شرط عربستان برای رابطهی دیپلماتیک با اسرائیل
رضا نصری، کارشناس حقوق بین الملل دربارهی بیانیهی عربستان دربارهی شرط این کشور برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل نوشت:
«شرط عربستان سعودی برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل این واقعیت را نادیده میگیرد که در زمان تعلیق «مذاکرات عادیسازی»، یک «نسلکشی» فجیع در غزه رخ داده است! ارتکاب نسلکشی موضوع سبکی نیست و قاعدتاً باید عواقبی داشته باشد! چرا عربستان سعودی این عامل مهم جدید را در نظر نمیگیرد و دستکم «پیگرد عاملان نسل کشی غزه» را نیز به عنوان یک پیششرط مطرح نمیکند؟
در مورد زرادخانه تسلیحات هستهای «مخفی» اسرائیل چطور؟ چرا عربستان سعودی قبل از متعهد شدن به «عادیسازی»، خواستار شفافیت در این زمینه نشده است؟ زرادخانه هستهای اسرائیل تهدید بزرگی برای منطقه – و نسلهای آینده – به شمار میرود و نمیتوان به این راحتی از آن چشم پوشی کرد».
[ منبع: صفحهی شخصی رضا نصری ]
شرط عربستان برای برقراری روابط با اسرائیل
وزارت خارجه عربستان سعودی امروز چهارشنبه با صدور بیانیهای در پاسخ به اظهارات وزیر خارجه آمریکا در دوحه، تشکیل کشور مستقل فلسطین و خروج اشغالگران از نوار غزه را شرط عادی سازی روابط با تلآویو اعلام کرد.
به گزارش تابناک، وزارت امور خارجه عربستان سعودی، امروز (چهارشنبه، ۷ فوریه)، با انتشار بیانیهای اعلام کرد که در سفر اخیر وزیر خارجه آمریکا آنتونی بلینکن به ریاض، واشنگتن را در جریان موضع ثابتش در خصوص برقراری روابط دیپلماتیک با تلآویو قرار داده است.
در این بیانیه آمده است: «با توجه به مناقشات جاری میان عربستان سعودی و آمریکا در خصوص مسیر صلح عربی- اسرائیلی و با توجه به آنچه که از زبان سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا [جان کربی] در این زمینه بیان کرد، تاکید میکنیم موضع پادشاهی عربستان سعودی در قبال موضوع فلسطین و ضرورت دستیابی مردم برادر فلسطین به حقوق مشروع خود ثابت بوده و خواهد بود».
این بیانیه در حالی صادر شد که سهشنبه شب (۶ فوریه)، وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری در دوحه گفت که عربستان همچنان «علاقه زیادی» به عادیسازی روابط با تلآویو دارد، اما این امر مشروط به پایان یافتن درگیری در غزه و ایجاد «یک مسیر روشن برای تشکیل کشور فلسطین» است.
وزارت خارجه عربستان بامداد امروز با انتشار این بیانیه تاکید کرد که ریاض موضع قاطع خود در این خصوص را به دولت آمریکا اعلام و تاکید کرده «تا زمانی که کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی تشکیل نشود و تجاوز اسرائیل به غزه متوقف نشود و تمامی نیروهای اشغالگر اسرائیل از نوار غزه خارج نشوند، روابط دیپلماتیکی با اسرائیل برقرار نخواهد شد».
ریاض همچنین از جامعه جهانی، بویژه اعضای دائم شورای امنیت که هنوز کشور فلسطین را به رسمیت نشناختهاند، درخواست کرد که هر چه سریعتر کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی را به رسمیت بشناسند تا مردم فلسطین به حقوق مشروع خود دست یابند و صلحی جامع و عادلانه برای همه برقرار شود.
انتهای پیام