این کار دولت پزشکیان نه تنها حسن نیست، بلکه عیب است!
یک مخاطب انصاف نیوز به نام ‘محمد’ دربارهی مقالهی روزنامهی جمهوری اسلامی در تمجید از عدم اظهارنظر منفی مقامهای دولتی نسبت به دولتهای سابق نوشت:
این کار دولت نه تنها حسن نیست، بلکه عیب است!
در طول دولتهای احمدی نژاد، روحانی و رئیسی کارهای مخرب و خلاف زیادی صورت گرفته است و خسارتهای بی شماری به بار آمده است.
اینکه دولت این موارد را بیان نکند و بپوشاند، و حتی از همان نیروها و سیاستها استفاده کند، از عیوب دولت پزشکیان است.
متن کامل مقالهی روزنامهی جمهوری اسلامی در پی میآید:
بسمالله الرحمن الرحيم
در کنار انتقادهائي که به دولت رئيس جمهور پزشکيان بابت اموري از قبيل عدم رفع فيلترينگ، نامشخص بودن تکليف بعضي از قوانين که درباره آنها قولهائي داده شده بود، ادامه گرانيها، کاهش ارزش پول ملي و… ميشود، لازم است به امتيازات فرهنگي و اخلاقي اين دولت هم توجه شود. در اين زمينهها انصاف اينست که دولت چهاردهم نمره خوبي دارد.
يکي از اين موارد، خودداري خود رئيس جمهور پزشکيان و اعضاء دولت ايشان از اظهارات منفي و عيبجويانه نسبت به دولت قبل و دولتهاي گذشته است. شايد هنوز بسياري از مردم و فعالان سياسي و رسانهاي به اين نکته توجه نکرده باشند که با گذشت ماهها از آغاز به کار دولت چهاردهم حتي يک مورد از شخص رئيس جمهور شنيده نشده است که به دولت قبلي يا دولتهاي قبلي انتقاد کند، مشکلات موجود را به گردن آن دولتها بيندازد و براي سفيد نشان دادن خود، ديگران را سياه نشان بدهد. اين، يک فرهنگ متعالي است که بايد ترويج و نهادينه شود و آنچنان مورد حمايت همهجانبه قرار گيرد که به يکي از پايههاي اصلي هويت اخلاقي آحاد جامعه به ويژه دولتمردان کشورمان در تمام زمانها و زمينهها تبديل گردد.
ايراد نگرفتن، انتقاد نکردن و مشکلات را به گردن ديگران نينداختن به معناي ناديده انگاشتن کاستيها و عبور کردن از کنار آنها نيست. انسانهاي بافرهنگ به هنگام عهدهدار بودن مسئوليت و در دست داشتن قدرت، درصدد برطرف ساختن کاستيها برميآيند و بدون آنکه مقصرتراشي کنند و چهره ديگران را سياه جلوه بدهند، به وظايفي که در قبال مردم و کشور دارند عمل ميکنند. اگر بعد از انجام خدمات و به نتيجه رساندن اقدامات مثبت، به مردم اعلام کنند اين کارها را انجام دادهايم، افکار عمومي آنها را تحسين خواهد کرد و قدردانشان خواهد بود. مهمتر اينکه همين روش عملي به يک درس اخلاق براي عموم مردم به ويژه نسلهاي آينده تبديل خواهد شد و پايههاي اخلاقمداري را در جامعه مستحکم خواهد کرد.
متأسفانه، مقصرتراشي و به گردن ديگران انداختن نارسائيها از اواخر دهه 70 شروع شد، در دولتهاي نهم و دهم اوج گرفت و به تدريج به يک رويه ثابت تبديل شد بطوري که بعضي دولتمردان حتي به هنگام افتتاح طرحهاي نيمهتمام دولتهاي قبل از خود آنها را مورد سرزنش قرار ميدادند و تمام اقدامات را به نام خود ثبت ميکردند. اخلاق اسلامي در چنين مواردي مقرر ميدارد افتتاحکنندگان طرحها حتماً از زحمات مسئولين قبل از خود قدرداني کنند، مانند کاري که خانم دکتر فرزانه صادق وزير راه و شهرسازي هنگام افتتاح محور طبس-يزد انجام داد، و اگر قصوري بوده خطاپوشي نمايند. اين روشی است که ميتواند جامعه را به سوي اخلاقمداري سوق دهد و فضا را مالامال از کرامت انساني کند.
ما به خاطر غفلت از اصول اخلاقي به ويژه در شيوه حکمراني، متحمل زيانهاي زيادي شدهايم. علاوه بر مقصرتراشي، انحراف از شایستهسالاري در انتصابات، ارتکاب بيمبالاتي در انجام وظايف قانوني، قدرناشناسي نسبت به پيشگامان نهضت اسلامي و انقلابي، ناديده گرفتن خدمات انسانهاي خدوم، توسل به تبليغات دروغ براي چهرهسازيهاي مصنوعي، بازگذاشتن دست و زبان افراد و جريانهاي فاقد معيارهاي اخلاقي و انساني و منزوي ساختن انسانهاي توانمند و باتجربه و آزادانديش، از اقدامات انحرافي در دهههاي اخير بودند که بايد به فوريت و با قاطعيت جبران شوند. هيچيک از اين ارتکابيهها با موازين اسلامي و حکمراني سالم منطبق نيستند. انتظار از دولت چهاردهم اينست که روش ارزشمند خودداري از عيبجوئي و منفيگوئي نسبت به گذشتگان، سرآغاز يک تلاش همهجانبه براي مقابله با ساير انحرافات فرهنگي در ساحت حکمراني و نهادينه کردن معيارهاي اسلامي در کل جامعه به ويژه در عرصه حکمراني باشد.
انتهای پیام