شرایط اخذ رتبه و رتبه بندی شرکت با الی ثبت
رپورتاژ آگهی
در دنیای کسبوکار امروز، رقابت بسیار شدید است و شرکتهایی که میخواهند موفق باشند، باید از رقبای خود متمایز شوند. اخذ رتبه، یکی از راههای انجام این کار بهشمار میرود. رتبه بندی شرکت، ابزاری قدرتمند برای ارزیابی عملکرد شرکتهاست که بر اساس این بررسی، رتبهبندی آنها در گونههای مختلفی صورت میگیرد. به همین منظور در این مقاله، قصد داریم شما را با انواع رتبه و شرایط دریافت آن آشنا کنیم.
رتبه بندی شرکت
یکی از اصلیترین اقداماتی که هر کسبوکار یا سازمانی باید پس از ثبت شرکت آن را انجام دهد، کسب رتبه است. رتبهبندی، گونهای از عیارسنجی است که بر اساس استانداردها و آئیننامههایی از پیش تعریف شده، به واسطه سازمان مدیریت و برنامهریزی تعریف و به یک شرکت اهدا میشود. بیشک، هر فرد یا کمپانی تمایل دارد با شرکتی مذاکره کند و قرارداد ببندد که بر حسب صلاحیتهای تخصصی، تجربههای علمی و فنی و ملاکهای ارزشگذاری، تأیید شده باشد. اخذ رتبه، میتواند بر حسب سوابق بیمهای برای صحت انجام قراردادهای مربوطه، تجربههای کاری، توان مالی و اقتصادی، توان فنی، مهندسی و علمی، تعداد نفرات، کارایی آنها و اظهارنامه آخرین سال فعالیت کمپانی هم بررسی شود.
انواع گرید شرکتها
مطابق با مصوبات و معاونت فنی و عمرانی استانداریها و سازمان مدیریت و برنامهریزی، گرید شرکتها در 5 دسته کلی طبقهبندی میشوند:
- گرید شرکتهای پیمانکاری
- گرید شرکتهای انفورماتیک
- گرید شرکتهای فنی و مهندسی
- گرید شرکتهای مشاور
- گرید صنعتی و غیرصنعتی (epc)
باتوجهبه گرید فوق، هر کمپانی باید جهت دریافت رتبه شرکت خود اقدام کند و برای افزایش رتبه سازمان تلاش کند تا بتواند در حوزه کاری، فنی و حضور در پروسه رقابتی بین کمپانیها، موفق شود. سازمان فنی و عمرانی استانداریهای کشور بر این اساس، دستهبندی کاملتری را جهت دریافت رتبه طراحی و ارائه کرده است که شامل اخذ رتبه مشاور و پیمانکار میشود.
مراحل رتبه بندی شرکت
در گرید کمپانیها، عددی بین 1 تا 5 به شرکتها تعلق میگیرد و کلیه کمپانیها تلاش میکنند تا رتبه خود را به یک یا نزدیک آن برسانند؛ زیرا سازمانها با دریافت رتبه برتر، قادر خواهند بود در سایر ارزیابیها نظیر: ISQI از بالاترین رتبهها برخوردار شوند. گرید شرکتها، تأثیر بسیار مفیدی روی برند کمپانی دارند و انگیزه فوقالعادهای را به منظور برداشتن قدمهای بزرگ، در گسترش و رشد شرکتها ایجاد میکنند. در گرید، کمپانیها از نظر مالی و فنی مورد ارزیابی قرار میگیرند و بر حسب ملاحظات انجام شده، رتبهای را به کارکرد آنها اختصاص میدهند. جالب است که ارگانها و سازمانهای دولتی، نمیتوانند با شرکتهایی که رتبهای ندارند، قرارداد ببندند.
شرایط لازم برای اخذ رتبه شرکتها
کمپانیها برای دریافت رتبه، باید شرایطی را دارا باشند تا بتوانند برای کسب رتبه بالا اقدام کنند. این موارد عبارتاند از:
- ثبت کردن کمپانی
- محرز شدن امتیازات، شرایط و صلاحیت شرکت
- عدم سوءپیشینه حرفهای و ممنوعیت کاری در سوابق کاری
- نداشتن اشتغال مدیران به امور دولتی
- میزان مهارتهای فنی و حرفهای پرسنل
- امتیاز مدارک تحصیلی هیئتمدیره، اعضا و مدیران
- مرتبط بودن سوابق کاری مفید و مستند با زمینه کاری آنها
کمپانیها پس از تاسیس شرکت باید به ترتیب، جهت دریافت گرید مناسب مراحلی را پشت سر بگذارند که به این صورت خواهد بود:
- ثبتنام اولیه در سیستم ساجات و کسب شناسه و کد رهگیری
- بارگذاری و تحویل مدارک موردنیاز در سامانه ساجات
- پرداختکردن فیش و هزینه مرتبط با صندوق این سازمان
- پیگیریهای ضروری جهت دریافت رتبه کمپانیها
اصلیترین گام در دریافت اخذ رتبه پیمانکار و … تهیه و آماده کردن مدارک موردنیاز است؛ زیرا در صورت عدم ارائه مدارک لازم، با مشکلات فراوانی روبهرو خواهید شد و هزینههای پرداختی نیز چندین برابر خواهند شد.
مزیتهای گرید شرکتها
کمپانیهایی که موفق به کسب گرید میشوند، بهراحتی میتوانند از مزایای آن بهرهمند شوند. این مزیتها موارد ذیل را شامل میشوند:
- بهوجود آوردن احساس رقابت در محیط شرکتها و سعی آنها به منظور دریافت رتبه برتر بین رقبا
- شناسایی نقاط قوت و ضعف شرکت خود
- افزایش آبادانی، رشد، عمرانی و توسعه کشور
- شانس همکاری و عقد قرارداد با بخشهای دولتی
- همکاری با شرکتهای خارجی
- برنامهریزی و تعیین اهداف بلندمدت و مشخصکردن رسالت شرکت خود
- شناسایی نقاط تهدید و فرصت شرکت خود در بازار رقابتی امروز
سازمانها میتوانند پس از تاسیس شرکت، با اخذ رتبه از مزایای بینظیر آن بهرهمند شوند. یک کمپانی قادر است با داشتن پرسنل امتیازآور، موفق به دریافت یا افزایش رتبه خود شود؛ به همین دلیل، دارابودن پرسنلی با سوابق بیمه، داشتن مهارت و تخصصهای همزمان و جداگانه در شرکت، داشتن گواهی کار مرتبط به رشته در کنار درج تاریخ شروع و خاتمه کار از سوی شرکت، از نکات مهم و امتیازآور برای کسب رتبه بالاتر محسوب میشود.
تفاوت شرکتهای پیمانکاری و مشاور
شرکتهای پیمانکار معمولا در پروژههای ساخت، عمرانی و اجرایی مشغولاند؛ اما شرکتهای مشاور در حوزه طرحریزی و امور نظارت بر ساخت فعالیت دارند و ناظر برای کارفرما بر پیمانکار هستند. برای اخذ رتبه و گرید شرکتهای پیمانکاری امتیازها، سوابق تجربه کاری، کارمندان متخصص و توان مالی را شامل میشوند. درحالیکه، در گرید شرکتهای مشاور امکانات فنی و نرمافزاری علاوهبر نیروی فنی و مهندسی بررسی میشوند.
منظور از رتبه بندی مشاور چیست؟
نیروی انسانی متخصص با داشتن مهارتهای فنی، علمی، اجرایی و سوابق کاری بالا در رتبه بندی مشاور، بهعنوان امتیازآورترین المانها برای شرکت محسوب میشوند. انواع اخذ رتبه مشاور در زمینههای مقاومسازی، فضای سبز، راهآهن، هواشناسی، برق و مکانیک و … از 1 تا 3 صورت میگیرد. در حقیقت، 1 بالاترین رتبه و 3 پایینترین رتبه بهحساب میآید.
منظور از رتبه بندی پیمانکار چیست؟
در اخذ رتبه پیمانکار همانطور که از نامش پیداست، به امور و زمینههای عمرانی و اجرایی مرتبط میشود. قراردادهایی با زمینههای ساخت، اجرایی، عمران نظارتی و پیمانی این گرید را شامل میشوند. پیمانکارها در 2 دسته پیمانکار حقیقی و حقوقی قرار میگیرند؛ پیمانکار حقیقی، شخصی است که با گرید پیمانکاری عضو حقیقی محسوب میشود و پیمانکار حقوقی، کسی است که با تأیید صلاحیت و شرایط حقوقی و قانونی، همچنین ثبت در اداره ثبت شرکتها، موفق به دریافت گرید میشود. گرید پیمانکار از 1 تا 5 انجام میشود که بالاترین آن رتبه 1 و پایینترین آن رتبه 5 است.
چرا شرکتها برای اخذ رتبه تلاش میکنند؟
یکی از اصلیترین دلایلی که یک کمپانی اقدام به رتبه بندی میکند، این است که آنها بدون گرید، اجازه انجام و همکاری پروژههای اجرایی با دستگاههای خصوصی و دولتی را ندارند و از سویی دیگر، هر کمپانی جهت عقد قرارداد با شرکتهای خصوصی یا دولتی بهعنوان یک اصل مهم، به گرید شرکتها نیاز دارد؛ چرا که رتبه بندی مقدار توانایی فنی، مالی، علمی و اجرایی شرکت را نشان میدهد. سرمایهگذارها بر حسب رتبه کمپانیها، مناسبترین شرکت را برای اجراییکردن برنامههای عمرانی خود انتخاب میکنند.
دریافت گرید را به چه کسی بسپاریم؟
مراکز بسیاری در این حوزه به جهت وجود شرکتهای فراوان، اقدامات لازم جهت گرید شرکت را انجام میدهند. الی ثبت، یکی از مراکز معتبری است که در کوتاهترین زمان، بهترین نتایج را به شما ارائه میدهد. افراد برای اخذ رتبه مشاور و … میتوانند با مراجعه به وبسایت https://elisabt.ir/ از طریق راههای ارتباطی با کارشناسان مربوطه ارتباط برقرار کرده و راهنماییهای لازم را دریافت و در نهایت، کار گرید شرکت خود را به این مجموعه واگذار کنند.
سخن پایانی
در این مقاله، شما را با اخذ رتبه و گرید شرکتها آشنا کردیم، حال میتوانید با مراجعه به سایت الی ثبت، مراحل دریافت رتبه بندی کمپانی خود را سریعتر اجرایی کنید و از مزایای آن بهرهمند شوید.
منبع : الی ثبت