مسوولیت من حفظ عشق، امید و اعتدال است
رييس جمهوري اسلامي ايران گفت: انتخابات خرداد ۹۲ نشانگر عزت خواهي مردم ايران بود و اين واقعيت را مورد تاكيد قرار داد كه مردم سالاري ديني در ايران نهادينه شده و ماندگار است.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از ايرنا، حجت الاسلام والمسلمين دكتر «حسن روحاني» عصر امروز(شنبه) در مراسم تنفيذ حكم رياست جمهوري خود به عنوان هفتمين رييس جمهوري كشورمان افزود: انتخابات خرداد ۹۲ گرچه با ترديد و سوءظن بخشي از جامعه آغاز شد اما با تاييد و استقبال عموم مردم به پايان رسيد.
وي اظهار داشت: اين انتخابات با شفافيت، رقابت و آرامش كامل برگزار شد و نتيجه آن براي بسياري غافلگيركننده بود.
**انتخابات ۲۴ خرداد از شكاف هاي اجتماعي، سياسي و فرهنگي كاست
رييس جمهوري همچنين با تشكر از درگاه خداوند متعال اظهار داشت: تقارن اين مراسم با روزهاي پاياني ماه مبارك رمضان به فال نيك مي گيرم و از كلام شهيد رمضان، امير المومنين(ع) كه پايه هاي حكومت را محكم و استوار نگه داشت، تبرك مي جويم.
وي تصريح كرد: انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ گرچه با ترديد و سوء ظن بخشي از جامعه آغاز شد، اما با تاييد و استقبال عموم مردم به پايان رسيد.
رييس جمهوري ادامه داد: انتخابات با شفافيت، رقابت و آرامش كامل برگزار شد كه نتيجه آن براي بسياري غافلگير كننده بود.
روحاني خاطرنشان كرد: ايران كه از منظر بدخواهان قرار بود در اثر تحريم و انزوا در ستيزه اي داخلي فروغلتد و شكافي بزرگ بين دولت و مردم ايجاد شود با انتخاباتي پر شور و مشارك گسترده اقشار مختلف مردم، خالق حماسه اي كم نظير شد.
روحاني يادآور شد: اين انتخابات فرآيندي بود كه با اتكا به خرد جمعي و با مشارك همه فعالان پايبند به نظام به گونه اي شكل گرفت كه نشانگر بلوغ نظام و بازسازي هرچه بيشتر اعتماد بين حاكميت و مردم شد.
وي افزود: همه مردم و نخبگان جامعه منافع ملي و شرايط كشور را به خوبي درك كردند و در راه سربلندي ميهن گام نهادند.
رييس جمهوري با تاكيد بر اين كه اين انتخابات نتيجه شكاف بين مردم و حاكميت نبود، گفت: مردم ايران در اين دوره از انتخابات شخصي را به عنوان رييس جمهوري خود برگزيدند كه سال ها در مسووليت هاي خطير نظام انجام وظيفه كرده بود.
**انتخابات ۲۴ خرداد نشانه عزت خواهي مردم ايران است
روحاني، انتخابات ۲۴ خرداد را نشانه عزت خواهي مردم ايران دانست و يادآور شد: انتخابات اين واقعيت را مورد تاييد قرار داد كه مردم سالاري در ايران نهادينه شده و ماندگار است و انقلاب اسلامي از پختگي، بلوغ و ثبات لازم برخوردار است.
وي افزود: فرآيندهاي مردم سالاري در ايران، پس از انقلاب تثبيت شد و از روند بسيار شايسته و مناسب برخوردار است.
رييس جمهوري تاكيد كرد كه مشاركت بالا، برگزاري سالم و بدون حاشيه انتخابات، شعارها و سياست هاي نامزدها و حجم گسترده بحث و نقد در جريان انتخابات نشان دهنده فرآيند رو به كمال در جمهوريت و اسلاميت نظام بود.
روحاني اظهارداشت: مردم در انتخابات ۲۴ خرداد حماسه اي بزرگ آفريدند و با حضور كم نظير در پاي صندوق هاي راي از شكاف هاي اجتماعي، سياسي و فرهنگي فروكاستند و بر وفاق و همگرايي ملت و منزلت جهان و منطقه اي ايران تاكيد كردند.
وي تصريح كرد: نشاط اميد و اعتمادي كه از دل اين انتخابات برآمد سرمايه اجتماعي جديدي را براي ايران مهيا ساخت؛ سرمايه اي كه نه تنها دفع، مخاطرات و تهديدهاي مختلف از دامان كشور را ممكن كرد، بلكه فرصت هاي جديدي را براي جهش در روند پيشرفت و توسعه همه جانبه و هدفمند كشور به وجود آورد.
وي يادآور شد:اگرچه انگشت اميد در اين انتخابات بيشتر به گفتماني نشانه رفت كه در برنامه هاي اين بنده كوچك متبلور بود، اما بايد عوامل اجتماعي، اقتصادي و سياسي فراوني را در پيدايش اين وضع دخيل دانست ؛ بايد قدردان رهبري معظم نظام و حضور فعال و موثر همه گروه ها، اقشار و طبقات اجتماعي و نقش آفريني شخصيت هاي برجسته، علما، مراجع، نخبگان و جريانات كشور بود.
رييس جمهوري اسلامي ايران اظهارداشت: همه شهروندان ايراني با آرا و افكار مختلف و گرايش هاي متنوع سياسي دست بكار شدند و اميد و اعتمادي بزرگ در متن نظام ظهور يافت.
وي تكميل كرد: به يقين مسووليت محوري من از اين پس نيز حفظ همين عشق، اميد و اعتماد مردم خواهد بود.
روحاني اذعان داشت: مردم در اين انتخابات شگفتي آفريدند، بعد از اين نوبت تكليف ما مسوولان است كه پيام اين تحول و تغيير را بپذيريم و در همه سطوح نظام متعهد به احترام به آن باشيم.
وي اضافه كرد: حقوق و تكاليف ميان مردم و حكومت در همين جا معنا پيدا مي كند؛ تفسير چيستي و چرايي مشاركت و راي مردم ضرورتي است كه پيش روي سياست گذاران، برنامه ريزان و مسوولان نظام ما قرار دارد.
رييس جمهوري اسلامي ايران گفت: اميدوارم كه انديمشندان محققان و نهادهاي علمي و مدني دولت را در انجام اين مهم ياري دهند تا مبناي جهت گيري هاي سياست ها و برنامه هاي آتي كشور باشد.
وي ادامه داد: حداقل انتظار مردم از مردم در دولت جديد ايجاد ثبات و آرامش در همه زمينه ها و رفع دغدغه ها و تنگانهايي مختلفي است كه امروز كشور با آن مواجه است.
**لازمه پايبندي به عهد و پيمان با مردم وفاداري و راستگويي است
رييس جمهوري اسلامي ايران افزود : من توانمندي دولت را در تقويت پايگاه اجتماعي آن و پايبندي به عهد پيماني كه با مردم بسته است، مي دانم.
وي با بيان اينكه لازمه اين پايبندي و وفاداري، راستگويي در برابر مردم است، خاطر نشان كرد: اساس دينداري، اداي امانت و پايندي به عهد پيمان است.
** راستگويي سبب اصلاح امور و دروغ گويي سبب تباهي كارها است.
روحاني با اشاره به احاديثي از امير المومنين(ع) ادامه داد: اين دولت برعهد خود در شكوفا كردن اخلاق اسلامي و تلاش براي تبيين و تحقق احكام نوراني اسلام وفادار خواهد بود.
وي با بيان اينكه من با حمايت و پشتوانه مردمي پا به ميدان مسئوليت نهاده ام كه خواستار تغيير، بهبود معيشت و منزلت خويش هستند، اظهار داشت: مردمي مي خواهند زندگي بهتر به دور از فقر، فساد و تبعيض داشته، حرمت، كرامت، فضاي آزاد معنوي رعايت شده تا در آن به صورت عقلاني رشد و به آينده اي مطمئن اميدوار باشند.
رييس دولت يازدهم خاطر نشان كرد: خواسته هاي مردم به حق است اگرچه برآوردن همه اين خواسته ها به يكباره امكان پذير نخواهد بود.
وي گفت: دولت خواهد كوشيد داشته ها، نداشته ها، عوامل مساعد و نامساعد پيش رو را با صراحت و صداقت با مردم در ميان بگذارد و براي گذار از تنگناها، از قواي ديگر و مردم استمداد جويد.
دكتر روحاني تصريح كرد:جامعه ما به ويژه مردم بايد مدام سازوكارهاي گفت وگو، حق دانستن و درجريان امور بودن را بكار بندد تا در نخواستن هاي عقلاني، قانع و بر خواستن هاي لازم ترغيب شوند.
وي خاطر نشان كرد: استمرار اميد و اعتماد مردم كليد حل مشكلات موجود در كشور است. اين فضا را مي توان در كشور با رويكرد تعاملي و اعتدالي نگاه داشت.
رييس جمهوري افزود: كشور به عزم ملي براي دور شدن از افراط و افراطي گري در سياست گذاري و مديريت و تمركز بر حاكميت قانون و قانون گرايي نياز دارد.
وي با بيان اينكه گفتمان و برنامه اي كه در انتخابات رياست جمهوري مورد توجه اكثريت جامعه شد، نيز همين اعتدال و تعامل بود، گفت: اين سخن مشترك همه جريان ها و نيروهاي سياسي و اجتماعي است كه هم دستاوردهاي بزرگ انقلاب اسلامي را پاس مي دارند و به تلاش هاي دولت هاي پس از انقلاب حرمت مي نهند و هم دغدغه وضع خطير كشور و كاستي ها و تنگناهاي موجود در شرايط كنوني را درك مي كنند.
**اعتدال مشخصه بارز فرهنگ ايراني اسلامي است
روحاني ادامه داد: اعتدال مشخصه بارز فرهنگ ايراني – اسلامي است، اعتدال به معناي عدول از اصول و محافظه كاري در برابر تغيير و تحول نيست.
وي با بيان اينكه اعتدال رويكردي خردمندانه، فعالانه و صبورانه در جامعه براي دور شدن از ورطه افراط و تفريط است،خاطر نشان كرد:مسير استقرار و استمرار مردمسالاري ديني از اعتدال مي گذرد و تحول خواهي نيز بر مدار اعتدال مي چرخد.
رييس جمهوري اسلامي ايران با تاكيد براينكه اعتدال همان تحقق مشيعت الهي است كه براي اين امت وسط بودن را برگزيده است، افزود: من براساس رويكردي كه در انتخابات داشته ام و دانش و تجربه اي كه درعرصه انقلاب و مسئوليت هاي مختلف بدست آورده ام، خود را موظف مي دانم كه اين مفهوم را در قالب برنامه ها و اقدامات اجرايي دولت پي گيري كنم.
وي افزود: من به مشي اخلاقي و اخلاق فردي اعتدالي سخت پايبند ام، اما سياست هاي اعتدالي براي اداره كشور را فراتر از آن مي دانم.
روحاني با بيان اينكه اصلي ترين جنبه كاربرد اعتدال آن دسته ازاقدامات و برنامه هاي دولت خواهند بود كه وجه ساختاري دارند و توانمندي هاي دولت را براي پاسخگويي به نيازهاي جامعه بالا مي برند،افزود:پس بايد عدم تعادل هاي ساختاري در كشور را با آسيب شناسي هاي علمي به درستي شناخت و با اصلاحات ساختاري ظرفيت هاي فعلي نهاد دولت را در برابر جامعه تحول گرا ارتقا داد.
**جهت گيري دولت نجات اقتصاد ايران و تعامل با جهان است
رييس دولت يازدهم خاطر نشان كرد: جامعه ما در شرايط حساسي قرار دارد و بايد از رنج معيشت مردم كاست و فضاي زندگي آنها را گشود.بايد به اقتصاد بويژه توليد صنعتي و اقتصادي كشور رونقي ديگر داد.
وي جهت گيري دولت را نجات اقتصاد ايران، احياي اخلاق و تعامل سازنده با جهان عنوان كرد و ادامه داد: دولت بيش و پيش از هرچيز در پي مسايل معيشتي مردم و مهار آثار آسيب هاي اجتماعي خواهد بود و به موازات آن در عرصه روابط بين المللي گام هاي جديدي براي ارتقاي منزلت ايران براساس تامين منافع ملي و رفع تحريم هاي ظالمانه كنوني برخواهد داشت.
رييس جمهوري تصريح كرد: اگرچه تنگناها و مشكلات كشور فراوان است، اما افق هاي آينده روشن و اميد بخش است و اگر خلق حماسه سياسي با تدبير رهبر معظم انقلاب و اميد ملت ما مسير شد، خلق حماسه اقتصادي نيز ممكن خواهد شود.
وي با بيان اينكه جامعه ما ظرفيت هاي شناخته و ناشناخته بسياري دارد، گفت: مي توان به سرمايه هاي معنوي و مادي اين كشور تكيه كرد و بگذاريم فرصت خدمت براي تمامي ايراني هايي كه دل در گرو اين مرز و بوم دارند باز و سينه ها از كينه ها پاك و آشتي جاي قهر و دوستي جاي دشمني بنشيند.
روحاني خاطرنشان كرد: بگذاريم اسلامي با چهره رحماني اش، ايران با چهره عقلاني اش و انقلاب با چهره انساني اش و نظام با چهره عاطفي اش همچنان حماسه بيافريند.
وي از خدمات دولت هاي گذشته به ويژه دولت دهم و رييس جمهوري سابق تقدير و تشكر براي اعضاي دولت قبل آرزوي توفيق روز افزون كرد و ادامه داد: درپايان بارديگر سپاسم را تقديم مردم بزرگي مي كنم كه در اين انتخابات فراتر از قله هاي تحليل پژوهشگران و نظريه پردازان ظاهر شدند و نشان دادند، زمانيكه كشور در شرايط حساس قرارگيرد، لحظه اي در حمايت بي دريغ خود از كشور و نظام درنگ نخواهد كرد.
وي گفت: من دست هاي اين ميليون ها مردم شريف را به گرمي مي فشارم و از همه كساني كه در انتخابات به صندوق راي آري گفته اند، صميمانه تشكر مي كنم و اميدوارم استحقاق اعتماد آنها را داشته باشم.
روحاني افزود: من سنگيني بار اين راي و اين تنفيذ را احساس مي كنم و تنها و تنها به خدا پناه ميبرم از آن دستگير بنده نواز خاضعانه تقاضا مي كنم، اين بنده ضعيف را از شر كبر و غرور، حرص، بخل و حسد وا رهاند.
وي خاطر نشان كرد: خداوندا من را از استبداد راي، عجله در تصميم و تقدم نفع شخصي و گروهي بر مصالح عمومي و بستن دهان رقيبان و منتقدان به تو پناه مي آورم. بار الها ياري ام كن تا بنده مخلصي براي تو و خادم لايقي براي مردم باشم و فراموش نكنم آنچه بر پيشينيان رفته است.
روحاني با بيان اينكه سخن بسيار است و مجال اندك و چه بهتر كه سخن را كوتاه كرده و پاي در ره كنيم، با قرائت يك مصرع شعر ادامه داد: دراز است ره مقصد و من نوسفرم.
انتهای پیام