افشاگري عليه مدافعان فتنه قم در صحن مجلس
به گزارش انصاف نیوز، مهدي قديمي خبرنگار اعتماد امروز گزارش کرد: يك روز پس از قرائت گزارش كميسيون امنيت ملي مجلس از غائله 22 بهمن در قم، حميد رسايي در جلسه ديروز مجلس به انتقاد از اين گزارش پرداخت و بار ديگر مطالبي را كه پيش از اين توسط همفكرانش در رسانهها بيان شده بود و البته بخشي از آنها در هفتهنامه خود رسايي هم منتشر بود را از تريبون مجلس بازگو كرد. او در قامت مدافع نهادهايي همچون سپاه و ناجا و هفتهنامه پرتو، مدعي شد كه در اين گزارش به آنها اتهام وارد شده و بايد براي دفاع، وقتي در اختيارشان قرار بگيرد. رسايي طبق روال مرسوم در بين همفكرانش، از سخنان رهبري نيز وام گرفت تا سخن خود را موجه جلوه دهد. اما تفاوت جلسه ديروز با جلسات ديگر مجلس اين بود كه ديگر قرار نبود رسايي متكلموحده باشد. او هرچه گفت پاسخ شنيد و پاسخها را نيز نه تنها از نمايندگان، كه از رييس مجلس نيز، آنگونه شنيد كه تاكنون كمتر شنيده بود. ديروز و در حالي كه از ابتداي جلسه، نمايندگاني نظير نادر قاضي پور، نسبت به قرائت نشدن نام عاملان فتنه قم در گزارش، انتقاد داشتند، اين حميد رسايي بود كه در حملهيي پيشگيرانه، در سخناني هم طعنههاي خود را مجددا نثار كميته تحقيق غائله قم كرد و هم ادعاهايي را مطرح كرد و گفت: «من در اينجا گلايه ميكنم كه چرا متن كامل اين گزارش در صحن علني قرائت نشد. من در همان ايامي كه حادثه 22 بهمن در قم رخ داد، با برخي نشريات مصاحبه كردم و رسما گفتم كه اين اقدامات بر خلاف تدبير سياسي رهبر بوده است.» وي در ادامه و درحالي كه اعضاي كميسيون امنيت ملي به دليل انتشار گزارش محرمانه در هفتهنامه 9 دي، در حال پيگيري شكايت از نشريه رسايي هستند، اظهار داشت: «نقدي كه ما در هفتهنامه 9 دي منتشر كرديم شايد تنها 200 كلمه از اين گزارش بوده است از طرفي ديگر گزارشي كه در صحن علني مجلس قرائت ميشود، امنيتي نيست.» رسايي در ادامه سخنانش هم از موضع مدافع نهادهاي مختلف اينگونه سخن گفت: «در گزارش حادثه 22 بهمن قم نهادهايي مانند سپاه، بسيج، نيروي انتظامي، شوراي تامين استان قم، وزارت اطلاعات، شوراي تبليغات اسلامي و نشريه پرتو مقصر شناخته شدند كه بهطور حتم اين دستگاهها و نهادها بر اساس آييننامه داخلي مجلس حق پاسخگويي دارند.» اين چهره حامي دولت احمدينژاد در ادامه به سخنان رهبري در مذمت حوادث قم اشاره كرد، ولي مدعي شد كه از نظر رهبري چهار موضوع مهمتر از حادثه قم بوده. او در اين باره گفت: «معظمله در ديدار با مردم آذربايجان از بروز اين حادثه در قم اعتراض كردهاند اما موضوع اين حادثه در بخش پنجم سخنانشان قرار داشت. محمدحسن ابوترابيفرد، نايبرييس مجلس كه رياست جلسه صبح را به عهده داشت هم در پاسخ به تذكر رسايي گفت: بهطور حتم فرمايشات معظمله مقدمهيي براي تشريح اتفاقات حادثه قم بوده است. از اين رو گزارش حادثه 22 بهمن قم براساس آييننامه اجرايي شده و نقدي بر آن وارد نيست. كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس به خوبي اين موضوع را بررسي كرد.
