خرید تور تابستان

شبنامه‌ی انصاف | ۴ مهر ۴۰۳

/ رهبری تندروها را دست‌‌خالی گذاشت | نقش احمد خمینی در جنگ ۸ ساله /

انصاف نیوز – شبنامه، چهارشنبه ۰۴ مهر ۴۰۳:

از فارس تا تمامی خبرگزاری‌های فارسی‌زبان خارج از ایران امروز خبر تایید لایحه‌ی «عفاف و حجاب» از سوی شورای نگهبان را پوشش دادند. خبری که در برخی رسانه‌ها با تحلیل‌هایی مربوط به روندی که پس از جنبش زن‌ زندگی‌ آزادی طی می‌شود و وضعیت حجاب و آزادی یا اجبار آن در ایران همراه بوده است.

رئیس جمهور در نیویورک و سخنرانی رهبری

در سوی دیگر هنوز خبرها درباره‌ی حضور هیئت ایرانی در نیویورک ادامه دارد. برخی معتقد به این هستند که «کشتی‌بان را سیاست دیگری آمده»؛ همچنین سخنرانی امروز رهبری نیز از دیگر مواردی است که امروز مورد توجه رسانه‌های داخل و خارج کشور بوده. تیترها بیشتر به بخشی از سخنان اشاره دارد که حمایت از حماس و پیروز بودن نهایی مقاومت و حزب الله در جنگ فعلی را مورد توجه قرار داده بود. اما از نحوه‌ی پوشش صحبت‌های امروز رهبری مشخص است که از سوی تندترین خبرگزاری‌های اصولگرا هم هیچ تیتری در تقابل و در تعارض با نطق رئیس جمهور در سازمان ملل و نشست خبری پیش از آن، قابل استخراج نبوده است. موضوعی که میان جریان تندرو همچنان داغ است.

احمد خمینی و جنگ هشت ساله در بی‌بی‌سی فارسی

بی‌بی‌سی فارسی هم گزارشی درمورد سیداحمد خمینی و نقشی که او در جنگ هشت‌ساله ایفا می‌کرد نوشته است. در این گزارش که با تیتر «نقش احمد خمینی در جنگ ایران و عراق؛ «اگر با من باشد با صدام ملاقات می‌کنم»» منتشر شده است.

در بخشی از این گزارش آمده است: «حسن خمینی در مستند «احمد»، درباره نقش پدرش در جنگ هشت ساله مدعی می‌شود که «نامه مفصل منتشر نشده‌ای از احمد خمینی به امام وجود دارد که ایشان به ‌طور مستدل و مفصل تحلیل کرده‌اند جنگ بعد از فتح خرمشهر باید متوقف شود و در این نامه نوشته‌اند که چه کسانی موافق تداوم جنگ و چه کسانی موافق توقف جنگ هستند.»

حسن خمینی در ادامه اضافه کرده که «این سند هنوز منتشر نشده است» و پس از گذشت سال‌ها از پایان جنگ، هنوز مشخص نیست که چه زمانی قرار است این اسناد منتشر شود.»

همچنین در بخش دیگری از این گزارش به خاطرات حسن روحانی از سیداحمد خمینی پرداخته و می‌نویسد: «از جمله کسانی که در مستند «احمد» صحبت می‌کند، حسن روحانی است. حضور آقای روحانی در این مستند بهانه‌ای شد که نشریه «آگاهی نو» در شماره‌ سیزدهم این نشریه (فروردین‌ماه – اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳)، گفت‌وگویی با آقای روحانی درباره احمد خمینی داشته باشد و او برای نخستین‌بار ده روایت و خاطره از احمد خمینی با عنوان «حق با خانم والده بود» را بیان کند.

آقای روحانی در زمان جنگ ایران و عراق عضو شورای عالی دفاع و رییس ستاد قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء بود.

بخش زیادی از خاطرات حسن روحانی درباره احمد خمینی به دوران جنگ ایران و عراق برمی‌گردد. احمد خمینی علاوه براینکه دفتر [آیت الله] خمینی را اداره می‌کرد به عنوان نماینده پدرش نیز در شورای عالی دفاع نیز شرکت می‌کرد.

حسن روحانی در آن زمان رئیس کمیسیون دفاعی مجلس بود و از سال ۱۳۶۲ قائم مقام فرمانده جنگ بود. او می‌گوید پس از بازپس‌گیری خرمشهر، موافق پایان جنگ بوده است و در اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۵ و در زمانی که ایران شبه جزیره «فاو» را تصرف کرده بود در دیداری که با احمد خمینی داشته به او توضیح داده که از لحاظ نظامی امکان پیروزی ایران در جنگ نیست و گزارش‌های دیگر «نادرست است».

آقای روحانی از احمد خمینی تقاضای «ملاقات ویژه» با [آیت الله] خمینی می‌کند تا در یک جلسه «نیم ساعته تا چهل و پنج دقیقه» شرایط جنگ را برای فرمانده کل قوا گزارش کند.

آقای روحانی می‌گوید «حاج احمد آقا گفت که می دانم چه می خواهی بگویی. می‌خواهی بگویی ادامه جنگ فایده‌ای ندارد. اما امام این حرف را قبول نمی‌کند. گفتم خود شما چطور فکر می کنید؟ احمد اقا گفت “اگر با من باشد الان سوار هواپیما می‌شوم و می روم بغداد با صدام حسین ملاقات می‌کنم و به جنگ خاتمه می‌دهم ولی ملاقات با امام ثمری ندارد”… و این دیدار انجام نشد».

حسن روحانی می‌گوید پس از بازپس‌گیری فاو از سوی ارتش عراق (۲۸ فروردین ۱۳۶۷) احمد خمینی به او پیشنهاد می‌کند یک روز در میان گزارش جنگ را بدهد و «حتی با امام جلسه بگذارد» اما او قبول نمی‌کند و می‌گوید تا وقتی که پیشرفت داشتیم «دیگران» گزارش می‌دادند و حالا که هر روز شکست می‌خوریم «گزارش را من بدهم؟».

خاطره آقای روحانی از احمد خمینی به سال ۱۳۶۵ برمی‌گردد و ممکن است در سال‌های اولیه جنگ نظر احمد خمینی متفاوت بوده باشد و با گذشت زمان و کاهش توان ایران تغییر کرده باشد»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا