خرید تور نوروزی

اس اس دی بهتر است یا هارد دیسک؟

رپورتاژ آگهی

کاربرانی که امروزه قصد دارند برای سیستم خود حافظه ذخیره‌سازی تهیه کنند، همیشه بین این دو راهی قرار می‌گیرند که خرید اس اس دی بهتر است یا هارد دیسک؟ در واقع تفاوت‌های زیادی بین این دو قطعه وجود دارد اما به طور کلی خرید اس اس دی امروزه رواج بیشتری پیدا کرده است. اگر قصد دارید حافظه‌ای تهیه کنید که مشخصات خاصی از جمله طول عمر، حجم ذخیره سازی بالا و سرعت زیادی داشته باشد، در ادامه این دو مدل حافظه را بررسی خواهیم کرد تا تفاوت‌ها، مزایا و معایب هرکدام را دریابیم. در ادامه این مطلب با سایت ما همراه باشید.

اس اس دی بخریم یا هارد دیسک؟

خرید اس اس دی

به طور کلی خرید اس اس دی یا هارد دیسک بستگی به ترجیحات کاربران دارد. هرکدام از این دو قطعه معایب و مزایایی دارند که قابل توجه هستند. به طور مثال اس اس دی ها امروزه قیمت نسبتا برابری هارد دیسک داشته، مصرف برق کمتر و سرعت خواندن نوشتن بیشتری دارد. با رواج خرید اس اس دی میان کاربران مشخص است اس اس دی ارزش خرید بیشتری دارد. اما نکته‌ای در رابطه با استفاده از اس اس دی‌ها وجود دارد و این است که در صورت سوختن اس اس دی دیتا قابل بازیابی نخواهد بود. هارد دیسک این قابلیت را دارد که در صورت خرابی و سوختن، اطلاعات آن را بازیابی کنیم. باید توجه داشت نوع سیستم چیست و ترجیحات کاربر چیست.

تفاوت هارد دیسک و SSD

تفاوت هارد دیسک‌ و اس اس دی در نوع فناوری آن‌هاست، به این صورت که هارد دیسک‌ها دارای قطعات متحرک هستند و مصرف برق بیشتری دارند، اما از طول عمر بیشتری بهره‌مند هستند. اس اس دی ها دارای قطعات متحرک نیستند، دوام کمتری نسبت به هارد دیسک داشته و به نسبت هارد از طول عمر کمتری برخوردارند. مزایا اس اس دی سرعت خواندن و نوشتن بیشتر است و این مهم‌ترین دلیل رواج اس اس دی‌هاست. اس اس دی‌ها سرعت زیادی برای سیستم ایجاد کرده و کار با انواع دیتاها را آسان‌تر می‌سازند. در ادامه سرعت اس اس دی و هارد دیسک را مقایسه خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خرید اس اس دی و قیمت آن این لینک https://mehreganit.com/product-category/computer/ssd-computer/ از مهرگان آی تی را کلیک کنید.

تفاوت سرعت اس اس دی و هارد دیسک

به دلیل فناوری جدید اس اس دی‌ها، این قطعات ذخیره‌سازی از سرعت خواندن و نوشتن بیشتری بهره‌مند هستند. بسیاری از کاربران از اس اس دی برای بالا بردن سرعت پردازش سیستم استفاده می‌کنند و حتی اگر قصد خرید سیستم جدید نداشته‌ باشند جهت بهبود عملکرد سیستم خود اس اس دی آن را تعویض کرده یا اس اس دی را جایگزین هارد دیسک می‌کنند. مشخص است که اس اس دی از مشخصات حرفه‌ای تری بهره می‌برد و خرید آن به صرفه‌تر خواهد بود.

انواع اس اس دی برای ارتقاء سیستم

قیمت اس اس دی

در بازار انواع مختلفی از اس اس دی ها وجود دارد که هر کدام برای کاربردهای خاصی مناسب هستند. برند هایی مانند سامسونگ، لکسار، وسترن و کروشیال، اس اس دی هایی با مقدار حافظه متفاوت به بازار عرضه کرده‌اند که شرکت های معتبری مانند مهرگان آی تی به واردات مستقیم این قطعات پرداخته‌اند. تنوع اس اس دی ها در بازار بسیار زیاد است و مشخصات کلیدی آن ها ممکن است با یکدیگر کمی متفاوت باشند و با شناخت انواع اس اس دی می‌توانید انتخاب هوشمندانه‌تری برای سیستم خود داشته باشید. در ادامه به شرح انواع اس اس دی می‌پردازیم :

اس اس دی های مبتنی بر SATA :

این نوع از SSD ها از طریق رابط SATA به مادربرد متصل می شوند. رابط SATA در اکثر مادربردهای امروزی وجود دارد و همین امر باعث سازگاری گسترده ی این نوع SSD ها با سیستم های مختلف می شود. سرعت انتقال اطلاعات در این نوع SSD ها محدود به استاندارد SATA III است که حدود 6 گیگابایت بر ثانیه می باشد.

SSD های مبتنی بر PCIe NVMe

این نوع از SSD ها از طریق درگاه PCIe به مادربرد متصل می‌شوند و از پروتکل NVMe برای انتقال اطلاعات استفاده می کنند. درگاه PCIe پهنای باند بسیار بیشتری را نسبت به رابط SATA در اختیار اس اس دی قرار می دهد و این امر موجب دستیابی به سرعت های خیره کننده در انتقال اطلاعات می شود. البته برای استفاده از این نوع از اس اس دی ها مادربرد شما باید از درگاه M.2 و پشتیبانی از پروتکل NVMe برخوردار باشد.

توجه داشته باشید در هنگام خرید SSD حتما به نوع درگاه SATA یا PCIe و سازگاری آن با مادربرد خود اطمینان حاصل کنید.

نکات مربوط به خرید اس اس دی

اس اس دی ها به ویژه اس اس دی های لکسار جزئیات بسیار زیادی دارند که در هنگام خرید باید به آن ها توجه کنید. هنگام انتخاب SSD برای ارتقاء سیستم، این جزئیات مستیقما روی عملکرد سیستمتان تاثیر می‌گذارند. در ادامه نکات مهم در انتخاب اس اس دی را بررسی خواهیم کرد.

اس اس دی
  • ظرفیت ذخیره سازی اس اس دی:

اولین قدم، تعیین مقدار حجمی است که برای ذخیره سازی اطلاعات بر روی سیستم خود نیاز دارید. اگر صرفا قصد نصب سیستم عامل و نرم افزارهای کاربردی را دارید، ظرفیتی در حدود 250 تا 500 گیگابایت کافی خواهد بود. اما برای افرادی که با حجم زیادی از اطلاعات و فایل های حجیم مانند ویدیو و بازی های سنگین سروکار دارند، ظرفیت های بالاتر مانند 1 ترابایت، مثلا اس اس دی لکسار مدل NM620 M.2 ظرفیت 1 ترابایت یا حتی 2 ترابایت توصیه می شود.

  • سرعت خواندن/نوشتن اس اس دی:

سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات، یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر عملکرد کلی سیستم است. هرچه این سرعت بالاتر باشد، سیستم شما از بوت شدن سریع تر، اجرای روان تر نرم افزارها و لودینگ با سرعت پایین تر بازی ها بهره مند خواهد شد. در حال حاضر اس اس دی های مبتنی بر SATA III از سرعت خواندن/نوشتن بیشتری بهره مند هستند. مثلا اس اس دی لکسار مدل NS100 ظرفیت 2 ترابایت که یکی از اس اس دی های پرفروش برند لکسار است.

جمع بندی

اس اس دی و هارد دیسک هر دو محل ذخیره‌ی دائمی اطلاعات هستند، اما امروزه خرید اس اس دی را بیشتر به کاربران پیشنهاد می‌کنیم. تمام دیتا های ضروری سیستم، از جمله نرم افزار هایی که نصب می‌کنید در این بخش سیستم ذخیره می‌شوند و مهم است قطعه‌ای انتخاب کنید که از فناوری جدیدتری بهره برده باشد. پس مهم است که محصولی باکیفیت برای سیستم خود انتخاب کنید و سرعت خواندن و نوشتن آن را نیز مد نظر قرار دهید. انتخاب یک اس اس دی مناسب، می‌تواند در عملکرد سیستم شما تاثیر مثبتی گذاشته و عملکردتان را متحول کند، پس در صورت نداشتن اطلاعات در این زمینه می‌توانید با کارشناسان شرکت‌هایی مانند مهرگان آی تی تماس بگیرید. امیدواریم این مطلب در انتخاب اس اس دی مورد نیازتان مفید بوده باشد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا