خرید تور تابستان

گزارش رویترز از چالش هاي روحانی در انتخابات ریاست جمهوری

خبرگزاری «رویترز» با انتشار گزارشی با اشاره به آغاز ثبت نام نامزدهای شرکت در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری از روز سه شنبه اشاره می کند که نظام سیاسی ایران امیدوار است که با مشارکت بالای مردم در انتخابات پیش رو بتواند این موضوع را به عنوان نمادی از دموكراسي خود در خاورمیانه بی ثبات امروز نشان دهد.

به گزارش سايت روزنو، این خبرگزاری اشاره می کند که جمهوری اسلامی ایران می خواهد انتخابات را به عنوان بخشی از نمایش مقاومت عمومی ایران در برابرفشار وارده از سوی امریکا تحت ریاست جمهوری ترامپ به ویژه پس از حمله موشکی امرکا به سوریه نشان دهد.

این خبرگزاری اشاره می کند که روحانی میانه رویی که توافق هسته ای ۲۰۱۵ با قدرت های جهانی را دستاوردی خوانده که منجر به لغو بخش عمده ای از تحریم های مالی و بین المللی علیه تهران شده است انتظار دارد که دوباره انتخاب شود اما چالش سختی از سوی محافظه کاران و رئیسی را پیش روی خود دارد.

رویترز می نویسد:«موجی از نارضایتی شدید از افزایش قیمت کالاها واقلام مصرفی و بالا بودن نرخ بیکاری علیرغم لغو تحریم های بین المللی در ایران وجود دارد. به خصوص آن که روحانی وعده احیای اقتصاد را داده بود و بسیاری از ایرانیان با دشواری های معیشتی مواجه هستند».

این خبرگزاری در ادامه اشاره می کند لغو تحریم ها در ژانویه ۲۰۱۶ میلادی افزایش کوتاه مدتی را در نرخ رشد اقتصادی ایران داشت نرخ تورم را تک رقمی کرد و تولید ناخالص داخلی به میزان ۷.۴ درصد افزایش یافت ما به گزارش این خبرگزاری برای بهبود پایدار اصلاحات ساختاری مورد نياز است که نخستین مولفه ان ازادسازی اقتصاد است اقدامی که از دید رویترز روحانی نتوانست در دور اول ریاست جمهوری ان را تحقق بخشد.

این خبرگزاری در ادامه با اشاره به سرمایه گذاری خارجی در ایران می نویسد:«احيای سرمایه گذاری خارجی در ایران نکته ای کلیدی بوده است اما روند آن کند است چرا که بسیاری از سرمایه گذاران ترس از تحمیل مجازات از سوی امریکا را دارند و در این باره به منظور سرمایه گذاری در ایران از خود تردید و احتیاط نشان می دهند. نرخ بیکاری در سال مالی گذشته به میزان ۱۲.۴ درصد بوده است و با توجه به گزارش مرکز امار ایران تا ۱۴ درصد رسیده است».

این خبرگزاری اشاره می کند که روحانی قادر به حفظ قدرت انتخاباتی خود بوده است با این حال، به ویژه در میان طیف بزرگی از جوانان راي دهنده شهری چشم انداز امیدوارکننده ای برای افزایش ازادی های اجتماعی و ازادی در زندگی شخصی وجود ندارد.

رویترز اشاره می کند با این حال،‌ روحانی برای عمل به وعده انتخابات سال ۲۰۱۳ میلادی خود سال گذشته از منشور حقوق شهروندی رونمایی کرد که در آن به موضوعاتی چون لزوم حفاظت از ازادی بیان، بهبود دسترسی به اینترنت و محافظت از حریم خصوصی شهروندان اشاره شده بود. با این حال، منتقدان می گویند که دولت قادر به اجرای مفاد این منشور نیست چرا که با سد قوه قضاییه و مخالفت آن نهاد مواجه می شود.

این خبرگزاری در ادامه اشاره می کند که میانه روها و برخی از محافظه کاران بانفوذ از جمله علی لاریجانی رییس مجلس از نامزدی روحاني حمایت کرده اند در حالی که رئیسی به عنوان اصلی ترین رقیب محافظه کار او باقی مانده است.

این خبرگزاری اشاره می کند که تحلیلگران معتقدند که اواصلی ترین چالش برای روحانی خواهد بود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا