ابوطالبی: مصاحبه پزشکیان کاملا واقعبینانه اما ناامیدکننده بود
حمید ابوطالبی، مشاور سیاسی رئیس جمهور در دولت حسن روحانی، در شبکهی اجتماعی ایکس نوشت:
جناب آقای رییس جمهور
مصاحبه تلویزیونی دیشبتان کاملا «واقعبینانه»، اما ناامیدکننده بود؛ و نشان میداد ماشینی که در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱، با دستفرمان مذاکراتیِ افراطیون و اقدامات جناح پایداری، به انتهای درّه سقوط کرده است با این روشها نجاتیافتنی نیست.
این ماشین، که ملت ایران نیز در آن گیر افتادهاند، هر لحظه بیشتر و بیشتر در باتلاق فرو میرود؛ چراکه:
۱)«دولت پیشین»، هر پتانسیل و توانایی و امکاناتی که در درون ماشین وجود داشت را از بین برد، و گیرافتادگانِ درون آن را با بحرانهای عمیقِ زیست و معیشت مواجه ساخت؛
۲)«تحریمها»، تمام روزنههای اصلی را بر روی مردمِ داخل ماشین بستند، و امکان تنفس را از آنان سلب نمودند؛
۳)«فشارهای اجتماعی»، روز به روز افزایش یافته و در حالتبدیل شدن به «نزاع اجتماعی» در درون آن است؛ و سرانجام
۴)«شعار وفاق» جنابعالی هم موتور این ماشین، که دولت است، را از کار انداخت، و امید به روشن نمودنِ دوباره آن را نیز از بین برد؛ زیرا شما «شرکت سهامی دولتمداری» را با «وفاق ملی» خلط نمودهاید.
اما چه باید کرد؟
الف)«اولویت ملی»؛ که ایجاد روزنهای برای تنفس در کشور است و تنها راه آن برداشتن تحریمها است. راه خروج از تحریمها هم متاسفانه اقتصادی و تلاشهای داخلی نیست، بلکه تنها و تنها سیاسی – داخلی و خارجی – است: در سطح جهانی با پیوستن به FATF و…، در سطح سیاسیِ دوجانبه با «مذاکره مستقیم و جامع با آمریکا»، و در سطح داخلی با «مبارزه با فساد». لذا از اقدامات تکراریِ چندپهلو عبور کنید، زیرا زمان اینگونه اقدامات گذشته است؛ سیاست خارجیتان را از سردرگمی نجات دهید؛ شجاعانه و پیش از آنکه دیر شود، پیروزی رییس جمهور آمریکا را تبریک بگویید؛ برای مذاکره جامع و مستقیم با آمریکا اعلام آمادگی نمایید و مسئولیت آن را شخصا به عهده بگیرید؛ پیوستن به FATF را خودتان پیگیری نمایید؛ و…
ب)«اولویت مدیریتی»؛ که ایجاد مدیریت قوی و یکپارچه در کشور میباشد. لذا به قدرت رییس جمهور در قانون اساسی بازگردید، و صریحا اعلام نمایید که دولت شما اقدامات خلاف قانون اساسی را اجرا نمیکند؛ دولتمداری، شرکت سهامی نیست پس شعار فریبنده اما فلجکننده وفاقِ دولتی را رها کنید؛ بودجه کشور را از تقسیمبندی تیولمندانه نجات دهید؛ با فساد مبارزه کنید؛ و…
ج)«اولویت اجتماعی»؛ که جلوگیری از افزایش بحرانهای داخلی در درون کشور است. خواستههای مردم بسیار کوچک و ناچیز شدهاند، از رفع فیلترینگ تا موضوع حجاب و… که این خطری بزرگ برای عظمت این ملت است. لذا برای جلوگیری از افزایش بحرانها: شکاف اجتماعیِ برآمده از حجاب اجباری را در تصویری کلان ببینید؛ این شکاف اجتماعی، زمانی که با حقارت و خشونت توأم گردد عمق میگیرد، با احساس نفرت پیوند میخورد، نمادها و نهادها را میسوزاند، دین مردم را به آتش میکشد و… و بحرانها را فزاینده مینماید. تا دیر نشده است با نابرابریها و تبعیضها و اجبارِحجاب و بیصداقتیها و ناراستیها و نارضایتیآفرینیها و خشونتورزیها و دروغگوییها مقابله کنید؛ و اجازه دهید تا هر کسی سبک زیستن خود را آزادانه انتخاب نماید.
قاطعیت، شرط اصلی خروج از این باتلاق است؛ پس وضعیت کشور را جدی بگیرید! این کشتی در حال غرق شدن است.
انتهای پیام
قاطعیت کیلوئی چنده برادر؟! جناب پزشکیان بارها با افتخار گفته اند که …
ماشین همون سال با .. بزار نگم در زمان روحانی چه کار و تصمیم اقتصادی گرفتید که نتیجه اش بیرون اومدن ترامپ از برجام شد … به پایداری ربطی نداشت .. عزیزم اصلا پایداری انقدر زور نداشت که بتونه برجام را به هم بزنه …
بله پون سیاستهاشون اشتباهه ..
مبارزه با فساد در ید قدرت قضائیه بوده و موضوع حجاب هم از طریق قوه مقننه ابلاغ شده و اقای ریاست جمهور با توجه به اصل وفاق و نداشتن دعوا با کسی نمی تواند در برابر دو قوه قرار بگیرد مگر راه حل دیگری پیدا شود