در جلسه اصلاحطلبان و شهردار تهران چه گذشت؟
سایت نواندیش نوشت: چند ماه بعد از انتشار ليستي از افراد دريافتكننده املاك و مستغلات با شرايطي ويژه از شهرداري كه به پرونده املاك نجومي شهره شده است روز گذشته خبري به سرعت در فضاي مجازي منتشر شد كه تلاش ميكرد، اصلاحطلبان را از متهمان اصلي ليست املاك نجومي قلمداد كند و به اعضاي اصلاحطلب شورا اتهام زني كند. در اين خبر منتشر شده در فضاي مجازي كه تاكنون شهرداري نيز نسبت به آن سكوت اختيار كرده، آمده است: «قاليباف در جلسه با اصلاحطلبان شوراي شهر: قرار باشد درباره املاك نجومي صحبت كنم اول از ليست 720 نفره اصلاحطلبان صحبت ميكنم كه زمين مجاني گرفتهاند و برخي حضار اين جلسه جزو آنها هستند. »
بعد از انتشار اين خبر چندين سوال شكل گرفت: «ماجراي جلسه اصلاحطلبان شورا با شهردار تهران چيست؟ چه زماني برگزار شده است؟ چه موضوعاتي در جلسه مطرح شده است؟ آيا قاليباف شهردار تهران در اين جلسه اين جمله را گفته است؟»؛ سوالاتي كه «اعتماد» در گفتوگو با اعضاي اصلاحطلب شوراي شهر به دنبال پاسخ آنها و جزييات اين جلسه رفت.
محمد سالاري: شيطنت است
محمد سالاري، از اعضاي اصلاحطلب شورا و عضو شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان كشور در گفتوگو با «اعتماد» با تاييد برگزاري چنين جلسهاي در 28 آذرماه، در واكنش به خبر منتشر شده در فضاي مجازي گفت: « در اين جلسه بحث املاك نجومي هم مطرح شد اما اصلا چنين حرفي در مورد اصلاحطلبان از سوي قاليباف زده نشد. با اين وجود ما از شهردارتهران ميخواهيم تا اگر واقعا چنين ليستي وجود دارد، چرا اينهمه در لفافه صحبت ميكنند؟ چرا يكبار براي هميشه اين ليست را منتشر نميكنند؟ ما هم به عنوان اصلاحطلب از اين اقدام استقبال ميكنيم. اما اينكه در جلسهاي كه تنها ما و شهردار و مدير دفتر ويكي از معاونين وي حضور داشتند، چطور اخباري كه قرار بوده محرمانه باشد منتشر ميشود، سوالي است كه ماهم پاسخي براي آن نداريم ! جز اينكه بخواهيم اينگونه برداشت كنيم كه برخي از مديران شهري حاضر درجلسه ميخواهند، موضوع جلسه را جور ديگري جلوه دهند و از اين منظر به نفع قاليباف و اهداف وي بهرهبرداري كنند.
سالاري گفت: انتقاد ما در اين زمينه اين بود كه اگر اين واگذاريها براساس قانون بوده، شورا از آن بياطلاع است و در اين زمينه شفافسازي كافي هم از سوي شهردار صورت نميگيرد. در مقابل قاليباف هم گلايههايي را مطرح ميكرد كه اصلا منطقي نبود. گلايه وي در اين مورد اين بود كه واگذاري خانه و املاك به مسوولان ارشد، همواره در طول اين چند دهه رسم بوده و غيرقانوني هم نيست، پس چرا حالا اصلاحطلبان شورا، اين مساله را اينهمه بولد ميكنند و جوسازي ميكنند؟» او در ادامه گفت: «بعد از انتخاب قاليباف به عنوان شهردار تهران، از آنجايي كه ما اصلاحطلبان معتقد بوديم كه نهاد شورا نهادي خدماتي و تخصصي است، با وجوديكه خودمان به وي راي نداده بوديم، تصميم گرفتيم در جلساتي فصلي با شهردار، مسائل، گلايهها، انتقادها و ديدگاهها و نقطه نظرات كارشناسيمان را به دور از هرگونه جنجال رسانهاي و حاشيهسازي مطرح كنيم و نقطه نظرات شهردار تهران را نيز بشنويم. چرا كه براين باور بوده و هستيم كه در اين تعاملهاي سازنده بهتر ميتوانيم به وظايف خود در راستاي نظارت برشهرداري و خدمت به شهر و شهروندان، عمل كنيم و اين جلسه هم در همين راستا برگزار شد.» اما در جلسه 28 آذرماه چه مسائلي مطرح شد؟ سالاري در پاسخ به اين سوال، با ذكر اينكه يكي از مواردي كه در اين جلسه مطح شد، اقدامات پرشايبه و ابهامبرانگيزشهردار تهران در سال آخر مديريتش بود، گفت: به عنوان مثال ما به شهردار تهران اين انتقاد را داشتيم كه چرا شهرداري اطلاعات و گزارشهاي شفاف و كاملي را در مواردي مانند املاك نجومي يا بحث بدهيهاي شهرداري، به اعضا ارايه نميدهد يا اينكه در اين موارد اگر هم گزارشهايي نه چندان دقيق و كاملي را در صحن ميخواند، چرا آنها را به هياترييسه تحويل نميدهد؟
موضوع استخدام پنج هزار نيروي جديد در شهرداري، سرفصل ديگري بود كه سالاري در مورد آن اينگونه توضيح داد: موضوع بعدي استخدام نيروها در سال آخر مديريت شهردار تهران بود. ما به شهردار توصيه كرديم تا در اين مسير تمام ساز و كارهاي قانوني دقيقا رعايت شود تا اولا شايبه سياسيكاري و بهرهبرداري وي براي انتخابات در اين استخدامها پيش نيايد و ثانيا به اين بهانه گروهي از افراد توصيهشده و نورچشميها و… بدون ضابطه استخدام نشوند. رييس كميسيون شهرسازي و معماري شورا در ادامه به توصيه و پيشنهاد اصلاحطلبان به شهردار تهران در خصوص حضور در عرصه انتخابات اشاره كرد و گفت: يكي ديگر از موضوعاتي كه مطرح شد، بحث حضور قاليباف در عرصه انتخابات رياستجمهوري بود. با توجه به اينكه وي دوبار تجربه ناموفق در اين عرصه را تجربه كرده است و با توجه به اينكه معتقديم حضور مجدد شهردار در عرصه انتخابات ميتواند تبعات سنگين و زيادي را براي شهرو شهروندان به دنبال داشته باشد، به وي توصيه و پيشنهاد كرديم كه اگر ميخواهد در عرصه انتخابات دوازدهم شركت كند، ابتدا استعفا دهد و بعد وارد گود انتخابات شود. هر چند كه از لحاظ قانوني هم حضور همزمان وي در پست شهرداري و كانديداتوري رياستجمهوري اشكالي نداشته باشد.
براساس آنچه سالاري ميگويد، انتقاد به عملكرد رسانهاي شهرداري و رسانههاي منتصب به وي موضوع بعدي مطرح شده در اين جلسه بوده است. وي در اين مورد گفت: يكي ديگر از محورهايي كه در جلسه 28 آذر مطرح شد، بحث تخريب دولت از طريق تريبونهاي شهرداري و رسانههاي منتسب به وي بود. در اين مورد انتقاد ما اين بود كه چرا رسانههاي منتسب به شهرداري مانند همشهري، به جاي پرداختن به چالشهاي كلانشهر تهران، روي تخريب دولت زوم و فوكوس كردهاند. ضمن آنكه خانم دانشور هم در اين جلسه انتقادهايي را به عملكرد شهرداري در حوزههاي آسيبهاي اجتماعي داشت.
تندگويان: كذب محض است
محمد مهدي تندگويان، ديگر عضو اصلاحطلب شورا نيز با تاييد برگزاري چنين جلسه و با تكذيب خبر ياد شده گفت: اصلا چنين چيزي مطرح نشد. البته يكسري صحبتهايي در مورد پرونده املاك نجومي مطرح شد و هر كدام از طرفين نقطه نظراتشان را مطرح كردند ولي اينكه قاليباف بخواهد با چنين آمار و ارقامي اصلاحطلبان را خطاب و تهديد كند، اصلا چنين نيست. وي با انتقاد از منتشركنندگان چنين اخباري كه سعي در تخريب اصلاحطلبان دارند، گفت: به فرض هم اگر چنين آمار و ارقام و خبري صحت هم داشته باشد، در واقع حكايت از تخلفي است كه از سوي شهردار در مورد پرونده املاك نجومي رخ داده است. پس باز هم خود وي بايد پاسخگو باشد.
عبدالحسين مختاباد: چنين جملهاي را نشنيدم
عبدالحسين مختاباد، يكي ديگر از چهرههاي اصلاحطلب شورا نيز در مورد اين جلسه تنها به گفتن اين جمله اكتفا كرد كه: من چنين جملهاي را نشنيدم. البته نيم ساعتي دير در جلسه حاضر شدم ولي از دوستان هم نشنيدم كه قاليباف در اول جلسه و زمانيكه من نبودم چنين جملهاي را گفته باشد.
انتهای پیام
قاليباف، خراب تر از آن است که با اين دست و پا زدن ها از باتلاق ناکامي و فرصت طلبي بيرون آورده شود!