استان یا جمهوری؟ | حسین سیفالدینی
حسین (سالار) سیفالدینی، پژوهشگر علوم سیاسی و ژئوپلیتیک، در یادداشتی به بهانهی سخنان محمدرضا عارف، معاون اول ریاست جمهور دربارهی اختیارات استانداران و ایدهی فدرالیسم، در گاهنامهی مانتره زیر نظر کانون ایرانشناسی دانشگاه تهران نوشت:
«صحبتهای آقای عارف از این نظر که معاون اول باتجربهی رئیسجمهور به بار سیاسی کلمات و اصطلاحات توجهی ندارد حائز اهمیّت است. غیر از آن بهنظر میرسد که حتی خود استانداران و اعضای شورای اداری نیز چنین صحبتهایی را جدی نمیگیرند زیرا میدانند که این نوع اظهارنظر، در عمل، پاسخ بههیچ یک از مشکلات موجود نیست.
آقای عارف گفتهاند که استانداران همان رؤسای جمهور در استان هستند. اما برای این که استاندار تبدیل به رئیسجمهور شود، ابتدا باید هر استان تبدیل به «جمهوری» شود.
برای مثال باید از جمهوری آذربایجان، کردستان، خراسان و… صحبت کنیم که هر یک باید رؤسای جمهور خود را داشته باشند. من بعید میدانم که کسی در شورای اداری و نهاد ریاستجمهوری، درک درستی از بار صحبتهای آقای عارف داشته باشد؛ چنانچه خود او نیز ندارد. خطر جدی برای ایران همینجا است که مسئولان ارشد نمیدانند در مورد کجا و چه چیزی حرف میزنند یا تصمیم میگیرند. همین ندانستن است که بارها منجر به اتخاذ تصمیمات نادرست شده است.»
شمارهی هشتم گاهنامهی علمی-فرهنگی مانتره به صاحبامتیازی کانون ایرانشناسی دانشگاه تهران با محوریت واکنش به سخنان معاون اول رئیسجمهور منتشر شد، با این عنوان: «به نام تمرکززدایی، به کام نابودی ایران»؛ یادداشت ۱۵ استاد دانشگاه و پژوهشگر برجسته در واکنش به سخنان آقای محمدرضا عارف، معاون اول ریاست جمهوری دربارهی اختیارات استانداران و ایدهی فدرالیسم.
انتهای پیام