درخواست آمریکا از کره جنوبی برای بازداشت برادر بان کی مون
دولت آمریکا روز جمعه از کره جنوبی خواست که برادر بان کی مون دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد را به اتهام دست داشتن در ماجرای رشوه خواری برای فروش یک مجتمع ساختمانی ویتنام بازداشت کند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، دانیل نوبل معاون دادستان آمریکا در جلسه دادگاه فدرال در منهتن گفت: درخواست بازداشت برای بان کی سانگ برادر بان کی مون صادر شده که مدیر شرکت ساختمانی کره جنوبی کینگنام بوده است.
نوبل گفت که به دنبال استرداد بان کی سانگ می باشد ولی تاکنون وی بازداشت نشده است.
برادر دبیر کل پیشین سازمان ملل یکی از چهار نفری بود که در تاریخ دهم ژانویه در پرونده رشوه خواری بازداشت شدند.
دادگاه فدرال آمریکا روز سهشنبه گذشته برادر و بردارزاده بان کی مون دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد را به پرداخت رشوه در معاملههای بازرگانی متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در کیفرخواستِ دادگاه فدرال نیویورک، یو هیون (دنیس) بان دلال معاملات ملکی و برادرزاده بان کی مون و نیز’بان کی سانگ برادر دبیرکل پیشین سازمان ملل و از مدیران سابق شرکت کرهای کیانگنام (Keangnam)، به پرداخت رشوه متهم شدهاند.
طبق کیفرخواست، شرکت کیانگنام که در سال 2013 با بحران کمبود نقدینگی مواجه شده بود، به بان کی سانگ ماموریت داد که برج 72 طبقه این شرکت در ویتنام، معروف به ‘لندمارک 72’ را در ازای دریافت مقداری کمیسیون بفروشد.
اما بان و پسرش، به جای روشهای قانونی برای جذب مشتری، به ‘یک مقام خاورمیانهای’ پیشنهاد رشوه دادند تا او از سرمایههای کشورش برای خرید برج استفاده کند.
برای این منظور، در آوریل 2014، رشوهای 500 هزار دلاری به واسطهای به نام ‘مالکوم هریس’ که مدعی بود کارگزار آن مقام است، پرداخت شد. قرار بر این بود که به محض فروشِ برج، دو میلیون دلار دیگر نیز به مالکوم هریس پرداخت شود، اما هریس که ادعای کارگزاریاش نیز نادرست بود، پولها را سرقت کرد. این واسطه نیز در کیفرخواست دادگاه نیویورک متهم شده است.
با تشدید بحرانِ نقدینگیِ شرکت کرهای، ‘بان’ که اطمینان داشت رشوههایش موثر خواهند بود، به سرمایهگذارانِ شرکت کیانگنام اطمینان داد که برج ویتنام بهزودی به کشوری خاورمیانهای فروخته خواهد شد.
اما این معامله هرگز انجام نشد و اکنون بان و پسرش با اتهام پرداخت رشوه نیز مواجه شدهاند.
دوره دبیرکلی بان کی مون با آغاز سال نو میلادی در سازمان ملل پایان یافت و از او به عنوان یکی از نامزدهای ریاستجمهوری کره جنوبی یاد میشود.
انتهای پیام