انتقاد از توجه به تهدید بولتننویسها
| نظر فلاحتپیشه دربارهی سفر رئیسجهور به باکو که لغو شد |
حشمتالله فلاحتپیشه میگوید پزشکیان برخلاف توصیهی بولتننویسهایی که او را بخاطر رفتن به آذربایجان تهدید کردند باید به اجلاس محیط زیستی باکو میرفت.
رییس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفتوگو با انصاف نیوز، گذشته از این دربارهی سطح مقاماتی از جانب ایران در چنین نشستهایی مانند باکو یا نشست سازمان همکاریهای اسلامی نیز تذکر داد.
خبرگزاری مهر نوشت: محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، در نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی که عصر امروز به درخواست جمهوری اسلامی در ریاض عربستان برگزار شد، شرکت کرد. (21 آبان)
فلاحتپیشه در پاسخ به سوال خبرنگار انصاف نیوز در این مورد که عدم شرکت در اجلاسی مانند کاپ 29 یا شرکت مقامی جز رئیسجمهور در نشستی مانند اجلاس سازمان همکاریهای اسلامی تاکید داشت که مسعود پزشکیان نباید در دام انزواطلبان بیافتد. منظور فلاحتپیشه از انزواطلبان کسانیست که از انزوای ایران در جهان سود میبرند.
یه گفتهی آقای فلاحتپیشه انزوای یک ملت توسط دولت باعث میشود آن دولت از دنیا عقب بماند و فرصتهای سیاسی و فرهنگی و… خود را از دست بدهد.
این تحلیلگر سیاسی دربارهی انزواطلبان به کاسبان تحریم و طرفداران نگاه حجتیه در سیاست خارجی اشاره کرد. او پیشبینی کرد این گروه تا جایی که بتوانند در این چهار سال بحران ایجاد خواهند کرد برای اینکه کشور نتواند در عرصهی بینالمللی و در سازوکارهایی مانند FATF شرکت کند.
فلاحتپیشه دربارهی شرایطی که مسعود پزشکیان در سیاست خارجی تحویل گرفت تعبیر جالبی داشت: ویرانهای که پزشکیان در سیاست خارجی تحویل گرفت کم از ویرانهی غزه نداشت! کشور در آستانهی جنگ به سر میبرد، کانال باریک و محدود تنش زداییِ با آمریکا معروف به ابتکار عمان هم تعطیل شده بود، مناسبات ایران با اتحادیهی اروپا هم کاملا به هم خورده بود و شرایط به گونهای شکل گرفته بود که الآن اگر دولت ترامپ اراده کند مثل زمان پمپئو از مکانیسم ماشه استفاده کند این بار به راحتی میتواند اروپا را قانع کند.
او به تنشهای میان ایران و آذربایجان و تنشزدایی میان ایران و عربستان نیز اشاره کرد. فلاحتپیشه تاکید کرد که تنشزدایی میان ایران و عربستان را اتفاقات نشان دادند که در حد حرف بوده!
او در این مورد چالش میان ایران و اسرائیل را مثال زد: دیدیم که در مهمترین چالش پیش آمده یعنی چالش بین ایران و اسرائیل، در دو مرحله تقابل نظامی ایران و اسرائیل مطابق آنچه مسئولان جمهوری اسلامی اعلام کردند که حتی بعضی از این کشورهای عربی به کمک اسرائیل آمدند!
این در حالیست که این چالش اصولا اول یک چالش عربی بود و بعد از آن بود که اعراب سعی کردند ایران را به منطقهی جنگ با اسرائیل هل دهند.
فلاحتپیشه از توضیحاتش نتیجهگیری کرد: در چنین شرایطی پزشکیان اگر بخواهد در قالب انزواگرایانهی گذشته عمل کند عملا نمیتواند به شعار تنش زداییاش عمل کند.
او حرفش را اینطور ادامه داد: برخی بولتن نویسها که ید طولایی هم در ایجاد بحران خارجی برای کشور دارند عملا آقای پزشکیان را تهدید میکنند که در نشست جهانی باکو شرکت نکند! توجه به این قسم تهدیدها ظلم به مردمیست که به پزشکیان رای دادهاند. هدف آنها که به ایشان رای دادند این بوده که پزشکیان ورای بازیگران دلال قدرت و کاسبان تحریم و مطابق منافع ملی عمل کند.
فلاحتپیشه شان چنین کنفرانسهای را حتی ورای کشورهای میزبان میدانست و در اهمیت شرکت در چنین مراسمی گفت: ایران کشوریست که به شدت در معرض آسیبهای زیست محیطیست. باید در باکو شرکت میکرد. از سوی دیگر بیشترین پیکانهای جنگ منطقه نیز سمت ایران است. در چنین شرایطی شرکت در سطوحی غیر از سطوح عالی در این نشستها حق بهردهبرداری از فرصتهای دیپلماتیک کشور را کاهش پیدا میدهد.
انتهای پیام