خرید تور تابستان

دفاع سخت عضو پایداری از دکتر توفیقی، 10 سال قبل

انصاف نیوز، میثم سعادت:
حدود 250 نماینده مجلس تحصیلات دانشگاهی دارند و با محیط دانشگاه آشنایند. از این میان این 250 نفر 80 تن نیز در یکی از دانشگاه‌های کشور به عنوان استاد دانشگاه اشتغال دارند. از این رو شاید وزارت علوم، یکی از وزارتخانه‌هایی است که نمایندگان به خوبی با زیر و بم آن آشنایی دارند و طبیعی است که نسبت به سرنوشت آن حساس باشند. لذا دکتر جعفر توفیقی کار سختی برای راضی کردن این همه فرد و نظر مختلف دارد. آن هم در حالی که جمعی از نمایندگان مجلس، به وزارت علوم نگاه سیاسی دارند و اصلاح‌طلب بودن توفیقی را مانعی برای رای اعتماد به وی می‌خوانند. از همین رو سه‌شنبه شب گذشته دکتر توفیقی به همراه حسن روحانی در جلسه با نمایندگان حضور یافت تا برای گرفتن رای اعتماد با آنان رایزنی کند.

یک نفر از چهل و یک نفر، دو نفر از چهل و یک نفر!
به گزارش انصاف نیوز، پس از اینکه تیر مخالفان توفیقی برای محکومیت حضور وی در حوادث سال 88 به سنگ خورد و در رسانه‌ها مدارکی دال بر قانونی بودن تجمعاتی که توفیقی در آن شرکت کرده بود، منتشر شد، حاشیه سازان شروع به اعتراض نسبت به عزل و نصب‌ها در وزارت علوم کردند. دکتر توفیقی در این باره به ایسنا گفته « بعضی از صحبت‌هایی که در آن جلسه در این ارتباط شد، مبتنی بر اطلاعات کامل نبود و برخی از نمایندگان فکر می‌کردند که این تغییر و تحولات وسیع بوده و من توضیحات لازم در ارتباط با جابجایی که انجام شده و میزان این جابجایی‌ها ارائه کردم ».  شاید مهم‌ترین توضیح دکتر توفیقی، ارایه ی آماری از عزل نصب‌های او و وزیر قبلی بوده است چرا که توفیقی تنها دو رییس دانشگاه را که به شدت مورد اعتراض دانشجویان و اساتید آن دانشگاه بودند را عزل کرده است اما بر اساس آماری که سایت خبرآنلاین (نزدیک به رییس مجلس) منتشر کرده است، در دوران وزارت زاهدی در وزارت علوم حدود 33 نفر از رییسان دانشگاه‌ها تغییر کرده‌اند (که البته در این آمار خبری از تغییر رییس بعضی دانشگاه‌ها مثل دانشگاه اصفهان نیست) و در دوران وزارت دانشجو که مثل زاهدی قرار بود مجری سیاست‌های دولت احمدی‌نژاد باشد، 20 رییس دانشگاه صندلی خود را به فردی دیگر سپرده‌اند. در مجموع از 41 مرکز دانشگاهی دولتی مهم در سراسر کشور، دولت احمدی‌نژاد 40 نفر را تغییر داده است!

فضای آرام
اما نگرانی دیگر نمایندگان مجلس، فضای آرام دانشگاه‌ها بوده است. نمایندگان که خود بهتر از مردم عادی درک کرده‌اند که بخش قابل توجهی از دانشجویان دانشگاه‌ها در این چند سال نسبت به اوضاع کشور معترض بوده‌اند و فضای امنیتی «دانشجو» مانع اعتراضات آنها شده است، نگرانند که این اعتراضات در فضای آزادی که در دولت تدیبر و امید به آن داده شده است، بدل به اعتراض شدید شود. اما جعفر توفیقی بی تجربه نیست و چهار سال در اوج التهابات سیاسی ابتدای دهه ی هشتاد این مسوولیت را بر عهده داشته، می گوید: «سوالاتی در مورد حفظ آرامش در دانشگاه‌ها مطرح شد و من به نمایندگان پاسخ دادم که اطمینان داشته باشند فضای دانشگاه فضای آرامی خواهد بود، در عین حال که از نظر سیاسی و ایجاد نشاط سیاسی بازتر خواهد شد و سعی می‌کنیم که این اقدام را در چارچوب ضوابط و مقررات داشته باشیم، به نحوی که از طرفی فضا آرام باشد و از سوی دیگر در دانشگاه فضای باز گفت‌وگو و نقد را داشته باشیم و دستاوردهای علمی کشور را نیز بتوانیم حفظ کنیم».

