اسرافیلیان، احمدی نژاد و جریان علم و صنعت، آیت و جاسبی
انصاف نیوز: مصاحبه ی زیر به شناخت جريان «آيت – اسرافيليان» کمک می کند. آقای محمود احمدی نژاد نیز از حلقه ی علم و صنعتی ها و از زير مجموعه های آقای اسرافیلیان به حساب می آید. متن خبرگزاری تسنیم از این مصاحبه در پی می آید:
گفتگوی تسنیم با شجاعیفرد به مناسبت چهلم مرحوم اسرافیلیان:
پیشبینی درباره وزیری که ۳۰ سال بعد برانداز شد/ ماجرای شنیدنی از “ترور شهید آیت” و سرقت یک پرونده
مرحوم اسرافیلیان میگفت من هرچه از عمر این انقلاب و تاثیرات آن در جهان میگذرد، بیشتر به اهمیت و عظمت و بزرگی کار امام و همچنین حفظ و ادامه آن توسط رهبر انقلاب پی میبرم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مرحوم پرفسور ابراهیم اسرافیلیان از چهرههای برجسته علمی و سیاسی کشور و از یاران نزدیک شهید آیت، چهل روز پیش در 23 آذرماه و پس از تحمل یک دوره بیماری به دیار باقی شتافت.
مرحوم ابراهیم اسرافیلیان که در کارنامه فعالیتاش نمایندگی دور دوم مجلس و ریاست دانشگاه علم و صنعت دیده میشود در سالهای اخیر به دلیل افشاگریها درباره موسوی از سران فتنه مورد توجه رسانهها و محافل سیاسی قرار گرفته بود.
مرحوم اسرافیلیان در کنار شهید دکتر آیت
با دکتر محمد حسن شجاعیفرد که هم اکنون ریاست دانشکده و پژوهشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت را عهده دار است، به گفتوگو نشستیم. او از یاران و نزدیکان دکتر اسرافیلیان بوده و قریب به 40 سالسابقه همراهی با آن مرحوم داشته است.
** مهمترین بخشهای این مصاحبه
— دستهایی شهید آیت را ترور کردند و آن پوشه حاوی پرونده را هم از ماشین او دزدیدند
— مرحوم اسرافیلیان با شهید آیت، شهید عباسپور، جاسبی، شهید نامجو و چند نفر دیگر، یک تشکیلات زیرزمینی برای مبارزه با رژیم شاه داشتند و در این تشکیلات همه چیز سینه به سینه نقل میشد و کسی حق اینکه چیزی را روی کاغذ بنویسد، نداشت.
— روز رای اعتماد دولت شهید رجایی بود. شهید آیت مدارکی علیه یکی از وزرا جمع کرده بود و میخواست به مجلس برده و در مجلس مطرح کند که ترور شد اما بعد از حدود 30 سال، خطرات همان وزیر در بحث براندازی برای همه روشن شد.
— پروفسور اسرافیلیان میگفت، هرچه از عمر انقلاب اسلامی و تاثیرات آن در جهان میگذرد، بیشتر به اهمیت و عظمت و بزرگی کار امام (ره) و همچنین حفظ و ادامه آن توسط مقام معظم رهبری پی میبرم.
مشروح این مصاحبه به شرح ذیل است:
** زندگی اسرافیلیان برای همه استادان درس است
شجاعی فرد با بیان اینکه بنده حدودا 40 سال خدمت آقای دکتر ابراهیم اسرافیلیان بودم و بسیاری از خاطرات را برای بنده تعریف میکردند، گفت: بنظر من زندگی ایشان برای همه استادان بویژه اساتید جوان یک درس است که باید ایشان را الگوی خود قرار دهند. ایشان در سال 1314 در نجفآباد متولد شد. خانواده ایشان در وضعیت بسیار متوسط و پایین بودند. پدر و پدربزرگ ایشان نجار بودند و ایشان تا ده سالگی توانایی رفتن به مدرسه را نداشتند. ایشان میگفتند که ما یک اتاقی داشتیم و همگی خانواده که 10 نفربودیم در آنجا میخوابیدیم. پدر بزرگشان نجار ولی عارف بودند و شعر میگفتند. دکتر در تمامی تابستانها و حتی در حین تحصیل کارهایی همچون بنایی، آهنگری، پارچه بافی و کار در قنادی را انجام دادند.
استاد دانشگاه علم و صنعت با اشاره تحصیل مرحوم اسرافیلیان در دانشسرای مقدماتی اصفهان خاطرنشان کرد: در سال 1336 دیپلم ریاضی را از مدرسه ادب اصفهان که از مدارس مشهور اصفهان است دریافت کردند. بعد از آن در کنکور شرکت کرده و در دو رشته ریاضی و ادبیات فارسی و فلسفه پذیرفته شدند.
وی افزود: اسرافیلیان در سال 1339 درس را به اتمام رساندند و دو مدرک لیسانس را با هم گرفتند. در دانشسرای عالی (دانشگاه خوارزمی) یک دورهای به نام دوره عالی مدرسی برگزار میشد برای کسانیکه میخواستند در دانشگاه تدریس کنند و باید 2 سال در آنجا دوره مدرسی را میگذراند. ایشان این دوره را گذراند و بعد وارد تدریس در دانشگاه اصفهان شد.
** ماجرای تکثیر اعلامیههای امام در حج توسط اسرافیلیان
شجاعیفرد درباره ورود مرحوم اسرافیلیان به مبارزات سیاسی متذکر شد: دکتر در همه دانشگاهها تبلیغات سیاسی داشتند لذا ایشان را به اهواز تبعید کردند. بعد برگشتند در دانشگاه امیرکبیر تدریس داشتند اما در آنجا به عنوان عنصر نامطلوب تشخیص داده شده و گفتند ایشان محرک دانشجویان است لذا او را اخراج کردند و برای ادامه تحصیل بامشکلاتی به انگلستان رفتند و در آنجا دکترای ریاضی را دریافت کردند. ایشان ساعتها در رابطه با سختی دوران تحصیل در انگلستان با بنده صحبت کردند و تعریف میکردند که در آنجا به دلیل مشکلات مالی غذای ایشان به مدت دو ماه فقط نان و شیر بود.
وی افزود: آقای اسرافیلیان از جهت سیاسی هیچ جا کم نمیگذاشت، یعنی هرجا احساس تکلیف میکرد وارد میشدند. وقتی ایشان در انگلستان بودند مرحوم آیتالله سید صادق لواسانی نماینده امام به ایشان پیغام دادند که چاپ اعلامیههای امام برای ارسال به حج در اینجا امکانپذیر نیست و شما این اعلامیهها را چاپ کنید و به مکه ببرید. ایشان اعلامیهها را تکثیر و به جده میبرند و در آنجا ماموران سعودی ایشان را تعقیب کرده و میخواستند تحویل ساواک بدهند که در حین بازداشت از دست ماموران سعودی فرار میکند.
** کمک مرحوم اسرافیلیان به آیتالله مهدوی کنی برای تأسیس دانشگاه امام صادق(ع)
رئیس دانشکده و پژوهشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه مرحوم اسرافیلیان هیچ وقت از مسئولیتهای خودشان به نفع خود و خانواده سوء استفاده نکردند، گفت: خاطرم هست در روزهای اول انقلاب، در جلسهای شهید دکتر آیت آمدند و پیشنهاد مسئولیت میدادند ولی ایشان به هیچ عنوان وارد این مقولهها نشده و میگفت هر کس میخواهد برود این مسئولیتها را قبول کند، ما کار خودمان را انجام میدهیم و زمانی هم که میخواستند نماینده مجلس بشوند با کلی اصرار پذیرفتند.
شجاعیفرد با اشاره به اینکه اسرافیلیان در دوره پس از انقلاب فرهنگی رئیس دانشگاه علم و صنعت بود و دوران بسیار سختی را در آنجا پشت سر گذراند، خاطرنشان کرد: رئیس دانشگاه تربیت معلم یا خوارزمی شدند که در آنجا تحولات خوبی را ایجاد کردند. ایشان قائم مقام وزیر ارشاد و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در دور دوم نیز بودند. زمانی که نماینده مجلس بودند برای اقامه نماز به بیرون از مجلس رفته و در یکی از مساجد نزدیک مجلس نماز خود را میخواندند. یکی از نمایندگان از ایشان سوال کرد که چرا در نماز جماعتی که درمجلس برگزار میشود شرکت نمیکنید؟ آقای اسرافیلیان در پاسخ گفتند، خدا در مجلس نیست. آن نماینده تعجب میکند و میپرسد چطور؟ دکتر میگوید: این نمایندههای مجلس به قدری مستقل هستند که خدا را هم در رایگیری دخالت نمیدهند بنابراین اقلا برای نماز، جایی میروم که خدا در تصمیمگیریها باشد.
وی افزود: مرحوم اسرافیلیان یکی از بنیانگذاران اصلی دانشگاه امام صادق (ع) بودند چون آیتالله مهدوی کنی صبغه دانشگاهی نداشته و تحصیلات حوزوی داشتند. اما همراهی ایشان با مرحوم آیت الله مهدوی کنی (ره) و برادر بزرگوار ایشان آیت الله باقری کنی، این دانشگاه را راهاندازی کردند. آقای اسرافیلیان وقتی که دیدند دانشگاه راه افتاد است و کارش پیش میرود از آن دانشگاه بیرون آمدند و به هیچ عنوان حاضر نبودند مسئولیتها را یدک بکشند. ایشان مدتی رئیس دانشگاه تربیت معلم(خوارزمی فعلی) بودند. دراین مدت اوضاع نابسامان آنجا را سامان دادند و یاد وخاطره ایشان در آن دانشگاه هست.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه از مهمترین ویژگیهای دکتر اسرافیلیان این بود که به درس ریاضی و فلسفه اکتفا نکرده و در هر بخش که لازم میدیدند ورود میکردند، خاطرنشان کرد: وقتی از انگلستان برگشتند بحث «زمان و بعد چهارم»را مطرح کردند و میگفتند که این مسئله بسیار مهمی است و باید آن را مطرح کنیم یا در دوره دوران انقلاب که دانشگاهها تعطیل بود دکتر در در آمفی تئاتر رو باز دانشکده معماری دانشگاه علم و صنعت آنهم در فصل زمستان برای اساتید و دانشجویان درس فلسفه بامحوریت حرکت جوهری میگفتند.
** وقتی سازمان ملی دانشگاهیان را از دست مارکسیستها خارج کرد
این مبارز انقلابی با بیان اینکه مرحوم اسرافیلیان در حوزه سیاسی واقعاً یک سیاستمدار ارزنده بودند، گفت: ایشان با دکتر آیت، شهید عباسپور، دکتر جاسبی، شهید نامجو و…یک تشکیلات زیرزمینی برای مبارزه با رژیم شاه داشتند و بارها برای بنده نقل میکردند که در این تشکیلات همه چیز سینه به سینه نقل میشود و کسی حق اینکه چیزی را روی کاغذ بنویسد نداشت. قبل از انقلاب جلسات اساتید مسلمان برگزار میشد و ایشان در استقبال از این جلسات پیشتاز بودند. این جلسات همگی در خانه ایشان برگزار میشد. تقریبا همه جلسات با شام آنهم برای حدود 20 نفر بود. سایر دوستان به دلیل پیگیریهای ساواک و دردسرهای آن، از میزبانی استقبال نمیکردند. درهمین خانه ای که از سال 55 داشتند و تا پایان عمر هم در همان خانه زندگی میکردند.
وی افزود: آقای دکتر اسرافیلیان نقل میکردند که یکبار وقتی ساواک وارد خانه ما شد، اعلامیهها را در داخل دریچه کولر گذاشتم چرا که میدانستم عقل آنها به اینجا نمیرسد و حتی یک بار هم از آنجا فرار کردم. ایشان یک زرنگی خاصی که داشت این بود که کمتر اجازه میدادند دستگیر شود. جراتی مثال زدنی داشت. زمانی که اطلاعیهای قراربود به دستور امام، در محکومیت شاه و عزل او، از طرف اساتید دانشگاه صادر شود در دانشگاه علم وصنعت، ایشان اولین کسی بود که این اطلاعیه را امضاء کرد و تا 2 روز بعد نفر دوم پیدا نشد امضا کند. بالاخره با اصرار ایشان و بعضی دیگر تعداد به تدریج به 40 نفر رسید.
رئیس دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت یادآور شد: در مهرماه سال 57 وقتی مارکسیستها تشکیلاتی را به نام سازمان ملی دانشگاهیان درست کردند، آقای دکتر اسرافیلیان گفتند اگر این تشکیلات دست آنها باشد دانشگاهها آسیب میبینند. بهترین کار این است که ما در همین تشکیلات عضو بشویم چرا که ملی است و همه میتوانند عضو شوند. همگی رفتیم و در آنجا عضو شدیم تا جایی که تعداد ما به تعداد آنها چربید و در نتیجه توانستیم هیئت مدیره را انتخاب کرده و آقای دکتر اسرافیلیان را دبیر کل سازمان ملی دانشگاهیان قرار دهیم. یعنی تشکیلاتی که مارکسیستها درست کرده بودند را به تشکیلاتی برای بهرهبرداری انقلاب اسلامی تبدیل کردیم.
شجاعیفرد افزود: به فاصله یک ماه جامعه اسلامی دانشگاهیان را با افرادی نظیر شهید آیت، شهید عباسپور، شهید قندی و دکتر اسرافیلیان و… تشکیل دادیم چرا که احساس کردیم اگر تشکیلات آنها شکل بگیرد مسلمانها جایگاهی در دانشگاه نخواهند داشت، لذا در همان موقع در آذر 57 جامعه اسلامی دانشگاهیان را تشکیل دادیم تا اینکه مارکسیستها در سال 58 اطلاعیههایی را بدون اطلاع دبیرکل سازمان یعنی آقای اسرافیلیان صادر کردند. جلسهای در این رابطه گذاشتیم و ایشان گفتند بهترین کار این است که تشکیلات را منحل کنیم. در دانشگاه شریف مجمع عمومی گذاشته شد و آقای اسرافیلیان به عنوان دبیر کل یک لطیفهای را بیان کردند که مضمونش این بود که ما این سازمان را موقعی تشکیل دادیم که کسی جرات نمیکرد کار سیاسی بکند و حالا که به کمک انقلاب اسلامی همه سیاسی شدهاند، دیگر به این سازمان احتیاج نداریم! بنابراین بنده به عنوان دبیر کل سازمان، انحلال این سازمان را اعلام میکنم.
** اسرافیلیان پیشبینی کرد جبهه ملی و نهضت آزادی دولت موقت را در دست میگیرد
دوست قدیمی مرحوم اسرافیلیان با بیان اینکه یکی از مهمترین ویژگیهای ایشان این بود که قبل از انقلاب اسلامی، خیلی از مسائل را به راحتی پیشبینی میکرد، گفت: مثلا دوماه قبل از انقلاب منزل آقای اسرافیلیان جلسه داشتیم و ایشان از اینکه جبهه ملی یا نهضت آزادی دولت انقلاب را در دست بگیرد اظهار نگرانی میکردند. ایشان میگفتند در کنار امام کسانی هستند که این کار را خواهند کرد. در نتیجه اینطور هم شد و چند روز قبل از 22 بهمن حضرت امام دولت انقلاب اسلامی را اعلان و مرحوم مهندس بازرگان را به عنوان نخست وزیر اعلام کردند. در آنجا که دکتر آیت هم بودند، دکتر اسرافیلیان گفتند: زمینه برای انحراف انقلاب ایجاد شد. من جوان بودم لذا با عصبانیت گفتم آقای دکتر! یعنی شما از امام هم بهتر میفهمید؟ دکتر گفت نه، من از ایشان بهتر نمیفهمم اما اطرافیان امام را از شما بهتر میشناسم و آنها این پیشنهاد را دادند.
وی افزود: وقتی از ایشان سوال کردیم که از کجا میدانید که مهندس بازرگان مناسب این کار نیستند، ایشان و دکتر آیت در پاسخ گفتند سال 42 قم بودیم و آقای بازرگان و همراهان نهضت آزادی را دیدیم که میخواستند به منزل آقای شریعتمداری بروند. به آنها گفتیم منزل حضرت آقای خمینی از این طرف است و آنها در پاسخ گفتند مرجع تقلید ما اینجا است! بعدا هم دیدیم مرحوم امام، از راضی نبودن آن انتصاب فرمودند.
** وزیری که خطرش 30 سال بعد برای همه روشن شد
شجاعیفرد با بیان اینکه مرحوم اسرافیلیان در مورد عدم انتخاب بنی صدر بسیار تلاش کرد و اکثر شبها تا پاسی از نیمه شب درمورد عدم صلاحیت او گفتوگو میکرد، گفت: بالاخره در روزهای آخر حرف ایشان و دکتر آیت و دیگر دلسوزان را قبول کردند و جامعه مدرسین مرحوم دکتر حبیبی را تایید کردند. البته دکتر آیت هم کاندیدای ریاست جمهوری بود که با توجه به فرمان امام برای کمتر شدن کاندیداها استعفا داد. البته دکتر اسرافیلیان، پس از انتخاب بنی صدر نیز برای برکناری او زحمات زیادی کشیدند.
وی تأکید کرد: مرحوم دکتر اسرافیلیان در مورد شهادت و ترور مرحوم دکتر آیت میگفت: روز رای اعتماد دولت شهید رجایی بود. مرحوم دکتر آیت مدارکی علیه یکی از وزرا جمع کرده بود و میخواست به مجلس برده و در مجلس مطرح کند. دستهایی او را ترور کردند و آن پوشه حاوی پرونده را هم از ماشین او دزدیدند. بعد از حدود 300 سال، خطرات همان وزیر در بحث براندازی برای همه روشن شد.
** اسرافیلیان میگفت در آینده کسانی مسئولیت میگیرند که یک سیلی برای انقلاب نخوردهاند
استاد دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اینکه مرحوم اسرافیلیان در بحبوحه جنگ گفتند در آینده کسانی در راس پستهای بالای اجرایی قرار خواهند گرفت که یک سیلی برای انقلاب نخوردهاند، متذکر شد: مرحوم اسرافیلیان معتقد بود انقلابیها خانهنشین و انقلابی نماها همهکاره خواهند شد. میگفت: گوش راستم مدتهاست از کار افتاده. می پرسیدیم چرا؟ میگفت از بس حرف راست نشنیده است.
شجاعیفرد خاطرنشان کرد: ایشان از انقلاب هیچ باری برای خود نبست و حتی باغچهای را که در اواخر عمر خود به دلیل علاقه به کار کشاورزی درست کرده بود وقف کرد. آقای اسرافیلیان میگفت بنده همه چیز را خوب پیشبینی میکردم ولی اعتراف میکنم که تنها در یک مورد نتوانستم و پیشبینی شما ها از من بهتر بود. من هرچه از عمر این انقلاب و تاثیرات آن در جهان میگذرد، بیشتر به اهمیت و عظمت و بزرگی کار امام (ره) و همچنین حفظ و ادامه آن توسط مقام معظم رهبری پی میبرم. تا روزهای آخر بیماری دست از آموزش نمیکشید. یک روز در منزلشان و یکروز هم دربیمارستان و روی تخت به من گفتند: مطلب گفتن به شما هدر نمیرود، لذا بنشین مواردی را در بحث فلسفه که کمتر گفته میشود برای شما بگویم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: درصد کمی از تواناییهای مرحوم اسرافیلیان شناخته شد. بنظر من که حدود 40 سال در خدمتشان بودم خیلی از علم و اطلاعات اسرار را با خود به قبرستان نجف آباد اصفهان بردند. روانش شاد و خداوند با اولیائش محشور فرماید.
گزارش روزنامه شرق، دو ماه پیش
روزنامه ی شرق در 25 آذرماه سال جاری به مناسبت درگذشت او در گزارشی نوشت:
نام ابراهیم اسرافیلیان پیشوند یا پسوند برخی اسامی مشهور تاریخ معاصر ایران و پرتکرار است، بیش از همه اما او را یار دیرین حسن آیت میخوانند و البته در ایام دولت نهم و دهم هم بهدنبال ریاست محمود احمدینژاد بر دولت به «استاد احمدینژاد» شهره شده بود. نام اسرافیلیان اما در مجلس دوم و نطقهای مکررش در زندهنگهداشتن نام دوست و همراه همیشگیاش، حسن آیت، بیش از هر امر، خبرساز و مشهور شد. در این گزارش نگاهی انداختهایم به کارنامه سیاسی – خبری ابراهیم اسرافیلیان.
شناسنامه:
صادره از نجفآباد
سوم تیرماه سال ١٣١٤ در نجفآباد اصفهان به دنیا آمد. آنطور که میگویند، پدرش به روال پدربزرگش نجار بود و شاعر و شیفته عرفان، مادرش هم خانهدار بود. ابراهیم تحصیلات رسمی خود را از ۱۰سالگی شروع کرد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در نجفآباد گذراند و دیپلم ریاضیاش را از دبیرستان ادب اصفهان گرفت. ٢٢ ساله بود که در کنکور شرکت کرد و همزمان در رشتههاي کارشناسی ریاضی و کارشناسی ادبیات فارسی و فلسفه به تحصیل پرداخت. ابراهيم در كنار تحصيل، برای کمکخرج خانوادهاش در نجاري، آهنگري، بنايي، سنگتراشي، پارچهبافي، قنادي و… شاگردی کرد.
٢٧ساله بود که با طاهره طالبي ازدواج کرد، ماحصل این ازدواج چهار فرزند به نامهاي مهيندخت، مسعود، علي و مريم شد. روند تحصیلش بهسرعت طی شد و سال ٤٧ بود كه مدرس عالی شد و از همان اصفهان ردای استادی پوشید تا اینکه در سال ٥٢ برای تحصیل در رشته ریاضی گرایش هندسه و دیفرانسیل در دانشگاه ساوتهمپتون راهی انگلستان شد. او در سالهای ٩٧-٩٨ میلادی «چهره برتر ریاضی جهان» شد.
كارنامه:
یار آیت، استاد احمدينژاد
او از دوستان و همفکران حسن آیت بود و از پایهگذاران انقلاب فرهنگی ایران محسوب میشود. اسرافیلیان که در زمان انقلاب فرهنگی ریاست دانشگاه علم و صنعت ایران را برعهده داشت، بهشدت منتقد ورود نیروهای چپ در میان نیروهای اسلامی بود و پس از وقوع انقلاب فرهنگی به نمایندگی از جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای ارتباط با شورایعالی انقلاب فرهنگی انتخاب شد و در ادامه به عضویت کمیته گزینش استاد و دانشجو درآمد. پیش از انقلاب و در زمان مبارزات سیاسیاش بهعلت فعالیتهای سیاسی ابتدا به اهواز و سپس به تهران انتقال اجباری شد و در تهران بهمدت یکسال در دانشگاه امیرکبیر اشتغال داشت، بهطوریکه در آخر بهعنوان عنصر نامطلوب و ضدشاهنشاهی و محرک دانشجویان اخراج شد. از دیگر وقایع رخداده برای اسرافیلیان در سال ۱۳۵۳ بود. وقتی که در انگلستان به تحصیل مشغول بود، مرحوم آیتالله سیدصادق لواسانی، یکی از اعلامیههای امام (ره) را همراه با پیغامی مبنیبر اینکه چون در ایران تکثیر و پخش اعلامیه امام بسیار مشکل شده بود؛ از او خواسته بود آنها را تکثیر کرده و در مراسم حج بین حجاج توزیع کند که اسرافیلیان آن مسئولیت را پذیرفت و هزار نسخه از آنها را کپی کرده و در دو کلاس قرار داد و راهی مکه شد، بهطوریکه در جده آنها را از دستش گرفتند. در جريان انقلاب و تشكيل سازمان ملي دانشگاهيان كه از سوي استادان انقلابي دانشگاههاي كشور تشكيل شد، اسرافيليان از جمله مخالفان اين سازمان بود و اساسنامه آن را امضا نكرد.
انقلاب که شد، اولین تجربه ریاستیاش در دانشگاه علم و صنعت و در سال ٥٩ بود و دو سال بعد قائممقام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد. سال ٦٢ بود که رئیس دانشگاه تربیتمعلم شد، تا اینکه در دوره دوم مجلس شورای اسلامی در قالب گروه هشت نماینده به بهارستان راه یافت. او يكي از اعضاي جمع معروف به ٩٩ نفر مجلس در مخالفت با نخستوزيري ميرحسين موسوي بود. بعد از فراغت از نمایندگی مجلس، از سال ٦٨ ریاست دانشکده ریاضی دانشگاه علم و صنعت ایران را برعهده داشت. او هفت سال عهدهدار این سمت بود تا اینکه در سال ٧٦ به دانشگاه امام صادق رفت و عضو هیأتامنای آنجا شد. احمدينژاد هم برخاسته از همان طيف علم و صنعت در ماجراي انقلاب فرهنگي بود و اسرافيليان استاد دانشگاهش بود. محمدعلی سیدنژاد، نماینده دانشگاه تربیتمعلم و دیگر عضو مخالف تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، سالها بعد در یک مصاحبه در این زمینه به نکات تأملبرانگیزی اشاره میکند: «بچههای علم و صنعت هم یک گرایش ضدچپ خیلی قوی داشتند… بچههای علم و صنعت و آقای احمدینژاد، ضدمارکسیست بودند. اساتیدی مثل آقای اسرافیلیان در جمع آنها بودند و نگاهشان خیلی نزدیک به دکتر آیت بود. آنها بهشدت ضدمصدقی هم بودند… اولویت آنها برای مبارزه، مارکسیسم بود. خطر غرب برای آنها در اولویت نبود». سايت دولت بهار، متعلق به نزديكان احمدينژاد، ديروز خبر درگذشت اسرافيليان را با اين تيتر منتشر كرد: «هواداران دكتر محمود احمدينژاد: پروفسور اسرافيليان نخبه رياضيات جهان، آسماني شد». در وبلاگ حسين قاسمي، فرماندار احمدينژاد در شيراز، درباره نقش و تأثیر اسرافيليان روي احمدينژاد آمده است: «ابراهیم اسرافیلیان، نماینده دور دوم مجلس شورای اسلامی و رئيس اسبق دانشگاه علم و صنعت بوده؛ یعنی همان دانشگاهی که احمدینژاد دانشجوی آن بوده است. او را پدر معنوی دانشجویان انجمن اسلامی دانشگاه علم و صنعت میدانند. اسرافیلیان عضو حزب زحمتکشان مظفر بقایی شاخه اصفهان نیز بوده است. بعدها در مجلس و در قضیه مکفارلین، ایشان و هفت نفر دیگر از اعضای مجلس سؤالی را از وزیر خارجه میپرسند که باعث واکنش شدید حضرت امام خمینی(ره) ميشود… امام خمینی در سخنان خود در واکنش به سؤال هشت نماینده مجلس شامل اسرافیلیان، برخی از آنان را پوچ خوانده و تصریح میکنند: «من هیچ توقع نداشتم از بعض این اشخاص، ولو بعضیشان در نظر من پوچاند… چه شده است؟ شماها چهتان است؟… کجا دارید میروید؟ این تذهبون؟… در یک همچو وقتی، وقت یک همچو اموری است؟! وقت یک همچو تأیید است از کاخ سفید؟ وقت یک همچو تأیید است، از ریگان؟».
مواضع:
در جمهوری اسلامی رسم بر این شده که وقتی در میدان جنگ رفتی تا از عموم دفاع کنی، با اینکه رفتی برای مردم بجنگی، ولی وقتی تیر خوردی و زخمی شدی، از دوستهایی که انتظار داری، از تو دفاع کنند، اگر خیلی به تو رحم کنند، میگویند خودت باید دفاع کنی و اولین کسانی که از تو روی برمیگردانند، همین دوستهایت هستند./ گفتوگو با سایت شهید آیت.
دکتر آیت اكثر رجال سياسى صد سال اخير را دقيقا مىشناخت و از خط و ربط افراد آگاه بود و وابستگى افراد را مىدانست و اين اطلاعات باعث مىشد كه با ميرحسين موسوى مخالف باشد. ايشان اعتقاد داشت كه ميرحسين موسوى وابستگىهايى به ملىگراها دارد و هيچ اعتقادى به جريان انقلاب ندارد و معتقد بود حتى روزى ايشان بهعنوان مخالف در برابر انقلاب خواهد ايستاد كه درست هم فكر مىكرد و اطلاعاتش كامل بود./ گفتوگو با خبرگزاری فارس، مرداد ٨٨.
دکتر آیت مدعي بود که موسوي به جمهوری اسلامی معتقد نیست و شايستگي اين کار را ندارد و دوم اينکه مدعي بود که يکسري اسناد از وابستگي ايشان دارد.
مرحوم آیت خودش میگفت سند دارد و اصولا ایشان حرفی را بیسند نمیزد؛ چون میدانست که اگر با کسی رودررو شود، ممکن است طرف، شکایت و ادعای شرف کند؛ ولی هیچوقت هیچ کسی جرئت نکرد از او شکایت کند؛ چون میدانستند که دکتر آیت هر حرفی زده، سند آن را دارد و واقعا هم سند داشت. خانم شهید آیت میگفت همان روزی که ترور شد، پوشهای را برداشته بود و میخواست برود مجلس و راجع به وزارت امور خارجه آقای موسوی صحبت کند./ سايت رسمي شهيد آيت.
مرحوم آيت هم پايهگذار همین بحث ولایت فقیه در قانون اساسی بوده. شما اگر مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسي را بخوانید، ميبينيد که هر سؤالي را که راجع به ولايت فقيه پرسیده ميشد، شهيد بهشتي که مجلس را اداره ميکرد، میگفت آقاي آيت شما جواب بدهید. به نظر ميرسد که تنها ايشان موافق هست؛ چون فقط از مرحوم آیت ميخواهد جواب بدهد. مرحوم آيت معتقد بود فرمانده کل قوا بايد آدمي باشد که پيرو هواي نفس خود نباشد، تزکيه نفس کرده باشد و بهاصطلاح نفس خود را از بین برده باشد تا از روي هواي نفس دستور جنگ ندهد و در آن زمان چنين صفاتی را در وجود مبارک حضرت امام خميني ميديد و اصرار هم داشت روی اين موضوع که فرماندهی کل قوا باید با ايشان باشد./ سايت رسمي شهيد آيت.
مصدق کجا نماد ضداستعماری بود؟ آنها میخواستند بگویند در ایران یک رجل است و آن هم مصدق است؛ یعنی امام اندازه مصدق هم اعتبار نداشت؟ اساسا جبهه ملیها که خیلی اعتقادی به مبارزه نداشتند، در اوج انقلاب تمام تلاش آنها این بود که امثال بختیار را به سیستم بفرستند و به جای شاه بنشانند./ گفتوگو با مهرنامه، مرداد ٩٥.
انتهای پیام
به نظر شما چند دانشجو زمان ریاست ایشان از ادامه تحصیل باز ماندند.؟در مورد پوشه اقای ایت هم باید پرسید چنین مدرک مهمی که ادعا میشود فقط همان یک نسخه که با خودش میبرده بوده؟گفته میشه ایشان برای هر حرفی مدرکی داشته پس باید ارشیوی از مدارک داشته باشه و طبعا ادعای سرقت پوشه و از دست رفتن مدارک مسخره است.مدارک از بین رفت تا موسوی وزیر بشه شوخیه.وقتی امام از موسوی حمایت کرد باند موئتلفه و حجته ایها ارزوهاشون را از دست رفته دید ند منتظر شد ند تا زمانی که امام نباشد.
در مورد پیش گوییها هم بدلیل عدم وجود افراد، فقط نقل قول های ساختگی است.که معمولا از زبان مرده ها برای پیش برد اهداف خاصی پخش میشود.
مظفربقایی و تشکیلاتش وادامه خط اش بر مبنای خیانت بوجود آمد کمااینکه تا بعد از انقلاب 28 مرداد 32 روز کودتای شاه ملعون را جشن میگرفتند.آثار این خط هنوز به شکل قوی وجود دارد.
اساسا خود ایت محل سوال بود مگر میشود شخصی پیرو مظفر بقایی باشدو……….نباشد.هیچکس شبهه ای در شخصیت انگلوفیل بقایی نداشت واین بیماری وعناد افسار گسیخته با مرحوم مصدق ادامه همان ماموریت بقایی بود.
در جلسه رای اعتماد دولت شهید رجایی ، آقای خامنه ای از میر حسین موسوی در برابر دکتر آیت و شهید دیالمه ، تعاریفی و تمجیدی دارند قریب به این مضمون که “در مورد هر کسی توقع داشتیم مخالفت شود ولی در مورد مهندس موسوی نه”. کسانی که مدام از شهید دیالمه و دکتر آیت در رد میرحسین حرف می زنند ادعای ذوب در ولایت دارند و کوچکترین اشاره ای به مواضع رهبری در همان ماجرای مورد اشاره شان نمی کنند، انگار نه انگار که این جوابیه توسط ایشان داده شده است.
(در ادامه به عضویت کمیته گزینش استاد و دانشجو درآمد.)پس حالا معلوم شد چه کسانی دانشگاههارا به این روز انداختند .
عجب ایشان لیسانس ریاضی گرفتندودوسال دوره مدرسی خواندند شدند پروفسور جل ا لخالق
پس محموت باقيات صالحات اين بزرگوار بوده ! پس پروفسورى حقش بوده وجداناً