تبعات نامگذاری سپاه برای ارتشیان آمریکا
«رضا نصری» کارشناس حقوق بین الملل در یادداشتی تلگرامی با عنوان «نامگذاری سپاه، یعنی پایانِ حمایت کنوانسیونهای ژنو از ارتشیان آمریکا» نوشت: «پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، در سخنرانی اخیرش، سپاه پاسداران را «ارتش تروریستی» خطاب کرده و از نامگذاری حقوقی این نهاد به عنوان «سازمان تروریستی» حمایت کرده است.
در ماههای اخیر، موضعگیریهای مختلفی در واکنش به بحث «نامگذاری سپاه» مطرح شده، اما یک نکتهٔ مهم – که میتواند تاثیر بازدارندگی هم داشته باشد – کمتر بیان شده است: آن هم اینکه اگر کنگرهٔ آمریکا این قبیل نامگذاریها را میان دولتها باب کند، و اگر پارلمانهای ملی ارتشهای رسمی یکدیگر را از این پس به عنوان «سازمان تروریستی» نامگذاری کنند، «کنوانسیونهای ژنو» و نظام حقوقی حاکم بر نزاعهای بینالمللی در عمل بالاموضوع میشود. این یعنی اگر مجلس ایران – در اقدامی متقابل – ارتش آمریکا را سازمان تروریستی نامگذاری کند، هر سرباز آمریکایی که از این پس اسیر میشود، بجای بهرهبرداری از حمایتهای کنوانسیونهای ژنو، به عنوان عضو سازمان تروریستی محاکمه و مجازات خواهد شد.
در فضای فعلی واشنگتن که موافقان و مخالفان «نامگذاری سپاه» در حال زورآزمایی و ارائهٔ استدلالهای متقابل هستند، این هشدار کمتر به گوش مقامات کنگره و افکار عمومی این کشور رسیده است.»
انتهای پیام
انگار تا کنون حکومت ایران با آمریکاییها – چه دیپلمات و چه سرباز – مطابق کنوانسیون های بین المللی یا حتی پیمانهای دوجانبه رفتار کرده است.
جناب نصري ، بنده بشخصه از مقالات جنابعالي کمال استفاده را برده ام، لطفا بررسي و مقاله اي هم تهيه و منتشر کنيد مبني بر اينکه چرا شيطان بزرگ، ارتش ايران يا ارتش رسمي ديگر کشورها را بعنوان سازماني تروريستي تعريف نميکند؟ چرا به سپاه پاسداران انقلاب اسلامي گير داده است؟ ممنون ميشوم.
آمریکا ، ارتش رسمی ایران سازمان تروریستی اعلام نکرده چون ارتش ایران وظایف و کارهایش مشخص است.
اگر جناب آقای نصری عملکرد سپاه را چه در داخل و چه خارج بررسی کند ، متوجه خواهد شد که موضوع مقاله فوق بلا موضوع است