خرید تور نوروزی

کمبود انرژی؛ ترک فعل مدیران دولت قبل

علی متقیان، مدیر‌عامل مؤسسه فرهنگی‌ مطبوعاتی ایران در یادداشتی با عنوان «کمبود انرژی؛ ترک فعل مدیران» در شماره یکشنبه این روزنامه نوشت:

کشور در اولین زمستان دولت چهاردهم با کمبود انرژی، سوخت نیروگاه‌ها و گاز خانگی و صنعتی روبه‌رو شد. در نتیجه شاهد تعطیلات مکرر در استان‌ها و شهرهای مختلف کشور بودیم که در این میان آلودگی هوا هم مزید بر علت شد.

این‌که نجابت رئیس‌جمهوری محترم موجب شده دلایل ناترازی و ترک‌فعل‌ها بیان نشود! به جای خود. اما مردم که شاهد ماجرا هستند، سؤال‌هایی را مطرح می‌کنند. مردم می‌پرسند: چطور در سال‌های قبل این کمبود‌ها، خود را نشان نمی‌داد؟

چطور دست‌اندرکاران دولت قبل از طریق رسانه‌های رسمی و غیر‌رسمی، در محافل رسمی و گعده‌های غیررسمی، تأمین انرژی را جزو افتخارات خود می‌دانستند؟ چه اتفاقی افتاد که زمستان‌های گذشته با زمستان ۱۴۰۳ متفاوت بود؟ مردم همچنین می‌پرسند: چه چیزی باعث شد چنین ناترازی انرژی به وجود آید؟

البته پاسخ به همه این پرسش‌ها نیازمند بررسی تخصصی و رسمی است که در این متن مختصر قصد ورود به آن را ندارم.

اما آنچه تجربه زیسته به ما آموخته است و در عین حال انسان‌های دارای تجربه زیاد و از گذشته‌های دور بر آن تأکید دارند، این است که در تابستان بایستی به فکر زمستان بود. به این معنی که اگر کسی در تابستان برای زمستان برنامه نداشته باشد، محکوم به زندگی سخت در سرمای زمستان است.

کسانی که مانند من دوران کلاس‌های ابتدایی دهه چهل شمسی را درک کرده‌اند، حتماً داستان گنجشک و مورچه را به یاد دارند. در آن با تمثیل به ما می‌آموختند که در تابستان بایستی فکر زمستان بود. این تمثیل شاهدی بر فاصله دولت سیزدهم و دولت چهاردهم در تابستان ۱۴۰۳ است. همه وزرای دولت سیزدهم در ۵ ماه اول سال 1403 در رأس کار بوده‌اند و دستورکارهای دولت سیزدهم را نیز دنبال می‌کردند.

کسی هست که از صاحبان قدرت دولت سیزدهم سؤال کند در طول ۵ ماه اول سال ۱۴۰۳ چه اقدامات و برنامه‌هایی در پیش گرفته‌اند تا مردم در زمستان دچار کمبود گاز و نیروگاه‌ها دچار کمبود سوخت نشوند؟ آیا کسی هست کارنامه برنامه‌ریزی وزیر وقت نفت، وزیر وقت نیرو و معاون اول وقت را که مسؤلیت سرپرست نهاد ریاست جمهوری را بر عهده داشت، بررسی کرده و تلاش این بزرگان را عبور بی‌مشکل از زمستانی که در پیش بود، مورد پرسش قرار دهد؟ کسی هست از این بزرگان سؤال کند که؛ چگونه است در زمستان سال‌های قبل با ناترازی‌ها به این شکل مواجه نبودیم؟

تا زمانی که جناب دکتر پزشکیان پاسخ این سؤالات را از وزرای قبل نخواهد، باید مطمئن باشد اولین کسانی که تهمت ناتوانی به دولت چهاردهم در مدیریت را به قلم آورده و آن را بیان می‌کنند، همان کسانی خواهند بود که این وضع را برای مردم به وجود آورده‌اند.

بنابراین باید خطاب به رئیس‌جمهوری محترم گفت: جناب پزشکیان، برای یک‌بار هم شده دستور فرمایید آنچه را که در زمینه انرژی از وزرای دولت سیزدهم تحویل گرفته‌اید، با اقدامات آنان در سال‌های قبل مقایسه کرده و تفاوت این دو را برای مردم بازگو کنید، تا شاید وجدان‌ها به‌ خود آیند و سازمانی برای بررسی ترک ‌فعل مسئولان گذشته دست به کار و در بررسی‌ها این مسأله روشن شود که آیا دست‌اندرکاران وقت در زمان قدرت و مدیریت خود، کار خود را به‌درستی انجام داده‌اند یاخیر؟
پس از این بررسی‌ها به مردم گفته شود، این روزهایی که برای کمبود برق و گاز تعطیل می‌شود و این تعطیلی‌ها باعث شده است تا شما از درس و کاسبی و زندگی بیفتید و کارهایتان به تأخیر بیفتد، گناه همه اینها به گردن کسانی است که در تابستان خداحافظی از قدرت، به فکر مردم نبودند و ذخیره کافی سوخت برای زمستان پیش‌بینی نکردند.

اگر چنین اتفاقی بیفتد، آن وقت مردم خواهند دانست که همه مشکلات هم به‌ خاطر تحریم‌های بیگانه نیست. در واقع تحریم‌کنندگان داخلی نیز در بروز این وضعیت ایفای نقش می‌کنند. در این زمان است که چهره مدیران دلسوز خودنمایی می‌کند. در این وضعیت دیگر مدیران نیز به خود خواهند آمد، چرا که می‌بینند قرار است در همین دنیا کارنامه مدیریتی‌شان بررسی شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا