بیوگرافی سیمین دانشور و همسرش جلال آل احمد و ماجرای آشنایی آنها+ تصاویر دیده نشده
سایت نمنمک نوشت: سیمین دانشور متولد 8 اردیبهشت 1300 در شیراز نویسنده و مترجم ایرانی و همسر جلال آل احمد بود و در اکثر فعالیت های فرهنگی و اجتماعی همسرش حضور و همکاری داشت.
خانواده و تحصیلات
او فرزند محمدعلی دانشور (پزشک) و قمرالسلطنه حکمت (مدیر هنرستان دخترانه و نقاش) بود. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در مدرسه انگلیسی مهرآیین انجام داد و در امتحان نهایی دیپلم شاگرد اول کل کشور شد. سپس برای ادامه تحصیل در رشته ادبیات فارسی به دانشکده ادبیات دانشگاه تهران رفت.
اولین داستان نویس زن
وی نخستین زن ایرانی بود که به صورتی حرفه ای در زبان فارسی داستان نوشت. مهم ترین اثر او رمان سووشون است که نثری ساده دارد و به 17 زبان ترجمه شده است. سووشون از جمله پرفروش ترین آثار ادبیات داستانی در ایران به شمار می رود. دانشور همچنین عضو و نخستین رئیس کانون نویسندگان ایران بود.
وضعیت ازدواج و همسر سیمین دانشور
همسر سیمین دانشور جلال آل احمد بود.
ماجرای آشنایی سیمین دانشور و جلال آل احمد
آشنایی سیمین دانشور و جلال آل احمد از زبان خواهر سیمین دانشور (ویکتوریا دانشور) :
ما عید رفته بودیم اصفهان و در اتوبوسی که می خواستیم به تهران برگردیم ، آقایی صندلی کنارش را به خانم سیمین تعارف کرد. آن دو کنار هم نشستند. بعد آمدیم خانه. صبح دیدم خانم سیمین دارند آماده می شوند که بروند بیرون. من هم می خواستم بروم خرید. وقتی در را باز کردم ، دیدم آقای آل احمد مقابل در ایستاده است. نگو این ها روز قبل قرار مدارشان را گذاشته اند. روز نهم آشنایی شان هم قرار عقد گذاشتند. بعد همه را دعوت کردیم و در مراسمشان فامیل و همه نویسندگان بودند. صادق هدایت هم بود. بعد آن ها خانه ای اجاره کردند و رفتند سر زندگی شان.
فرزندان سیمین دانشور و ماجرای خیانت جلال آل احمد
این زوج هنری فرزندی نداشته اند.از همین رو گفته میشود جلال آل احمد در سفری که به اروپا داشته با یک زن هلندی به قصد بچه دار شدن ازدواج کرده که این موضوع به صورت رسمی تایید نشده است.
فعالیت ها
دانشور ، پس از مرگ پدرش در 1320 خورشیدی ، آغاز به مقاله نویسی برای رادیو تهران و روزنامه ایران کرد. او از نام مستعار شیرازی بی نام استفاده می کرد.
در 1327 مجموعه داستان کوتاه آتش خاموش را منتشر کرد که نخستین مجموعه داستانی است که به قلم زنی ایرانی چاپ شده است. تشویق کننده دانشور در داستان نویسی فاطمه سیاح ، استاد راهنمای وی ، و صادق هدایت بودند.
در 1328 با مدرک دکتری ادبیات فارسی از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. عنوان رساله وی «علم الجمال و جمال در ادبیات فارسی تا قرن هفتم» بود (با راهنمایی سیاح و بدیع الزمان فروزانفر).
تحصیل در آمریکا
دانشور در شهریور 1331 با دریافت بورس تحصیلی از مؤسسه فولبرایت به دانشگاه استنفورد آمریکا رفت و در آنجا یک سال در رشته زیبایی شناسی تحصیل کرد. وی در این دانشگاه نزد والاس استنگر داستان نویسی و نزد فیل پریک نمایش نامه نویسی آموخت. در این مدت دو داستان کوتاه که دانشور به زبان انگلیسی نوشته بود در ایالات متحده چاپ شد.
رمان سووشون
پس از برگشتن به ایران ، دکتر دانشور در هنرستان هنرهای زیبا به تدریس پرداخت؛ تا این که در سال 1338 استاد دانشگاه تهران در رشته باستان شناسی و تاریخ هنر شد. اندکی پیش از مرگ آل احمد در 1348، رمان سَووشون را منتشر کرد ، که از جمله پرفروش ترین رمان های معاصر است. در 1358 از دانشگاه تهران بازنشسته شد. وی نخستین زن ایرانی است که به صورتی حرفه ای در زبان فارسی داستان نوشت. مهم ترین اثر او رمان سووشون است که به 17 زبان ترجمه شده و درباره رخدادهای زمان رضاشاه است. این بانوی پیشکسوت داستان نویس پس از یک دوره بیماری ، در سال 86 کار نوشتن را دوباره از سر گرفت و داستانی با نام برو به شاه بگو نگاشت درباره حضرت علی و مظلومیت های ایشان است. از سیمین دانشور همواره به عنوان یک جریان پیشرو و خالق آثار کم نظیر در ادبیات داستانی ایران نام می برند.
درگذشت
30 تیر 1386 خورشیدی دانشور به علت مشکلات حاد تنفسی در بیمارستان پارس بستری شد ، نیز شایع شد که وی درگذشته است اما این خبر تکذیب شد ، او در 22 مرداد 1386 با تشخیص تیم پزشکی از بیمارستان پارس مرخص شد. سیمین دانشور پس از یک دوره بیماری آنفلوآنزا ، عصر روز 18 اسفند 1390 برابر با 8 مارس 2012 در 90 سالگی در خانه اش در تهران درگذشت خبرگزاری مهر آدرس محل دفن او را قطعه 88 (هنرمندان) ، ردیف 150، شماره 31 ذکر کرده است.
مجموعه داستان
- آتش خاموش ، اردیبهشت 1327
- شهری چون بهشت ، دی 1340
- به کی سلام کنم؟ ، خرداد 1359
- از پرنده های مهاجر بپرس ، 1376
رمان ها
- سَووشون معروف ترین اثر دانشور در تیر 1348 از سوی انتشارات خوارزمی و مدت کوتاهی پیش از مرگ جلال آل احمد منتشر شد. درباره این رمان نقدهای بسیاری منتشر شده است. این رمان به وقایع پس از پادشاهی رضاشاه می پردازد.
- جزیره سرگردانی ، 1372، انتشارات خوارزمی
- ساربان سرگردان ، 1380، انتشارات خوارزمی
- کوه سرگردان ، انتشارات خوارزمی
ترجمه ها
- سرباز شکلاتی ، نوشته برنارد شاو ، 1328
- دشمنان ، نوشته آنتوان چخوف ، 1328
- بنال وطن ، نوشته آلن پیتون ، 1351
- داغ ننگ ، نوشته ناتانیل هاثورن
- باغ آلبالو نوشته آنتوان چخوف ، 1381
- ماه عسل آفتابی (مجموعه داستان) ، نوشته ریونوسوکه آکوتاگاوا و…
- کمدی انسانی ، نوشته ویلیام سارویان
آثار غیرداستانی
- غروب جلال ، انتشارات رواق ، 1360
- شاهکارهای فرش ایران
- راهنمای صنایع ایران
- ذن بودیسم
- مبانی استتیک
انتهای پیام
روحشان شاد و یادشان در عرصه ادبیات کشورمان و جهان ماندگار….
روح هر دو بزرگوار شاد . باعث فخر ایرانند
دوتا آدم بسیار متحجر افکار جلال آل احمد فاجعه بود برای ایران
فاجعه بود؟!… چون جریان جاهل و سخیف غربزدگی را به نقد میکشید؟
لطفا قبل از نوشتن این مطالب
کمی مطالعه کنید تا مانند مطلب بالا، عکس بانو سیمین بهبهانی(شاعر) را به جای بانو سیمین دانشور معرفی نکنید.
تمامی عکس ها ررست است اما عکسی زیرش نوشته شده سیمین دانشور خالق سووشون اشتباه شده و عکس سیمین بهبهانی آورده شده.