خرید تور تابستان

آخرین وضعیت سهام سایپا و ایران خودرو در سال 1403

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس به آخرین وضعیت سهام دو شرکت بزرگ خودروسازی سایپا و ایران خودرو در بازار سهام اشاره کرد و گفت: طبق دستورالعمل پذیرش بورس تهران، شرکت‌هایی که در سه سال مالی متوالی یا چهار سال متناوب از پنج سال گذشته، مشمول ماده 141 قانون تجارت شده باشند و زیان انباشته آنها بیش از نصف سرمایه آنها باشد، پذیرش آنها در بورس لغو و به بازار پایه فرابورس منتقل می‌شوند.

 جی پلاس؛ مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در صورت اصلاح قوانین یا مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، مساله افزایش سرمایه ایران‌خودرو و سایپا مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

طبق گزارش ایسنا، پیرو افشای برنامه‌های شرکت ایران خودرو جهت خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت و اعلام این نکته که یکی از راهکارهای آن شرکت، انجام افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها است؛ وحید روشن قلب – مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار – درباره آخرین وضعیت افزایش سرمایه شرکت‌های ایران خودرو و سایپا گفت: مطابق مفاد ماده ۱۴ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی، انجام افزایش سرمایه شرکت‌ها از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها هر پنج سال یک بار امکان‌پذیر است.

وی اظهار کرد: در صورت اصلاح قوانین یا تایید درخواست شرکت‌های ایران خودرو و سایپا مبنی بر انجام این افزایش سرمایه در فواصل کمتر از پنج سال در شورای عالی هماهنگی اقتصادی و همچنین ارسال درخواست مطابق با ضوابط مقرر سازمان بورس و اوراق بهادار، امکان بررسی درخواست این شرکت‌ها فراهم می‌شود و سازمان محدودیتی در این زمینه ندارد.

فقط با 50 هزار تومن، هر ارز دیجیتالی که میخوای بخر!

روشن قلب در ادامه خاطرنشان کرد: اکنون این دو شرکت، اطلاعاتی مبنی بر انجام کارشناسی دارایی‌ها برای افزایش سرمایه به سازمان ارسال نکرده‌اند و مطابق با دستورالعمل افشای اطلاعات، موظف به افشای فوری هرگونه اطلاعات با اهمیت در این خصوص هستند.

۳۱تیر فرصت آخر ۲ خودروساز برای خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس با اعلام این که ۳۱ تیر ماه، پایان فرصت یک ساله ایران خودرو و سایپا برای خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت است، بیان کرد: در پایان تیرماه هیات پذیرش بورس تهران تشکیل جلسه داده و وضعیت پذیرش دو شرکت مذکور را بررسی می نماید.

ولی الله جعفری در گفت‌وگو با تسنیم، به آخرین وضعیت سهام دو شرکت بزرگ خودروسازی سایپا و ایران خودرو در بازار سهام اشاره کرد و گفت: طبق دستورالعمل پذیرش بورس تهران، شرکت‌هایی که در سه سال مالی متوالی یا  چهار سال متناوب از پنج سال گذشته، مشمول ماده 141 قانون تجارت شده باشند و زیان انباشته آنها بیش از نصف سرمایه آنها باشد، پذیرش آنها در بورس لغو و به بازار پایه فرابورس منتقل می‌شوند.

وی با بیان این که سال گذشته شرکت‌های ایران خودرو و سایپا، صورت‌های مالی منتهی به سال 1401 را ارایه دادند و جزییات آن در تیر ماه 1402 بر روی سامانه کدال منتشر شد، افزود: پس از برگزاری مجمع شرکت‌های ایران خودرو و سایپا مشخص شد که این شرکت‌ها دوباره مشمول ماده 141 قانون تجارت شدند و در زمره شرکت‌های لغو پذیرش قرار گرفتند.

جعفری با اشاره به اینکه طبق این دستورالعمل، هیات پذیرش در چنین شرایطی اقدام به تشکیل جلسه کرده و از شرکت‌های ناشر درخواست توضیح می‌کند، خاطرنشان کرد: هیات پذیرش این اختیار را دارد تا فرصت یک ساله‌ای را به شرکت‌ها برای خروج از شمولیت ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت بدهد.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: بر این اساس، هیات پذیرش فرصت یک ساله ای را به شرکت‌های ایران خودرو و سایپا داد که این مهلت در تاریخ 31 تیر ماه 1403 به پایان می‌رسد.

جعفری تصریح کرد: با توجه به اهمیت این دو شرکت خودروسازی، هیات پذیرش بورس تهران طی یک سال گذشته جلسات منظمی را هر سه ماه یکبار با ایران خودرو و سایپا برگزار و راه‌های خروج از ماده 141 قانون تجارت را بررسی کردند.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان گفت: جلسه سوم هیات پذیرش برای «شرکت خودروسازی ایران خودرو» هفته گذشته و این جلسه نیز برای «شرکت خودروسازی سایپا» فردا (چهارشنبه) تشکیل می‌شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا