خرید تور نوروزی

خاطرات هاشمی ۲۱ دی سال ۸۰ | «شانتاژ» اسرائیل

انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیت‌الله اکبر هاشمی در دی سال ۱۳۸۰ را در ادامه می‌خوانید:

جمعه 21 دی 1380 | 26 شوال 1422 11 ژانویه 2002

«برای اقامه جمعه به دانشگاه تهران رفتم. در خطبه دوم به آمریکا و انگلیس به خاطر گستاخی درخواست از ایران، برای همکاری با آمریکا در مبارزه با تروریسم و تهدید در صورت عدم همکاری، حمله‌ کردم و اسراییل را به خاطر ستم مضاعف به فلسطینی‌ها و نیز سوءاستفاده از اظهارات روز قدس من و تفسیر برعکس، سرزنش‌ (۱) کردم. برف می‌بارید، خطبه‌ها را کوتاه کردم.

شب، همشیره صدیقه، همراه با فرزندش کاظم آمدند. کاظم از شغل ماهیگیری با اجاره کشتی صید صنعتی گفت. کشتی همراه لنج‌های صیادان ایرانی به آب‌های اطراف یمن و سومالی می‌روند و صیدهای صیادان را همان جا می‌خرند.

حزب‌الله افغانستان، در جواب اتهامات‌ آمریکا بیانیه داده و گفته، شما نمی‌توانید از مردم افغانستان صلح‌طلب‌تر برای افغانستان باشید.

آمریکا امروز 20 تن از اُسرای القاعده را از قندهار با غل و زنجیر با هواپیما به خلیج کوبا برده که در اُردوگاه گوانتانامو زندانی‌ کند و قبل از پرواز هواپیما، افراد مسلحی‌ که به فرودگاه قندهار نفوذ کرده بودند، علیه آمریکاییان تیراندازی کردند. [سازمان] عفو بین‌الملل، به این اقدام آمریکا شدیداً اعتراض‌ کرده است.»


۱: در بخشی از خطبه دوم آمده است: «با آمدن آمریکا به منطقه و با ایجاد جو رعب و لشکرکشی و تهدیدها و ارعاب‌ها و ضعفی که از برخی سران دولت‌های اسلامی در منطقه دیده می‌شود، اسراییل گستاخ‌تر شده و خیلی جسورانه ظلمش را به ملت فلسطین مضاعف کرده است و آمریکا هم قدم به قدم اسراییل را تأیید می‌کند. چطور می‌شود که یک دولت به خود اجازه بدهد و قبلش هم با آمریکا در میان بگذارند و با بولدوزر و تانک، خانه‌های مردم فقیر فلسطین را منهدم و در این سرما و در این برف، عده‌ای را مجروح کنند؟

همین دیروز رییس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر انگلستان، با لحن بی‌ادبانه و گستاخانه، ایران را با کلمه «باید» مورد خطاب قرار می‌دهند که ایران باید چنین و چنان‌کند. شاید اینها فکر می‌کنندکه چهار آدم ضدانقلاب فراری که اکنون در خارج مزد می‌گیرند و یک کلمه برایشان می‌نویسند و یا چهار آدم فریب خورده و ستون پنجمی که در ایران به‌وجودآوردند و به نفع آنها حرف می‌زنند، سخنگوی مردم ما هستند. اینکه خیال کنند مردم به‌این حرف‌ها توجه دارند، اشتباه عمیقی می‌کنند. ببینید که اسراییلی‌ها چگونه شانتاژ می‌کنند.

در سخنرانی روز قدس، آمریکا را نصیحت کردم و گفتم که به مصلحت شما و اسراییل نیست که اسراییل را به سلاح‌های غیرمتعارف هسته‌ای، میکروبی و شیمیایی مسلح کنید.

دلیل آوردم که این‌گونه کارها باعث رقابت می‌شود و طبیعی است که اگر اسراییل بخواهد چنین سلاح‌هایی داشته باشد، دنیای اسلام هم به دنبال این می‌رود و کشور کوچکی مثل اسراییل، نمی‌تواند در مسابقه تسلیحاتی و هسته‌ای مقاومت کند. (تأکید کردم و گفتم که دست اسراییل را ببندید، او هم مثل بقیه کشورهای دیگر بیاید قراردادهای بین‌المللی خلع سلاح را امضا کند.

این نصیحت به مذاق اینها خوش نیامد. فردا دیدیم که گفتند فلانی اسراییل را به بمب اتمی تهدید کرد. من به‌اینها می‌گویم از بمب اتمی دست بردارید، سیاست ایران که معلوم است؛ حتی در جنگ حاضر نشد سلاح شیمیایی به‌کار ببرد؛ در حالی‌که دشمن به‌کار می‌برد.

همه صنایع ما تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و سالی چند بار می‌آیند و بررسی می‌کنند و بارها اعلام داشته‌اند که در ایران علامتی از سیاست ساخت سلاح اتمی دیده  – در بخشی از خطبه دوم آمده است: «با آمدن آمریکا به منطقه و با ایجاد جو رعب و لشکرکشی و تهدیدها و ارعاب‌ها و ضعفی که از برخی سران دولت‌های اسلامی در منطقه دیده می‌شود، اسراییل گستاخ‌تر شده و خیلی جسورانه ظلمش را به ملت فلسطین مضاعف کرده است و آمریکا هم قدم به قدم اسراییل را تأیید می‌کند. چطور می‌شود که یک دولت به خود اجازه بدهد و قبلش هم با آمریکا در میان بگذارند و با بولدوزر و تانک، خانه‌های مردم فقیر فلسطین را منهدم و در این سرما و در این برف، عده‌ای را مجروح کنند؟

همین دیروز رییس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر انگلستان، با لحن بی‌ادبانه و گستاخانه، ایران را با کلمه «باید» مورد خطاب قرار می‌دهند که ایران باید چنین و چنان‌کند.

شاید اینها فکر می‌کنند که چهار آدم ضدانقلاب فراری که اکنون در خارج مزد می‌گیرند و یک کلمه برایشان می‌نویسند یا چهار آدم فریب خورده و ستون پنجمی که در ایران به‌ وجود آوردند و به نفع آنها حرف می‌زنند، سخنگوی مردم ما هستند. اینکه خیال کنند مردم به‌ این حرف‌ها توجه دارند، اشتباه عمیقی می‌کنند. ببینید که اسراییلی‌ها چگونه شانتاژ می‌کنند.

در سخنرانی روز قدس، آمریکا را نصیحت کردم و گفتم که به مصلحت شما و اسراییل نیست که اسراییل را به سلاح‌های غیرمتعارف هسته‌ای، میکروبی و شیمیایی مسلح کنید.

دلیل آوردم که این‌گونه کارها باعث رقابت می‌شود و طبیعی است که اگر اسراییل بخواهد چنین سلاح‌هایی داشته باشد، دنیای اسلام هم به دنبال این می‌رود و کشور کوچکی مثل اسراییل، نمی‌تواند در مسابقه تسلیحاتی و هسته‌ای مقاومت کند. (تأکید کردم و گفتم که دست اسراییل را ببندید، او هم مثل بقیه کشورهای دیگر بیاید قراردادهای بین‌المللی خلع سلاح را امضا کند. این نصیحت به مذاق اینها خوش نیامد. فردا دیدیم که گفتند فلانی اسراییل را به بمب اتمی تهدید کرد.

من به‌ اینها می‌گویم از بمب اتمی دست بردارید، سیاست ایران که معلوم است؛ حتی در جنگ حاضر نشد سلاح شیمیایی به‌ کار ببرد؛ درحالی‌که دشمن به‌کار می‌برد. همه صنایع ما تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و سالی چند بار می‌آیند و بررسی می‌کنند و بارها اعلام داشته‌اند که در ایران علامتی از سیاست ساخت سلاح اتمی دیده نمی‌شود.» رجوع کنید← کتاب «هاشمی رفسنجانی، خطبه‌های جمعه 1380»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1402.

منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا