خرید تور تابستان

خاطرات هاشمی ۲ بهمن سال ۷۹ | میگفتند امروز حسرت دوران رياست شما را می‌خوريم

انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیت‌الله اکبر هاشمی در ۲ بهمن سال ۱۳۷۹ را در ادامه می‌خوانید:

يكشنبه 2 بهمن  1379    |   26  شوال 1421                      21 ژانويه 2001

مسئولان ستادهاي مراسم دهه فجر از سراسر كشور آمدند. آقايان [اصغر] آب‌خضر و [محمدحسین] زارع، [رئيس ستاد برگزارى مراسم دهه فجر] گزارش برنامه‌ها را دادند و من هم در مورد شيوه جديد سمپاشي‌هاي دشمنان و ضرورت اطلاع رساني مناسب زمان و افشاي توطئه‌هاي دشمنان، صحبت‌كردم.[1]

آقاي [علی‌اکبر] مسعودي [خمینی]، توليت آستانه [حضرت معصومه (س)] قم، همراه مهندس [علیرضا] تابش، معاون وزير مسكن [و شهرسازی و رئیس بنیاد مسکن] آمدند و درباره طرح توسعه حرم و صحن جديد در جنوب خيابان موزه تا منزل آيت‌الله مرعشي‌ نجفي با 22 هزار مترمربع زمين و 30 هزار مترمربع ساختمان و هزينه‌ها و نيازها توضيحات دادند. بر سر ساخت قبر در زيرزمين، نظر متفاوتی داشتند. نظر من را خواستند گفتم، بالاخره جمع زيادي از مردم، مايل‌اند در آنجا قبر داشته باشند و اين باعث ارتباط بيشتر جامعه با قم است و درآمدي براي حرم هم دارد؛ هزينه ساخت را دولت مي‌دهد.

آقاي مسعودي، ناهار میهمانم بودند. گفتند، در ملاقات چند هفته پيش با آقاي [سیدمحمد] خاتمي، از ايشان شنيده كه به احتمال زياد نامزد رياست‌جمهوري نمي‌شوند و گفت از علماي قم، مثل آقاي [میرزاجواد] تبريزي و… نقل شده كه مخالف تجديد رياست‌جمهوري آقاي خاتمي هستند.

عصر آقاي [احمد] احمدي، از شوراي عالي انقلاب فرهنگي آمد. گفت، شورا عملاً فلج است و تصميمي نمي‌گيرد و امروز حسرت دوران رياست شما را مي‌خوريم و پيشنهاد داشت كه آقاي مهندس [میرحسین] موسوي، به عنوان رياست‌جمهوري مطرح تا باعث انصراف آقاي خاتمي شود. گفت، آقاي [صادق] زيباكلام، [استاد دانشگاه تهران]، به او گفته كه جلسه‌اي با حضور آقايان [عباس] عبدي، [سعید] حجاريان و [حمیدرضا] جلایي‌پور و او، قبل از انتخابات مجلس [ششم] بوده و گفته‌اند كه تنها آقاي هاشمي ممكن است، رقيب جدي باشد و بايد او را تضعيف‌ كرد.

آقاي علي لاريجاني، [رییس سازمان صدا و سیما] آمد. از حذف بخشي از اعتبارات صداوسيما در مجلس، در درگيري آقاي [مهدی] كروبي، [رئیس‌مجلس]، با بعضي از مشاركتي‌ها، منجمله آقاي محمدرضا خاتمي، [نایب‌رئیس‌مجلس]، در اين خصوص اظهار نگراني‌ كرد. از ضعف و ترديد قوه قضایيه، در كيفر مخالفان انقلاب، انتقاد دارد و پيشنهادهایی در مورد [انتخابات] رياست‌جمهوري و محاكمه متهمان قتل‌هاي زنجيره‌اي داشت. گفت،آقاي [اکبر] گنجي، از زندان با دفتر آقاي [سیدمحمد] خاتمي، [رییس‌جمهور] تماس‌گرفته و گفته‌ که دارد در زندان مي‌پوسد و اگر كمكي به او نكنند، حرف‌هايي‌ دربارة اطلاعاتي که در مورد ايشان دارد، مطرح خواهد كرد.

سر شب، شش گلوله خمپاره از سوي منافقان [= سازمان مجاهدین خلق]، به مركز دادگاه انقلاب شليك شد كه چند مجروح داشته است. فشار بر قوه قضایيه، از سوي گروه‌هاي داخلي و دولتي‌‌ها و گروه‌هاي خارجي، شديد است.


[1] – در بخشی از این سخنرانی آمده است: «دشمنان انقلاب بعد از مدت‌ها گيجى و درجازدن، خودشان را توجيه كردند و با تجربه‌هاى شكست‌خورده اخلال‌گرى، چيزهاى جديدى را مطرح مى‌كنند و برنامه‌ريزى كردند. اگر كسى با دقت به رفتار، كردار، برنامه‌ها و اقدامات‌شان در داخل، خارج و هماهنگ‌كردن امكانات در خارج با سرپُل‌هايى كه در داخل ايجاد كردند، نگاه كند، مى‌فهمد كه سازمان نيرومندى را با امكانات انسانى و مالى و ابزارى براى مقابله با انقلاب تنظيم كردند. با مشكلاتى كه در این مدت خلق كردند و توقعاتى كه مردم دارند و داشتند و راهكارهايى كه براى تحت فشار قرار دادن افكار مردم پيدا كردند، دوباره در همان مايه‌ها افتادند و پيش خودشان فكر مى‌كنند سنگرهاى خط مقدم را شكستند و الان هدف را انقلاب، امام و خمير مايه انقلاب كه نظام اسلامى، ولايت فقيه و روحانيت مى‌باشد، قرار دادند.

اينها فكر مى‌كنند اگر به‌اينها آسيب برسانند و اعتبار امام را در جامعه كم و روحانيت را بدنام يا حداقل بين روحانيت و بخشى از مردم فاصله درست كنند و محور حركت دينى را تضعيف كنند، يعنى مردم را بى‌تفاوت كنند و يا از آن ارادت و اخلاصى كه مردم داشتند و فداكارى مى‌كردند، جدا كنند، مى‌توانند اميدوار باشند. به نظر مى‌رسد، چنين كارى سازماندهى شده است.» رجوع کنید ←كتاب «هاشمي‌ رفسنجاني، سخنرانی‌های 1379»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1401.

منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۷۹؛ «اصلاحات در بحران»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا