خرید تور تابستان

بوشهر گرفتار نوبت‌بندی آب

اسفند 1401 رئیس‌جمهوری وقت، سیدابراهیم رئیسی، در دومین سفر استانی به بوشهر، پس از افتتاح آبشیریکن مپنا در محله سرتل، از پایان نوبت بندی آب در شهر بوشهر خبر داد، اما متاسفانه این مهم محقق نشد.

به گزارش سایت خلیج فارس (بوشهر)، «بوشهری ها نه تنها مشکل نوبت بندی آب شان حل نشد، بلکه در برخی هفته های اخیر، افت فشار در برخی مناطق مرکز استان بیشتر از قبل شده و در ساعتی که آب هست، امکان ذخیره آب وجود ندارد.

در همین زمینه گزارش خبرگزاری ایرنا را بخوانید:

برخی مشترکان بوشهری هر ۴۸ ساعت فقط ۶ ساعت آب دارند

یک شهروند ساکن منازل پشت فرمانداری بوشهر: ما هر ۴۸ ساعت فقط ۶ تا 7ساعت آب داریم، اما بدلیل فشار پایین آب امکان آبگیری بدون استفاده از پمپ های آب خانگی نیز در این مدت محدود وجود ندارد. سه هفته است که فشار آب در شبکه توزیع آب شهر بوشهر بشدت کاهش یافته و حتی در هر نوبت آب‌گیری مخزن ذخیره مشترک نیز پر نمی شود.
در ۱۸ روز اخیر چندین نوبت مجبور به خرید آب از تانکر شده ام و بابت هر مخزن ۲ هزار لیتری 400 هزار تومان (جمعا 8 میلیون تومان) پرداخت کرده ام. تنها یکبار امور مشترکین آبفا به طور رایگان آبرسانی سیار انجام داد.
از طرفی، بدلیل اینکه میزان آب در شبکه توزیع کم و بطور معمول هوا جریان دارد عمر مفید پمپ های آب خانگی نیز کاهش می‌یابد طوریکه هفته قبل یک میلیون تومان برای تعمیر پمپ هزینه پرداخت کردم.

رونق بازار آبرسانی سیار

احمد جعفری ساکن حدفاصل امامزاده و سرتل از محلات جنوب شهر بوشهر: هفته قبل چهار روز آب نداشته و با وجود مشکلات مالی به ناچار یک تانکر ۲ هزار لیتری را 700 هزار تومان خرید کردم.

برخی از رانندگان تانکرهای سیار آبرسان بخش خصوصی در زمان قطعی آب هزینه را افزایش می دهند که برای جلوگیری از این اقدام افراد سودجو، دستگاه‌های متولی باید با تعیین قیمت مصوب و نظارت مانع از اجحاف در حق مردم شوند.

فاطمه دهقانی ساکن محله مدرس بوشهر: هرچند طبق اعلام آبفا، باید یک روز در میان آب در شبکه وجود داشته باشد اما روزی که نوبت آبگیری در این محله است بجای ۲۴ ساعت بطور معمول فقط چند ساعت آب در شبکه وجود دارد. این امر باعث شده تا مشترکین با خرید مخزن های ذخیره مشکل نوبت بندی آب را مدیریت کنند اما برخی اوقات که آب داریم، حتی با استفاده از پمپ های آب نیز امکان آبگیری نیست و تا ۷۲ ساعت باید بی آبی بکشیم. این درحالی است که منزل یکی از بستگانم که حدفاصل محله عاشوری – سنگی واقع است همیشه آب در شبکه وجود دارد و قطعی آب ندارند.

رفع مشکل آب بوشهر نیازمند 1500 میلیارد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: هشت طرح اساسی برای ایجاد ساختار و زون‌بندی شبکه آب شرب شهر بوشهر با هدف بهبود توزیع آب تعریف شده که برای اجرا 1500 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. با اجرای این طرح‌ها و اتصال خطوط انتقال جدید در برخی مناطق، مشکل عدم عدالت در توزیع آب در مرکز استان به مقدار قابل قبولی برطرف خواهد شد.

