خرید تور تابستان

آقای کاظمی دانشجویان اخراجی دانشگاه شهید رجایی را دریابید! | «گفتند نون دولت رو می‌خوری حق مطالبه داشتن نداری!»

دو دانشجوی اخراجی: هیچ تغییری در گزینش و اخراج دانشجویان فرهنگیان رخ نداده

محمد حیدری، دانشجوی اخراجی دانشگاه شهید رجایی، می‌گوید حدود 70 نفر از دانشجویان این دانشگاه به بهانه‌های مختلف اخراج شده‌اند.

به گفته‌‌ی این فعال دانشجویی در گفت‌وگویی که با انصاف نیوز داشته است اکثریت قریب به اتفاقِ اخبار خوبی که از آموزش و پرورش شنیده می‌شود مربوط به گروهی‌ست که در آزمون‌های استخدامی این وزارتخانه شرکت کرده‌اند نه دانشجوها!

مائده ریحانه، دیگر دانشجوی اخراجی این دانشگاه نیز به انصاف نیوز گفت که در گزینش به او گفته‌اند «تو داری نون دولت رو می‌خوری حق مطالبه‌ی حتی صنفی نداری!»

«آقای مسئول: همان بهتر که اخراج شدند»

حیدری که دبیر سابق شورای صنفی و انجمن اسلامی دانشگاه رجایی نیز است به گلایه می‌گفت که از اواخر دولت روحانی تشکل‌های سیاسی و صنفی در دانشگاه‌های فرهنگیان با بهانه‌های واهی منحل شده‌اند در سال‌های گذشته هم فقط هم‌سوها با دولت سیزدهم مجوز فعالیت گرفته‌اند. در نتیجه‌ی همین وضعیت علیرغم وجود دانشجوی اخراجی در دیگر دانشگاه‌های فرهنگیان صدایی از آن‌ها شنیده نمی‌شود.

این فعال دانشجویی می‌گفت حتی از یکی از مسئولان آموزش و پرورش چنین نقل قولی شنیده: وزارت علوم و بهداشت با آموزش و پرورش فرق می‌کند. بهتر که اخراج شدند!

آقای حیدری نقل قول عجیبی می‌کرد از یک دختر دانشجو که در گیرودار حل مسائلش در گزینش بوده. شخصی به صورت غیررسمی به آن دانشجوی دختر پیشنهاد داده که چند هفته‌ای را در مترو حجاب‌بانی کند تا مسئولان گزینش نرم شوند و اجازه‌ی ادامه‌ی تحصیلش را بدهند!

محمد حیدری وریجانی، دانشجوی اخراجی دانشگاه رجایی

سقف سنوات مجاز دانشجویی که مطالبه‌گر نیست بیشتر است!

محمد حیدری می‌گوید در پیامکی که برای او ارسال کرده‌اند دلیل اخراجش را آموزشی و سقف سنوات مجاز در تحصیل عنوان کرده‌اند. این در حالی‌ست سایر ورودی‌های سال 98 برخلاف او هنوز مشغول به تحصیل هستند. این فعال دانشجویی نقش اصلی وضعیت به وجود آمده برای دانشجویان دانشگاه شهید رجایی را مسئولان این دانشگاه می‌داند. گفتنی‌ست شخص آقای حیدری در زمان وقوع اعتراض صنفی دانشگاهشان اصلا ایران نبوده است!

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، در گفتگویی با انصاف نیوز درباره‌ی دانشجویان اخراجی دانشگاه شهید رجایی گفت که اسامی این دانشجویان را به او گزارش دهند و امکان بازگشت قانونی آن‌ها به دانشگاه وجود دارد.

«عملا بخاطر غذا اخراج شده‌ام!»

مائده ریحانه یکی دیگر از دانشجویانی‌ست که با انصاف نیوز درباره‌ی این موضوع گفتگو کرده است. او به تمسخر و با تلخی می‌گفت:«الآن من عملا بخاطر غذا اخراج شدم!» منظورش اعتراض صنفی‌ای بود که در واکنش به افزایش ناگهانی قیمت غذا اتفاق افتاده بود و حتی باعث بدهی برای دانشجویان شده بود.

امکان گرفتن تعهد و بازگشت به تحصیل برای مائده ریحانه در این دولت فراهم شد اما این تعهد برایش بار سنگینی دارد چرا که به باور خودش هیچ کار اشتباهی نکرده است. مائده ریحانه دوست دارد دوباره به دانشگاه برگردد و معلم فیزیک باشد.

گزارشی از مصاحبه‌ی انصاف نیوز با مائده ریحانه:

«کار اشتباهی نکرده‌ام که بخواهم عذرخواهی کنم»

مائده ریحانه می‌گوید در پی اعتراض صنفی به افزایش قیمت غذای سلف احضارهای مختلف او شروع شده و در نهایت منجر به اخراجش شده است. همین موضوع برایش رنج‌آور و توامان خنده‌دار است. افزایش قیمت غذای سلف طوری بوده که حتی برای یک ماه قبل نیز صادر شده است یعنی دانشجویان که یک ماه پیش با قیمت نازل‌تری غذا خورده‌اند بدهی برایشان ثبت شده است!

خانم ریحانه بارها طی مصاحبه تاکید کرد که هرچند امکان بازگشت او از طریق امضای تعهد در این دولت به وجود آمده اما راضی به این کار نیست. او توضیح داد: من کار اشتباهی نکردم. چه اشکالی داره معلم این کشور بتونه حق خودش رو بگیره؟! یه اعتراض صنفی مختصر گوشه‌ی دانشگاه بود. تازه بعد از اینکه با مسئولین مختلف دانشگاه صحبت کردیم.

گفتند تو نان دولت را می‌خوری حق مطالبه نداری!

این معلم فیزیک 23 ساله که حالا از دانشگاه اخراج شده است گفت: یکی از جملاتی که خیلی به من فشار آورد این بود که بهم گفتن دانشجو معلم که مطالبه نداره! تو دانشجوی شریف و تهران که نیستی! داری نون دولت رو می‌خوری حق مطالبه حتی صنفی نداری!

گفتند برای ما مهم نیست که معلم خوبی هستی، انتقال ارزش‌های مدنظر مهم است

اخراج خانم ریحانه اواسط ترم شش قطعی شده است. او در مورد گزینش مجددی که در تهران شده است نیز گفت: در تهران که یکی از آخرین مراحل اخراجم بود، آقای گزینشی بهم گفت خب تو چه دفاعی از خودت داری که برگردی؟! من گفتم من معلم فیزیک خوبی‌ام. می‌تونید از خانواده‌ی دانش‌آموزام و کادر مدرسه بپرسید. اون آقا به من گفت برای ما مهم نیست! ما می‌خوایم ارزش‌های مدنظر رو حفظ کنی و به بچه‌ها انتقال بدی! فیزیک و ریاضی رو که معلم‌های آموزشگاه هم بلدن.

دوست دارم برگردم و معلمی کنم

از او پرسیدیم که «خواسته‌ات چیست؟!» خانم ریحانه اینطور جواب داد: دوست دارم برگردم و معلم فیزیک باشم. معلم فیزیکی که آموزش و تربیت بچه‌ها براش مهم باشه نه مسائلی که هیچ ارتباطی ندارد! دوست دارم بدون هیچ منتی برگردم. من اشتباهی نکرده‌ام. توقع عذرخواهی بابت عمر رفته‌ام ندارم اما تعهد هم برایم بار خیلی منفی‌ای دارد. دوست دارم برگردم و معلمی کنم. معلمی رو دوست دارم.

گزارشی از مصاحبه‌ی انصاف نیوز با محمد حیدری:

مسئولان دانشگاه رجایی تلاش کردند اعتراض صنفی را سیاسی نشان دهند

محمد حیدری، فعال دانشجویی در ابتدای مصاحبه تاکید می‌کند که اخراج‌هایی که از دانشگاه او صورت گرفته به دلایل واهی بوده است از جمله شرکت در یک اعتراض بسیار مسالمت‌آمیز صنفی یا زدن لاک ناخن یا شنیدن نقل قولی در مورد کاهلی شخص در خواندن نماز!

به باور این دانشجوی سابق دانشگاه شهید رجایی اعتراضات سال 1401 به بهانه‌ی مسئولان دانشگاه شهید رجایی برای تسویه‌ی دانشجویان مطالبه‌گر بدل شد. او اضافه کرد: سعی کردند اعتراض صنفی را سیاسی نشان دهند و این دانشجویان را اخراج کنند.

70 اخراجی دانشگاه شهید رجایی

لیستی که حیدری پیگیرشان است یک لیست 28 نفره از دانشجویان به اضافه‌ی خودش یعنی 29 نفر است اما به گفته‌ی او مجموع اخراجی‌های این دانشگاه حدود 70 نفر است.

محمد حیدری به اخراج خود نیز اشاره کرد. به او گفته‌اند دلیل اخراج او آموزشی و سقف سنوات مجاز است در حالیکه هم‌وروردی‌های او هنوز مشغول به تحصیل هستند! به گفته‌ی او در دوران اوج‌گیری کرونا قانونی به وجود آمد که براساس آن ورودی‌های این سال تعداد سنوات مجازشان دو ترم افزایش پیدا کرده است. 

این فعال دانشجویی تاکید کرد که اخبار مثبتی که این روزها از آموزش و پرورش می‌شنویم غالبا مربوط به شرکت‌کنندگان در آزمون‌های استخدامی‌ست نه دانشجویان دانشگاه‌های فرهنگیان. او ابراز تاسف می‌کرد که رسانه‌ها فقط اخبار مثبت را پررنگ کرده‌اند.

حیدری به این اخبار هم خوش‌بین نبود و می‌گفت که به دلیل کمبود نیرویی‌ست که آموزش و پرورش با آن مواجه شده است. با بدبینی می‌گفت که احتمالا پس از این در دور بعدی گزینش همان سختگیری‌های گذشته اعمال خواهد شد. 

اخراج با عناوین مختلف

او در توضیح شرایط دانشجویان به دلایل و عناوین مختلفی اشاره کرد از جمله اخراج، لغو تعهد که همان اخراج است چون دیگر نمی‌توانید مشغول به کار معلمی شوید و از طرف دیگر مدرک این دانشگاه هم چندان معتبر نیست یا قطع حقوق که این هم عملا همان اخراج است و… این مورد آخر خصوصا برای بسیاری از دانشجویان که وضعیت مالی خوبی هم ندارند مصداق پررنگ‌تری‌ست.

حیدری می‌گوید تعدادی از دانشجویانی که پیگیر وضعیت آن‌هاست شرایط مالی خوبی ندارند، به شهرهایشان بازگشته و مشغول کشاورزی شده‌اند!

هیچ شورا یا مسئولی برای بازبینی پرونده‌های دانشجومعلمان تعیین نشده

او همچنین تاکید کرد که برخلاف وزارت علوم یا بهداشت هیچ شورا یا گروهی برای بازبینی در وضعیت دانشجوهای دانشگاه شهید رجایی وجود نداشته است چرا که اگر چنین چیزی می‌بود حداقل یک نفر از لیستی که در دست او بود از این موضوع آگاه می‌شد.

مقصر اصلی مسئوولان دانشگاه شهید رجایی هستند

این فعال دانشجویی بیشترِ مسئولیت شرایط فعلی دانشجویان شهید رجایی را، متوجه مسئولان این دانشگاه می‌دانست.

حیدری درباره‌ی مطالبه‌گری صنفی دانشجویان که باعث اخراج یا عناوین دیگری برای آن‌ها شده است توضیح داد که این اعتراض در پی بالا رفتن نامتعارف قیمت غذای سلف بوده است. در این اعتراض به گفته‌ی حیدری بسیجی‌های دانشگاه هم حضور داشته‌اند.

چرا ساز مخالف دولت را می‌زنید؟! چرا دروغ می‌گویید؟!

این فعال دانشجویی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر وزارت آموزش و پرورش و علیرضا کاظمی چه باید می‌کرد یا چه باید کند نیز گفت: چرا پیامک اخراج قطعی دادند؟! الآن که دولت تاکید دارد که دانشجویان را برگردانید.

و خطاب به مسئولان دانشگاه شهید رجایی گفت: چرا به دروغ اطلاعیه منتشر می‌کنید که کسی از دانشگاه شهید رجایی اخراج نشده است؟! می‌گوینداخراج دانشجوها الکی و شیطنت دانشجویان است.

در مورد دانشگاه خودشان و مسئولان آن این موضوع را هم اضافه کرد که نقل قول‌هایی در دانشگاه وجود دارد مبنی بر اینکه مسئولین دانشگاه شفافیت‌های اداری و مالی لازم را ندارند. مجموعه‌ای از عوامل از جمله این موضع باعث شده رئیس دانشگاه شهید رجایی مقبولیت چندانی نداشته باشد.

هیچ تغییری در گزینش و اخراج دانشجویان فرهنگیان رخ نداده

حیدری می‌گفت در سایر دانشگاه‌های فرهنگیان بسیاری در گزینش رد شده‌اند و البته جز کسانی که دوباره گزینش شوند هم قرار نگرفته‌اند. یعنی در مورد دانشجویان فرهنگیان چه در مورد اخراج و چه در مورد گزینششان هیچ بازبینی‌ای نشده است. 

در دانشگاه‌های آموزش و پرورش خبرچینی را تشویق می‌کنند

او از سیستم بد دانشگاه‌های وزارت آموزش و پرورش که خبرچینی دانشجویان را تشویق می‌کند نیز گفت. به باور این فعال دانشجویی از این خبرچین‌ها استقبال می‌شود طوریکه به استخدام این وزارتخانه درمی‌آیند.

وزارت وزین محسن حاجی‌میرزایی

آقای حیدری گلایه کرد که غالب کدهایی که حالا برای داوطلبین استخدام در آموزش و پرورش دردسرساز شده مربوط به دوران وزارت محسن حاجی میرزایی در زمان ریاست جمهوری حسن روحانی‌ست و گفت: من چند ماه پس از روی کار آمدن محسن حاجی میرزایی در یادداشتی ارسالی برای انصاف نیوز با عنوان «گزینش‌های عقیدتی، بلای جان دانشجو معلمان» نسبت به فرآیندهای جدید گزینش اعتراض کرده بودم و از حضور افراد تندرو که معمولا از جناح مقابل ما مثل بسیج و جامعه اسلامی بود در واحدهای گزینش مناطق و شهرستان‌ها گلایه کردم منتها صدای ما در آن شرایط شنیده نشد.

پکیجِ «آموزش بازیگری در گزینش آموزش و پرورش»

پکیج‌های موفقیت در گزینش آموزش و پرورش موضع دیگری بود که محمد حیدری از آن گفت: در اینستاگرام اگر بگردید موسساتی درست شده‌اند برای قبولی در گزینش‌های آموزش و پرورش! در این چند سال سوالات را بررسی کرده‌اند و پکیج و جزوه و ویدئو آموزش ساخته‌اند. آموزش می‌دهند که در گزینش چطور باید رفتار کرد یا چند حدیث پرسیده می‌شود یا امام جمعه‌ی شهر چطور باید معرفی شود و… این چه کاری‌ست؟! روحیه‌ی نفاق را در جامعه تقویت می‌کند. اشخاص آموزش می‌بینند که نمایشی جز واقعیتشان را نشان دهند.

انتهای پیام

 

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا