خرید تور نوروزی

حساسیت کیهان و ایران اینترنشنال روی مذاکره ایران و آمریکا

در روزهای اخیر که موضوع احتمال مذاکره ایران و آمریکا میان تحلیلگران در جریان است، ایران اینترنشنال و رسانه‌های موسوم به انقلابی ازجمله رجانیوز و کیهان حساسیت زیادی روی آن به‌خرج می‌دهند.

ایران اینترنشنال چه می‌گوید

به گزارش انصاف نیوز، شبکه ایران اینترنشنال در واکنش به تحلیل‌ها و خبرهایی از احتمال مذاکره ایران و آمریکا، سعی کرده است که با عناوینی مانند «آمادگی [ایران] برای عقب‌نشینی و مذاکره با ترامپ؟»، مسئولان ایرانی را به کاهش احتمال مذاکره تحریک کند.

مثلا سایت این شبکه نوشته است: شش سال پس از آنکه [ایران] مدعی شده بود جنگ نخواهد شد و مذاکره نخواهد کرد، وزیرخارجه روسیه درباره جنگ قریب‌الوقوع جمهوری اسلامی و اسرائیل هشدار داده. همزمان با سفر وزیر خارجه عمان به تهران، [ایران] برای فرار از جنگ، دنبال واسطه برای مذاکره با ترامپ است.

موضع کیهان چیست

سایت رجانیوز هم در مطالب متعددی به احتمال مذاکره ایران و آمریکا واکنش منفی نشان داده است ازجمله در متنی با تیتر «پنهان کردن ناتوانی درحل مشکلات؛ زیرپوشش مذاکره با امریکا».

این متن، بخشی از یادداشت حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه‌ی تندرو کیهان است که با تیتر «یا خوابند یا مَستَند یا دیوانه‌!» منتشر شده بود.

روزنامه کیهان و سایت رجانیوز رسانه‌ی جریان احمدی نژاد در دو دولت او بودند؛ رئیس جمهوری که از ابتدا موضع رادیکالی در قبال غرب داشت و سخت‌ترین تحریم‌ها در آن دوران علیه ایران وضع شد، پرونده ایران به فصل هفت شورای امنیت سازمان ملل رفت. تا این که در دولت روحانی با توافق برجام پرونده از فصل هفت درآمد ولی تحلیلگران معتقدند که احتمال می‌رود در یک سال آینده ما مکانیزم ماشه پرونده مجددا به وضعیت سابق برگردد.

شریعتمداری با اشاره به ایده‌ای به نام «‌غرق مصنوعی – Artificial Drowning‌» به عنوان ترفندی پیچیده در عملیات روانی، نوشته است: دشمنان از این ترفند، برای تزریق ناامیدی و بن‌بست به جامعه هدف و در نهایت، القای خواسته خود به عنوان راه خروج از آن بن‌بست مصنوعی استفاده می‌کنند. باور ما بر این است – و برای آن مستندات فراوانی هست- که این روزها، دشمنان بیرونی با بهره‌گیری از پادوهای خود و یا کج‌فهمان و ساده‌لوحان داخلی، درپی بهره‌گیری از این ترفند علیه ایران اسلامی هستند».

او می‌گوید: این روزها طیفی از مدعیان اصلاحات که مسئولیت‌های دولتی دارند، در اقدامی هماهنگ با مقامات آمریکایی (که ان‌شاءالله تصادفی باشد) و به‌گونه‌ای کم‌سابقه از یکسو به تزریق یأس و ناامیدی در افکار عمومی روی آورده‌اند و در همان حال از مذاکره با آمریکا به عنوان تنها راه خروج از مشکلات تاکید می‌ورزند.

احتمال مذاکره جدی است؟

از سوی دیگر این شبکه مذاکره احتمالی را نتیجه‌ی وادار کردن آمریکا خواهد خواند. چند روز پیش در کانال تلگرامی این شبکه نوشته شده بود: «این در حالی است که در اواخر آبان ماه فایننشال تایمز به نقل از منابعی مدعی شده بود که دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری منتخب آمریکا، سیاست فشار حداکثری خود علیه جمهوری اسلامی را با هدف وادار کردن تهران به مذاکره درباره برنامه هسته‌ای و تغییر سیاست‌های منطقه‌ای خود احیا خواهد کرد».

این مقاومت‌ها در حالی است که دو ماه پیش شبکه سی‌بی‌اس آمریکا، گزارش داده بود که ایلان ماسک، یکی از مدیران آتی دولت ترامپ، با سعید ایروانی سفیر ایران در سازمان ملل دیدار کرده است. هرچند این خبر بعدها تکذیب شد اما ماسک و ایروانی تاکنون آن را تکذیب نکرده‌اند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا