انواع الکتروموتور و گیربکس صنعتی
رپورتاژ آگهی
مقدمه
امروزه با پیشرفت دنیای مدرن و گسترش فضای مجازی، الگوهای خرید هم تغییر کرده است. بدین منظور فروشگاه های مجازی توسعه پیدا کرده و اغلب مردم برای مدیریت بهبود زمان و صرفه جویی در وقت ترجیح میدهند به صورت آنلاین خرید خود را انجام دهند، بنابراین فروشگاه اینترنتی شیبا صنعت در حوزه تامین ماشین آلات صنعتی، با ایجاد رضایتمندی بیشتر برای مشتریان راه اندازی گردیده است.
فروشگاه اینترنتی شیبا صنعت، اطلاعات فنی و کاملی را در زمینه انواع تجهیزات و ماشین آلات صنعتی و کشاورزی مانند انواع الکتروموتور سه فاز، الکتروموتور تکفاز، الکتروموتور ضد انفجار و انواع گیربکس های مختلف صنعتی در اختیار مخاطبان خود قرار میدهد. بنابراین وقتی شما قصد خرید محصولی را داشته باشید، میتوانید با مراجعه به وبسایت، به مطالب متنوعی درباره آن محصول از جمله راهنمای خرید، آموزش نحوه کار با دستگاه، نحوه نگهداری دسترسی داشته باشید.
متقاضیان عزیز میتوانند با مراجعه به وبسایت شیبا صنعت از محصولات متنوع آن بازدید کنند و در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره جهت خرید کالای مورد نظرخود با کارشناسان مجموعه از طریق شماره های 02133924028 و 02133924097 و 09121942753 تماس بگیرند. درادامه به بررسی عوامل مهم انتخاب الکتروموتور و پارامتر های موثر در قیمت آن و همینطور توضیحاتی درباره گیربکس صنعتی میپردازیم، سپس انواع الکتروموتور و گیربکس را معرفی میکنیم.
جهت خرید و انتخاب الکتروموتور مناسب، باید به عوامل مهمی توجه داشت، که عبارتند از:
عوامل مهم انتخاب الکتروموتور
- سرعت
- گشتاور
- ولتاژ
- فرکانس
- توان
- رتبه بندی و دمای محل نصب
- سایز فریم
- سیستم تهویه
همچنین بررسی محل نصب الکتروموتور با توجه به رطوبت، دمای محیط و ارتفاع از سطح دریا هم مهم است.
باید توجه داشت که سرعت الکتروموتور قابل تنظیم نمی باشد ، لذا برای کاهش دور موتور الکتریکی،متناسب با سرعت مورد نیاز برای دستگاه و همچنین افزایش گشتاور از انواع گیربکس صنعتی استفاده میشود. در الکتروموتور، گشتاور در شروع حرکت کمتر از گشتاور نامی است، به همین دلیل سرعت براساس گشتاور شروع کار موتور انتخاب میگردد، که این باعث می شود سرعت حقیقی از سرعت نامی تجاوز نماید.
هنگام خرید الکتروموتور باید بدانیدکه آیا از حداکثر توان استفاده می کنید یا خیر؟ در طراحی الکتروموتورها همیشه این مسئله را باید در نظر داشت که در حالت کارکرد با سرعت نزدیک به دور نامی، کمترین مقدار افزایش دما را داشته باشند.
ولتاژ برق محل نصب الکتروموتور و فرکانس منبع تغذیه و همچنین سایر فریم یا پوسته موتور الکتریکی هم مهم است.همینطور به قیمت الکتروموتور نیز باید توجه کرد .
عوامل موثر در قیمت الکتروموتور
- برند الکتروموتور
- پوسته الکتروموتور
- نوع سیم پیچ الکتروموتور
- سرعت تولید انرژی مکانیکی الکتروموتور
- تاثیر نیروی انسانی
- خط تولید الکتروموتور
- استفاده از قطعات مناسب
اجزای مهم الکتروموتور
اجزای اصلی و قطعات الکتروموتور، برای تقویت عملکرد و محافظت از الکتروموتور طراحی شده اند. در اصل حفاظت از موتورهای الکتریکی، عمر طولانی تر و افزایش راندمان کاری و کاهش بسیاری از هزینه های ناشی از خرابی دستگاه را به همراه دارند.
با گذر عمر موتور الکتریکی، بعضی از قطعات ممکن است نیاز به تعمیر و یا تعویض داشته باشند، اما انتخاب یک موتور الکتریکی با برند مناسب و الگوی طراحی ساخت و تولید بهینه،که از قطعات مناسبی در ساخت آن نیز استفاده شده است، به طولانی شدن عمر الکتروموتور و درنتیجه عدم ایجاد اختلال در کار مجموعه و کاهش بسیاری از هزینه ها منجر می شود، که قطعاً برای کارفرمایان مجموعه بسیار حائز اهمیت است.
اجزای اصلی و مهم یک الکتروموتور عبارتند از:
- شفت الکتروموتور(شامل شفت های ورودی و خروجی که متناسب با نوع الکتروموتور دارای سایزهای مختلفی هستند)
- خار الکتروموتور
- پوسته یا فریم موتورالکتریکی(از جنس چدن، آلومینیوم و یا استیل هستند)
- براکت جلو یا درب جلوی موتور الکتریکی
- براکت عقب یا درب عقب موتور الکتریکی
- فلنج الکتروموتور
- روتور الکتروموتور
- استاتور الکتروموتور
- سیم پیچی موتور الکتریکی(جنس مس به دلیل مقاومت بالای الکتریکی، مناسب ترین انتخاب است)
- یاتاقان
- بلبرینگ(نوعی یاتاقان یا بیرینگ هستند)
- رولبرینگ
- خازن
- ترمینال
- درب جعبه ترمینال
- گلند
- پروانه یا فن
- کاور یا درپوش پروانه
- ترمیستور حرارتی
انواع الکتروموتور
در زندگی پیشرفته ماشینی امروزه،به دلیل استفاده و نیاز به انواع ماشینآلات صنعتی،همه ما به نحوی با انواع موتورهای الکتریکی یا الکتروموتورها و همان دینام سرو کار داشتهایم. چون به طور کلی هرجا حرکتی باشد، الکتروموتور هم وجود دارد.در واقع کاربرد الکتروموتور در زندگی روزمره همه ما بسیار مشهود است، از جمله در مصارف خانگی مانند بسیاری از لوازم برقی مانند لباسشویی، ظرفشویی و بسیاری موارد دیگر، و همینطور در بسیاری صنایع مختلف و کارخانجات مانند صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، معدن، صنایع ساختمانی، کشاورزی، بالابرها و بسیاری کاربردهای دیگر.
و اما بر اساس نیاز کاری، الکتروموتورها به سه دسته کلی تقسیم بندی می شوند:
الکتروموتور DC، الکتروموتور AC و الکتروموتورهای خاص
موتورهای الکتریکی DC یا Direct Current با جریان مستقیم، و موتورهای الکتریکی AC یا Alternating Current با جریان متناوب برق کار می کنند. درواقع موتورهای الکتریکی DC جزو اولین الکتروموتورها هستند.امروزه دینام های AC یا جریان متناوب کاربردهای بیشتری دارند و با دو نوع الکتروموتور تک قاز و سه فاز در دسترس هستند.
و اما الکتروموتورهای خاص بنا بر سفارش کاربران و برای کارهای خاص عرضه می شوند، مانند الکتروموتورهای ضد انفجار، موتورهای کولری، الکتروموتورهای مشعل و یا موتورهای الکتریکی که در مصارف خانگی مانند لباسشویی و …. به کار می روند.
و اما در ادامه این مطلب، به معرفی انواع الکتروموتورهای سه فاز، تک فاز و ضد انفجار می پردازیم:
الکتروموتور تک فاز
در مجموعه شیبا صنعت انواع الکتروموتور تکفاز در توانهای مختلف عرضه می شود که برای راهنمای خرید مناسب می توانید با کارشناسان فروشگاه از طریق شماره های 02133924028 و 02133924097 و 09121942753 در ارتباط باشید، اما ابتدا باید بدانیم الکتروموتور تک فاز چیست و چه کاربردی دارد و همینطور چه مزیتها و چه معایبی را شامل می شود.
به طور کلی الکتروموتور وسیله ای است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. شیبا صنعت وارد کننده انواع الکتروموتورهای صنعتی نوع AC است از جمله الکتروموتور تک فاز می باشد. در واقع این نوع موتور الکتریکی، یک ماشین دوار است که با ولتاژ ۲۲۰ولت متناوب کار می کند و بدنه آن از جنس چدن و یا آلومینیوم است که هرکدام ویژگیهای خود را دارد.
الکتروموتور تکفاز از رایج ترین موتور مورد استفاده در بسیاری از صنایع هستند و بر اساس کاربردشان در طیف وسیعی از اشکال و اندازه ها موجود هستند و به طور گسترده ای در خانه ها، دفاتر، کارگاه ها و غیره استفاده می شوند، زیرا برق تحویل داده شده به بیشتر این مکانها تکفاز است.
این موتور الکتریکی با استفاده از منبع تغذیه تک فاز کار میکنند. توان آنها به 3کیلو وات میرسد و فقط یک ولتاژ متناوب دارند. مدار با دو سیم کار میکند و جریانی که از روی آنها عبور می کند همیشه یکسان است. در بیشتر موارد این موتورهای کوچک با گشتاور محدود هستند و با توان حداکثر 10اسب بخار در بازار وجود دارند که می توانند با اتصالاتی تا سقف 440ولت کار کنند. همین اجزای ساده و کارکرد بالای این دستگاهها قیمت الکتروموتور تک فاز را مقرون به صرفه کرده است. آنها یک میدان مغناطیسی چرخشی ایجاد نمی کنند، بلکه فقط می توانند یک میدان جایگزین تولید کنند، به این معنی که آنها برای راه اندازی به یک خازن نیاز دارند که در صورت خرابی به راحتی قابل تعویض و تعمیر است.
مزایا
- عدم نیاز به شبکه برق سهفاز
- پایین بودن هزینه تهیه و نگهداری بدلیل ساده بودن طراحی و ساخت
- طول عمر نسبتاً بالا
معایب
- خود راه انداز نبودن
- مصرف برق بالا
- راندمان پایین به دلیل استفاده از یک سیم پیچ
الکتروموتور سه فاز
در این مجموعه علاوه بر الکتروموتورهای تکفاز، انواع الکتروموتور سه فاز هم با مناسب ترین قیمت بازار موجود می باشد که برای مشاهده و بررسی انواع آن میتوانید با شماره های تماس مجموعه در ارتباط باشید و یا به آدرس وبسایت شیبا صنعت مراجعه کنید. و اما الکتروموتور سه فاز چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
در واقع الکتروموتور سه فاز به موتور های الکتریکی گفته میشود که بر خلاف الکتروموتور تکفاز، باید برای ایجاد نیروی مکانیکی به برق سه فاز متصل شود. این نوع الکتروموتور، برای ایجاد نیروی مغناطیسی چرخان، از اختلاف فاز موجود بین سه فاز تغذیه مجزا کمک میگیرد. یک الکتروموتور سه فاز از دو بخش اصلی استاتور و روتور تشکیل شده است.
الکتروموتور سه فاز نوعی از الکتروموتور با ولتاژ ورودی 360ولت است که راه اندازی آن نیاز به کنتوری با قابلیت های سه فاز دارد. فروش الکتروموتور سه فاز به نسبت الکتروموتورهای تک فاز از تیراژ بالاتری برخوردار است.
در یک الکتروموتور سه فاز، این فرکانس است که در تغییرات سرعت دخیل میباشد. میزان گشتاور در این موتور های الکتریکی نیز ناشی از لغزش دینام سه فاز و اختلاف سرعت بین روتور و میدان دوار القا شده روی استاتور میباشد. در الکتروموتور های سه فاز، در صورتی که سیم پیچ های مختلف با قطب های مختلف استاتور موجود باشند، می توان سرعت را تغییر داد.
پوسته الکتروموتور معمولا از جنس چدن یا آلومینیوم ساخته میشود. الکتروموتورهای چدنی بسیار مستحکم، در توان های بالا و مناسب برای آب و هوای معتدل میباشند. پوسته آلومینیومی دارای توان پایین، وزن سبک، مقاومت کم در برابر ضربه و مناسب برای مناطق گرمسیری است.
این موتورها با سرعت ثابت هستند، بنابراین برای کاربردهای صنعتی و تجاری مناسب است که نیازی به کنترل سرعت یا گشتاور راه اندازی بالا ندارد. از جمله پمپ های گریز از مرکز، نوار نقاله با سرعت ثابت، کمپرسورهای هوا، پمپ های شناور، دمنده های هوا و همینطور در صنایعی مانند خودرو سازی، کشاورزی، صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، صنایع دارویی و خیلی موارد دیگر کاربرد دارند.
مزایای
- راندمان بالا
- تعمیر و استفاده آسان
- تنوع محصول در توانهای مختلف
- عدم نیاز به خازن
- قیمت مناسب
- سروصدای کمتر
معایب
- نیاز به برق سه فاز
- افت گشتاور در سرعت پایین
- پیچیدگی ساختار آن و درنتیجه افزایش هزینه ساخت و طراحی
- افزایش هزینه تعمیر و نگهداری آن
الکتروموتور ضد انفجار
الکتروموتورهای ضد انفجار به موتورهایی گفته میشود که در محیط هایی که به دلیل مجاورت با گازها و مواد محترقه و قابل اشتعال، احتمال ایجاد جرقه و بروز آتش و درنهایت انفجار وجود داشته باشد، به کار برده می شوند. بنابراین کاربردهای این نوع موتورها در جایگاههای پمپ بنزین، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع رنگ سازی، صنایع الکل سازی، صنایع نظامی و هسته ای، صنایع شیمیایی میباشد.
الکتروموتور ضد انفجار به گونه ای طراحی شده است که انفجار احتمالی درون آن به بیرون منتقل نشود و یا هنگام استفاده در محیطهای حاوی گازهای قابل انفجار، از ورود گاز به داخل الکتروموتور و خطرانفجار آن جلوگیری کند. جنس آن باید از مواد مقاومی ساخته شده باشد که در صورت بروز انفجار احتمالی استحکام خود را از دست ندهد و همچنین باید در برابر خوردگی مقاومت بالایی داشته باشد زیرا ایجاد خوردگی باعث از بین رفتن آب بندی شود که این برخلاف طراحی الکتروموتور ضد انفجار است.
فضاهای عملیاتی مستعد خطر بر اساس استاندارد های مختلف طبقه بندی می شوند که معمولاً بر روی پلاک موتورهای ضد انفجار این موارد ذکر شده است تا بتوان موتور مناسب با آن مکان را انتخاب کرد. همینطور کلاس دمایی موتور که از T1 تا T4 است و ضریب ایمنی الکتروموتور که با علامت اختصاری EEx معرفی می شود باید بررسی شود، در واقع در نظر گرفتن تمام این نکات جهت ایمنی و جلوگیری از بروز هرگونه خطرات احتمالی در محیط های مخاطره آمیز ضروری است.
در ادامه این مطلب به بررسی انواع گیربکس های صنعتی می پردازیم.
انواع گیربکس صنعتی
گیربکس در لغت نامه زبان فارسی به معنی جعبه دنده میباشد اما در اصطلاح یکی از ابزار های سیستم انتقال قدرت است که میان موتور یعنی تولید کننده توان و مصرف کننده توان قرار میگیرد. وظیفه اصلی این نوع دستگاهها ایجاد تغییر در سرعت دوران و گشتاور مورد نیاز جهت استفاده در بخش های مختلف صنعتی است به عبارت دیگر این ماشین ها، بعد از موتور یا سر راه وسایل صنعتی قرار میگیرند و میتوان با کم و زیاد کردن نسبت توسط مکانیزم داخل آن، گشتاور مورد نیاز دستگاه را بدست آورد. حال به معرفی انواع گیربکس صنعتی می پردازیم، متقاضیان عزیز میتوانند جهت راهنمای خرید گیربکس با کارشناسان فروشگاه از طریق شماره های 02133924028 و 02133924097 و 09121942753 در ارتباط باشند.
گیربکس حلزونی
گیربکس حلزونی،ارزان و کم مصرف و پر کاربرد ترین نوع گیربکس در صنعت میباشد. چرا که از لحاظ مصرف انرژی و هزینه بسیار بهینه هستند. همچنین دارای اندازه ی کوچکی نسبت سایر گیربکسهای صنعتی هستند. این نوع گیربکسها متشکل از یک ماردون فولادی که سخت کاری پیوسته شده و سنگ خورده است و یک چرخ دنده حلزونی از جنس غالبا برنز ریخته گری شده است. گیربکس حلزونی حرکت خود را از این دو قطعه تامین میکند.در این گیربکسها به دلیل ساختار و زاویه خروجی آنها دارای کاربردهای مختلفی هستند .
به دلیل کارکرد نرم در سیستمهای بالابر و همچنین آسانسورها که نیاز به ایجاد گشتاور و راه اندازی نرم است، کاربرد فراوانی دارند. همچنین این گیربکسها در سیستمهای انتقال های کوچک کاربرد فراوان دارند. از دیگر موارد مهم در گیربکس حلزونی،عدم برگشت پذیری در نسبتهای تبدیل بالای 30 است. از دیگر مزایای آنها قابلیت نصب در هشت حالت متفاوت میباشد که باعث استفاده راحت آنها گردیده است.
این گیربکسها اگر به صورت ترکیبی استفاده نشوند دارای گشتاورخروجی تا 3000 نیوتون متر میباشند و از نسبت تبدیل 1 به 7 تا 1 به 100 به طور روتین پشتیبانی میکنند.راندمان این گیربکسها گاهی به 70درصد هم میرسد.شما میتوانید با مشاهده محصولات در فروشگاه شیبا صنعت از انواع نسبت های آن مطلع شوید.
گیربکس هلیکال یا شافت مستقیم
گیربکس هلیکال پرقدرت و قوی نوعی از گیربکس شافت مستقیم هستند،چیزی مابین طراحی حلزونی و خورشیدی هستند اما با این تفاوت که مانند گیربکس خورشیدی بهترین عملکرد را در تحمل شوکهای بالاو بارهای روی شفت ورودی دارند.انتخاب آنها در مواردی که دستگاه قرار است زمان طولانی در طول هفته کار کند بهترین گزینه است.
گیربکس های شافت مستقیم شامل تعدادی چرخ دنده هستند که دارای ساختار مارپیچ یا هلیکال میباشندو به همین دلیل به این نام معرفی می شوند.این نوع چرخ دنده ها ساده هستند ولی با امتداد پروفیل مورب نسبت به امتداد شفت میباشند.انتقال نیرو در این نوع جعبه دنده ها با توجه به ساختار چرخ دنده های آنها با حرکت یک نقطه در امتداد سطح دنده انجام میشود.
این گیربکسها به علت کاهش صدا و درگیری نرم چرخ دنده ها در سیستمهای انتقال نیرو بکار میروند و میتوانند در دورها و توانهای بالاتری نسبت به دنده های ساده استفاده شوند.این نوع چرخ دنده ها دارای طول عمر بالا و کارکرد روان تری هستند.در نتیجه آنها کمترین میزان سر و صدا و در صورت روغنکاری مرتب بسیار روان کار میکند.اساس کار این نوع گیربکسها بدین شکل میباشد که با کاهش دور باعث افزایش گشتاور در قسمت خروجی میشوند.این گیربکس بر اساس نوع طراحی در ابعاد متوسط قرار میگیرد و معمولا به الکتروموتور هایی با توان بین 35/0 تا 55 کیلووات کوپل میشوند.
اساس کار آنها بدین شکل میباشد که با کاهش دور باعث افزایش گشتاور در قسمت خروجی می شوند.این گیربکس را بر اساس نحوه اتصال میتوان به سه بخش پایه دار، فلنچ دار و یا ارائه با هر دو تقسیم بندی کرد.از لحاظ قیمت نیز چیزی ما بین گیربکس خورشیدی و گیربکس حلزونی هستند.در مجموعه شیبا صنعت این نوع گیربکس ها در هرسه حالت عرضه می شود.برای راهنمای انتخاب گیربکس می توانید ازطریق مشاهده و مقایسه محصولات هم اقدام کنید.
گیربکس صنعتی قورباغه ای
گیربکسهای صنعتی،نوعی از گیربکس هلیکالی با توان گشتاور بسیار بالاهستند.این گیربکسها از نظر ظاهر و کارایی به تک محور،چند محور، قورباغه ای، شتری، روسی و زد (Z) تقسیم میشوند.معمولاً بر اساس وزن ارائه میشوند و حداقل وزن آن 400 کیلوگرم است.
گیربکس صنعتی بنا به سفارش مصرف کننده به صورت تک و یا کوپل شده با موتور که همان موتور گیربکس یا الکتروگیربکس میباشد تولید میگردد.گیربکس قورباغه ای از پرکاربردترین و مناسبترین وسیله برای کوپل شدن با موتورهای الکتریکی هستند که در مجموعه شیبا صنعت در نسبت های مختلف عرضه می شوند جهت راهنمای انتخاب گیربکس می توانید به آدرس وبسایت مجموعه مراجعه کنید و یا با کارشناسان مجموعه شیبا صنعت از طریق شماره های 02133924028 و 02133924097 و 09121942753 تماس بگیرید.
گیربکس آویز
گیربکسهای آویزدر کارکرد دائم توانمند هستندو به دلیل قابلیت چند محور بودن توانایی ایجاد نسبتهای تبدیل بالا دارندو قابلیت ایجاد گشتاورهای بالا را دارند.
آنها همانند گیربکسهای هلیکال ساختار چرخ دنده ایی با امتداد پروفیل مورب نسبت به امتداد شفت دارند تنها تفاوتشان در این است که دارای ساختار چند محوری به صورت موازی میباشند. همچنین این نوع از جعبه دنده ها به دلیل حجم بالایی از روغن به صورت دائمی دارای ظرفیت حرارتی بالایی نسبت به سایر جعبه دنده های هلیکال هستند که در این امر خود باعث بالا رفتن عمر کارکرد گیربکس و عدم تخریب زود هنگام دنده ها میشود.
گیربکس کرانویل پینیون
این گیربکسها کم سر و صدا هستند و متشکل از تعدادی چرخ دنده هلیکال و دو چرخ دنده هستندکه قابلیت انتقال گشتاور در زاویه قائم را دارند.به منظور انتقال نیرو در محورهای مختلف نیاز به سیستم درگیری دنده ها در دو سطح مورب بوده که توسط چرخ دنده های مخروطی مارپیچ تامین میگردد.درگیری پروفیل دنده های مخروطی مارپیچ به صورت همزمان بوده و عملکرد نرمی نسبت به دنده های مخروطی ساده دارند و میتوانند گشتاورهای بالاتری را بدون ضربه و صدا به نرمی انتقال دهند.
چرخ دنده های آن نسبت به سایر چرخ دنده ها کمی عریضتر هستند که با نام چرخ دنده مخروطی معروف هستند.طراحی چرخ دنده های آن به صورت قائم روی یکدیگر است که خیلی روان با یکدیگر درگیر شوند.دلیل بی سر و صدا بودن آن همین طراحی چرخ دنده ها میباشد که گاهی با چرخ دنده های حلزونی نیز ترکیب میشوند.
گیربکس خورشیدی
گیربکس خورشیدی بهترین راندمان و دقت را داردو در صنایع برای کاهش ویا افزایش دور در صورت بالا بودن نسبت تبدیل و توانهای بالا در فضاهای محدود،استفاده میشوند.
چرخ دنده های خوشیدی با قابلیت استفاده دردورهاو توانهای بالا یکی از پرکاربردترین چرخ دنده ها در صنایع نوین هستند.از مزایای مهم آن تنوع بالا در انواع ورودی خروجی است.در بسیاری از موارد که کاربران دچار مشکلاتی از قبیل خرابی قطعات به دلیل بارها و شوکهای زیاد شده اند،با استفاده از این گیربکس مشکلشان برطرف شده است.
این گیربکس ها قیمت بالاتری دارند و اغلب از جنس چدن ساخته می شود حتی در سایزهای پایین ترو مقاومت بسیار بالایی در کاربردهای مختلف دارد.