خاطرات هاشمی ۱۳ دی سال ۷۹ | «اظهارات منفی برخی کشورها عليه ايران افق روابط را تيره میکند»
انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیتالله اکبر هاشمی در ۱۳ دی سال ۱۳۷۹ را در ادامه میخوانید:
سهشنبه 13 دي 1379 | 7 شوال 1421 2 ژانويه 2001
آقاي حسن واعظي، [كارشناس دبیرخانه شوراى عالى امنيت ملى] آمد. سه كتاب جديدش را آورد. يكي در مورد علل فروپاشي شوروي است[1]؛ در رابطه با اظهارات رهبري و تشبيه وضع شوروي و برنامه آمريكا براي ايران. سفري به روسيه كرده و با جمعي از مقامات، منجمله آقاي [میخاییل] گورباچف، [آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی]، مصاحبه كرده است. نكاتي در مورد برنامههاي انحرافي دوم خرداديها گفت و من تذكراتي دادم. فاطي آمد و راجع به مسايل خانوادگي، مذاكراتي شد.
عصر هيأتمديره تعاوني غدير [= مجتمع پردیسان] آمدند. از كمكهاي گذشته من قدرداني كردندك ه توانستند، بيش از 600 خانه در شهرك غرب، براي ايثارگران ارتش و بهخصوص نيروي هوايي بسازند. خواستند كه كمكشان كنم، براي مشكلي كه از ناحيه قطعه زميني در محدوده تعاونيشان پيشآمده و در آنجا برنامههاي تفريحي راه انداختهاند كه باعث فساد و بدنامي شهرك شده است. خواستند كه آن زمين، در اختيار شهرك قرار گيرد. چند نفرشان از خلبانهاي زمان جنگ بودند و يكي فرمانده سابق پايگاه هوايي شيراز.
ديروز در شمال تلآويو، انفجاري رخ داد كه 54 نفر زخمي داشته و نيز فرزند رهبر يكي از سران اسرایيلي صهيونیستي در عمليات ديگري كشته شد. جلسه اضطراري كابينه اسرایيل، دستور فشار بيشتر بر فلسطينيها را داده و [ایهود] باراك، [نخستوزیر اسراییل]، امروز به فرماندهان ارتش مطالبيگفته كه بوي جنگ ميدهد. محاصره كرانه باختري و غزه را تنگتر كردهاند؛ در حالي كه [یاسر] عرفات، [رییس دولت خودگردان فلسطین]، با خواست كلينتون، براي پيگيري مسأله سازش، به آمريكا رفته است.
اظهارات منفي و غيردوستانه مقامات كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس عليه ايران، بعد از نشست اخير و بيانيه بد و جواب محكم ايران، زياد شده و افق روابط را تيره ميكند. ظهر هيأتریيسه [مجلس] خبرگان [رهبری]، در دفترم جلسه داشت. براي وقت و برنامه اجلاس آينده، تصميمگيريكرديم.
[1] – کتاب «اصلاحات و فروپاشی»، نوشته آقای حسن واعظی در سال 1380 توسط انتشارات سروش در 176 صفحه انتشار یافت. در این کتاب، نویسنده معتقد است، در آغاز دوره دوم ریاستجمهوری بیل کلینتون در سال 1997، استراتژی جدیدی علیه ایران پایهگذاری شد که مبتنی بر طرح بازسازی شده فروپاشی شوروی بود. وی هدف از تدوین کتاب را چنین ذکر میکند: «تبیین استراتژی آمریکا و صهیونیسم جهانی و افشای ابعاد مختلف طرح بازسازی شده فروپاشی شوروی در ایران و خنثیسازی آن با عبرت از اشتباهات فاجعهآمیز نیروهای سیاسی در اتحاد شوروی» این کتاب در سه فصل فراهم آمده است. در فصل اول، چگونگی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و طرحهای آمریکا و غرب برای دستیابی به این هدف بررسی شده و در فصل دوم، ابعاد مختلف طرح آمریکا و صهیونیسم جهانی برای فروپاشی جمهوری اسلامی ایران و شکست حکومت اسلامی به سبک و سیاق آنچه در شوروی اتفاق افتاد، تجزیه و تحلیل گردیده است. فصل سوم نیز حاوی گفتوگوهایی است با مسئولان تراز اول روسیه، سیاستمداران، متفکران، همچنین طراحان و معماران اصلاحات و تحولات پانزده سال گذشته در شوروی سابق.
منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۷۹؛ «اصلاحات در بحران»
انتهای پیام