ابوالحسن عالی اظهار کرد: فرسودگی شبکه در بخش شمالی شهر بوشهر و پراکندگی بافت شهری در جنوب آن، تامین آب شرب پایدار در این شهر را با چالش‌هایی مواجه کرده که این مهم با ایجاد ساختار مناسب و زون بندی قابلیت رفع دارد.

عالی ادامه داد:عمده شبکه در بخش شمالی شهر بوشهر در سال‌های ۱۳۴۰و۱۳۵۰ و اندکی نیز در دهه ۶۰ و ۷۰ احداث شده است که فوق العاد فرسوده است و در این مدت نوسازی نیز نشده است.

او افزود: باوجود اینکه شبکه توزیع آب در مناطق جنوبی نو است اما بدلیل اینکه غیر استاندارد اجرا شده بعنوان چالش جدی مطرح است طوریکه در برخی مناطق مشخص نیست انشعاب مربوط به کدام مشترک است. واقع شدن پایگاه‌های نظامی در شهر بوشهر نیز مانع از انسجام بخشی بین شبکه بوده و ارتباط با مخزن ذخیره آب را با مشکل روبرو کرده است.

با ساختار موجود امکان عدالت در توزیع آب وجود ندارد

این مقام مسوول ادامه داد: برای بهبود آبرسانی به شهر بوشهر باید شبکه موجود استاندارد سازی شود و تا زمانی که شبکه فاقد ساختار و زون است عدالت در توزیع آب نیز قابل برقراری نیست.

عالی تصریح کرد: در برخی از مناطقی که اقدامات لازم انجام شده ۲۴ ساعته مشترکین آب دارند و در برخی از مناطق نیز ۶ ساعت امکان آبگیری وجود دارد.

او یادآور شد: در حالی که الگوی مصرف تعیین شده توسط وزارت نیرو در استان بوشهر ۱۴۰ تا ۲۲۰ لیتر در شبانه روز تعیین شده است، ولی میزان آب توزیع شده پس از کسر هدر رفت فیزیکی آب به ازای هر نفر ۲۹۰ لیتر است.

وعده 2 ساله برای رفع مشکل نوبت‌بندی آب بوشهر

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور که برای بررسی وضعیت آب بوشهر پایان هفته گذشته به این شهر سفر کرده بود نیز گفت: یک برنامه تحولی ۲ساله برای شهر بوشهر تعریف شده تا خطوط انتقال در این شهر و شبکه‌های فرسوده اصلاح شوند و از این طریق به جیره‌بندی آب در بوشهر پایان داده شود.

هاشم امینی افزود: اتصال پمپ‌های مستقیم به شبکه توزیع آب شرب در بوشهر یکی از مشکلات در تامین آب شرب پایدار این شهر است که منجر به ایجاد ناترازی در فشار شبکه توزیع شده و باید با کمک دستگاه‌های ذی‌ربط مانند شهرداری و نظام مهندسی نسبت به ساماندهی آن اقدام شود.

امینی ادامه داد: در این راستا اولویت نخست تامین آب شرب پایدار مشترکان است و سپس ساماندهی پمپ‌های تقویت فشار آب مورد توجه قرار خواهد گرفت.

نماینده بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی نیز که مدیرعامل آبفا کشور را در بوشهر همراه می کرد، در پاسخ به سوالی درباره رفع مشکل نوبت‌بندی آب در مرکز استان گفت: برای رفع مشکل نوبت‌بندی توزیع آب برنامه مهمی در سفر مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب به بوشهر مورد توجه قرار گرفته است.

پورکبگانی بیان کرد: در سفر مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب، به بوشهر ضمن بازدید از طرح‌ها و تأسیسات آب و فاضلاب برای رفع مشکلات این حوزه ۴ هزار میلیارد تومان تخصیص یافت.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا