کمی تا قسمتی جدی – 5
انصاف نیوز، الف. محفوظ:
بسیاری از دانشمندان و مشاهیر معاصر ایرانی، اسمشان بی مسماست. مثلا مهندس بازرگان تاجر نبود. دکتر یزدی قزوینی بود و شیخ محمد یزدی هم اصفهانی. دکتر سروش هم در مورد دکتر صادق زیباکلام تعابیری داشت که ما اعلام بیطرفی میکنیم. بیطرف هم واقعا بیطرف نیست. آقایان عارف و صوفی و جواد امام و حداد عادل هم هکذا. در مورد دکتر زلفی گل جوانمردانه نیست موشکافی کنیم چون حاکم معزول است.
اما در این میان دکتر سریع القلم یکی از نوادر است و اسم با مسمایی دارد. هم واقعا محمود و ممدوح است و هم واقعا تندنویس و سریع القلم. به طرفه العینی برای هر موضوع سی شرط یا ویژگی ردیف میکند یکی از دیگری نغزتر و پرمغزتر. بعد هم در فضای مجازی منتشر میکند که مثل ورق زر (همان زر ورق سابق) در سایتها و کانالها دست به دست میچرخد. با این کار مردم عادی و نخبگان علمی کشورمان اگر به طور عینی و عملی از بند توسعهنیافتگی رها نشوند حداقل با شرایط سیگانۀ توسعهیافتگی آشنا میشوند (نظیر سفر به صد و پنجاه کشور خارجی –مضربی ازعدد طلایی سی- بدون نیاز به ویزا).
بنده از قدیم برخی اعداد واجد خواص غریبه را میشناختم. مثل هفت و نوزده و چهل و هفتاد و هزار. در مورد سی، نه از کسی شنیده و نه در جایی خواندهام اما قطعا حرف و کار دکتر بی حکمت نیست. ایشان از آن ها نیست که قلم به دست بگیرد و با تندنویسی صفحه پر کند. مثلا سه ویژگی را بردارد و هر کدام را با ده تعبیر مختلف به خواننده قالب کند تا بشود سی تا. تازه از آن سه تا یکی مبهم باشد، دیگری بدیهی و آخری هم فاقد معنای محصَّل. قطعا اینگونه نیست. چون دکتر سریع القلم یک تافتهای است الحق جدابافته. در جاهای معتبر تحصیل کرده و آب زلال دانش را از سرچشمه نوشیده آن هم یک دلِ سیر. با این نیمچه استادان کوتولۀ جهان سومی زمین تا آسمان فاصله دارد که فرق علم و شبه علم را نمیفهمند و یک مشت گزارۀ غیرعلمی تحویل مخاطب میدهند نه اثباتپذیر و نه ابطال پذیر. نه عقل تاییدشان میکند نه مشاهدۀ تجربی. نه در جامعهشناسی مورد بحثند نه در اقتصاد نه روانشناسی و … الخ.
بله! آقای دکتر سریع القلم نه تنها لُبّ مطلب را چشیده بلکه لُپ آن را هم کشیده! بنابرین اگر ما خوانندگان عادی توسعه نیافته چیزی از باطن مطالبش از جمله رمز و راز عدد جادویی سی را متوجه نشویم قصور از خودمان است و تقصیر از او نیست. ختم کلام، دکتر سریع القلم خودش به یک منبع اصیل دانش و آگاهی وصل است و مواد اولیۀ اندیشههایش هم اصل است. شاهد هم همین سیگانههای همیشه درست.
انتهای پیام