وزير اطلاعات گفت كه حوادث سازماندهي شده بود
اما اين سخنان ابوترابي فرد هم غائله را پايان نداد. چرا كه در دقايق پاياني جلسه ديروز با تذكر بهروز نعمتي و توضيحات علي لاريجاني كه در جايگاه رياست مجلس نشسته بود، بار ديگر رسايي نسبت به گزارش حادثه قم موضعگيري كرد و پس از آن هم لاريجاني و دو تن از اعضاي كميته تحقيق غائله قم، به او پاسخ دادند. بهروز نعمتي در دقايق پاياني جلسه ديروز، در تذكري مبني بر حاشيهسازي برخي افراد درباره حادثه 22 بهمن قم گفت: يك اتفاق بسيار بدي در قم و در جاهاي ديگر نيز رخ داد و مقام معظم رهبري نيز به جديت در اين خصوص تذكر دادند اما انگار اين گوش بسته است و بعضيها فقط به مسائل حاشيهيي ميپردازند. نعمتي با بيان اينكه خواهش من اين است كه نمايندگان ديگر به اين موضوع نپردازند خطاب به لاريجاني خاطرنشان كرد: شما و هيات رييسه مجلس اجازه ندهيد بعضيها از تريبون مجلس براي اينكه خودشان را تطهير كنند، استفاده كنند. علي لاريجاني هم در پاسخ به اين تذكر نعمتي با بيان اينكه اين حوادث تنها در قم رخ نداد، گفت: اين اتفاق در مشهد در شب قدر هم اتفاق افتاد كه فردي بطري آب به سمت آقاي ناطق نوري نشانه رفت. بهطوري كه نظير اين اتفاقات در تهران در مرقد حضرت امام(ره) و در قم نيز رخ داد. وي در ادامه درباره انتشار مطالبي در برخي رسانهها مبني بر انتصابي بودن اعضاي هيات تحقيق حادثه قم توسط رييس مجلس گفت: اين موضوع خلاف واقع بود و ما در ماه مبارك رمضان قرار داريم و نبايد خلاف واقع صحبت كنيم. لاريجاني افزود: در برخي رسانهها اعلام شده بود كه هيات مذكور انتصابي بوده كه اين خلاف واقع است؛ در زماني كه اين هيات تشكيل شد من در روز 23 بهمن در خارج از كشور بودم و در خود مجلس اين تصميم گرفته شد تا كميسيون امنيت ملي هياتي را تشكيل دهد و مطابق همه حوادث ديگر اين موضوع نيز بررسي شود. لاريجاني در ادامه به سخنراني برخي از نمايندگان مجلس در مسجد اهل بيت قم اشاره كرد و در تشريح موضوع مذكور اظهاركرد: «يكي از همكاران ما در همين مجلس گفتهاند كه آقاي لاريجاني منافق است و به بعضي از كلمات و حرفهاي غلط استناد كردند.»رييس مجلس با اشاره به اينكه بعد از انقلاب در كشور ما از اين نوع صدمات كم مشاهده نكرديم، ادامه داد: «همين افراد از گروه فرقان به عنوان منافق ياد كردند كه شخصي مثل آقاي مطهري را با تير نشانه گرفتند؛ بهطوري كه عدهيي اين فكر را توليد ميكردند و عدهيي ديگر اجرا ميكردند. اساس اين كار نادرست است؛ ما در كشوري به افراد تهمت بزنيم و اطلاعات غلط بدهيم و سپس اعلام كنيم اين اتفاق رخ داد و اصرار كنيم اين اتفاقات سازمان يافته نيست.» لاريجاني با اشاره به اينكه از روز اول اعلام ميكردند كه اين اتفاق سازمان يافته نيست، گفت: اين در حالي است كه وزير اطلاعات و معاون وي در حضور من گفتند اين موضوع را بررسي كرديم و سازمان يافته است و گزارش نيز درست است. رييس مجلس ادامه داد: سوال اينجاست دستوري كه رهبر معظم انقلاب فرمودند كه «من گفتهام اين موضوع را رسيدگي كنند» رسيدگي شود يا خير؛ مجلس در حد توان خود رسيدگي كرد و ساير دستگاهها نيز به همين شكل رسيدگي ميكنند و موضوعي نيست كه تا اين حد به آن پرداخته شود. بحث اين است كه در حرم مطهر حضرت معصومه(س) اين اتفاق رخ داده است، اين حرمي است كه مجرم اگر آنجا ميرفت براي آن احترام قائل بودند و به وي تعدي نميكردند.
لاريجاني با اشاره به اينكه دو بار در حرم حضرت معصومه(س) تعدي شد، ادامه داد: يك بار در زمان رضا شاه كه با كفش در آنجا رفت و آن توهين را انجام داد و يك بار نيز اخيرا با كفش و كلاه اين حركات را انجام دادند و اين حرمت حرم را نگه نداشتن است بنابراين بحث فرد نيست. رييس مجلس در ادامه با بيان اينكه كل گزارش بايد توسط مراجع ديگر رسيدگي شود، خاطرنشان كرد: البته كميسيون در اينجا رعايت كرده است و اسامي را نام نبرده كه در جاهاي ديگر اسامي بايد خوانده و رسيدگي شود.
تكرار ادعاهاي رسايي
پس از اظهارات لاريجاني، حميد رسايي كه گويي منتظر اين فرصت بود تا بار ديگر مواضع خود را تكرار كند، در تذكري آييننامهيي اظهار داشت: در بيانات مقام معظم رهبري اشتباهات مردم، پنجمين اشتباه بود چرا كه رهبر انقلاب فرمودند نخستين اشتباه مربوط به استيضاحكنندگان بود، اشتباه دوم كار آقاي احمدينژاد بود، اشتباه سوم را برخي از نمايندگان مرتكب شدند كه به رييسجمهور توهين كردند و اشتباه چهارم را هم گفتند كه شما (لاريجاني) قدري زيادهروي كرديد. رسايي با بيان اينكه مجلس موضوع حادثه 22 بهمن قم را پيگيري كرد، به بيان جملاتي از مقام معظم رهبري پرداخت و گفت: رهبر انقلاب خطاب به هيات رييسه يك موضوعي را فرمودند كه «شما ميتوانيد به رييسجمهور تذكر دهيد، سوال كنيد، استيضاح كنيد ولي به هيچوجه نميتوانيد به او توهين كنيد، نميتوانيد به هيچكس توهين كنيد به ويژه به رييسجمهور چون رييسجمهور يك مقام محترم است.» او كه همچنان تلاش داشت تا در بين جملات خود، هيات بررسيكننده غائله قم را منصوب به لاريجاني نشان دهد، در ادامه خطاب به رييس مجلس گفت: «شما (لاريجاني) اين كميته را درست كرديد چون به رييس يك قوه اهانت شده بود و اين كار خيلي خوبي است.»
پاسخ قاطع لاريجاني به رسايي
اما اين سخنان رسايي باعث شد تا علي لاريجاني سرانجام آنچه را تاكنون در پاسخ به رسايي و همفكرانش به زبان نياورده بود، به او بگويد. رييس مجلس در واكنش به سخنان رسايي در جملاتي كه همه مخاطبان آن را ميشناسند، تاكيد كرد: «يك عدهيي وقتي به مجلس توهين ميكنند، هيچ مشكلي ندارند و از مجلس دفاع نميكنند، انگار فقط بايد رييس مجلس از مجلس دفاع كند، شما هم نماينده همين مجلس هستيد، چرا از مجلس دفاع نميكنيد.» رييس مجلس همچنين گفت: «شما اگر يكبار در دوران هشت ساله آقاي احمدينژاد جلوي اين اقدامات ايستادگي ميكرديد چنين اتفاقاتي در كشور رخ نميداد و اين وضع پيش نميآمد.»در ادامه، مجددا حميد رسايي خواستار بيان تذكر با استناد به ماده 79 آييننامه داخلي بود كه لاريجاني خطاب به او گفت: «شايد شما بخواهيد تا صبح تذكر دهيد، ما كه نميتوانيم همه را استماع كنيم، چقدر ميخواهيد تذكر دهيد؟» لاريجاني اضافه كرد: «آقاي رسايي! اگر انصاف به خرج ميداديد، حرمت كميسيون را رعايت ميكرديد، اين همه موضوع ادامه و كش پيدا نميكرد، شما آمديد مطالبي گفتيد كه با واكنش نمايندگان مواجه شد، شما مدام شعار ندهيد. چطور وقتي درباره فتنه 88 كميسيون نظر داد، شما اجازه به كسي نميداديد؟ چطور وقتي راجع به تخلف سه هزار ميلياردي كميسيون نظر داد، كسي حرفي نميزد ولي يكدفعه در اينجا شروع به صحبت كردن و تخريب كميسيون كرديد.» لاريجاني با بيان اينكه شما همواره از دولت دفاع ميكرديد و متاسفم از اينكه حالا طلبكار هستيد، در واكنش به اقدام رسايي كه پشت تريبون پايين جايگاه هيات رييسه با صداي بلند با لاريجاني صحبت ميكرد، گفت: «همين كاري كه شما انجام ميدهيد، خلاف قانون است. آقاي رسايي تكليف شما روشن است، هر جا كه به نفعتان نيست شروع به شعار دادن ميكنيد.» رييس مجلس تاكيد كرد: «من به حال شما متاسفم كه بسياري از غائلههايي كه رخ داده مربوط به همين گروه است كه شروع ميكنند، اگر نامي در گزارش كميسيون قرائت ميشد، متوجه ميشديد، اگر پرونده شماها مورد رسيدگي قرار گيرد، مطلب روشن ميشود، شما بيشتر از بقيه به ديگران توهين كرديد.»
توليد ادبيات خشونت و حمله به سفارت انگليس
پس از اين سخنان لاريجاني هم منصور حقيقتپور، نايبرييس كميسيون امنيت ملي و رييس كميته تحقيق غائله قم، در تذكري شفاهي به ارائه نشانههايي پرداخت كه به راحتي ميشد فهميد نشانههاي چه كسي است. او با بيان اينكه متاسفانه برخي از همكاران با زير سوال بردن گزارش كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس درباره حادثه 22 بهمن قم به دنبال پنهان كردن نقش خودشان در اين غائله هستند، گفت: «بعضي از اين افراد در توليد ادبيات خشونت قبل از 22 بهمن نقش جدي و اساسي داشتهاند. همين افراد بعد از حادثه 22 بهمن قم و تدوين گزارش به صورت جسورانهيي آمدند و اطلاعات خيلي محرمانه را در روزنامه رنگي خود كه معلوم نيست پول چاپ اين روزنامه از كجا به دست ميآيد منتشر كردند.»وي با تاكيد بر اينكه متاسفانه برخي افراد با مطرح كردن اسامي نهادهاي امنيتي و انتظامي به دنبال پنهان كردن خود در پشت اين اسامي هستند، تصريح كرد: «بهطور حتم توهين به رييس مجلس يكي از محورهاي مهم براي اعضاي كميته پيگيري حادثه 22 بهمن قم بوده اما مهمتر از اين موضوع اين بود كه چرا يك گروهي در كشور پيدا شده براي موضوعات مختلف اجتهاد كرده و مراسمهايي مانند مراسم مشهد، قم، حرم امام خميني(ره) را به هم ريخته و به سفارت انگلستان حمله ميكنند.» حقيقتپور با اعلام اينكه خودسري گروههاي افراطي آغازكننده و تشديدكننده جريان طالبانيسم در كشور است، گفت: «ما با تدوين گزارش حادثه 22 بهمن قم ميخواستيم كه ريشه اين جريانها را در قم پيدا كرده و به مردم معرفي كنيم. خوشبختانه تمام مراجع رضايت قلبي خود را از گزارش حادثه 22 بهمن قم اعلام كردهاند. اين بزرگواران ميفرمودند كه بهطور حتم به جز مجلس هيچ ارگاني اين رشادت را نداشت كه در جهت تدوين چنين گزارشي قدم بردارد.» نايبرييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با تاكيد بر اينكه كميته پيگيري حادثه 22 بهمن قم تنها مسوول تحقيق درباره اين غائله بوده است يادآور شد: «بهطور حتم اگر قرار به بررسي موضوعات ديگر باشد ما شجاعانه تمام اين موضوعات و محورها را تحقيق و بررسي ميكنيم اما اين موضوع فراموش نشود كه آقايان اشكالات خود را نبايد پشت غوغا سالاري پنهان كنند.»
وزارت اطلاعات، گزارش را تاييد كرد
در ادامه هم سيدحسين نقويحسيني، سخنگوي كميسيون امنيت ملي و عضو كميته تحقيق غائله قم، در تذكر شفاهي با بيان اينكه من در اينجا از برخي نمايندگان خواهش ميكنم كه بيانات رهبر معظم انقلاب را تحريف نكنند، گفت: بهطور حتم تحريف تنها تغيير صراحت لهجه نيست بلكه اگر اين تغييرات در جهت منافع شخصي هم استفاده شود آن يك تحريف است.
نقويحسيني با اعلام اينكه برخي از عاملان حادثه 22 بهمن قم بعد از بروز اين حادثه از اقدامات خود توبه كردند، افزود: اين افراد با توبه خود نشان دادند كه اقداماتشان بر خلاف فرامين و سياستهاي معظم له بوده حال چرا برخي از نمايندگان اصرار دارند كه حادثه اينگونه نبوده و در مقابل بيانات رهبري در محكوميت عوامل اين حادثه اينقدر سرسختي ميكنيم به ويژه اينكه ما مدعي پيروي از بيانات و فرامين رهبري هستيم. وي با انتقاد از اظهارات رسايي مبني بر زير سوال بردن گزارش كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس درباره حادثه 22 بهمن قم تصريح كرد: رسايي در اظهارات خود درباره اين گزارش گفته است كه چرا كميسيون امنيت به چهار مورد ديگر در زمان استيضاح وزير تعاون نپرداخته است از اين رو من هماكنون اعلام ميكنم كه اگر هيات رييسه مجوز بررسي اين موارد را بدهد ما به سرعت اين موضوعات را بررسي كرده و ميگوييم چه كساني تخلف داشتهاند. نقوي حسيني با اشاره به اظهارات رسايي مبني بر تضعيف جايگاه ارگانهاي امنيتي و انتظامي در گزارش حادثه 22 بهمن قم يادآور شد: كميته پيگيري حادثه 22 بهمن در اين رابطه با نمايندگان و روساي اين ارگانها گفتوگو كرده و حتي بايد بگويم كه اداره اطلاعات قم متهم به نقض كار شد كه اين موضوع از سوي وزير اطلاعات هم تاييد شده است.
لینک به مطلب مرتبط: پرسش هایی درباره گزارش مجلس از خودسرهای قم
انتهای پیام