این آگهیها جیبتان را خالی میکند
انتشار آگهیهای فریبنده یکی از مهمترین شگردهای کلاهبرداران برای شناسایی طعمههایشان در فضای مجازی است.
به گزارش سایت خلیج فارس (بوشهر)، «معمولا این آگهیها آنقدر جذاب و وسوسهانگیز است که ممکن است خیلی از افراد جویای کار را وسوسه کند. مخصوصا افرادی که در خانه هستند و تمایل دارند از طریق کار کردن در منزل پول درآورند.
«در خانه بمانید و بالای 20میلیون تومان درآمد داشته باشید.» یکی از این نمونه از آگهیهاییاست که کلاهبرداران منتشر میکنند تا بتوانند طعمههایشان را وسوسه و جیبشان را خالی کنند. اما آنها چطور سر افراد جویای کار کلاه میگذارند؟
معاون اجتماعی پلیس فتا در این خصوص به همشهری میگوید: از آنجا که افراد زیادی در جامعه در جستوجوي کار هستند، شیادان سایبری با سوءاستفاده از این موضوع با درج آگهیهای استخدامی کاذب در فضای مجازی و همچنین سایتهای آگهی آنلاین اقدام به کلاهبرداری از مردم میکنند.
آزمون استخدامی
یکی از قدیمیترین شگردهای کلاهبرداری از افراد جویای کار، برگزاری آزمون استخدامی خیالی است. کلاهبرداران بعد از انتشار یک آگهی وسوسهکننده به کسانی که فریبشان را خوردهاند، میگویند که برای تشکیل پرونده و شرکت در آزمون استخدامی باید مبلغی را واریز کنند. هر چند بهنظر میرسد که این مبلغ آنقدرها هم زیاد نیست، اما اگر چندصد نفر آن را پرداخت کنند، حتما پول کلانی نصیب کلاهبرداران میشود. آنها بعد از دریافت پول، بدون اینکه آزمونی برگزار کنند، به تماس گیرندگان فقط یک جمله میگویند: «شما قبول نشدهاید.»
دام فیشینگی
کلاهبرداران فیشینگی تقریبا همه جا سر و کلهشان پیدا میشود، حتی در آگهیهای استخدام یا کار در منزل. در این شگرد، پس از اینکه متقاضی درخواست کار میدهد، لینکی برای او ارسال میشود تا مبلغ ناچیزی برای تشکیل پرونده پرداخت کند. این لینک اما در حقیقت یک لینک جعلی است که شما را به یک صفحه قلابی که شبیه درگاه اینترنتی بانک است، هدایت میکند. شما هم برای واریز کردن همان مبلغ ناچیز، همه اطلاعات حسابتان را وارد میکنید، اما در همان لحظه این اطلاعات در اختیار کلاهبرداران قرار میگیرد و آنها به راحتی حسابتان را خالی میکنند.
شریک پولشویی
بهگفته سرهنگ معظمی گودرزی، یکی از خطرناکترین شگردهای کلاهبرداران برای فریب جویندگان کار، استفاده از حساب بانکی آنها برای پولشویی است.
در این نوع آگهی، کلاهبرداران از طعمههایشان میخواهند که علاوه بر حساب عادی، حساب ارزی هم باز کنند. آنها مدعی میشوند که شرکت با این حسابها تجارت بینالمللی انجام میدهد و صاحبان حساب هم در سود شرکت سهیم میشوند و به همین راحتی پول خوبی نصیبشان میشود. اما در حقیقت آنها از این حسابها برای پولشویی استفاده میکنند.
مثلا، یک باند شرطبندی برای اینکه بتواند به راحتی پولها را جابهجا کند، طوری که پلیس شک نکند، نیاز به حسابهای بانکی متعدد دارد. گردانندگان این باندها با انتشار آگهی استخدام، از مدارک و حسابهای بانکی متقاضیان کار سوءاستفاده میکنند تا کار پولشویی را انجام دهند. اما خطر بزرگی که فریبخوردگان را تهدید میکند، این است که اگر از حساب آنها برای کلاهبرداری استفاده شده باشد، آنوقت قانون صاحب حساب را مقصر و متهم پرونده قلمداد میکند.»
انتهای پیام