مخالفت با تفکیک جنسیتی
گرچه مسایلی مثل تفکیک جنسیتی از سال 84 با ورود اصولگرایان به ساختار قدرت بار دیگر مورد توجه قرار گرفت و بسیاری به مخالفت با آن پرداخته بودند اما سال 82 توفیقی که معاون آموزشی وزیر علوم بود در مصاحبه‌ای گفته بود «طرح پذيرش جنسي در آزمون سراسري در دستور كار وزارت علوم قرار ندارد». دکتر توفیقی همچنین در آن زمان یکی از مدافعین پرو پا قرص انتخابی شدن روسای دانشگاه‌ها بود.

چهره‌ای محبوب!
دکتر توفیقی ده سال قبل نیز برای گرفتن رای اعتماد نمایندگان مجلس ششم تلاش می‌کرد. وی که پس از استعفای دکتر معین از وزارت علوم، به عنوان وزیر به مجلس معرفی شده بود در آن زمان به عنوان یک چهره ی علمی و غیر سیاسی شناخته می‌شد. حجت‌الاسلام محمد مرتضوي، مسوول دفتر نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاه صنعتي شريف با منضبط، متدين و علمي خواندن شخصيت دكتر توفيقي، گفته بود «اگر نمايندگان مجلس با در نظر گرفتن اينكه آقاي توفيقي بيشتر از اينكه يك چهره ی سياسي باشد، چهره‌اي علمي دارد در خصوص وي تصميم‌ بگيرند، احتمال راي اعتماد دادن به ايشان بسيار زياد است».

دفاع سخت عضو پایداری از توفیقی، 10 سال قبل
میثم نیلی عضو فعلی جبهه پایداری و مدیر مسوول رجانیوز نیز که در آن زمان دبیر یکی از تشکل‌های سیاسی دانشجویی اصولگرا بود، سال 82 پس از عدم رای مجلس یه دکتر فرجی دانا و قبل از بررسی دکتر توفیقی در مجلس، به ایسنا گفته بود: آقاي توفيقي را در ميان گزينه‌هاي كه براي تصدي‌ پست وزارت علوم مطرح بودند، گزينه‌ي خوبي مي‌دانيم. آقاي خاتمي با انتخاب قبلي‌اش، يعني آقاي فرجي‌دانا، نشان داد كه ديدگاه جديدي نسبت به دانشگاه‌ها پيدا كرده و به افق‌هاي ديگري غير از آنچه كه در شش سال گذشته به آن مي‌نگريست، مي‌نگرد اما متاسفانه ايشان راي نياورد. امروز نيز معرفي آقاي توفيقي به مجلس شوراي اسلامي در همان راستاست و ما فكر مي‌كنيم گرايش آقاي خاتمي تفاوت كرده است، بدين معنا كه سرمايه‌گزاري بيشتري براي رسيدن دانشگاه‌ها به هدف اصلي‌شان يعني همان كسب و بسط توليد علم و دانش خواهد شد. اميدواريم آقاي توفيقي بتواند علي‌رغم فشار احزاب و گروه‌ها اهداف و فكرش را كه فكر معتدلي است و به درد فضاي امروز دانشگاه‌ها مي‌خورد، به كار ببندند و فضاي آرامي را كه نياز اصلي يك محيط علمي و فرهنگي است، فراهم كند».

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا