خرید تور تابستان

گزارشی از محرومیت تراکتورسازی به خاطر سهل‌انگاری

باشگاه تراکتورسازی در حالی با جریمه محرومیت از نقل و انتقالات روبرو شده که بارها رسانه‌ها و بخش‌های مختلف خطر شکایت ژائو پدرو ویلا را گوشزد کرده بودند.

 به گزارش خبرگزاری فارس، تراکتورسازی در آخرین روز نقل و انتقالات زمستانی با جذب سجاد شهباز‌زاده یکی از بهترین عملکردها را در میان تمامی تیم‌های لیگ برتری در نقل و انتقالات داشت.

جذب شهباززاده، امید عالیشاه، احمد نوراللهی و هاشم بیگ‌زاده خیال هواداران این تیم را تا حد زیادی راحت کرد. تراکتورسازی بعد از این خریدها با روحیه‌ای مضاعف آماده حضور در تهران برای بازی با پرسپولیس می‌شد اما به یکباره خبری باعث بروز سونامی در تبریز شد.

وقتی مسئولان باشگاه تراکتورسازی برای گرفتن مجوز بازی شهباززاده به سایت فیفا مراجعه کردند متوجه شدند به دلیل تصمیم فیفا به خاطر پرونده انضباطی اجازه فعالیت در نقل و انتقالات زمستانی را ندارند.

فوتبال ایران مدت‌هاست به دلیل جذب بدون فیلتر بازیکنان خارجی و عمل نکردن به تعهدات مالی با پرونده‌های مختلفی در فیفا دست به گریبان است.

اولین ترکش این اتفاق در سال 86 به پرسپولیس خورد و 6 امتیاز از این باشگاه به دلیل عدم تعهد به قراردادش کسر شد.

در سال‌های اخیر بارها پرونده انضباطی باشگا‌ه‌های ایرانی در فیفا به جریان افتاده و در بسیاری اوقات پرونده‌هایی که با مبالغ بسیار پائین حل می‌شد به دلیل دیرکرد در پرداخت به مبالغ کلانی تبدیل شده است که تیم مدیریت باشگاه را برای جلوگیری از جریمه با چالش بزرگی روبرو کرده است. به طور مثال سال قبل در پرونده اشپیتیم آرفی مدیریت وقت باشگاه برای تسویه قرارداد این بازیکن با مشکل جدی روبرو شد.

تراکتورسازی و مشکلات فراوان در جذب بازیکنان خارجی

باشگاه تراکتورسازی در سال‌های اخیر یکی از پر هزینه‌ ترین تیم‌های فوتبال ایران بوده است. مدیران این باشگاه در سایه انتظارات فراوان و صبر کم هواداران تراکتورسازی برای کسب موفقیت اقدام به ریخت و پاش‌های فراوان بدون پشتوانه مالی کرده و با اغلب بازیکنان و مربیان خارجی خود به مشکل بر خورده است.

فلاویو لوپز، آنسلمو گونزالس، تونی اولیویرا، یونس حمزه، آیان رمزی و… مشت نمونه بر این اساس است.

جدی نگرفتن پرونده ژائو پدرو ویلا؛ کمیته حقوقی به صرف چای

2 آذر سال جاری خبرگزاری فارس خبر شکایت ژائو پدرو ویلا را منتشر کرد و طی آن خبر از خطر جدی داد که برخی مسئولان باشگاه اقدام به تکذیب این خبر کردند و این اتفاق شیطنتی رسانه‌ای قلمداد شد.

بعد از انتشار رسمی نامه شکایت این بازیکن، تراکتورسازی اقدامات خود را در این زمینه آغاز کرد اما به نظر می‌رسد که این مسئله به طور صحیح پیگیری نشده است.

 مصطفی آجورلو مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی در زمان زمام‌داری‌اش در باشگاه تراکتورسزای، مدیریت سکوت را در پیش گرفته و خیلی کم با خبرنگاران ارتباط برقرار کرده است. او بیشتر اخبار تیم را از صفحه شخصی‌اش در شبکه‌های مجازی به اطلاع هواداران می‌رساند. آجورلو در یکی از پست‌های خود از  تشکیل جلسه کمیته‌ حقوقی این باشگاه با حضور 5 عضو برای بررسی پرونده 7 شکایت خارجی که علیه تراکتورسازی در فیفا در جریان است خبر داد و اعلام کرد هواداران نگران نباشند.

این کمیته متشکل از نفراتی مثل غفاری رئیس سابق کمیته امور بین‌الملل فدراسیون فوتبال، نجفی وکیل دعاوی فوتبال، علی سلمانی مشاور حقوقی باشگاه، محمد ملأ اسماعیلی رابط باشگاه در امور فدراسیون فوتبال و سعید آجورلو مشاور عالی مدیرعامل بود. حضور برخی از این نفرات که شاید اطلاعات چندانی در بخش حقوقی نداشته باشد از نکات عجیب در این کمیته بود.

 مدیرعامل باشگاه که خبر از عدم نگرانی برای مشکلات شکایتی داده بود باید پاسخگوی این مسئله باشد که کمیته حقوقی باشگاه تراکتورسازی در این دو ماه دقیقا کجا بوده که این مشکل را حل کند. آیا جلسات این کمیته فقط به صرف چای برای گرفتن عکس بوده یا اینکه بازخورد دیگری هم داشته است.

هیأت مدیره‌ای که چایی هم نمی‌خورد

کمیته حقوقی باشگاه تراکتورسازی با وجود اینکه نتوانسته برای حل مشکلات حقوقی این باشگاه اقدام خاصی انجام دهد در این مدت تشکیل جلسه داده است اما هیأت مدیره باشگاه تراکتورسازی 9 ماه است که در تعطیلی به سر می‌برد و هیچ جلسه‌ای نداشته است.

غلام‌عسگر کریمیان، عباس الیاسی، مصطفی آجورلو، سعید عباسی و مهدی کوهی پنج عضو هیأت مدیره باشگاه تراکتورسازی هستند که بعد از انتخاب آجورلو به عنوان مدیرعامل هنوز جلسه‌ رسمی نداشتند.

عدم برگزاری جلسه هیأت مدیره و دنبال کردن امور تیم توسط مدیرعامل بدون مجوز هیأت مدیره در مقطعی از فصل باعث شد عباسی، الیاسی و کوهی از سمت خود استعفا کنند. بعد از این استفعا مجمع باشگاه هم واکنش خاصی نشان نداد و نه از پذیرش و نه از رد این استعفا پرده برداشته نشد. به نظر می رسد نگرانی این اعضای هیأت مدیره از عدم تشکیل جلسات بی دلیل هم نبوده چرا که مشکلات اخیر نشان دهنده نداشتن هماهنگی و عدم رسیدگی به مسائل مختلف است.

آیا از لحاظ قانونی یک مجموعه می‌تواند بعد از اقدامات مختلف در این فاصله زمانی زیاد جلسه‌ای تشکیل ندهد. آیا این کار حرفه‌ای است. هیأت مدیره باشگاه تراکتورسازی در این مدت نقش دکور را داشته و هیچ تاثیری در امور باشگاه نداشته است.

البته گفته می شود با استعفای سه تن از اعضای هیات مدیره مخالفت شده که این خبر هم به طور رسمی هیچ گاه اعلام نشد. بر فرض که استعفای آنها هم پذیرفته نشده دلیل اینکه 9 ماه جلسه ای بین اعضا برقرار نشده نمیتواند جای انتقاد داشته باشد؟ باشگاهی که با کوهی از مشکلات مالی روبرو است چطور یک تنه اداره می شود؟ این نشان از خود محوری دارد یا بی تفاوتی سایرین؟ اصلا اصرار حضور مدیرانی که هیچ یک دیگری را قبول ندارد در کنار هم چه معنی می دهد؟

گردن‌های شکسته ای که تقصیرها را به دوش می‌کشند

ژائو پدرو ویلا در زمان مدیریت محمدحسین جعفری جذب شده است. بعد از جعفری مدیریت باشگاه چهار بار دستخوش تغییر شده است.  حمید زینی‌زاده، جمشید نظمی، سعید عباسی و مصطفی آجورلو مسئولیت باشگاه را بر عهده گرفتند تا مشخص شود 5 مدیر می توانستند این پرونده را حل کنند اما هر کدام با اقدامات دیگر و وقت خریدن این کار را به  آخرین لحظه موکول کردند. در نهایت هم تیم مدیریت فعلی اقدام لازم را صورت نداده تا این باشگاه با مشکل در جذب بازیکن روبرو شود.

بدون شک در این بین هیچکسی مسئولیت نمی‌پذیرد و هر کسی قصد دارد با اظهار نظرات مختلف تقصیر را بر گردن دیگری بیاندازد. در نهایت هم طبق معلوم کسی تقصیرات را نمی‌پذیرد و تنها هواداران هستند که از اتفاقات تلخی که برایشان می‌افتد سرخورده خواهند شد.

شور لیگ و هیجان نقل و انتقالات مسئولان تراکتورسازی را به خواب برد

باشگاه تراکتورسازی در نقل و انتقالات نیم فصل بسیار پر سر و صدا عمل کرد. این باشگاه احمد نوراللهی و امید عالیشاه را از پرسپولیس گرفت و هاشم بیگ‌زاده را از صبای قم جذب کرد. تراکتورسازی تلاش زیادی برای جذب سروش رفیعی هم کرد و حتی گفته می شد این باشگاه مبلغ زیادی به این بازیکن پیشنهاد داده که شاید  این پول اگر صرف پرونده‌های انضباطی این باشگاه می شد بخشی از مشکلات تراکتورسازی حل شده بود. از طرف دیگر مسئولان تراکتورسازی بدون اینکه توجهی به این پرونده‌ها داشته باشند اقدام به جذب سجاد شهباززاده کردند و در نهایت متوجه شدند از پنجره نقل و انتقالات زمستانی فیفا محروم هستند.

از سوی دیگر تراکتورسازی در هفته گذشته علیه داوری‌ها به شدت اعتراض کرده و سازمان لیگ را به برنامه‌ریزی بد و نا عادلانه علیه این تیم محکوم کردند و حتی سخن از دست‌هایی شد که خواهان عدم قهرمانی این تیم در لیگ برتر هستند. کار تاجایی پیش رفت که مدیرعامل تراکتورسازی از وزیر ورزش خواست به این مسئله ورود کند. به نظر می رسد تراکتورسازی با تمرکز بیش از حد روی دست‌های مخالف علیه‌شان، دست‌های داخلی را که توجهی به مشکلات تیم ندارند فراموش کرده تا چاقو دسته‌اش را ببرد.

هواداران ناکام اصلی

هواداران تراکتورسازی بعد از نتایج بدی که تیمشان در هفته‌های اخیر کسب کرد به دلیل فاصله 6 امتیازی که نسبت به پرسپولیس صدرنشین پیدا کردند بسیار مغموم و ناراحت بودند تا اینکه امروز با شنیدن خبر محرومیت باشگاه خود از نقل و انتقالات زمستانی امید را از دست رفته ببینند.

هواداران تراکتورسازی در سال‌های اخیر در مقاطع مختلف حمایت زیادی از تیم خود انجام دادند و همیشه رگ غیرت‌شان به عشق ترراکتورسازی متورم شده است. اما در این بین احساسات پاک هواداران به دلیل بی‌توجهی مسئولان به بازی گرفته شده و این شور و هیجان به جز استرس و ناکامی دستخوش دیگری برای آنها نداشته است.

شاید اگر تراکتورسازی در این مدت به جای اعتراض به زمین و زمان و ارسال نامه به وزیر روی مشکلات خودش تمرکز می‌کرد امروز به جایی نمی‌رسید که با ممنوعیت نقل و انتقال روبرو شود و ضمن متضرر شدن از این مشکل لکه سیاهی در کارنامه باشگاه نقش ببندد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا