خاطرات هاشمی ۳ بهمن سال ۸۰ | قانون اساسی جایگزین شورای انقلاب شد
انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیتالله اکبر هاشمی در بهمن سال ۱۳۸۰ را در ادامه میخوانید:
چهارشنبه 3 بهمن 1380 | 9 ذیقعده 1422 23 ژانویه 2002
«دکتر [هادی] منافی، [رئیس بیمارستان مهر] و دکتر [محمد] وفایی آمدند. عازم سفر حج هستند. از خدمات جاویدان و ارزنده در جنگ، ختم جنگ و پیروزی در سازمان ملل علیه عراق و حفظ منافع ایران در جنگ عراق و آمریکا و کویت و سازندگی، قدردانی کردند.
آقای [فؤاد] صادقی، مدیر نشریه دانشجویی آذر آمد. توضیحاتی در مورد تحلیل و جمعبندی خود از اوضاع جاری داد و گفت، با دو حادثه اخیر مجلس و معلمان، نگرانی از خسارتبار بودن تنازعهای جناحی و مشاجرات، تبدیل به احساس تهدید شده و راهکار را تشکیل گروه پنج نفری زیر نظر من، برای داوری و تصمیمگیری در بحران داد؛ البته سادهاندیشانه در انتخاب اشخاص و نحوه کار. گفتم، ما در ابتدای پیروزی انقلاب، به سرعت شورای انقلاب را برچیدیم و نهادهای انتخابی و قانون اساسی را جایگزین کردیم و اکنون نمیشود وظایف و اختیارات اُرگانها را نادیده گرفت.
گروه محققان تدوین تاریخ ائمه آمدند. توضیحاتی درباره دانشنامه و نرمافزار و موضوعات مستقل قابل تدوین براساس طرح من قبل از انقلاب و نمونه فیشبرداری دادند و گفتند، بیش از هزار کتاب خوانده شده و خواستند، مثل [کتاب تفسیر راهنمای] قرآن به صورت کامل نظارت کنم. تذکرات و پیشنهادهایی دادم.
عصر، دستاندرکاران [سازمان] صنایع دستی آمدند. آقای [یدالله] طاهرنژاد، مسئول سازمان و دو نفر از تُجار فرش گزارش دادند و من هم در مورد اهمیت صنایع دستی در اشتغال و معرفی فرهنگ و هنر و تاریخ کشور و سهم آن در تولید ناخالص داخلی صحبت کردم و گفتم، در برنامه اول، رونق این صنایع را میبینیم که متأسفانه رفته رفته تاکنون مسیر نزولی داشته و اوج صادرات در سال 1373 است که به یک میلیارد و 700 میلیون دلار رسید و اکنون 600 میلیون دلار است.[1]
امروز دومین جلسه محاکمه [شهرام] جزایری بود. نام جمعی دیگر را بُرد که به آنها کمک مالی کرده است؛ تعدادی از نمایندگان و افراد دیگر. به نظر میرسد، برای دوم خردادیها اسباب شرمندگی است، گرچه از جناح راست هم افرادی در لیست هستند.
تبلیغات شیطنتآمیز آمریکا و عواملش در خصوص دخالت ایران در افغانستان ادامه دارد. در یک عملیات شهادتطلبانه یک فلسطینی در قدس، دو نفر اسراییلی کشته و جمعی مجروح شدهاند.»
[1] – در بخشی از این سخنرانی آمده است: «کارشناسان باید مطالعه کنند که چرا صادرات صنایع دستی یک دفعه اوج گرفت و دوباره سیر نزولی پیدا کرد. من یک مقدارش را به فضای کاری جامعه مربوط میدانم.
اگر فضای کاری جامعه، کل اقتصاد کشور و مجموعه حرکتهای اقتصادی و زندگی رونق پیدا کند، صنایع دستی هم جایش را باز میکند. اگر دچار رکود بشود، این رکود را به صنایع دستی تحمیل میکند. با سیاست تعدیل، یک دوره شکوفایی پیش آمد و به هر دلیلی استثناهایی خورد و آن حرکت با تدبیرهایی ایجاد شد.
البته در صنایع ایران آنچه که آمار را (پایین و بالا میبرد و بیشتر خودش را نشان میدهد، صنعت فرش است که خیلی رقم را بزرگ میکند. ما باید به بازار فرش بسیار اهمیت بدهیم.
روشن است که چرا چینیها، هندیها و پاکستانیها توانستند یک مقدار بازار ما را قبضه بکنند. این عوامل قابل مطالعه است، باید روی آن تأمل بکنیم و عقبنشینی خودمان را جبران نماییم. اگر مسأله همان تولید انبوه است، به آن توجه شود. میتوان با ادغام انجام داد. اگر بازاریابی شکل دیگری میخواهد، آقایان باید کار و برنامهریزی کنند.» رجوع کنید← کتاب «هاشمی رفسنجانی، سخنرانیهای 1380»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1402.
منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»
انتهای پیام