خرید تور تابستان

بره‌کشان مراکز زیبایی در اصفهان

گزارشی درباره مراکز غیرمجازی که به انجام اقدامات زیبایی روی آورده‌اند و به دلیل ارائه خدمات ارزان مملو از بیمار هستند.

مطب متخصصان زیبایی و جراحی پلاستیک و آن دسته از پزشکان عمومی که کارهای زیبایی انجام می‌دهند، در روزهای منتهی به عید غلغله است؛ مراکزی که شاید می‌توان گفت نزدیک به عید نوروز اوج کارشان است و مدام از بیمار خالی و پر می‌شوند.

لیلا مقیمی در سایت اصفهان زیبا نوشت: «مطب متخصصان زیبایی و جراحی پلاستیک و آن دسته از پزشکان عمومی که کارهای زیبایی انجام می‌دهند، در روزهای منتهی به عید غلغله است؛ مراکزی که شاید می‌توان گفت نزدیک به عید نوروز اوج کارشان است و مدام از بیمار خالی و پر می‌شوند.

زنان و مردانی که برای متفاوت یا خاص بودن و زیباتر شدن دست به هر کاری می‌زنند؛ از تزریق انواع ژل و بوتاکس گرفته تا انجام عمل‌های زیبایی که هزینه‌های بالایی نیز برای افراد به دنبال دارند. از سوی دیگر فضای مجازی نیز این روزها پر شده است از تبلیغ انواع و اقسام کارهایی که منجر به زیبایی می‌شود.

کافی است نیم‌نگاهی به این پیج‌ها بیندازید تا با انبوهی از این تبلیغات مواجه شوید؛ صفحاتی که برخی از آن‌ها از تخفیفات ویژه در روزهای پایانی سال خبر می‌دهند و سعی می‌کنند تا افراد را اقناع کنند تا به سمت‌وسوی کارهایی که منجر به زیبایی آن‌ها می‌شود، ترغیب کنند.

از سوی دیگر به گوشه و کنار خودتان هم که نیم‌نگاهی بیندازید، محال است با تعداد زیادی از افرادی مواجه نشوید که تمایلی به انجام اقدامات زیبایی نداشته باشد. انجام اقدامات زیبایی دیگر پیر و جوان یا زن و مرد نمی‌شناسد.

اگر تا همین دیروز زنان رغبت بیشتری به انجام این کارها داشتند؛ اما حالا حضور در مراکز زیبایی و همچنین گفت‌وگو با برخی از پزشکان، حاکی از این است که مردان نیز از قافله عقب نمانده‌اند و آن‌ها نیز در سال‌های اخیر به این سمت‌وسو سوق یافته‌اند.

همین هم شده است که اخیرا عضو هیئت‌مدیره انجمن علمی راینولوژی ایران دراین‌باره هشدار داده و گفته است که انجام عمل جراحی زیبایی برای دختران از ۱۴سالگی و پسران پس از ۱۶ سالگی انجام می‌شود؛ ضمن اینکه در برخی مواقع برای پزشک زیبایی طی یک روز حدود ۲۰ تا ۳۰ جراحی ثبت‌شده که اصلا امکان‌پذیر نیست!

آمارها نیز حاکی از افزایش عمل‌های زیبایی است. این در حالی است که طبق آمار دبیر انجمن علمی جراحان پلاستیک و زیبایی ایران «از هر ۱۰۰ نفر مراجعه‌کننده فقط ۳۰ نفر آن‌ها به عمل نیاز دارند و ۳۰ نفر دیگر هیچ احتیاجی به عمل ندارند» و ۴۰ نفر بقیه انتخاب با خودشان است و عمل‌کردن یا نکردنشان به سلیقه شخصی خودشان برمی‌گردد.

خدمات ارزان در کلینیک‌های غیرتخصصی

بازار عمل‌ها و اقدامات زیبایی گرم است و طرفداران پر و پا قرصی دارد؛ افرادی که شاید خیلی‌هایشان به دلیل عدم تمکن مالی، از مراجعه به متخصصان پرهیز می‌کنند و به سراغ پزشکان غیرمتخصصی می‌روند که نه‌تنها تجربه کافی دراین‌باره ندارند بلکه از مواد بی‌کیفیت و ارزان‌قیمت نیز استفاده می‌کنند که البته پیامدهای زیادی را به همراه دارد.

این موضوع را چندی پیش، سیدرضا عبدالمطلبی که دبیر انجمن صنفی کلینیک‌های تخصصی پوست و موی تهران است در گفت‌وگو با رسانه‌ها گوشزد کرد و گفت: «ژل دارای مجوزی که مواد اولیه‌اش زیر دو میلیون باشد نداریم، حدود یک‌میلیون هم هزینه‌های جانبی آن است.چگونه با یک‌میلیون این کار را انجام می‌دهند. مثلا وقتی گوشت کیلویی ۶۰۰ هزارتومان است، چلوکباب ۱۰۰ هزارتومانی با برنج ایرانی، معلوم است که چیست! با این حال، جست‌وجو کنید، ده‌ها مرکز پیدا می‌کنید که با ۵۰۰ هزار تومان ژل تزریق می‌کنند! همه این‌ها می‌شود عفونت و آبسه و عارضه. با فوق‌دیپلم کامپیوتر و لیسانس حسابداری هم این مراکز را تأسیس کرده‌اند. بعد تزریق ژل، بوتاکس، میکرونیدلینگ و مزوتراپی و را آموزش می‌دهند! این‌ها تازه اعمال سبکش است. بعد تبلیغات می‌کنند که مثلا زنان خانه‌دار! چرا درآمد ندارید! بیایید دوره بینید و درآمدزایی کنید! با دو تا دوازده ساعت، آموزش می‌دهند و می‌گویند می‌توانید برای خود کلینیک بزنید و می‌زنند! هیچ جایی هم نیست که مانع فعالیت آن‌ها شود! سازمان نظام پزشکی به پزشکان اجازه نمی‌دهد بدون مجوز آموزش دهند، اما آن‌ها بدون هیچ ارتباطی با مشاغل پزشکی سراغ این کارها می‌روند.»

متهمان حوزه زیبایی!

افزایش تقاضا برای انجام عمل‌های زیبایی و همچنین ورود غیرمتخصصانی مثل آرایشگرها و… به این حوزه باعث شده است تا آمار قصور پزشکی در عمل‌های زیبایی بالا رود. به گزارش «ایسنا» آن‌طور که آمارهای سازمان پزشکی قانونی نشان می‌دهد بر اساس پرونده‌های شکایت ثبت‌شده در کمیسیون ثبت جراحی پلاستیک،‌ میزان شکایت از این عمل‌ها نسبت به سال گذشته نزدیک به دو برابر شده است.

آمار شکایت از پزشکانی که عمل‌های زیبایی انجام می‌دهند، چند ماهی است که افزایش پیدا کرده و این نشان می‌دهد رغبت به عمل‌های زیبایی نیز چند برابر شده است. بسیاری از متخصصان بر این باورند که فضای مجازی نقش پررنگی در این خصوص ایفا کرده و ورود پزشکان به این فضا و حتی قیمت‌های متفاوت و قسطی‌کردن برخی از این عمل‌های زیبایی در افزایش این آمار بی‌تأثیر نبوده؛ اما هرچقدر تمایل به این عمل‌ها بیشتر شده، میزان شکایت‌های پزشکی نیز افزایش پیدا کرده است.

ورود پزشکان بدون تخصص، ورود آرایشگرها و برخی تکنسین‌ها به این بخش سبب شده یک نفر که برای زیباترشدن اقدام کرده است، تا پایان عمر چهره و اندامی را تحمل کند که اصلادوست ندارد و او را از همه آینه‌های دنیا متنفر کند. آمارهای سازمان پزشکی قانونی نشان می‌دهد بر اساس پرونده‌های شکایت ثبت‌شده در کمیسیون ثبت جراحی پلاستیک،‌ میزان شکایت از این عمل‌ها نسبت به سال گذشته نزدیک به دو برابر شده است.

بر اساس موضوع کمیسیون جراحی پلاستیک در هفت‌ماهه سال ۱۴۰۰ شکایت از قصور پزشکی که مربوط به همه بخش‌های پزشکی می‌شود، ۳۷۷ پرونده بوده که از این تعداد ۲۲۰ پرونده منجر به محکومیت پزشک معالج و ۱۵۷ پرونده منجر به تبرئه پزشک شده است.

این در حالی است که در هفت‌ماهه نخست سال ۱۴۰۱ بر اساس موضوع مشابه، ۶۱۸ پرونده ثبت‌ شده که از این تعداد ۳۵۶ پرونده به محکومیت و قصور کادر درمان منجر شده و ۲۶۲ پرونده نیز منجر به تبرئه پزشک معالج شده است. این آماری است که بابک سلحشور، مدیرکل امور کمیسیون‌های سازمان پزشکی قانونی به جام جم داده است: «تنوع این شکایت‌ها بسیار بالاست و می‌تواند شامل جراحی‌های مینور مانند تزریق ژل یا بوتاکس باشد یا اینکه جراحی‌های بزرگ مانند ابدومینوپلاستی و … را شامل شود.

اما درهرحال اگر شکایتی صورت بگیرد این مرکز شکایت را بررسی و وضعیت را به مراجع قضایی اعلام می‌کند. این پزشک به یک موضوع دیگر هم اشاره می‌کند و معتقد است شکایت‌ها دو دسته هستند؛ گاهی یک پزشک یا کادر درمان در حوزه عمل‌های زیبایی قصوری انجام می‌دهد، گاهی هم افراد غیرمتخصص مانند تکنیسین‌ها یا آرایشگر یا افرادی که مجوز آن‌ها لغو شده است، به‌صورت غیرقانونی عمل‌های زیبایی انجام می‌دهند.

بر اساس گفته‌های این مقام مسئول، نوع نامه‌ای که از سوی پزشک قانونی برای مراجع قضایی فرستاده می‌شود در هر دو مورد متفاوت است. به این معنا که برای گروه اول بحث قصور و مداخله در درمان مطرح می‌شود؛ اما برای گروه دوم که بدون تخصص در این حوزه ورود پیدا می‌کنند، جرم مطرح است و قاضی بر اساس این تشخیص، حکم صادر می‌کند.

او تأکید می‌کند: «در حال حاضر در آرایشگاه‌ها نیز انجام برخی کارهای تخصصی پزشکی مانند تزریق ژل یا بوتاکس باب شده که این ماجرا شوخی‌بردار نیست و درصورتی‌که فردی از آن‌ها شکایت کند، این موضوع جرم مسلم به شمار می‌رود و برای او با عنوان دخالت غیرحرفه‌ای در امور پزشکی مجازات زندان نیز در نظر گرفته می‌شود.

اما در مورد پزشکان وضعیت تغییر می‌کند. برای این گروه ماجرای قصور پزشکی مطرح می‌شود که این موضوع می‌تواند مجازات نقدی به همراه داشته باشد.» بااین‌وجود، اما عمل‌های زیبایی همچنان خواهان دارند و مطب پزشکان غیرمتخصص و همچنین سالن‌ها یا مراکز زیبایی مملو از افراد است و از سوی دیگر هم نظارتی بر این مسئله انجام نمی‌شود و روزبه‌روز نیز بر تعداد افراد غیرمتخصصی که به دلیل درآمد بالا به این کار روی می‌آورند، بیشتر می‌شود.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا