاپ‌های رشدیافته باید به مواردی همچون ارزش‌گذاری، فروش سهام، خرید کسب‌وکارهای کوچک و افتتاح نمایندگی را نام برد.

با درنظرگرفتن تمامی مسائل و قوانینی که برای پیشرفت و رشد یک استارتاپ وجود دارد، برای جلوگیری از بروز مشکلات حقوقی لازم است که افراد از مشاوره حقوقی کسب و کار بهره‌مند شوند تا تمامی نکات را در اختیار آن‌ها قرار دهد.

آشنایی با انواع قراردادهای حقوقی استارتاپ ها

هدف قراردادهای استارتاپی کنترل و نظارت بهتر بر روی روابط بین افراد در یک گروه، کاهش‌دادن خطرات احتمالی و پیش‌بینی روابط در یک چارچوب مشخص است که می‌توان با توجه به طرفین قرارداد و هدف از تنظیم آن، انواع مختلفی از آن‌ها را نام برد که عبارت‌اند از:

  • قرارداد محرمانگی: براساس این قرارداد، سرمایه‌گذار و کارمندان از لحظه‌ای که وارد استارتاپ می‌شوند، موظف هستند که شرایط رازداری را رعایت کنند که هدف اصلی آن محافظت از ایده‌ها و اطلاعات یک کسب‌وکار نوپا خواهد بود.
  • قرارداد بنیانگذران: یکی از اولین قراردادهای است که برای راه‌اندازی یک استارتاپ نیاز است و برای افرادی در نظر گرفته می‌شود که با مشارکت یکدیگر یک کار را آغاز می‌کنند تا از این طریق درصد سهم آن‌ها مشخص شود.
  • قرارداد وستینگ: این نوع قرارداد در استارتاپ‌ها نوعی محافظ برای بنیانگذران اصلی خواهد بود و تعیین می‌کند که هر فرد چه مقدار سود از فعالیت‌های کسب‌وکار را دریافت می‌کند.

مشکلات حقوقی که برای استارتاپ‌ها وجود دارد

لازم و ضروری است که استارتاپ‌ها قبل از شروع کار و فعالیت رسمی خود با مشاوران کسب‌و‌کار برای آگاهی یافتن از جدیدترین قوانین حقوقی استارتاپ ها مشورت داسته باشند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.

درحال‌حاضر برای رشد بیشتر کسب‌وکارهای نوپا، قانون حمایت از استارتاپ ها در نظر گرفته می‌شود اما در این میان برخی از مشکلات حقوقی وجود دارد که افراد به‌دلیل عدم آگاهی با آن‌ها روبه‌رو می‌شوند.

یکی از مهم‌ترین مواردی که باعث بروز مشکلاتی در رابطه با مسائل حقوقی استارتاپ ها می‌شود، مربوط به نداشتن مجوز است که درصورت عدم توجه به این مسئله امکان دارد که شما با ضرر و زیان‌های مالی مواجه شوید.

در ضمن باید در نظر داشته باشید برخی دیگر از مسائلی که می‌تواند یک کسب‌وکار نوپا را تهدید کند و باعث ایجاد مشکلات حقوقی برای آن‌ها شود شامل موارد زیر هستند:

  • غیرقانونی‌بودن فعالیت
  • ایجاد مشکلات مالیاتی
  • غیرمنصافه‌بودن قراردادها
  • تجاوز به حقوق فکری و معنوی استارتاپ
  • ابهامات مربوط به حقوق سرمایه‌گذران و سهامداران

جمع‌بندی

برای اینکه بتوانید یک ایده جدید را ثبت کنید و به مرحله اجرا درآورید لازم است تا به مسائل حقوقی استارتاپ ها که در مراحل مختلفی مورد بررسی قرار می‌گیرد توجه کافی داشته باشید.

استارتاپ‌ها قبل از شروع به کار، در زمان رشد فعالیت‌های خود و همچنین بعد از توسعه‌پیدا کردن، با مسائل حقوقی متفاوتی روبه‌رو می‌شوند که درنظرگرفتن این موارد به پیشرفت بیشتر آن‌ها کمک می‌کند.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا