خرید تور تابستان

«بگذارید مهاجرین [افغانی] با خاطره خوش بروند نه با نفرت»

حسینی مزاری: زمینه بازگشت عزت‌مندانه نخبگان به دور از فشار فراهم شود

سید عیسی حسینی مزاری، رئیس کل مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان و رئیس خبرگزاری صدای افغان (آوا) در توییتی نوشت:

«در این روزها صحبت از برگشتاندن مهاجرین فاقد مدارک اقامتی به افغانستان است. حق با جمهوری اسلامی ایران است. ماهم حرف زیادی در این رابطه نداریم، اما خواسته جدی ما برخورد اسلامی با مهاجرین و رعایت کرامت انسانی هنگام هدایت آنها به سمت مرز خروجی از ایران و ورود به افغانستان است. بگذارید مهاجرین با خاطره خوش ایران را ترک کنند، نه با نفرت و انزجاری که قطعا به ضرر هر دو جانب تمام خواهد شد».


از سویی، حسینی مزاری که به ایران سفر کرده است، روز گذشته در سخنانی در شهر قم گفت: در شرایطی که ایران نیازمند یک فضای آرام است و همه باید در مقابل اسرائیل و انتقام خون شهید هنیه منسجم باشند، روزنامه جمهوری اسلامی و برخی افراد دیگر در فضای مجازی در حال ملتهب کردن فضا و دامن زدن به افغانستان‌هراسی هستند. وی پیشنهاد کرد همانطور که امارت اسلامی فرد هتاک به ایران و مرجعیت را دستگیر کرد، دولت ایران نیز با جریان‌های بسترساز رسمی و غیررسمی افغانستان‌هراسی جدّا مقابله کند. وی همچنین با اشاره به لزوم بازگشت نخبگان حوزوی و دانشگاهی مهاجر به داخل افغانستان، از مسئولان ایرانی بویژه مسئولین حوزه و جامعة‌المصطفی تقاضا کرد تا زمینه بازگشت عزت‌مندانه این نخبگان را به دور از فشار و نارضایتی به افغانستان فراهم کنند.

گزارش کامل خبرگزاری صدای افغان از این سخنرانی را در زیر می‌خوانید:

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعیسی حسینی مزاری در بخشی از سخنان خود در مراسم سالروز شهادت پیامبر اسلام(ص) و شهادت سبط اکبرش حضرت امام حسن مجتبی(ع) در قم، به سه موضوع مهم لزوم برگشت نخبگان حوزوی و دانشگاهی به افغانستان و تقاضا از حوزه علمیه و جامعه‌المصطفی در خصوص فراهم ساختن بازگشت آبرومندانه و باعزت روحانیون و طلاب افغانستانی به کشور و همچنین موضوع افغانستان‌هراسی و ایران‌هراسی پرداخت و از دولت چهاردهم ایران به ویژه آقای دکتر پزشکیان درخواست کرد که در برابر عوامل و جریان‌های بسترساز رسمی و غیررسمی افغانستان‌هراسی در ایران به صورت جدی مقابله کند.

حسینی مزاری، تلاش برای حفظ رابطه افغانستان با همسایگان و دنیا را موضوعی مهم برشمرد که باید در آن مسیر حرکت کرد. وی گفت: کشور ما به همکاری همسایگان از جمله پاکستان و ایران به عنوان همسایگان کارآمد و تاثیرگذار و به خصوص ایران نیاز دارد. ما در پی این هستیم و دشمن هم به خوبی متوجه است که ایران و افغانستان دو کشور مهم در منطقه هستند که نباید با همدیگر هماهنگ و مرتبط باشند، لذا از دیرباز به این طرف در پی ضربه زدن به این ارتباط است.

رئیس مرکز تبیان با بیان اینکه از زمان جمهوریت به این طرف در افغانستان، ایران‌هراسی و در ایران هم افغانستان‌ هراسی وجود داشت، افزود: امروز عده‌ای در داخل افغانستان در تلاشند که امارت اسلامی و شخصیت‌ها و عموم مردم را از ایران بترسانند.

حسینی مزاری با تاکید بر اینکه ما معتقدیم جمهوری اسلامی ایران مفیدترین همسایه در رابطه با افغانستان بوده است، گفت: ایرانی‌ها علاوه بر اینکه در دوران جهاد در کنار مردم افغانستان بودند، در طول ۴۵ سال پذیرای میلیون‌ها مهاجر ما بودند و بالاترین فرصتها برای مهاجرین در ایران فراهم بوده است اما مردم ما به دنبال این فرصت‌ها نبودند و مرتبا به دنبال تعمیم دادن مشکلات جزئی هستند.

وی با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی ایران ۹۸ درصد فرصت و ۲ درصد مشکلات وجود دارد و این ۲ درصد مشکلات فضا و سایه‌ای ایجاد می‌کند و ۹۸ درصد فرصت‌های موجود را تخدیش می‌کند، افزود: متاسفانه بیشترین تبلیغات علیه ایران از داخل ایران و بخصوص توسط برخی از علما و طلاب بی‌بصیرتی صورت می‌گیرد که اقامت ایران در جیب‌شان است و پول بورسیه آن را می‌خورند و از همین قم علیه نظام تبلیغات می‌کنند که این نشانگر بی‌بصیرتی و نداشتن تحلیل سیاسی است.

حسینی مزاری با بیان اینکه مردم شریف ایران در طول ۴۵ سال بهترین خدمات را به مهاجرین ارائه کردند، گفت: اما متاسفانه دشمن در راستای ایجاد اصطکاک تلاش می‌کند و هرچند اصل کار توسط دشمن صورت می‌گیرد اما در هر دو کشور برخی از عوامل در حال بسترسازی اصطکاک و تصادم میان دو همسایه هستند.

رئیس مرکز تبیان با اشاره به سخنان چندی قبل خود در کابل در خصوص فردی که علیه مرجعیت شیعه صحبت کرد و به خط قرمز شیعیان حمله‌ور شد، افزود: ما به امارت اسلامی یادآوری کردیم که باید جلوی این افراد گرفته شود، در غیر این صورت کاسه صبر شیعیان لبریز می‌شود.

وی گفت: در دیدار با مولوی عبدالکبیر نیز به این نکته پرداختم و تاکید کردم که جمهوری اسلامی ایران که از ابتدای روی کار آمدن امارت اسلامی در کنارش بوده است حقش این نیست که یک فرد هتاک آنگونه بر علیه این نظام صحبت کند و باید جلوی این فرد گرفته شود.

رئیس مرکز تبیان با بیان اینکه در ایران نیز چند عامل به دنبال بسترسازی تضاد میان دو کشور هستند، گفت: عامل اول برخی از مسئولین در چارچوب دولت هستند که سخنان ناسنجیده و غیرمسئولانه می‌زنند و موجی ایجاد می‌کنند که این موج باعث می‌شود که در نهایت پلیس در آبسرد دماوند آنگونه با جوان مهاجر ما برخورد کند.

وی با اشاره به اینکه عامل دوم برخی از شخصیت‌های رسمی در بدنه کشور از جمله روزنامه جمهوری اسلامی به عنوان یک رسانه رسمی در ایران هستند، افزود: آقای مسیح مهاجری و سایر همکارانش موضعی را در پیش گرفته‌اند که گویی افغانستان و امارت اسلامی دشمن صددرصد ایران بوده و مهاجرین نیز عناصر مسلحی هستند که ممکن است امروز یا فردا به ایران ضربه بزنند و یا به بافت اجتماعی ایران آسیب بزنند! چرا آقای مهاجری اینگونه بی‌فکر و بی‌بصیرت با نیش قلم خود در حال آب ریختن در آسیاب دشمن است؟!.

حسینی مزاری با بیان اینکه سرمقاله اخیر روزنامه جمهوری اسلامی از ابتدا تا آخر فرافکنی و در مسیر خواست آمریکا و انگلیس و اسرائیل آن هم از تریبون یک روزنامه گسترده و رسمی ایران است، افزود: در چنین شرایطی که جمهوری اسلامی ایران نیازمند یک فضای آرام است و همه باید در مقابل اسرائیل و انتقام خون شهید هنیه منسجم باشند، روزنامه جمهوری اسلامی در حال ملتهب کردن فضا و فعالیت به نفع اسرائیل است.

رئیس مرکز تبیان افزود: همچنین برخی از عناصر غیررسمی در شبکه‌های اجتماعی که ساکن ایران هستند مرتبا علیه مهاجرین مطلب می‌نویسند و کلیپ‌ها و تصاویر جعلی را تهیه نموده و کارزارهای ضد مهاجرین را شکل می‌دهند. این اقدامات فضا و موج ایجاد می‌کند و در راستای اهداف دشمن و بهره‌برداری‌های بعدی اوست.

حسینی مزاری با تاکید بر اینکه دولت ایران می‌تواند در مقابل این افراد وارد عمل شود، گفت: من به مسئولان دولت ایران و آقای پزشکیان می‌گویم که ما می‌دانیم شما به اهمیت افغانستان واقفید و تیم شما از جمله آقای کاظمی قمی و مرتضوی و دیگر دوستان هم به صورت جدی در راستای نزدیکی دو کشور کار می‌کنند، اما اقداماتی نظیر نوشته‌های روزنامه جمهوری اسلامی و فرافکنان فضای مجازی زحمات شما را نقش بر آب می‌کند.

وی افزود:‌ لذا به مسئولان دولت و آقای پزشکیان پیشنهاد می‌کنیم همانطور که امارت اسلامی عبدالحمید خراسانی را که در برابر جمهوری اسلامی و مرجعیت موضع گرفت، خلع سلاح و دستگیر کرد، شما نیز در برابر عوامل بسترساز اصطکاک و تضاد میان دو کشور به صورت جدی مقابله نموده و جلوی این افراد را بگیرید.

رئیس مرکز تبیان در بخش دیگر سخنان خود توصیه‌هایی را خطاب به نخبگان حوزوی و دانشگاهی مهاجر و نیز مسئولین حوزوی جمهوری اسلامی ایران بیان کرد.

رئیس مرکز تبیان با اشاره به تلاش همیشگی دشمنان در سوق دادن جامعه افغانستان به سمت سکولاریسم افزود: امروز متاسفانه روحانی سیاستمداری که بتواند مردم و جامعه را رهبری و اداره کند و کشور را از عقب‌ماندگی نجات بدهد و ملت ما را به سمت سیاست دینی و اسلامی سوق بدهد، چه در حوزه قم و چه مشهد و چه نجف بسیار معدود بوده و همین تعداد اندک نیز بسیار کم‌ کار هستند.

حسینی مزاری با بیان اینکه امروز مردم در عرصه‌های سیاسی و مدیریت اجتماع به نیروهای عملیاتی و کاربردی نیاز دارند، خاطرنشان کرد: بیش از ۶ میلیون مهاجر افغانستانی در جمهوری اسلامی ایران حضور دارند اما این ظرفیت عظیم معطل مانده‌ است، چون اساسا نه مدیریتی در صحنه وجود دارد و نه عناصر حوزوی و دانشگاهی ما در عرصه فعالیت می‌کنند.

رئیس مرکز تبیان با اشاره به سختی‌ها و زندان‌ها و تلاش‌هایی که ائمه معصومین(ع) در مسیر هدایت جامعه به جان خریدند، گفت: آن بزرگواران اگر در کنج خانه می‌نشستند و خود را در سیاست دخیل نمی‌کردند کسی به آنان کاری نداشت. امروز هم کسانی که ادعای پیروی از معصومین (علیهم السلام) را دارند اما آن احساس مسئولیت معصومین (ع) را ندارند باید منتظر دریافت پاسخ بی‌عملی خود باشند.

حسینی مزاری گرفتاری و ذلت و مصیبت کنونی جامعه را پاسخی دنیوی به بی‌عملی شخصیت‌ها و عموم افراد جامعه دانست و گفت: ذلتی که مهاجرین به آن دچارند ناشی از عملکرد نظام و ملت ایران و مسئولین امارت اسلامی نیست، بلکه نتیجه مستقیم عملکرد خود ماست. هم نظام ایران خوب است و هم ملت ایران بیش از ۴۰ سال با وصف تمامی مشکلات ما را تحمل کردند، این در حالی است که چند سال پیش حضور یک‌باره صد هزار مهاجر کم مانده بود اتحادیه اروپا را از هم بپاشاند.

وی خاطرنشان کرد: دیگر جنگ در افغانستان نتیجه‌ای ندارد و باید صلح و ثبات باشد و باید با امارت اسلامی تعامل داشته باشیم و اگر مشکلاتی داریم، با صحبت و حضور در صحنه و کار فرهنگی آن را حل کنیم.

بر این اساس، رئیس مرکز تبیان با تاکید بر اینکه معتقد است افغانستان نیاز به حضور نخبگان و عناصر کار فهم دارد تا در مسیر رشد و ارتقای دانش و فرهنگ و اقتصاد مردم کار کنند، گفت: اگر فرهنگ و اقتصاد مردم تامین شود، امنیت نیز برقرار می‌شود و افغانستان قوی و مقتدر خواهد شد.

وی با خطاب قرار دادن نخبگان حوزوی و دانشگاهی مهاجر و تقاضا از آنان جهت بازگشت به افغانستان گفت:‌ شما در عالم مهاجرت سرنوشت مبهم دارید و ایران نیز به دلیل مشکلات زیادی که خودش دارد مانند اروپا نیست که بعد از چند سال به شما اقامت دائمی یا تابعیت بدهد، لذا شما آینده‌ای در اینجا ندارید، چون تا بیایند مشکلات خودشان را حل کنند و نوبت به ما و شما برسد دیگر در این دنیا نخواهید بود. این در حالی است که در افغانستان اکنون فرصت‌های خوبی فراهم بوده و طی سه سال گذشته در تمامی عرصه‌ها حرکت رو رشد جریان داشته است.

حسینی مزاری با بیان اینکه در صورت بازگشت نخبگان و شخصیت‌ها به داخل کشور و عدم فعالیت تخریبی علیه حاکمیت امارت اسلامی هیچ کس به آنها کاری ندارد و بلکه امنیت‌شان نیز تامین خواهد بود و حمایت هم خواهند شد، گفت: امروز ده‌ها هزار نخبه حوزوی و دانشگاهی در ایران داریم که درس‌شان تمام شده و از ظرفیت‌های آنان استفاده نمی‌شود و باید به داخل کشور بازگردند.

رئیس مرکز تبیان از مسئولان جمهوری اسلامی درخواست کرد که زمینه بازگشت عزت‌مندانه این نخبگان را به افغانستان به دور از فشار و نارضایتی فراهم کنند.

رئیس مرکز تبیان افزود: از مسئولان حوزه در قم و مشهد و تهران و شیراز بویژه جامعه‌المصطفی نیز تقاضا می‌کنیم که زمینه بازگشت آبرومندانه و با عزت علما و روحانیون ما را بعد از اتمام تحصیل‌شان فراهم کنند.

حسینی مزاری با تاکید بر اینکه امروز جای خالی نخبگان در کشور احساس می‌شود و نباید افغانستان خالی از نخبگان حوزه و دانشگاه باشد و باید این افراد به داخل کشور برگردند و کار کنند، گفت: از جامعه‌ المصطفی هم جدا می‌خواهیم که زمینه بازگشت فارغ‌التحصیلان این نهاد را به داخل فراهم کند. دیگر زمینه بورس جوانان افغانستانی به ایران را فراهم نکند و در مراکز و مدارس این نهاد آموزشی در داخل افغانستان به آنان آموزش بدهد، چرا که مردم و حاکمیت به حضور نخبگان در داخل کشور نیاز دارند.

وی به نامه ارسالی دو سال قبل خود به رئیس جامعه المصطفی اشاره کرد و گفت: در آن نامه هم به صورت جدی تقاضا کردم که جلو ورود طلاب به ایران را بگیرند. اکنون نیز از پشت این تریبون این تقاضا را تکرار می‌کنم. چون اکنون افغانستان خالی از نخبگان است و در کابل و سایر شهرهای کشور جای خالی حضور آنان به شدت احساس می‌شود.

حسینی مزاری در پایان با خطرآفرین و مشکل‌ساز بودن عدم حضور نخبگان در داخل افغانستان یادآور شد: وقتی نخبگان حوزه و دانشگاه در کشور حضور نداشته باشند، توده مردم که اغلبا فاقد درک و سواد و تخصص لازم هستند، نمی‌توانند کشور را به سمت رشد و تعالی سوق بدهند و کاری از دست‌شان ساخته نخواهد بود و دست اندرکاران حاکمیت هم به تتهایی با مشکلات متعدد رو برو خواهند شد لذا نیاز به همکاری و هماهنگی و حمایت دارند.


در لینک‌های زیر، متن گفت‌وگوی دو قسمتی انصاف نیوز در سال گذشته با آقای حسینی مزاری را می‌توانید بخوانید:

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. کلا افغانها از ایرانی ها نفرت دارن دشمنی دارن کافیه میزان جرم‌ها و قتل های داخل ایران رو هرروز بخونی،یا یه مدت باهاشون سروکله بزنی و حرکات و رفتارشون نسبت به مردم ایران رو زیر نظر بگیری،بخدا نیاز دارن اینجا بمونن و مجبورن وگرنه اگه نیاز نداشتن اونوقت می‌دیدی چه رفتاری با مردم ایران میکردن به قول معروف دستشون زیر سنگه وگرنه هشتاد درصدشون آر ایران و ایرانی نفرت دارن

    14
    2
  2. بابا جمع کنن برن دیگه.باید حتما مثل پاکستان بریزن دور تا بفهمن؟؟؟ بسیار پرتوقع بودن و طلبکارانه عمل کردن بسیار زشت تر است که جناب مزاری ابراز می‌کنند.

    10
    2
  3. میهمانی 10 سال 20 سال 30 سال 40 سال نه 1000 سال

    بسه دیگه برگردین کشور خودتون بزارین ماهم نفسی بکشیم

    13
    2
  4. خدایا هرچی بیگانه تو ایرانه اخراج بشه همشون به کشورشون برگردن اما همه چیز داشته باشن تمام امکانات

  5. آقای مزاری خوب آب پاکی رو ریخت روی دست بعضی از مهاجرین افغان
    برادران
    خواهران
    اینجا اروپا نیست
    در اروپا بعد از اقامت طولانی اقامت دائم یا تابعیت میگیرید

    اینجا ایران است
    نه 10 سال نه 20 نه 30 نه 40 که 100 سال هم بمانید خبری از اقامت دائمی و تابعیت نیست

    این مطلب خوبی بود

    برادران و خواهران افغان
    اگر اقامت دائمی و تابعیت میخواهید باید به اروپا و امریکا بروید و شانستون رو امتحان کنید

    همانطور که خیلی از ایرانیها عراقیها سوریها و خیلی از مردم جهان سوم در اونجاها شانسشون رو امتحان کردند

    البته به ریسکش اصلا نمیارزه

    از ما گفتن

  6. این خاطره خوش را بازگشت به موقع آنها واقدام به موقع دولتمردان فراهم میکند،کسی افغان هراسی نکرده یک خواسته ملی برای برگرداندن نظام اجتماعی وقانون است ،متاسفانه کسانی که قصد نرفتن دارند سرتوهین به ملت مظلوم وشخصیتهای ایرانی رابرداشته اند ،خدا هم ازانسان ناسپاس بیزاراست ،به جای حق شناسی وترک کشور اقدام به نفرت پراکنی کردن چیست

  7. روسیه تزاری گرجستان و نخجوان و اران(آذربایجان!) را از ایران جدا کرد، دهه ها مردم ایران برای 17 شهر جدا شده قفقاز گریه می کردند!
    اما روباه پیر ( انگلیس) که سر بریدن با پنبه را بلد بود! طوری ولایت خراسان بزرگ را 2 تکه کرد و قسمت شرقی اش را از مام میهن جدا کرد که بعد از حدود 200 سال هنوز ما نفهمیده ایم که دست راست ما را از کتف قطع کرده اند! و از آن دست قطع شده برائت هم می جوییم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا