نطقی برای همیشه / هجمه تندروها به پزشکیان
به گزارش انصاف نیوز، روزنامه ی آرمان در گزارشی نوشت: روز پنجشنبه دو نطق مخصوص آن روز نبود. دو نطق که از سوی دو میانهرو به نام دفاع از جعفر میلیمنفرد بیان شد اما آنچه گفته شد برای روز پس از شروع کار کابینه یازدهم و برای آینده بود. علی مطهری و مسعود پزشکیان که نطقهایشان همواره مخاطبان زیادی دارد از فرصت پدید آمده برای بحث در مورد وزرا استفاده کرده و خواستند تا کدورتها پایان گیرد. کدورتهایی که طی سالهای اخیر سبب برخی شکافها در صحنه سیاسی کشور شده و این دو نماینده با علم به اینکه در این روزها نطقهای نمایندگان در مجلس بیش از هر زمان دیگر مورد توجه است خواستار وحدت گروههای سیاسی شدند. البته رفتار تندروها با پزشکیان پس از نطقش جالب نبود اما نماینده تبریز با علم به اینکه مورد گلایه تندروهای بهارستان قرار خواهد گرفت، آنچه لازم میدانست را بیان کرد. شاید سکوت این دو نماینده در روزهای اول و دوم به این دلیل بود تا به ارزیابی وضعیت وحدت بین نمایندگان بپردازند و در آخرین روز با مهم دانستن این شکافها به این نتیجه رسیدند در شرایطی که قرار است دولت اعتدال بر روی کار بیاید و همه از وحدت و دوستی سخن بگویند پس خوب و شایسته است که در این فضا صریح تر از گذشته سخن بگویند و نمایندگان تندرو که بعضی از آنها منتسب به احزاب تندروی اصولگرا هستند را تحت تاثیر قرار دهند که ظاهرا در گام اول موفق هم بودند چنانکه نمایندگان با رای خود به وزرایی که در مورد آنها چالشهای زیادی در بهارستان ایجاد شد نشان دادند تحت تاثیر القائات قرار نخواهند گرفت و رای افرادی که به دنبال تسویه حساب شخصی و گروهی هستند دارای تاثیر در اراده نمایندگان واقعی مردم نیست.
زنده کردن اختلافات، آب در آسیاب دشمن ریختن است
پزشکیان به روایات و احادیثی پرداخت که در آن تاکید بر گذشت و بخشش شده بود. او به خوبی میدانست دوره کدورتها به سر آمده است و اکنون کشور بیش از هر مولفهای نیازمند وحدت است. البته پزشکیان بخوبی با روحیات تندروها آشنا بود و میدانست که اگر آنها را متهم کند گوش به نطق او نخواهند داد پس از واژه همه مقصر هستیم استفاده کرد تا آنها تنها خود را در مقام متهم نبینند. او گفت: با توجه به اوضاع امروز به جای اینکه به اختلافات دامن بزنیم باید دست به دست هم دهیم و مشکلات را حل کنیم. وزیر میگوید من فلان کار را انجام ندادم اما نمایندگان به زور میگویند، تو انجام دادهای. این اقدامات جز دامن زدن به اختلاف نتیجه دیگری ندارد. مهر نوشت؛ پزشکیان گفت: حزب من، گروه من، دسته من بتهایی است که برای خود ساختهایم و این بتکده را باید زیر و زبر کرد. پزشکیان با بیان اینکه آن چیزی که باید به اسم دین و وحدت در جامعه داشته باشیم نباید آن را لوث کنیم در واکنش به اعتراض نمایندگان و مخالفت آنان با وزرای پیشنهادی گفت: زنده کردن اختلافات گذشته و عمیق تر کردن آن و یادآوردنش جز آب به آسیاب دشمن هیچ فایدهای ندارد.
تمام تقصیرها فقط متوجه یک دسته بود؟
وی ادامه داد: شما تنها یک طرف را ملامت میکنید آیا تمام تقصیرها فقط متوجه یک دسته بود؟ باید این اختلافات را جمع کنید، بس است دیگر. اگر میخواهید ملامت کنید هر کس باید خودش را ملامت کند، همه ما اشتباه کردیم نه اینکه بگوییم همه تقصیرها به گردن یک طرف است و ما خودمان بیتقصیر بودیم و باید جسارت اینکه بگوییم که اشتباه کردیم را داشته باشیم. وی با بیان اینکه با توجه به شرایط کنونی پیدا کردن مقصر برای حوادث گذشته هیچ تاثیری ندارد، گفت: الان وقت آن نیست که بگوییم این مقصر بوده یا آن مقصر بوده، امروز در مقابل هجمهای که بیگانگان به ما وارد کردند محکم بایستیم و بگوییم که ما متحد و با هم هستیم. پزشکیان ادامه داد: از امامموسی کاظم(ع) نقل است که کسی پیش امام آمد و گفت پشت یکی از برادران مسلمان خیلی صحبت میکنند اما از خودش پرسیدم آن را تکذیب کرد حالا من باید چه کنم؟ امام موسی کاظم فرمودند: اگر 50مومن پشت سر یک مومن حرف بزنند اگر وقتی آن را تکذیب کرد حرف آن یک نفر را بپذیر و حرف آن 50 نفر را نپذیر و حالا شما نمیپذیرید. وی همچنین با اشاره به جنگ احد گفت: در جنگ احد جنگ مغلوبه شد و تنها 8 نفر کنار حضرت محمد(ص) ماندند و رسول خدا وقتی به مکه برگشت با آنان چه معاملهای کرد، در آن جنگ هند حمزه را کشت و جگرش را درآورد اما رسول خدا وقتی مکه را فتح کرد چه کرد؟ بعد از جنگ احد پیامبر(ص) همه آنان را بخشید که هیچ در جنگ حنین به مهاجرین و انصار یک شتر و به معاویه و ابوسفیان 100 شتر داد.
اعتراض نمایندگان به اظهارات پزشکیان
وی در ادامه گفت: ما امروز داریم گذشته را نبش قبر میکنیم که این جمله پزشکیان مورد اعتراض نمایندگان قرار گرفت و رئیس مجلس نیز به وی اخطار داد که شما میتوانید تنها در مورد وزیر مربوطه صحبت کنید. پزشکیان در بخش دیگری گفت: اگر قرار باشد هر اتفاقی که در جامعه میافتد به مسئول ارشد جامعه مربوط شود و پاسخگو باشد آن وقت مشکلات قتل، جنایت، غارت و فساد هم به گردن وی میافتد در نتیجه معتقدم به جای اینکه آدمها را متهم کنیم بیاییم دست به دست هم دهیم، وحدت و انسجام را در جامعه ایجاد کنیم. پزشکیان در پایان گفت: وقتی یکی ادعا میکند من رهبری را قبول دارم و ما بگوییم که تو قبول نداری، آن فرد میگوید به پیر و پیغمبر قبول دارم، بگذارید به مردم خدمت کنم. میگویند نه تو قبول نداری، این به ضرر مملکت، جامعه و وحدت است، اگر میخواهیم مملکت را درست کنیم مملکت را همگان درست میکنند نه جناحی، نه دسته و نه گروهی.
دغدغه اصلاحطلبان و اصولگرایان صحیح است اما…
علی مطهری البته بیش از پزشکیان به وضعیت وزیر علوم پرداخت و در راستای آن برخی تندرویها را محکوم کرد. او گفت: اصولگرایان در ارتباط با دانشگاهها معمولا دو نگرانی از ناحیه مدیریت اصلاحطلبان دارند؛ اول تبلیغ سکولاریسم و در نتیجه ایجاد تنش در دانشگاهها و دوم تسامح و تساهل فرهنگی و هر دو نگرانی درست است. وی افزود: اصلاحطلبان هم دو نگرانی از اصولگرایان دارند، یکی محدود شدن آزادی بیان و بیاعتنایی به حقوق شهروندی به نام دین و دوم سختگیریهای فرهنگی و محدود شدن آزادیهای اجتماعی. در مورد تسامح و تساهل فرهنگی هم به معنای بیتوجهی به فضای اخلاقی دانشگاهها و مثلا برگزاری اردوهای مختلط دانشجویی که گاهی توجه لازم به این مسائل نمیشد البته با شناختی که بنده از آقای منفرد دارم هیچ یک از این دو نگرانی موجه نیست. وی با اشاره به بحث بازداشت میلی منفرد در سال 88 گفت: آقای حبیبی, رئیس انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها گفت طبق معمول جلسه داشتیم و پس از برگزاری جلسه آمدند و همه افرادی که در جلسه بودند را بردند و بعدا هم از ما عذرخواهی و شام دادند و برگشتیم، لذا این موضوع به گونهای نبوده که شخص آقای منفرد بازداشت شده باشد و طرف مقابل مقصر بود.
انتهای پیام