خرید تور تابستان

آقای جوانفکر رای چه کسی شکننده است؟

به گزارش انصاف نیوز، احسان اسقایی در خرداد نوشت: یاران رییس جمهور سابق هنوز که هنوز است همانند خودش شگفتی سازند و سخنانی بر زبان می آورند که جز تعجب و تامل در پی ندارد. از منظر آنان ایام هشت ساله ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد در چنان رفعت و منزلتی است که کسی را یارای رسیدن به آن نیست.
 
 علی اکبر جوانفکرمشاورمطبوعاتی محمود احمدی نژاد کسی که جزء پرحاشیه ترین افراد منسوب به محمود احمدی نژاد بشمار می آید و با بازداشت او و زندانی شدنش ورایزنی هایی که محمود احمدی نژاد می کوشید انجام دهد تا بتواند او را ازاوین خارج کند توانست برای ماه های نچندان طولانی مطبوعات و رسانه های  کشور را متاثر ازخود نشان دهد. حال او دست به مصاحبه ای بلند بالا با ماه نامه «نسیم بیداری» زده، تا شاید اولین کسی از حلقه یاران رئیس دولت های نهم و دهم باشد که در دوران پسا احمدی نژاد به مصاحبه با رسانه ها می پردازد. او در این مصاحبه مشروح، سخنان جالب زیادی بر زبان رانده که می توان مخلص کلام وی را آن دانست که در بخشی می گوید: ” احمدی نژاد کارنامه درخشانی” از خود به جای گذاشته است!
 
البته وی در اثنا سخنانش به نکته جالبی اشاره کرده که در این مقال به آن می پردازیم. وی با دست گذاشتن بر روی شمارگان آرای حسن روحانی کوشیده است با لفاظی کلامی چنین جلوه دهد که آرای روحانی در قیاس با یار غار وی در مرتبه ای از وزانت نیست. وی مدعی است که آرای روحانی شکننده است و این بدین معنی است که او فکرمی کند که حسن روحانی به دلیل اینکه نتوانسته است بیش ازاین در جذب آراء موفق شود این مولفه خوبی است تا باعث شود که او و دوستانش بتوانند در مقابل وی و در سال های آینده دست به عرض اندام بزنند امری که محتمل و دشوار به نظر می رسد.
 
او به آرای احمدی نژاد در سال 88 اشاره می کند اما نمی گوید وی در سال 84، 5 میلیون خورده ای بوده یعنی کمتر از یکسوم آرای روحانی در اولین دوره انتخابات و نیز نمی گوید بازهم و در دوم با شرایط آنموقع که واکنش سلبی نسبت به آیت الله هاشمی به دلایل متعدد وجود داشت و فضا هم دو قطبی کامل بود باز نتوانست به میزان دکتر روحانی حائز اکثریت آرا با این شمارگان شود. جالب آنکه در انتخابات سال 84 که از نظر تعدد نامزدها با انتخابات 92 قابل انطباق است، فاصله تمامی نامزدها در یک تناسب نزدیک و شکننده قرار داشت اما روحانی سه برابر دومین نامزد و بیش از تمامی کاندیداها رای آورد.
 
به نظرمی رسد که آراء روحانی به دلیل اینکه نتوانسته است درصدی بالا را در قیاس کل بدست آورد  باعث شده که جوانفکراین چنین فکرکند. در صورتی که با درنظر گرفتن میزان آرائ سایر کاندیداها و اختلاف فاحش نفرات اول و دوم بعد ازروحانی با وی طرح این شبهه بی اساس و فاقد اعتبار است . محمد باقر قالیباف نفردوم انتخابات تنها توانست که شانزده درصد آراء را به دست آورد سعید جلیلی نیزتوانست با یازده درصد ازکل آرا نفر سوم شود و دکتر حسن روحانی نیز توانست پنجاه و یک درصد آراء را به دست آورد. این آماربه طورمنطقی و بی هیچ شک و شبهه ای تفاوت ها را به رخ می کشد. از این نکته هم می گذریم که انتخابات سال 88 میزان مشارکت و تعدد نامزدها متفاوت از سال 92 بود و  باز این کمتر شدن مشارکت کنندگان ناشی از عملکردهای دولت دهم است.
 
در واقع پسندیده بود که آقای جوانفکرقبل ازاینکه نظری درمورد شکننده بودن آرائ دکتر حسن روحانی بدهند نظری به درصد آراء کسب شده توسط  کاندیداهای ریاست جمهوری می کردند و یک رجعت تاریخی می داشتند و آنگاه چنین ادعایی را مطرح می کردند.
 
از سوی دیگر شکننده بودن آراء یک شخص را نمی توان ازروی تعداد آراء او تشخیص داد. بلکه عملکرد آن شخص است که شکننده بودن آراء وی را نشان میدهد.
 
دکتر حسن روحانی تنها به این دلیل توانست آراء اکثریت مردم را به دست آورد که نه تنها منتقد سیاست های محمود احمدی نژاد بود بلکه بسیاری ازسیاست های او را به صلاح کشور نمی دانست و به شدت در جهت مخالفت با آنها درجریان انتخابات صحبت می کرد این مورد در کنارعمل کرد مثبت او در فرآیند دیپلماسی هسته ای کشوردردوران زعامت وی بر پرونده هسته ای و حمایت سیاست مداران مطرح منجرشد که وی بتواند آراء مردم را جلب کرده و رئیس جمهور ایران شود.
 
حال در صورتی می توان آراء روحانی را شکننده دانست که ایشان درعملکرد خود در همین ابتدای امر روند مثبتی را طی نکرده و اکثریت مردم حامی وی را ناخشنود از منش و روش خود کرده باشد. در صورتی که عمل کرد مثبت ایشان درهمین چند ماه چه از نظر اقتصادی درزمینه های آرامش بازار و کاهش نسبی نرخ ارز و ثابت شدن تقریبی آن و متوقف شدن شتاب تورم و کاهش نسبی تورم نقطه به نقطه و چه از نظر سیاسی در زمینه های باز شدن فضای سیاسی و آزادی زندانیان سیاسی و احساس امنیت در میان فعالان سیاسی و چه درزمینه دیپلماسی که شرح فعالیت های ایشان و وزیر امور خارجه در جهت کاهش تخاصم و اعتماد سازی و موفقیت چشم گیر وی دراین زمینه ثابت می کند که همان ادعای جوانفکرمبنی بر شکننده بودن آراء روحانی اکنون صادق نیست. چون  در یک روند طبیعی آرای وی بالاتر رفته است.
 
نکته آنکه ادعای شکننده بودن آرا (51) درصد شامل بر قیاس با کل آرای ماخوذه است و وقتی عملکردها مثبت باشد و شاخصه ها روند صعودی داشته باشد بدیهی است آنانی که پای صندوق های رای نیز نیامدند بتدریج به سمت و سوی رئیس جمهور منتخب تمایل می یابند.
 
اظهارات جوانفکر و دست گذاری وی برشکننده بودن میزان آراء روحانی بدون شک بی جهت نیست. قطعا جریان حامی محمود احمدی نژاد که قبل ازانتخابات و در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد فعال بودند، صحنه سیاست را رها نخواهند کرد و خواهان بازگشت به صحنه سیاسی کشورهستند بازشدن فضای سیاسی کشورباعث شده آنها موضع منحرف شناخته شدن خود را از طرف حاکمیت فراموش شده بدانند و به دنبال حضور فعال درعرصه سیاسی و به طورمحسوس تردر فعالیت های انتخاباتی آینده درانتخابات مجلس شورای اسلامی باشند. بالاخره وجود وزرا واستاندارانی که در طول این چند سال سابقه ای برای خود ایجاد کرده اند و ائتلاف احتمالی آنها با جریان  پایداری می تواند آنها را دربه دست آوردن چند کرسی از کرسی های مجلس یاری کند. ضمن اینکه شایعاتی مبنی بر تشکیل یک حزب با محوریت سعید جلیلی که درجریان انتخابات تنها کسی بود که با ادبیات مشابه و گفتمان همسو با محمود احمدی نژاد وارد انتخابات شد و یازده درصد آراء را به دست آورد، آنان را بر این داشته که میتواند در آینده و دور دست ها در عرصه سیاسی عرض اندام کنند و امید دارند که با لغزش دولت و البته با توجه به نتایج عملکردهای این طیف که جمع آوری آن سخت و طاقت فرساست و بالابری مطالبات در جامعه خود را یکبار دیگر در عرصه سیاست احیا کنند و به عنوان آلترناتیو خود را مطرح سازند. نکته ای که به نظر نمی رسد با توجه به نتایج عملکردها و آماری که هرروز از آن پرده برداری می شود به این راحتی ها ممکن و میسر باشد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا