نظر دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی دربارهی حجاب و فیلترینگ
«فضای مجازی با مدل حکمرانی جواب میدهد. ممکن است به لحاظ امنیتی در مقطعی فیلترینگ هم بیاید، چون دشمن از این ابزار سوءاستفاده میکند؛ اما اینکه فیلترینگ یک نسخه دائمی باشد، درست نیست. چون آنهایی که میخواهند، از فیلترشکنها استفاده میکنند و شما زحمتی برای مردم درست میکنید.»
به گزارش سایت جماران، «دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: معتقدم حتماً همانطور که در کشورهایی مثل فرانسه، آلمان، ژاپن، چین و آمریکا، حکمرانی فضای مجازی در دستشان است، حتماً باید نظام حکمرانی فضای مجازی داشته باشیم. لذا یله و رها بودن فضای مجازی، ضعف یک حکومت است. از طرف دیگر، حکمرانی را مترادف با فیلترینگ دائمی گرفتن، قطعاً نگاه غلطی است.
مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در پی می آید:
موضعگیریهای شما درباره فیلترینگ و لایحه عفاف و حجاب، این شائبه را پیش آورد که چون دولت جدید آمده و آقای خسروپناه میل ماندن را دارد، لذا چیزی گفته تا در دولت بماند. آیا اینها موضع حقیقی شما است یا نه؟
اولاً شورای عالی انقلاب فرهنگی به مسأله فیلترینگ نمیپردازد چون جزء مأموریتهای آن نیست، بلکه جزء مأموریت شورای عالی فضای مجازی است. ثانیاً، موضع من درباره حجاب که یک سال و نیم بیشتر است، بارها و بارها، هم در فضای مجازی نوشتیم و هم در صحبتها گفتیم که بالای 95 درصد مسأله حجاب، فرهنگی-تربیتی است.
لذا با برخوردهای فیزیکی، در ایران درباره مسأله حجاب آثار بدتری خواهد داشت و تاریخ ایران نشان می دهد که مردم لج میکنند. اما با منطق و اخلاق، و روشهایی که امثال شهید مطهری داشتند، اثربخشتر است. بنابراین، کسی که پیشنیه بحثهای ما را در یک سال و نیم ببیند، بارها گفتیم و تازه نیست.
هر زمان شهید رئیسی این موضوع را در جلساتی که داشتیم از ما میپرسید، این نگاه و موضع را بیان میکردیم. این را هم گفتهام و الان هم میگویم که باندهایی به دنبال ایجاد فساد اخلاق هستند و باید با آنها برخورد کرد؛ قصه اینها جدا است و بحث آنها امنیتی و انتظامی است.
به همین دلیل، در تعامل با مردم باید از شیوههای صحیحی که عقلپسند و روشهای اخلاقی باشد، استفاده کرد. البته زمان میبرد، کوتاهمدت نیست بلکه بلندمدت است و امروزه اولویت این است که به مدارس بیشتر توجه شود.
به عنوان سوال دوم بفرمایید که اگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای فیلترینگ رأیگیری شود، رأی شما چه خواهد بود؟
ما در حوزه فضای مجازی باید حکمرانی دقیقی داشته باشیم. ما 5-6 سال است مشغول مباحثۀ حکمرانی هستیم؛ حکمرانی که ترجمه Govermance در انگلیسی و «الحکومة» در عربی است، با Government و حکومتداری فرق میکند. حکومتمداری سلسله مراتبی است و مثل نظامیها از بالا به پایین دستور میدهند و همه باید اطاعت کنند، اما حکمرانی یک تعامل شبکهای بین حکمرانان و ذی نفعان و مردم است. فضای مجازی با مدل حکمرانی جواب میدهد.
ممکن است به لحاظ امنیتی در مقطعی فیلترینگ هم بیاید، چون دشمن از این ابزار سوءاستفاده میکند؛ اما اینکه فیلترینگ یک نسخه دائمی باشد، درست نیست. چون آنهایی که میخواهند، از فیلترشکنها استفاده میکنند و شما زحمتی برای مردم درست میکنید.
البته من در حوزه فیلترینگ به تفصیل بحث نکردهام، چون در حوزه کاری ما در شورای عالی نبوده است، اما معتقدم حتماً همانطور که در کشورهایی مثل فرانسه، آلمان، ژاپن، چین و آمریکا، حکمرانی فضای مجازی در دستشان است، حتماً باید نظام حکمرانی فضای مجازی داشته باشیم. لذا یله و رها بودن فضای مجازی، ضعف یک حکومت است. از طرف دیگر، حکمرانی را مترادف با فیلترینگ دائمی گرفتن، قطعاً نگاه غلطی است.»
انتهای پیام