مهاجرت مردم روستای محمدآباد در قزوین به دلیل سایت پسماند
ولیالله حسینزاده در روزنامه ولایت قزوین نوشت: «تاکنون در خصوص مشکلات، تهدیدات، خطرات و… سایت پسماند روستای محمدآباد سخن بسیار گفته شده و گزارشها تهیه شده و تصاویر حضور بسیاری از مسئولین از وزیر تا استاندار، رئیس کل دادگستری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و …. در آرشیو رسانههای استان و سطح ملی ذخیره شده است؛ و شاید در سفر دوم دولت به استان نیز تصاویر حضور سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور بر این تصاویر افزوده شود؛ البته اگر مسئولین استان صرفا بازدید از واحدهای صنعتی و تولیدی بدون مشکل و یا اماکن مرکز استان را در سفر دوم رئیس جمهور به استان در اولویت قرار ندهند؟
اما همه این رفت و آمدها، نشستها و جلسات و وعدههای تکراری و ژستهای مردمداری تاکنون نتوانسته است بحران و مشکل مردم مظلوم و نجیب روستای محمدآباد در بخش مرکزی شهرستان بوئینزهرا و دیگر روستاهای اطراف سایت پسماند محمدآباد را حل کند و به نظر میرسد چند نسل دیگر از مردم این روستاها میبایست بوی نامطبوع و خطرات زیستمحیطی سایت را تحمل کنند تا شاید اقدامات و پروژههای شروع شده برای رفع مشکلات سایت پسماند محمدآباد کارساز گردد.
صاحب قلم که به طور مرتب از محور قزوین به بوئینزهرا تردد دارد با رسیدن به محدوده سایت پسمانده محمدآباد، سرعت ماشین را بیشتر میکنم تا سریع از محدود روستای محمدآباد به دلیل بوی نامطبوع باوجود برخوداری از ظرفیتهای تاریخی عبور کنم.
در حین عبور از محدوده روستای محمدآباد همیشه این فکر در ذهن من و خانوادهام خطور میکند که مردم روستای محمدآباد چگونه سالیان سال است که بوی نامطبوع، آزاردهنده و کشنده سایت پسماند محمدآباد را تحمل میکنند و کدام یک از مسئولین استان و… قبول میکنند که فقط یک شب همراه خانواده در روستای محمدآباد اقامت داشته باشند؛ بیشک هیچ مدیر و مسئولی به خود اجازه نمیدهد که چنین شرایط سختی را برای خود و خانواده رقم بزند.
بخشی از مردم روستای محمدآباد و روستاهای اطراف که از وضعیت اقتصادی بهتری برخودار هستند؛ زندگی در روستای آباء و اجدادی را به عطایش بخشیدهاند و به ناچار با همه مشکلات به شهرهای اطراف مهاجرت کردهاند اما بخش زیادی از مردم محروم و مستضعف محمدآباد که امکان و توان مهاجرت ندارند سالیان سال است که مجبور به تحمل و استشمام بوی نامطبوع سایت پسماند هستند یعنی در این روستا تنها شاهد مهاجرت معکوس نبودهایم بلکه شاهد رشد مهاجرت از روستا به شهرها هستیم.
افزایش بیماران سرطانی در روستا که نیاز به یک برنامه جامع و میدانی و تحقیقات گسترده در رابطه با علل افزایش سرطان و همچنین نگرانی و تشویش اهالی روستا بدلیل ترس از آلوده شدن سفرههای آب زیرزمینی با توجه به اینکه آب شرب روستا از چاه زیرزمینی تامین میشود بخش دیگری از مشکلات و نگرانیهای مهم مردم روستای محمدآباد و روستاهای همجوار از فعالیت سایت پسماند محمدآباد است.
اینجاست که توصیه امام علی (ع) که به فرزند خود میفرماید «پسرم حسن هر آنچه را برای خود نمیپسندی برای دیگران نیز مپسند» در خصوص تاخیر در ساماندهی سایت پسماند محمدآباد صدق میکند که وقتی مدیران نمیتوانند حتی یک ساعت بوی نامطبوع سایت پسماند محمدآباد را تحمل کنند چگونه میپسندند که مردم محروم و مستضعف محمدآباد که به گفته امام راحل «ولی نعمت و صاحبان اصلی انقلاب هستند» سالیان سال چنین شرایط سختی را تحمل کنند.
بنابراین مسئولین تا بیش از این دیرتر نشده و میزان مهاجرت مردم روستای محمدآباد افزایش پیدا نکرده است و هم اینکه خطرات زیستمحیطی سایت پسماند محمدآباد بیش از این برای استان بحران و چالش ایجاد نکرده است به اجرای طرحهای ساماندهی سایت مرگبار پسمانده محمدآباد سرعت ببخشند.
تصمیم برای ادامه و یا عدم فعالیت سایت پسماند محمدآباد نیازمند بررسی دقیق کارشناسی و علمی است و سپس اتخاذ تصمیم اساسی و زیربنایی. لذا گسترش لندفیل جدید میتواند مشکلات انباشتگی پسماند و بالتبع پراکندگی نایلون و پلاستیک را هم دوچندان کند و میزان مشکلات فعلی را افزایش دهد.
و سخن پایانی اینکه؛ به نظر میرسد موضوع ساماندهی سایت پسماند محمدآباد که با سلامت مردم منطقه و حتی استان ارتباط مستقیم دارد میتواند یکی از اولویتهای سفر دوم رئیسجمهور به استان باشد تا به طور ویژه مشکلات این سایت مورد بررسی و توجه قرار گیرد و سپس اعتبارات لازم نیز برای اجرای طرحهای علمی و کارشناسی پیشبینی و تخصیص پیدا کند.»
انتهای پیام