خرید تور نوروزی

فیلترینگ در دقیقه نود!

مهدی مستفید در یادداشت ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «فیلترینگ در دقیقه نود!» می نویسد:

با گسترش اینترنت در دو دهه گذشته و با توجه به تاثیرات ژرفی که فضای ارتباطی جدید می توانست بر جامعه بگذارد، حکومت‌ها  تلاش فراوانی برای اعمال حکمرانی بر آن داشته اند که فیلترینگ به عنوان اقدامی سلبی مورد توجه حاکمان بوده است.

فارغ از میزان تاثیر گذاری فیلترینگ بر عدم دسترسی مردم به محتوای مورد نظر حاکمیت که با گسترش فیلتر شکن ها می توان گفت حداقل در ایران خاصیت خود را از دست داده است، حال شاهد وقایعی در توسعه اینترنت هستیم که بزودی این ابزار ارتباطی را از اختیار حکومت‌ها در سراسر جهان خارج خواهد ساخت.

شرکت تسلا وعده داده است در سال جدید میلادی که چند روز دیگر فرا می رسد از گوشی های جدیدی که قابلیت اتصال به اینترنت ماهواره ای بدون نیاز به سیم کارت و… دارد، رونمایی خواهد کرد.

با استفاده از این گوشی‌ها، فضای مجازی عملا از کنترل حکومت‌ها خارج خواهد شد و هیچ قانونی با هیچ توجیه امنیتی قادر به مهار آن نخواهد بود. شاید روزی حکومتی بتواند نور خورشید را برای شهروندانش فیلتر کند ولی دیگر نخواهد توانست امواج اینترنت را فیلتر نماید.

با وجود این که فیلتر شکن ها خاصیت فیلترینگ را در ایران از بین برده اند  و جهان در آستانه ظهور عصر جدیدی در ارتباطات قرار گرفته که دولت‌ها قادر به حکمرانی بر آن نخواهند بود، بحث داغ سپهر سیاست ایران باید و نباید فیلترینگ است! و هنوز کسانی که تصور می کنند با فیلترینگ و انسداد اطلاع رسانی می توان امنیت را حفظ نمود، در نهاد های تصمیم گیر کشور در اکثریت اند!

آیا آنان که به عنوان مسئول در نهادهای تصمیم گیر همچنان به فیلترینگ به عنوان ابزاری برای حفظ امنیت نگاه می کنند، واقعیت های حاضر و انقلاب ارتباطی که در آستانه آن هستیم را نمی دانند؟ اگر نمی دانند پس چرا در مسند تصمیم گیری آن قرار گرفته اند؟ و اگر به ادعای برخی، مافیای فیلتر شکن فروشها بر آنها تاثیر مستقیم و غیر مستقیم دارند تا منافع خود را حفظ کنند هم باز باید پرسید چرا تصمیم گیری چنین موضوعی به چنین افرادی سپرده شده است!؟

جهان از نظر ارتباط مجازی در حال تبدیل شدن  به دهکده ای کوچک است. دراین فضای بی مرز، عقاید و فرهنگ های بسیاری با سرعت به عقاید و فرهنگ های غالب که همسو با منطق مخاطب باشند، تغییر خواهند یافت و حکومت‌هایی که نتوانند به شهروندانشان منطقی و شفاف بودن تصمیمات حکمرانیشان را با اقدامات ایجابی اثبات کنند با چالش‌های عمیقی روبرو خواهند شد.

به نظر می رسد  آنان که در دستگاه اجرایی کشور به نیت حفظ امنیت به فیلترینگ متوسل می شوند، ضروری ست که تغییر رویه دهند و با توجه به این‌ که فیلترینگ جز القاء تاثیر منفی جبر بر مردم خیری ندارد، توان و انرژی خود و کشور را صرف شفافیت و منطقی سازی حکمرانی و تبیین علمی (نه صرفا تبلیغ) آن برای مخاطب نمایند تا بتوانند کشور را در فضای نوین جهان حفظ و اهداف حکومت را محقق سازند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. سلام
    درسته نسل گوشی های جدید در راه هستند
    منتهی کو تا برسد به ما
    دو اگر بشود طوری مسدود شود به حدی که با قیلتر شکن نشود رفت چی لیا امکان دارد یا نه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا