خانمها حتما بخوانند
مسئول غربالگری سرطانهای زنان در مرکز غربالگری بیمارستان ولیعصر (عج)، سرطان سینه را با تشخیص زودهنگام به طور کامل قابل درمان دانست و گفت: با معاینه بافت پستان به طور ماهانه توسط خود فرد، توده سرطانی در مراحل اولیهی بیماری تشخیص داده میشود.
به گزارش سایت همدلیزنجان، «رقیه اسکندری اظهار کرد: سرطان پستان شایعترین سرطان بین زنان و اولین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان ۴۰ تا ۵۰ ساله است و طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، به طور متوسط از هر ۸ زن یک نفر در طول عمر خود ممکن است به این سرطان مبتلا شود.
او به برشماری عوامل موثر در افزایش بروز سرطان در زنان پرداخت و گفت: یکی از این عوامل، سابقه خانوادگی یعنی وجود سرطان پستان در یکی از اعضای درجه یک خانوادهی فرد اعم از خواهر، مادر یا دختر است و عامل دیگر بروز اولین قاعدگی، زودتر از موعد و همچنین یائسگی دیرهنگام میباشد.
مسئول غربالگری سرطانهای زنان در مرکز غربالگری بیمارستان ولیعصر(عج)، خاطرنشان کرد: اضافهوزن و چاقی، مصرف الکل و دخانیات، کمتحرکی و نداشتن فعالیت بدنی کافی، اضطراب زیاد، تغذیه نادرست و مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده از دیگر عوامل موثر در افزایش بروز سرطان در زنان است.
او در خصوص علائم سرطان پستان، گفت: وجود توده یا افزایش ضخامت در سینه یا ناحیه زیربغل، خارج شدن ترشحات شفاف یا خونی از بافت پستان، پوستهریزی در نوک پستان، قرمزی یا تورم سینه، وجود زخمی در سینه که بهبود پیدا نمیکند، فرورفتگی پوست سینه به شکلی که شبیه پوست پرتقال شود و تغییر شکل پستانها به طوری که دو طرف باهم متفاوت باشد و تودهای در بافت سینه دیده شود از علائم اصلی سرطان پستان است.
دکتر اسکندری با بیان اینکه سرطان پستان در شروع بیماری به شکل یک تودهی خیلی کوچک است که هیچ علائمی ایجاد نمیکند، افزود: به تدریج و با پیشرفت بیماری، بافت توده بزرگتر میشود و علائم بروز مییابد.
او با اشاره به اینکه سرطان پستان در صورت تشخیص به موقع به طور کامل قابل درمان است، اظهار کرد: با تشخیص و درمان به موقع، فرد به زندگی عادی بازمیگردد و طول عمر عادی خواهد داشت و از همین رو به همهی زنان بالای ۲۰ سال توصیه میشود هرماه یک بار بافت پستان خود را معاینه کنند تا در صورت وجود توده، آن را در مراحل زودهنگام که اندازهی کوچکی دارد، کشف کنند و قبل از پیشرفت بیماری به پزشک مراجعه کنند.
مسئول غربالگری سرطانهای زنان در مرکز غربالگری بیمارستان ولیعصر(عج)، بهترین راه مواجهه با سرطان سینه را پیشگیری و کاهش عوامل خطر بیماری، عنوان کرد و گفت: برخی از عوامل خطر مثل سن فرد یا سابقه فامیلی در کنترل ما نیست ولی برخی عوامل مثل مصرف الکل و دخانیات، اضافهوزن، رژیم غذایی ناسالم و … قابل پیشگیری هستند و با اصلاح آنها میتوانیم تا حدی از بروز بیماری پیشگیری کنیم.
او خاطرنشان کرد: زمانی که بیماری ایجاد شد، بهترین زمان تشخیص و درمان وقتی است که توده بسیار کوچک بوده و بیماری هیچ علائمی ایجاد نکرده و این امر با غربالگری امکانپذیر است.
اسکندری، ماموگرافی را یک روش غربالگری بسیار خوب و در دسترس برای سرطان سینه دانست و افزود: ماموگرافی یک روش پرتونگاری است که از بافت سینه بیمار تهیه و توسط پزشک تفسیر میشود و به همهی زنان بالای ۴۰ سال توصیه میکنیم هرسال یک بار از این روش غربالگری استفاده کنند و در صورتی که فردی در اعضای درجه یک خانوادهی آنان، سابقهی سرطان سینه داشته باشد باید ماموگرافی را از سنین پایینتر شروع کنند.
او اظهار کرد: ماموگرافی یک روش کمهزینه و کاملا در دسترس برای زنان است و در صورتی که توده در مراحل اولیه کشف شود، روشهای درمان سرطان سینه بسیار سادهتر و کمهزینهتر و با عوارض جانبی کمتر خواهد بود
دکتر اسکندری با بیان اینکه ماموگرافی در سطح استان زنجان نیز بسیار در دسترس است، گفت: ماموگرافی در بیمارستان ولیعصر(عج) با تعرفه دولتی و در مرکز خیریه مهرانه به طور رایگان برای تمام زنان بالای ۴۰ سال انجام میشود.»
انتهای پیام