نقش استرس در بروز آلرژی
سلامت نیوز نوشت: استرس مزمن و افزایش کورتیزول همچنین میتواند بر سلولهای سیستم ایمنی شما تأثیر منفی بگذارد که عوارض جانبی آن آلرژی است.
در حالی که مشخص نیست که آیا استرس و اضطراب به طور مستقیم باعث آلرژی می شوند یا خیر، سطوح استرس می تواند با تأثیر بر سیستم ایمنی، علائم آلرژی را تحریک یا بدتر کند.
چندین مطالعه ارتباط بین استرس و آلرژی را بررسی کرده اند:
- کودکان با سابقه آسم که در اوایل دوران کودکی در معرض افزایش استرس قرار داشتند، بیشتر در معرض ابتلا به آسم آلرژیک بودند.
- در طول دورههایی همراه با استرس بالا، بسیاری از مردم تشدید علائم رینیت آلرژیک، آسم و اگزما را تجربه کردند.
- مشخص شد که هورمون های استرس در خون آلرژی بینی را بدتر می کنند.
استرس چگونه با علائم آلرژی مرتبط است؟
استرس روشی است که بدن شما در واکنش به موقعیت هایی که بالقوه خطرناک هستند، نشان می دهد. غده فوق کلیوی شما کورتیزول تولید می کند و در نتیجه ضربان قلب و فشار خون شما افزایش می یابد و جریان خون به مغز شما افزایش می یابد که می تواند منجر به سوزش سر دل، فشار خون بالا، بیماری قلبی، افسردگی، اضطراب و بسیاری از مسائل سلامتی شود.
استرس مزمن و افزایش کورتیزول همچنین میتواند بر سلولهای سیستم ایمنی شما تأثیر منفی بگذارد که محصول جانبی آن آلرژی است. علاوه بر کورتیزول، بدن شما هنگام استرس، هیستامین آزاد می کند و افزایش سطح هیستامین در جریان خون می تواند علائم آلرژی را بدتر کند.
بنابراین استرس می تواند علائم آلرژی را تحریک کند و مبارزه با آلرژی نیز می تواند باعث استرس شود و منجر به گیر افتادن در یک چرخه معیوب شود. بنابراین مهم است که بدانید چگونه هر دو را مدیریت کنید تا بتوانید علائم را تحت کنترل داشته باشید.
چگونه علائم آلرژی ناشی از استرس را مدیریت کنیم؟
- عوامل استرس زا و راه های مقابله با آنها را شناسایی کنید.
- هر شب به اندازه کافی بخوابید.
- تکنیک های تمدد اعصاب مانند مدیتیشن یا تمرینات تنفسی را تمرین کنید.
- به عنوان بخشی از برنامه روزانه خود ورزش کنید، زیرا فعالیت بدنی می تواند به ترشح هورمون های احساس خوب و مبارزه با استرس کمک کند. بدن شما همچنین هورمون اپی نفرین را ترشح می کند که به عنوان یک ضد احتقان طبیعی عمل می کند و می تواند تنفس را آسان تر کند.
- داروهای آلرژی را طبق تجویز پزشک خود ادامه دهید.
انتهای پیام