استقبال فرانسه و آلمان از حضور ایران در «ژنو 2»
به گزارش انصاف به نقل از شرق: درحالیکه کمتر از دوروز به ورود «حسنروحانی» به نیویورک مانده، کشورهای تاثیرگذار در بحران سوریه، از ایفای نقش بیشتر ایران در این بحران استقبال کردند. مقامات «فرانسه» و «آلمان» روز گذشته در اظهارنظرهای جداگانهای، خواستار مشارکت ایران در حل بحران سوریه شدند.
یک دستیار «فرانسوا اولاند» رییسجمهوری فرانسه با بیان اینکه، «اولاند» از سال 2005 اولین رییسجمهوری فرانسه خواهد بود که با همتای ایرانیاش دیدار میکند، گفت: «فرانسه مشتاق است ایران در مذاکرات صلح در ژنو شرکت داشته باشد. آنچه ما از ایران میخواهیم این است که مانند سایر بازیگران به دنبال کردن یک انتقال سیاسی واقعی در سوریه کاملا متعهد شود.»
در همین حال «صدراعظم آلمان» نیز از پیشنهاد رییسجمهور ایران برای میانجیگری در حل مساله سوریه استقبال کرد. «استفان زایبرت» سخنگوی دولت آلمان در سخنانی در برلین به نقل از «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان گفت که از هر طرفی که بتواند بر سوریه تاثیر بگذارد، استقبال میکنیم.
به گزارش «خبرگزاری کویت»، سخنگوی مرکل با بیان اینکه او از رییسجمهوری ایران خواست تا حرفهایش را عملی کند، ادامه داد: «ما از همه پیشنهاداتی که در راستای اعمال فشار علیه سوریه است، صرفنظر از آنکه منبع این پیشنهادات از کجا باشد، استقبال میکنیم. باید سیاست اعتدال و میانهروی که رییسجمهوری ایران اعلام کرده، تاثیرات مثبتی بر تلاشهای بینالمللی که برای حل درگیریهای موجود هست، داشته باشد.»
این اظهارات دستیار «اولاند» را میتوان دومین استقبال رسمی «الیزه» از حضور ایران در «ژنو 2» دانست. پیش از این در نخستین روزهای پس از پیروزی «حسن روحانی» در انتخابات یازدهم ریاستجمهوری، «فرانسوا اولاند» در حاشیه نشست جی8 گفته بود: «اگر مشارکت حسن روحانی در نشست ژنو2 مفید باشد، از آن استقبال میکنیم.»
فرانسه را میتوان در کنار روسیه از جمله کشورهای حامی حضور ایران در کنفرانس ژنو2 دانست. سوریه که مدتی است محل مناقشه «آمریکا» و «روسیه» شده است، در مذاکرات دوجانبهشان در ژنو، با توافق بر سر برگزاری کنفرانس ژنو، سایه دخالت خارجی را از سر سوریه کمرنگ کردند. در همین حال خرداد ماه سالجاری بود که روزنامه «الشرقالاوسط» به نقل از منابع دیپلماتیکش خبر داده بود که «جان کری» وزیرخارجه آمریکا برای حضور ایران در ژنو2 چهار شرط گذاشته است که با توجه به شروط اعلامی، میتوان گفت، عملا قصد بهحداقلرساندن تاثیرگذاری ایران در این زمینه را داشت.
چندی پیش «ویلیام هیگ» وزیر خارجه انگلیس نیز شرط حضور ایران در ژنو2 را پذیرش مفاد کنفرانس ژنو1 از سوی ایران دانسته بود؛ شرطی که واکنش سخنگوی وقت وزارت خارجه، «سیدعباس عراقچی» را برانگیخته بود که طی آن، او از «هیگ» خواسته بود بهجای گذاشتن شرط، در جهت برگزاری این کنفرانس تلاش کند. این سخنان در حالی است که جمهوری اسلامی همواره بر تلاش برای یافتن راهکار سیاسی برای حل بحران سوریه تاکید کرده است./
انتهای پیام