خرید تور تابستان

درباره میلگرد بیشتر بدانیم+روش‌های خرید آن

رپورتاژ آگهی

یکی از مهم‌ترین مقاطع فولادی موردنیاز در ساخت‌وسازها را می توان میلگرد دانست. میلگردها در انواع گوناگونی به تفکیک سایز یا جنس ساخته می شوند تا بسته به کاربرد موردنظر به کار روند. به دلیل استفاده زیاد و کاربرد گسترده این محصول در صنایع ساختمانی، کارخانه‌های زیادی در سرتاسر دنیا و همچنین کشور ایران روزانه به تولید و فروش مقادیر زیادی از میلگرد می‌پردازند. این شرکت‌ها میلگرد را به روش‌های گوناگونی به خریداران ارائه می دهند. خرید میلگرد با ال ‌سی، به‌صورت چکی و نقدی از انواع روش‌های خرید میلگرد است.

در این مقاله به معرفی میلگرد و کاربردهای آن و همچنین معرفی مهم ترین کارخانه های تولیدکننده میلگرد در ایران خواهیم پرداخت.

میلگرد و نقش آن در ساختمان‌سازی

میلگردها پروفیل‌های طولی فولادی با سطح مقطع دایره‌ای و به شکل استوانه‌هایی طویل هستند. استفاده بتن علی‌الخصوص در ساخت سازه‌های سنگین بدون وجود میلگرد در کنار آن امکان‌پذیر نیست. درحالی‌که بتن با مقاومت فشاری بالای خود، به‌عنوان یکی از مستحکم‌ترین مصالح در برابر زلزله و ضربه‌های شدید به شمار می رود؛ اما به دلیل مقاومت کششی و پیچشی نامطلوب نیازمند استفاده به میلگرد به‌منظور پایداری بیشتر است. توجه داشته باشید که یکی از بهترین روش های خرید این مقطع فولادی، خرید میلگرد با ال سی است.

روش ساخت میلگرد و ترکیبات تشکیل‌دهنده آن

میلگردها به طور عمده از فولاد و انواع مختلف آلیاژهای آن تولید می شوند؛ اما گاهی بسته به کاربرد و نوع میلگرد در ساخت آن از مس، آلومینیوم یا برنج نیز استفاده می شود. به کار بردن این مواد در ساخت میلگرد سبب می‌شود افرادی که در کار ساخت و ساز فعالیت دارند، با درنظر گرفتن شرایط سازه و دیگر شرایط، محصول مناسبی انتخاب و استفاده نمایند.

به طور عمده در کارخانه‌ها برای تولید میلگرد از چهار روش اصلی استفاده می شود که به توضیح هر یک می‌پردازیم.

نورد گرم

این روش را می توان رایج‌ترین روش تولید میلگرد دانست. در این حالت شمش را تا حدی گرما می دهند که قابلیت تغییر شکل داشته باشد. سپس آن را میان دو غلتک با جهت چرخش مخالف هم قرار داده تا فرم استوانه‌ای پیدا کند. هنگامی که قطر موردنظر میلگرد حاصل شد، آن را خارج کرده و در صورت لزوم بر روی آن آج ایجاد می کنند.

نورد سرد

روش نورد سرد شباهت زیادی به نورد گرم دارد. تنها تفاوت آن در سردکردن ناگهانی میلگرد است که به‌منظور افزایش مقاومت میلگرد صورت می گیرد. این اتفاق در نتیجه به‌هم‌ریختن ساختار مولکولی درون میلگرد ایجاد می شود. اگرچه در این حالت احتمال کاهش انعطاف در میلگرد وجود دارد.

ترمکس

روش ترمکس از دیگر روش‌های تولید میلگرد است که می توان آن را به‌نوعی پیشرفته نورد سرد دانست. در این روش پس از عبور میلگرد از غلتک‌ها و سردشدن تا دمای محیط، دوباره به آن گرما داده می شود تا بتواند ساختار مولکولی خود را به حالت منظم درآورد. مقاومت بالای میلگرد و انعطاف‌پذیری از ویژگی‌های برجسته این شیوه تولید است.

میکرو آلیاژی

روش آلیاژی یا میکرو آلیاژی بسیار مشابه روش نورد گرم است؛ اما در این حالت با اضافه‌کردن برخی مواد شیمیایی که با نام ذرات مقاوم‌ساز شناخته می شوند، مقاومت میلگرد تا حد زیادی بالا می رود. اصلی‌ترین موادی که در این روش مدرن پیش از نورد به میلگرد اضافه می شوند، شامل تیتانیوم، وانادیوم و نیوبوم می شود.

معروف‌ترین کارخانه‌های تولیدکننده میلگرد در ایران کدام‌اند؟

به دلیل کاربرد گسترده و حجم زیاد استفاده از میلگرد در انواع ساخت‌وسازها، کارخانه‌های زیادی در سرتاسر جهان به تولید این مقطع فولادی مهم می‌پردازند. در ایران نیز شمار بسیاری از کارخانه‌های معروف، انواع گوناگون میلگرد را تولید و عرضه می‌دارند. خرید میلگرد با ال سی با روش‌های مختلفی از جمله به‌صورت اقساطی یا چکی امکان پذیر است. همچنین برخی از شرکت‌های تولیدکننده میلگرد با فروش میلگرد با ال‌ سی روشی مطمئن و آسان برای خریداران ارائه می‌دهند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین تولیدکننده‌های میلگرد و معرفی آنان در خواهیم پرداخت.

کارخانه ذوب‌آهن

کارخانه ذوب‌آهن به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های مقاطع فولادی در ایران به شمار می رود که از سال 1350 شروع به فعالیت نموده و تاکنون نه‌تنها در ایران بلکه از پیش‌گامان صنعت فولاد در تمام خاورمیانه محسوب می گردد. صنعت ذوب‌آهن را می توان مهم‌ترین تولیدکننده میلگرد ایران دانست. این کارخانه انواع مختلف و متنوعی از میلگردها را بر اساس استانداردهای داخلی یا استانداردهای خارجی همچون ژاپنی یا روسی تولید می کند.

نمونه‌های میلگرد ساخته شده در این کارخانه شامل میلگردهای 340 و 400 با آج دوکی‌شکل، میلگردهای 340 و 400 با آج یکنواخت و میلگرد 500 با آج مرکب می گردد.

کارخانه میلگرد ظفر بناب

کارخانه میلگرد ظفر بناب از سال 1386 شروع به تولید انواع مقاطع و محصولات فولادی نمود؛ به‌طوری‌که امروزه از مهم‌ترین تولیدکننده‌های میلگرد ایران به شمار می رود.

نوع میلگرد ساخته شده در این کارخانه گرید A2 و A3 بوده که در سایز 8 تا 32 میلی‌متر به مرحله تولید می‌رسند. این کارخانه تولیدات خود را بر اساس استانداردهای ایران، اروپا و آمریکا پیش می‌برد.

کارخانه فولاد خراسان

این مجتمع تولید میلگرد از سال 1381 در نزدیکی نیشابور آغاز به فعالیت کرد. استاندارد مورداستفاده این کارخانه، استاندارد ملی ایران است که بر اساس آن میلگردهای آج‌دار در سایز 8 تا 32 میلی‌متر تولید می‌شوند.

کارخانه میلگرد صبا فولاد زاگرس

کارخانه صبا فولاد زاگرس در سال 1393 به منظور تولید میلگرد در استان چهارمحال و بختیاری احداث گردید. میلگردهای آجدار، ناودانی و نبشی از مهم ترین محصولات این کارخانه هستند. این شرکت از جمله مجموعه‌های با سابقه و پرقدرت در این حوزه است.

کارخانه میلگرد میانه

این کارخانه از دیگر تولیدکنندگان میلگرد ایران است که در سال 1379 در نزدیکی میانه تاسیس گردید. در این کارخانه میلگردها در گریدهای مختلف و در سایزهای 8 تا 32 میلی متر با توجه به استاندارد ملی ایران تولید می شوند.

کارخانه میلگرد آریا ذوب

کارخانه میلگرد آریا ذوب در منطقه صنعتی اشتهارد و در سال 1383 به‌منظور تولید محصولات فولادی احداث شد. میلگردهای این کارخانه در دو گرید A2  و A3 و به ترتیب در سایزهای 10 و 8 تا 20 میلی‌متر بر اساس استاندارد ملی ایران تولید می‌گردند.

روش های تهیه و خرید میلگرد

بصورت نقدی، چک و اعتبار اسنادی می توانید میلگرد مورد نیازتان را تهیه کنید. شرکت آروند شمش فولاد ایرانیان امکان فروش میلگرد با ال سی را برای متقاضیان فراهم کرده است. امکان خرید میلگرد با LC برای شش ماه در این شرکت وجود دارد. کافیست با کارشناسان فروش این شرکت تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

جمع بندی

از میلگردها به‌منظور افزایش مقاومت و استحکام بتن در ساخت‌وسازها استفاده می شود. میلگرد کاربرد گسترده‌ای در صنعت ساختمان‌سازی دارد و به همین دلیل انواع مختلفی از آن در کارخانه‌های متعدد تولید می شود. روش‌های تولید میلگرد به چهار صورت نورد گرم، نورد سرد، ترمکس و روش میکرو آلیاژی است.

 در ایران کارخانه‌های بسیاری به تولید میلگرد بر اساس استانداردهای مختلف می‌پردازند. از مهم‌ترین آنها می‌توان به کارخانه ذوب‌آهن، کارخانه ظفر بناب، کارخانه فولاد خراسان و غیره اشاره کرد

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا