تا انتخابات با انصاف | صد شگفت انگیز
محمد توکلی، انصاف نیوز: اخبار روز بیست و دوم فروردین که روز آغاز ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری 96 بود بیشتر حول و حوش میدان فاطمی و ساختمان وزارت کشور میگذشت. حضور چهرههای عجیب با وعدهها وشعارهای عجیبتر بیشترین خبری بود که از ثبت نام کاندیداها توسط رسانهها مخابره شد. به چند نمونه از حاشیههای روز اول ثبت نام نامزدهای ریاست جمهوری به نقل از رسانهها در ادامه توجه کنید:
ـ در اولین ساعات ثبت نام فردی سالمند با تن پوشی منقش به پرچم ایران و همچنین نوشتهای با مضمون نوکر ملت ایران، قرآن در دست بیش از دیگران جلب توجه میکرد. از جمله نکات جالب دیگر ثبت نامهای امروز حضور فردی بود که با دمپایی برای ثبت نام جهت رییس جمهور شدن به وزارت کشور مراجعه کرد و در حالی که میگفت نگهبان یک کارخانه کاشی سازی است از قصدش برای شنا با ترامپ رییس جمهور آمریکا در اقیانوس هند برای خبرنگاران حاضر سخن میگفت. روز اول ثبت نامها یک کارشناس ارشد تربیت بدنی فاقد شغل نیز در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام و هدف خود را حل مشکل بیکاری و تورم اعلام کرد و گفت که در صورت انتخاب شدن به مردم 300 هزار تومان یارانه خواهد داد. از حواشی جالب دیگر روز اول ثبت نامها حضور «حسن و حسین» دوقلوهایی بودند که قصد کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را داشتند. بازیگر نقش آتقی در سریال آینه عبرت نیز بعدازظهر امروز با ثبت نام در انتخابات تصمیم گرفت رییس جمهور شود.
ـ بنا بر آخرین گزارشها از وزارت کشور در روز اول ثبت نام شاهد حضور بیش از صد نفر در ستاد انتخابات وزارت کشور بودهایم.
ـ روز اول ثبت نام انتخابات 96 در برخی رسانههای عربی نیز بازتاب داشت:
به گزارش ایسنا، اسپوتنیک عربی نیز نوشت: صبح سه شنبه نام نویسی انتخابات ریاست جمهوری ایران آغاز شد و به نقل از رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران زمان نامنویسی حسن روحانی، رئیسجمهور فعلی ایران نامشخص است.
الصباح العربی نوشت: نام نویسی انتخابات ریاست جمهوری ایران امروز صبح آغاز شد و بزرگترین رقیبان حسن روحانی، رئیسجمهور فعلی ایران رئیسی و حمید بقایی خواهند بود.
رویترز عربی نوشت: یک عالم دینی اصولگرا اعلام کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ایران کرد. ابراهیم رئیسی اعلام کاندیداتوری کرد تا بزرگترین رقیب روحانی باشد.
الجزیره نوشت: ابراهیم رئیسی بزرگترین رقیب روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران خواهد بود.
نجوم مصریه نوشت: زمان انتخابات ریاست جمهوری ایران سوالی است که افکار مردم جهان را مشغول کرده است و انتظار میرود که در این انتخابات مردم زیادی شرکت کنند و رقابت تنگاتنگی به وجود آید؛ زیرا مسئولان انتخاباتی میگویند که بیش از ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت خواهند کرد.
روزنامه العرب نوشت: انتظار میرود که حسن روحانی، رئیسجمهور فعلی ایران رقابت سختی با ابراهیم رئیسی داشته باشد و یک روز پس از اینکه ابراهیم رئیسی اعلام کاندیداتوری کرد. حسن روحانی در یک سخنرانی به دستاوردهای دولت خود پرداخت اما به طور رسمی اعلام کاندیداتوری نکرد.
ـ در کنار حضور چهرههای ناشناخته در اولین روز ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری شاهد حضور برخی سیاسیون شناخته شده نیز بودیم. مصطفی میرسلیم، مهدی خزعلی و قاسم شعله سعدی از آن جملهاند.
ـ میرسلیم پس از ثبت نام در انتخابات در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: «ساز و کار جمنا چون تازه کار است مشکلاتی دارد که میتوانست با تجربیات گذشتگان مرتفع شود». وی در پاسخ به این سؤال که آیا به نفع نامزد جمنا کنارهگیری میکند، گفت: «از طرف موتلفه کاندیدا شدم. جمنا در کنار ماست و یک تشکل سیاسی است. من قبل از تشکیل جمنا اعلام حضور کردم جمنا بعداً شروع شد و با دوستان خود در آنجا صحبت کردیم قرار شد همکاری کنیم.»
ـ به گزارش ایسنا حضور شعله سعدی، نماینده اسبق مردم در مجلس، در ستاد انتخابات با حواشی همراه بود و در ابتدا از ورود او به سالن وزارت کشور ممانعت شد. در عین حال میکروفنها در سالن نشست خبری برای سخنرانیاش باز نشد که البته او در جمع خبرنگاران به ارائه سخنانی پرداخت و گفت که با شعار نجات ایران به صحنه انتخابات آمده و وابستگی به هیچ حزب و گروهی ندارد. خبرنگاری نیز در خصوص حضور او با کروات برای ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری پرسید و او گفت که در هیچ جای قانون گفته نشده که نباید کراوات پوشید یا رئیسجمهور نباید کروات داشته باشد .
ـ مهدی خزعلی نیز که با بی اعتنایی خبرنگاران مواجه شده بود در سخنانی گفت: «گروههای چپ و راست را باید شکست. باید بدانیم احزابی که پروانه دارند عزیز هستند اما برای ما تصمیم گیرنده نیستند.»
ـ بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل نود، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: «پروندهای مربوط به آقای بقایی از سال 91 در کمیسیون اصل نود مجلس مفتوح شده بود که این پرونده همچنان در حال پیگیری است. این پرونده مربوط به زمان مسئولیت بقایی در سازمان میراث فرهنگی است و تخلفاتی که در این دوران در سازمان صورت گرفته است که بر این اساس مکاتباتی هم با دیوان محاسبات و قوه قضاییه انجام شده است. آقای بقایی در همین رابطه در قوه قضاییه پروندهای دارد که در جریان است و در دیوان محاسبات هم پرونده دارند. حکم محکومیت علیه ایشان در دیوان محاسبات صادر شده که هم شامل انفصال از خدمات دولتی و هم برگرداندن بخشی از درآمدهایی میشود که به خزانه واریز نشده است.»
ـ به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدابراهیم رییسی در اولین سخنرانی خود پس از اعلام کاندیداتوری در شب میلاد حضرت امیرالمؤمنین به مسجد حوری رفت. قرار بود این سخنرانی پس از اقامه نماز مغرب و عشاء برگزار شود که رییسی حدود دوساعت بعد به مسجد آمد. درحالی که سخنران مراسم همچنان درحال سخنرانی بود، رئیسی وارد مسجد شد. مردم هنگام ورود او شعار دادند: “صل علی محمد یاور رهبر آمد” و مجری برنامه نیز مردم را با بیان سخنان تشویق آمیز ترغیب میکرد. مردم به تشویق مجری شعار دادند “صل علی محمد یاور رهبر آمد” “صل علی محمد بوی بهشتی آمد” “صل علی محمد ناجی ملت آمد” صل علی محمد خادم ملت آمد”. پیش از آمدن رییسی میان حضار تراکتهای تبلیغاتی با عنوان “رئیسی آمد” توزیع شده بود که برخی از عوامل برگزاری آنها را جمع کردند. در این مراسم برخی از چهرههای اصولگرا از قبیل عزتالله ضرغامی، حسین الله کرم، سید نظام موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس – که مطابق قانون اجازه حمایت از جناح خاصی را ندارد- حضور داشتند»
ـ محمد شریعتمداری رییس ستاد انتخابات حسن روحانی در جمع اعضای حزب تدبیر و توسعه گفت: « القای بیتفاوتی دولت نسبت به معیشت مردم یک دروغ بزرگ است، دولت تدبیر و امید در دوران مسئولیت خود تورم بالای ۴۵ درصد را به زیر ۱۰ درصد رسانده و در همه حوزهها اعم از کارگری، کارمندی و بازنشستگان و مستمریبگیران، دولت به صورت چشمگیری افزایش حقوق اعمال کرده است.»
ـ شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در واکنش به ادعای انتخاباتی حسینعلی حاجی دلیگانی یکی از نمایندگان مجلس در برنامهی مناظره یکشنبه مورخ 20 فروردین در شبکه اول سیما که مدعی شده بود سه کشتی بنزین در این دولت گم شده است در اطلاعیهای تاکید کرد: « با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری، متاسفانه برخی جریانها و فعالان سیاسی با فضاسازیهای دروغین و ایجاد توقعات کاذب، زمینه را برای تخریب دولت و دستاوردهای آن مناسب دیده و یک نماینده محترم در روزی که در صحن علنی مجلس دو سؤال پی در پی از وزیر نفت مطرح کرد که عموم نمایندگان محترم مردم آنها را وارد ندانسته و از توضیحات وزیر قانع شدند همان شب در تلویزیون اتهامات واهی دیگری را که غیر کارشناسی بوده و موجب تخریب امید مردم میشود از تریبون رسانه ملی مطرح کرده است. گمشدن سه کشتی بنزین وارداتی در اواخر سال 1395 کذب محض بوده و دروغ مضحکی است و واردات بنزین از طریق گمرک و با اسناد مورد تأیید سازمان استاندارد صورت پذیرفته و در صورت وجود مستنداتی در این زمینه لازم است به مراجع قانونی ذیربط ارجاع شود تا پیگیریهای بعدی بهعمل آید.»
ـ سید شهاب الدین طباطبایی ، فعال سیاسی اصلاح طلب، گفت: «در فرصت باقی مانده به انتخابات باید نسبت به سایر کاندیداها منصفانهتر اظهار نظر یا قضاوت کنیم، هر چه فضای انتخاباتی بی تنشتر و آرامتر باشد مردم بهتر میتوانند انتخاب کنند»
ــ هیات رییسه جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی تصمیم گیری درباره ثبتنام نامزدهایش در انتخابات ریاست جمهوری را به روز چهارشنبه موکول کرد.
ـ محسن رضایی که در چند روز اخیر هر روز یک بیانیه صادر کرده است. این بار در بیانیهای خطاب به اعضای «جمنا» نوشت: « رجای واثق دارم که به کوری چشم دشمنان انقلاب اسلامی، در این دوره از انتخابات، وحدت و برادری نیروهای انقلاب در اوج نمایش داده خواهد شد و ثابت خواهد شد که هر چه موج تخریبها علیه ما بیشتر باشد، مصممتر به پیش خواهیم رفت؛ در عین حال که هیچ چشم داشتی به قدرت فردی نداشته و قدرت جمعی و ملی را نیز برای خدمت توام با اخلاص به مردم و گسترش و تعمیق عزت، استقلال، عدالت و پیشرفت ایران اسلامی میخواهیم این جانب صادقانه و بی منت در چار چوب قوانین کشور درخدمت شما خواهم بود»
ـ روزنامه گاردین در تحلیلی در خصوص انتخابات 96 نوشت: « با ورود روحانی صاحب قدرت و نفوذ ایرانی به رقابتهای انتخاباتی ایران چالشی برای رییس جمهور میانه رو حسن روحانی به وجود خواهد آمد و تنور انتخابات داغتر خواهد شد. کاندیداتوری رییسی نشان دهنده این است که رییس جمهور کنونی ایران قرار نیست رقابت آسانی را در پیش رو داشته باشد.»
ـ پایگاه خبری جماران به نقل از فارین پالسی نوشت: احمد مجیدیار رئیس پروژه نظارت بر ایران در موسسه خاورمیانه گفته است: «رئیسی مهمترین رقیب روحانی در این انتخابات به شمار میرود. او افزود گرچه ممکن است رئیسی در مناطق روستایی رأی آورد، با این حال به نظر نمیرسد بتواند آراء بیشتری در مقایسه با روحانی را از آن خود کند.»
ـ محمد رضا عارف در دیداری به مناسبت میلاد حضرت علی (ع) با حجت الاسلام طباطبایی از این چهره شناخته شده مذهبی خواست با توجه به نقش ویژهاش در جامعه از مردم برای مشارکت حداکثری در انتخابات دعوت کند. وی در این دیدار از حمایت اصلاح طلبان از نامردی دکتر روحانی در انتخابات ریاست جمهوری خبر داد و گفت: جریان اصلاح طلبی از دولت آقای روحانی حمایت کرده است و این حمایت همراه با نقدهای دلسوزانه برای کارآمدی بیشتر دولت بوده است و در انتخابات ریاست جمهوری هم از ایشان حمایت خواهد کرد.
ـ آذر منصوری، عضو حزب اتحاد ملت، در گفتوگو با ایسنا گفت: «با توجه به گستردگی شبکههای مجازی و با مقایسه آن با رسانه ملی میتوان گفت که مردم بهترین رصد کننده سیاستهای صدا و سیما هستند و متوجه عملکرد جناحی این رسانه میشوند. شایعه جانب داری صدا و سیما از یک جریان خاص طی سالهای اخیر به یک حقیقت تبدیل شده است. این رسانه باید بداند که چنین عملکردی موجب دلسردی و دلزدگی مردم از رسانه ملی میشود.»
ـ حسن عباسی از چهر ه های تندرو جریان اصولگرا در دانشگاه امیرکبیر مدعی شد: «ما پای میز مذاکره انرژی هستهای خود را دادیم و سیطره هستهای آمریکا را پذیرفتیم. اینکه میگویند ما هستهای را دادیم تا بحث اقتصادی مردم خوب شود و بازی برد برد باشد درست نیست. تحریمهای اقتصادی حذف نشده است. اینکه میگوید برجام باران رحمتی است که بعضی نمیبینند آیا منظور از بعضی، همین 80 میلیون نفر جمعیت ایران است؟»
ـ سید مهدی هاشمی که اخیراً به عنوان رییس ستاد انتخابات رییسی در استان تهران منصوب شده است در گفتوگو باخبرگزاری تسنیم با قیاس این نامزد انتخابات با شهید بهشتی منتقدان او را جریان منافق و استکبار جهانی نامید. هاشمی گفت: «هجمه جریان منافقین، استکبارجهانی و برخی غافلین داخلی به آقای رئیسی نشانه مظلومیت ایشان است. حجتالاسلام رئیسی مدیری متفکر و کارآمد است. آقای رئیسی نمونه و سمبلی از شهید بهشتی است که اندیشهها و مبانی شهید بهشتی را در خود دارد.»
ـ برخی منابع خبری میگویند که احتمالاً مسعود میرکاظمی وزیر اسبق نفت و عزتالله ضرغامی رئیس اسبق سازمان صداوسیما از گزینههای احتمالی برای ریاست ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی هستند.
انتهای پیام
خدايا اين موجود – حسن عباسى – چقدر بى حياست ! مطمئن نيستم انصاف منتشر كند والا حكايت آن كوتوله را كه براى دادخواهى نزد ناصرالدين شاه رفته بود مى نوشتم تا متوجه ميشديد كه گذشتگان ما با چنين افرادى چگونه برخورد كرده اند !