خرید تور تابستان

درباره‌ی بعضی دیدارهای رییس جمهور

احسان هوشمند، ایران‌شناس، در روزنامه‌ی شرق نوشت:

نکته ای درباره دیدارهای رئیس جمهور

در شرایطی که کشور با مسائل حساس و سرنوشت سازی روبه رو است و ابر چالش هایی مهیب در عرصه های مختلف پیش روی کشور است و کشور شرایط خاصی را تجربه می کند، ضروری است که تمام تمرکز و توجه دولتمردان بر مسائل حیاتی کشور متمرکز باشد و برای گذر از این شرایط دشوار و پرچالش از تمام ظرفیت های کشور بهره برداری شود. با وقوع شرایط جدیدی که با انتخاب رئیس جمهوری در آمریکا بروز کرده و پیش بینی اثرات این تحول بر منافع ملی ما ایرانیان، طراحی افق و راهبردهای کشور برای مواجهه با شرایط جدید و نحوه تعامل با دولت جدید آمریکا و از آن مهم تر کاهش بحران های پیش رو و رفع تحریم ها و مدیریت تورم مستمر و طولانی مدت سال های اخیر و گرانی های طاقت فرسا بسیار ضروری است. همچنین احتمال گسترش جنگ منطقه ای هم از دیگر چالش های بزرگ پیش روی کشور است. در چنین شرایط حساسی باید مسئولان کشور با جدیت مراقب حساسیت های موجود باشند و بیش از گذشته بر این مسائل حیاتی متمرکز شوند، نه آنکه اجازه بروز حاشیه های غیرضروری داده شود. ورود مسئولان ارشد کشوری به مباحث حاشیه ای و ایجاد جنجال های سیاسی بی مورد و مغایر با انسجام و وفاق ملی نه تنها برای کشور دستاوردی ندارد، بلکه موجب پیچیدگی بیشتر شرایط می شود. یکی از حواشی جدیدی که در روزهای گذشته بازتاب رسانه ای پیدا کرده و موجب انتقاد گسترده ای شده، دیدار تعدادی از فعالان دارای گرایش های قومی افراطی و نفرت پراکنان قومی با سوابقی از کنش های خلاف ادب و مناسبات انسانی با عالی ترین مقام اجرائی کشور است. این چندمین باری است که چنین افراطی هایی در زمان محدود دو، سه ماهه اخیر موفق به دیدار با رئیس جمهور می شوند. در حالی که بسیاری از کارآفرینان و کارشناسان و حتی مدیران ارشد کشور تاکنون موفق به دیدار با رئیس جمهور نشده اند. حتی بسیاری از علاقه مندان کشور و دلسوزان مشفق کشور از میان دانشگاهیان و متخصصان و صاحبان اندیشه به صورت جدی و با تنظیم وقت مناسب برای بیان دیدگاه ها و نظرات و خواسته ها و مطالبات خود تاکنون موفق به دیدار با رئیس جمهور نشده اند. اما در این مدت کمتر از سه ماهه، این چندمین باری است که برخی افراطی های قوم گرا چنین امکانی را یافته اند. استمرار این رویکرد به جز تشدید شکاف های اجتماعی و مجال دادن به رویکردهای انسجام ستیز کارکردی در ایجاد وفاق نخواهد داشت. گویا مسئولان دفتر رئیس جمهور و عالی ترین مقام اجرائی کشور، توجه شایسته و مناسبی به چنین حاشیه سازی هایی ندارند و دقت لازم در این باره انجام نشده است. برخی منابع رسانه ای و منابع فعال در شبکه های اجتماعی از نقش یکی از بستگان نزدیک به رئیس جمهور و تعدادی از مسئولان تازه منصوب شده در نهاد ریاست جمهوری در آمدو شد نیروهای قوم گرا و هنجارشکن و افراطی سخن گفته اند. بدیهی است که در صورت بی توجهی به چنین هنجارشکنی هایی که مغایر با انسجام ملی است، حواشی به تدریج جانشین متن شده و مسئولان ارشد کشور در شرایط حساس امروز از وظایف اصلی خود غافل شده و به این ترتیب هزینه های بیشتری متوجه منافع ملی می شود.

ضروری است که مسئولان تنظیم دیدارهای مقام عالی اجرائی کشور در نهاد ریاست جمهوری هرچه زودتر درباره تنظیم این نوع رفت و آمدها دقت کنند و با حساسیت بیشتری به مدیریت تنظیم وقت دیدارهای رئیس جمهور بپردازند تا شائبه هر نوع حاشیه سازی از دفتر برطرف شود و با تنظیم وقت برای دیدار تعدادی از شخصیت های وطن دوست و اندیشمند و مسئولیت پذیر و آگاه به مباحث قومی و زبانی بابت دلخوری های ایجادشده ناشی از رفت و آمد این عناصر افراطی و گستاخ و هنجارشکن، فرصت رفع دلخوری فراهم شود. رفت وآمد عناصر افراطی قوم گرا نه تنها در خدمت وفاق و انسجام در کشور نیست، بلکه عارضه ای جدی برای انسجام ملی است. عناصری که کمر به تخریب عناصر وحدت بخش ملی در کشور بسته اند، نباید در حاشیه بی توجهی ها فرصت بیشتری برای عرض اندام و کسب توجه بیابند. مسئولیت پذیری نهاد ریاست جمهوری در این باره ضروری است. نباید اجازه داد که دولت و نهاد به شائبه فرصت سازی برای قوم گرایان افراطی متهم شود.


روزنامه‌ی جوان نوشت:

آیا رئیس‌جمهور این فرد را می‌شناسد؟

توییت زدن یک فعال پان ترک در مورد دیدارش با رئیس‌جمهور باعث ایجاد بلوایی در شبکه ایکس شد. چه آنکه او پیش از این، خود را یک تجزیه‌طلب نامیده بود و علاوه بر این ادبیات موهنی نسبت به غیرآذری‌ها دارد. سؤال این است که آیا مسعود پزشکیان مطلع بوده که در حال دیدار با چه کسی است؟

یک تجزیه‌طلب و پان ترک فعال در شبکه ایکس (توییتر) عکسی از خود در کنار رئیس‌جمهور و در دفتر ریاست جمهوری منتشر کرده است. یونس زارعیون که با نام یونس تبریزلی در شبکه ایکس فعالیت می‌کند، نوشته که در فرصتی یک ساعته با رئیس‌جمهور درباره توسعه کشور و عقب‌ماندگی پیرامون و لزوم توجه به مسائل اقوام ایرانی بحث و گفتگو کرده است. 

درباره اطلاع رئیس‌جمهور از هویت این فرد، می‌توان چند گمانه‌زنی داشت؛ اول اینکه پزشکیان از هویت او مطلع نبوده که همین عدم اطلاع هم عذر موجهی نیست. چون نشان می‌دهد پزشکیان به اعتماد کسانی از دفتر خود این دیدار را پذیرفته که همین دیدار نشان می‌دهد قابل اعتماد نبوده‌اند. اگر هم پزشکیان می‌دانسته در حال دیدار با چه کسی است که فقط باید گفت وای به روزی که بگندد نمک!

رئیس‌جمهور باید نفر اول در دفاع از تمامیت ارضی کشور باشد، نه آنکه کسانی را به حضور بپذیرد که با فحاشی و الفاظ رکیک در فضای عمومی توییتر نسبت به مخالفان تجزیه ایران یا غیر آذری‌ها صحبت می‌کند. 

این فرد چندین بار سابقه بازداشت امنیتی در سال‌های مختلف از سال ۹۰ تا ۴۰۱ را در پرونده خود دارد و روشن نیست چگونه و به چه منظور به دفتر ریاست جمهوری راه یافته است. آیا امکان چنین دیدار‌هایی با رئیس‌جمهور برای سایرین هم وجود دارد؟

معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهور البته روز گذشته در واکنش به حاشیه‌های مطرح شده درباره این دیدار نوشت: در میان انبوه جلسات دکتر پزشکیان حضور افرادی با دیدگاه‌های مختلف در یک جلسه عمومی هرگز به معنی تأیید دیدگاه‌های شخصی افراد نیست.

«سیدمهدی طباطبایی» با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: حاشیه‌هایی که درباره یک ملاقات با آقای رئیس‌جمهور در فضای مجازی ایجاد شده، دقیق نیست. او اضافه کرد:در میان انبوه جلسات ایشان حضور افرادی با دیدگاه‌های مختلف در یک جلسه عمومی هرگز به معنی تأیید دیدگاه‌های شخصی افراد نیست.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. وقتی اصولگرایان که دغدغه وطن پرستی و مردم دوستی بیشتری نسبت به ما اصلاح طلبان که بی تفاوت و کم تفاوت هستیم دارند ما میگوییم شما بلد نیستید و به انگ های مختلف تاکنون نگذاشتیم نصف ما دولت تشکیل و مجلس تشکیل دهند
    مقصر ما اصلاح طلبان سرشار از تساهل و تسامح هستیم
    بگذارید رفت و آمد داشته باشند و آیفون آزاد و برق کم و بنزین گران و دلار بالاتر و طلا بیشترین و به تبع آن همه چیز گران و شما رسانه ها هم بی خیال از اینکه هیچ خبری نیست و اتفاقی نیفتاده

    1
    1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا