«حملهكنندگان به لاریجانی عضو «جمنا» هستند»
روزنامه ی شرق نوشت: بهروز نعمتی، عضو هيئترئیسه مجلس میگوید: «آقای دکتر لاریجانی مواردی را تجربه کرده است، از جمله اینکه افراد مشخصی در قم وی را با مُهر زدند یا در این قضیه دست داشتند که بسیاری از آنها در جمنا حضور دارند». او این صحبت را در بیان علل عدمپیوستن علی لاریجانی، رئيس مجلس شورای اسلامی به «جمنا» (جبهه مردمیی نیروهای انقلاب اسلامی) به «انتخاب» گفته است. او افزود: «بعد از اینکه آقای دکتر لاریجانی این مرحله را پشت سر گذاشته به این سطح از پختگی رسیده که «من جرب المجرب حلت به الندامه»؛ بنابراین، این مشکلات را مجدد تجربه نخواهد کرد».
اشاره «نعمتی» به ماجرای ٢٢ بهمن ١٣٩١ است. آن روز «علی لاریجانی»، در قامت رئيس مجلس نهم در حرم حضرت معصومه(س) مشغول سخنرانی بود، عدهای (١٥ تا ٢٠ نفر) با شعارهایی نظیر «بصیرت-بصیرت» و «خجالت-خجالت» در حمایت احمدینژاد برخاستند و به سوي لاريجاني، کفش و مُهر نماز پرتاب کردند. این حادثه حدودا یک هفته پس از استیضاح وزیر کار دولت احمدینژاد و درگیری لفظی رئيس دولت با رئيس مجلس اتفاق افتاد؛ اتفاقی که به «یکشنبه سیاه» معروف شد. آن طور که در گزارش «کمیته ویژه رسیدگی به حادثه ٢٢ بهمن قم» آمده و «فارس» منتشر کرده بود، «روز قبل از راهپیمایی ٢٢ بهمن ١٣٩١ یکی از افراد حلقه پرتو، شخصی با هویت معلوم احضار مینماید و از ایشان میخواهد نیروهای خود را برای نقشآفرینی در شبستان حرم مطهر حضرت معصومه(س) فراخواند و همچنین خطاط و امکانات لازم را برای شب ٢١/١١/٩١ در محل دفتر هفتهنامه پرتو آماده نماید». طبق این گزارش، «یکی از طلاب فعال حلقه پرتو در صف اول اعتراضات به عنوان عامل تحریک» حضور داشته است. صاحبامتیاز هفتهنامه «پرتو سخن»، مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) است؛ ریاست این مؤسسه را آیتالله مصباح یزدی برعهده دارد.
اما «جمنا» یا همان «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی»؛ این جبهه با کارکرد انتخاباتی برای انتخابات اردیبهشت ٩٦ پدید آمده است. از اعضای شاخص این جبهه میتوان به «غلامعلی حدادعادل»، «مهدی چمران»، رئيس شورای شهر تهران و «مرضیه وحیددستجردی»، وزیر دولت احمدینژاد، اشاره کرد. این جبهه در جریان تصویب یک ماده از برنامه ششم درباره سقف حقوق کارکنان و مدیران، مواضع تندی علیه مجلس گرفت؛ مواضعی که با واکنش تندتر «علی لاریجانی»، رئيس مجلس روبهرو شد.
«جمنا» مصوبه مجلس را در بیانیهای «ریشخند به عدالت» و «تعجبآور» توصیف کرده بود. «علی لاریجانی» هم لحن این تشکل را «بیادبانه» خواند و گفت که «اگر مقصود بحثهای انتخابات است، خلاف نگویید و درباره مجلس درست صحبت کنید».
اعتدال، مشی لاریجانی
نعمتی که با لیست امید وارد مجلس شد و پس از ورود به مجلس، به عضویت فراکسیون امید درنیامد، گفته که «مشی آقای دکتر لاریجانی از ابتدای مجلس نهم تاکنون اعتدالی بوده است کمااینکه ما در آن مجلس بحث اعتدال را مطرح کردیم و به این موضوع هم اعتقاد داریم، البته در برخی جاها به وی نقدهایی داریم، بهویژه درباره فراکسیونی که وی پیگیر تشکیل آن است و امیدواریم به یک نتیجهای برسیم که بتوان این موضوع را جمع کرد».
نعمتی در تأيید صحت خبری مبنیبر شکلگیری ائتلاف بین لاریجانی و روحانی بیان کرد: «بنده فکر میکنم این ائتلاف به واسطه نهایت همکاری که در طول چهار سال گذشته بین دو قوه مقننه و مجریه وجود داشته است در عمل به وجود آمده البته ممکن است مکتوب نباشد، اما بهطور قطع ائتلاف نانوشتهای بین دولت و آقای دکتر لاریجانی وجود دارد.»
عضو فراکسیون ولایت در رابطه با تصمیم سعید جلیلی برای ایجاد جبهه جدیدی در کنار جبهه پایداری یادآور شد: «قبل از این گفته بودم که آقای جلیلی در هر صورت برای انتخابات ریاستجمهوری کاندیدا خواهد شد و مجموعه دوستان اصولگرای معتدل از آقای روحانی حمایت خواهند کرد و تیمی هم مانند دوستان ما در جامعه مهندسین کاندیدا خواهند داشت که پایداریها نمیتوانند با آنها به توافق برسند».
او در پیشبینی میزان موفقیت جلیلی و قالیباف در انتخابات ریاستجمهوری آتی تأکید کرد: «هر کدام از این افراد آرای خود را دارند، اما نمیتوانند رقیب جدی برای آقای دکتر روحانی باشند؛ چراکه بهطور قطع وی برای دور دوم نیز رئیسجمهور باقی خواهد ماند».
انتهای پیام