خرید تور تابستان

علائم زخم معده + درمان

خبرگزاری ایسنا نوشت: یک فوق تخصص گوارش به تشریح چرایی بروز زخم معده و علائم و راهکارهای درمانی آن پرداخت.

دکتر مهدی زبیری در گفت و گو با ایسنا، یکی از شایعترین مشکلات گوارشی را زخم معده دانست و افزود: اصطلاح درست این عارضه “زخم پپتیک” است، چرا که این زخم توسط آنزیمی به اسم پپسین با همکاری اسید معده ایجاد می‌شود.

وی افزود: معده یک سیستم دفاعی دارد که مانع ایجاد زخم توسط اسید معده و آنزیم پپسین که آنزیم هضم و گوارش است می شود و اگر این سیستم دفاعی به هر علتی دچار مشکل شود، اسید معده و آنزیم پپسین در جداره معده و عمدتا در قسمت اثنی عشر(ورودی روده باریک) ایجاد زخم می کنند.

زبیری در تشریح علل و عوامل بروز زخم معده گفت: دو علت شایع در این زمینه وجود دارد که شایعترین آن آلودگی میکروبی توسط “هلیکوباکتر پیلوری” است. تقریبا نیمی از مردم دنیا آلوده به این باکتری هستند، اما در درصدی از آنها این باکتری آلودگی بالا ایجادکرده و زمینه را برای ایجاد زخم معده فراهم می کند.

زبیری گفت: این باکتری موجب افزایش اسید معده شده و از طرفی موجب تضعیف سیستم دفاعی معده می شود و همین امر شرایط را برای اسید معده و آنزیم پپسین جهت آسیب رساندن به جداره معده فراهم می کند.

این فوق تخصص گوارش مصرف داروهای مسکن مانند ژلوفن و بروفن را هم عامل شایع دیگری برای زخم معده عنوان کرد و افزود: این داروهای مسکن هم سیستم دفاعی را تضعیف کرده و شرایط را برای ایجاد زخم معده فراهم می کنند. بنابراین افرادی که خودسرانه این داروهای مسکن را مصرف می کنند باید بدانند که به جبران توقف چند لحظه ای درد در بدنشان، ممکن است معده آنها دچار آسیب های جدی شود.

زبیری در ادامه با بیان اینکه زخم معده عمدتا با علامت یا عارضه خود را نشان می دهد، گفت: علامت زخم معده درد است و عارضه آن خونریزی معده است.

وی افزود: در برخی مواقع زخم معده می تواند بدون علامت باشد که در موارد استفاده بی رویه از داروهای مسکن عمدتا شاهد آن هستیم که افراد مسکن مصرف کرده و متوجه درد نمی شوند و معده آنها بدون اینکه متوجه شوند دچار زخم می شود.

زبیری در خصوص خطرات زخم معده هم گفت: غالب زخم معده به راحتی قابل درمان است و در بسیاری از موارد خودبخود خوب شده و دوباره عود می کند که برای درمان کامل باید دارو مصرف شود.

این فوق تخصص گوارش عنوان کرد: در برخی موارد زخم معده چنانچه موجب خونریزی یا ایجاد سوراخ در معده شود بسیار خطرناک بوده و حتی می تواند منجر به مرگ افراد شود، اما این موارد بصورت معدود رخ می دهد.

زبیری با بیان اینکه رژیم غذایی خاصی برای مبتلایان زخم معده توصیه نمی شود، گفت: تنها توصیه این است که این افراد سریعا به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرند و مصرف هر نوع ماده غذایی که معده آنها را اذیت می کند را محدود کرده یا کنار بگذارند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا