از عصبانیت کیهان و خودنویس تا نرمش آیت الله جنتی
در حالی که بر خلاف گذشته موضوع باز بودن باب مذاکره حتی با آمریکا با طرح موضوع «نرمش قهرمانانه» از سوی رهبر انقلاب در نشریات داخلی و خارجی موضوع روز است و بر خلاف برخی مقاطع، شورای عالی امنیت ملی پرداختن به این موضوع در رسانه ها را خط قرمز اعلام نکرده و حتی کوچک ترین اشاره ای در مخالفت مقامات عالی رتبه با مذاکره ی احتمالی دیده نشده، همراهی رسانه های تندروی داخلی و اپوزسیون دیدنی است. در این بین، نرمش آیت الله جنتی در خطبه های نماز جمعه ی اخیر تهران نیز قابل توجه است.
به گزارش انصاف نیوز، در گذشته نیز رسانه های تندروی دو طرف به صورت عجیبی در همراهی مخالفت مقامات اسرائیلی با نرمش های ایران و احتمال نزدیکی ایران و غرب برای مذاکرات مستقیم مشاهده می شد و اخیرا نیز که موضوع احتمال مذاکراتی در نیویورک افزایش پیدا کرده، تندروها دوباره دست به کار شده اند و عصبانیت خود از نرمش های دو طرف را علنی کرده اند.
از جمله لابی صهیونیستی در روزهای اخیر در مخالفت احتمال آب شدن یخ های رابطه ی ایران و آمریکا فعال شده اند و رسما و به صورت علنی خواستار افزایش تحریم ها و عدم مذاکره با ایران شده اند و همزمان به پرونده سازی هایی علیه برنامه های صلح آمیز ایران در زمینه ی انرژی هسته ای و ایران هراسی و اسلام هراسی با بهانه قرار دادن منطقه ی پر التهاب خاورمیانه می پردازند.
تندروهای داخلی با پیشداری روزنامه ی کیهان در این روزها به انتشار تفسیرهایی از نرمش قهرمانانه همت گمارده اند تا دقیقا ثابت کنند که منظور از نرمش قهرمانانه، سرسختی است! کیهان که گویا در جریان چراغ سبزهای داده شده به دولت و تیم جدید سیاست خارجی قرار نیست یا خود را به کوچه ی علی چپ می زند، روزانه به مخالفت با آن پرداخته و از جمله دیروز تیتر یک این روزنامه این بود: «انبیسی: دیدار با اوباما؟ روحانی: قرار نیست اما ممکن است!». آیا در صورت مخالفت مقامات عالی رتبه، روحانی در موقعیتی با این اهمیت چنین جملاتی را به بیان می برد؟
تدروهای اپوزسیون نیز به پیشداری سایت خودنویس از طرف دیگر مخالفت خود را نشان می دهند؛ به طور مثال روز گذشته خودنویس در مطلبی با تیتر «اپوزیسیون بنفش خارجی منتظر فرمان رهبری»، در تمسخر و تحریک منتقدان و مخالفان، نوشت: «به دنبال نرمش رهبری و آغاز دوران لبخند، گروهی از مخالفان نظام که هر چهار سال یکبار به نامزدهای مورد تایید جنتی رای میدهند به ندای معظمله لبیک گفته، با فراموشی ۴ سال گذشته، دشمنی با منتقدان رهبری را آغاز کردند».
نرمش بسیار زیاد آیت الله جنتی
اینها در حالی است که آیت الله جنتی که معمولا سخنان وی در نماز جمعه در مقاطعی اینچنینی، نشانه ای از مخالفت یا عدم مخالفت مقامات عالی رتبه ی نظام بوده، در نماز جمعه ی اخیر تهران (دو روز پیش)، نه تنها مخالفتی با مذاکره ی احتمالی بر زبان جاری نکرد، صرفا به آمریکایی ها توصیه کرد که موضوع سوریه را از طریق مذاکره حل کنند. این در حالی است که با بررسی سخنان قبلی آیت الله جنتی می توان به نرمش بسیار زیادی در سخنان وی پی برد.
مرداد 89؛ “فتنه گران دنبال مذاکره”
آیت الله جنتی 12 مرداد ماه 1389 در بخشی از خطبه های نماز جمعه تهران با اشاره به 28 مرداد سالروز کودتای ننگین آمریکا، ضمن فتنه گر خواندن کسانی که دم از مذاکره با امریکا میزنند، گفته بود: فتنه گران فراموش کرده اند که امریکا چه دشمنی هایی داشته است و خیال می کنند امریکا عوض شده است ؛ آمریکا همان است و اگر بتواند دست از دشمنی بر نمی دارد و اگر هم چراغ سبزی نشان داده حقه بازی و تقلب است. فتنه گران علاقه مند هستند راه را برای مذاکره با آمریکا باز کنند و می گویند دشمنی ها را کنار بگذارید؛ آمریکا همان است و اگر هم چراغ سبزی نشان داده حقه بازی و تقلب است.
19 اردیبهشت؛ “رییس جمهور آینده هوس مذاکره نکند”
آیت الله جنتی، دبیر شورای نگهبان 19 اردیبهشت 1392 در یک سخنرانی گفت: مردم فردی را برگزینند که […] این فرد نباید از تشر و اخم دشمنان بهراسد و هوس مذاکره با مستکبرانی چون آمریکا و بقیه دشمنان را در سر بپروراند.
27 اردیبهشت؛ “حل مشکلات با مذاکره؟! جک است”
آیت الله جنتی، 27 اردیبهشت 1392 در آستانه ی اعلام نتیجه ی بررسی صلاحیت کاندیداها در نماز جمعه تهران گفت: ما نمیتوانیم بنشینیم و به داوطلبان بگوییم میخواهید با مشکلات چه کار کنید؛ دیده میشود بعضی کاندیدا میگویند من با آمریکا مذاکره میکنم و مشکل تحریمها را برمیداریم که این سخن بیشتر به جک شبیه و خندهدار است. آمریکا مگر با مصر چه کار کرد؛ آنقدر گرسنه در مصر است که عدهای در آنجا شبها در قبرستان میخوابند، مگر امکان دارد آمریکا به نفع کسی کار کند و خیر کسی را بخواهد؛ اگر کسی این طرز تفکر را دارد آیا واقعا میشود به او رای داد؟
29 شهریور؛ “از خر شیطان پایین بیایند”
آیت الله جنتی 29 شهریورماه در خطبه های نماز جمعه بدون اشاره ی مستقیم به موضوع روز احتمال دیدار و مذاکره ی روسای جمهور ایران و آمریکا در سفر این هفته ی حسن روحانی به نیویورک، گفت: «اگر واقعا در آنها عقلی باشد باید از خر شیطان پایین آمده و این مسائل (موضوع سوریه) را در جلسات مذاکره سیاسی برطرف کنند»
بنا بر این گزارش، علی رغم خبرها و اظهارات این روزهای دیپلمات های دو طرف، اما بسیاری از کارشناسان سیاست خارجی احتمال مذاکره و ملاقات مقامات ایران و آمریکا در ماه های آینده را نمی داده اند، از جمله صادق خرازی، دیپلمات ایرانی دوران اصلاحات، مرداد ماه امسال در گفتگو با روزنامه ی اصلاح طلب اعتماد، اظهار داشت: برخی در غرب از سخنان مقام رهبری برداشت های متفاوت کردند ولی بررسی دقیق سخنان ایشان حاکی از این است که ایشان به طور کلی با گفت وگوی دو کشور مخالفت نکردند. اگر همه شرایط مهیا شود انجام مذاکرات به تابستان آینده(1393) خواهد کشید.
انتهای پیام