پوشش متفاوت خبر نامزدی احمدی نژاد در رسانه های اصولگرا
رسانههای اصولگرا در ادامه سکوت چهار ساله جریان متبوع خود و با هدف تبری جستن از محمود احمدی نژاد به برخورد غیر حرفهای با خبر ثبت نام او در انتخابات ریاست جمهوری روی آوردند. «کیهان»، «جام جم» و «جوان» از جمله رسانههایی بودند که با خودداری از اختصاص تیتری هر چند کوتاه به این خبر در صفحه اول خود، تنها به اشارهای گذرا به آن در متن گزارشهای خود در صفحات داخلی اکتفا کردند. اگر چه کیهان به ناچار در حد یک جمله نوشت که این اقدام احمدینژاد برخلاف اعلام تبعیت او از توصیه مقام معظم رهبری بوده است. «همشهری» هم خبر ثبت نام احمدینژاد را درخلال گزارشی با تیتر «ثبت نام انتخابات داغ شد، جدی نشد» مطرح کرد که تلویحاً نشان از آن داشت که جریان متبوع مدیران همشهری تمایلی ندارد نامزدی رئیس جمهوری اصولگرای سابق را امری حائز اهمیت بداند.
روزنامه ی ایران نوشت: اما بخش دیگری از رسانههای اصولگرا که اغلب نمایندگی جریانهای تشکیل دهنده «جمنا» را برعهده دارند، اقدام به نگارش یادداشتهای شدیداللحنی کردند که احمدینژاد را به دلیل ورود به انتخابات ریاست جمهوری برخلاف توصیه صریح رهبر انقلاب، با «خوارج» قیاس میکرد و این دستکم کمی ملایمتر از واکنش سردبیر سایت «رجانیوز» بود. سردبیر سایت خبری که روزگاری نه چندان دور در صف سینه چاکان رئیس دولتهای نهم و دهم بود و محور کار خود را بر اثبات ادعای همانندی احمدینژاد و شهید رجایی قرار داده بود، حالا ثبت نام او در انتخابات را کار سرویس اطلاعاتی انگلیس و مصداق نفوذ تعبیر کرد. همچنان که خبرگزاری «فارس» با انتشار یادداشتی با عنوان «بی حیایی و خودشیفتگی»، ورود او به انتخابات با وجود توصیههای رهبری نظام را مصداق بیحیایی دانست و نوشت: «احمدینژاد با خودشیفتگی میخواست جریان انقلابی را به التماس از خود وادارد و با این توهم که نظام برای خلاص شدن از روحانی به او پناه میبرد، از سال گذشته و با آغاز سفرهای استانی، راهبرد «با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن» را در پیش گرفت.»
همین موضعگیریها بود که سبب شد در شبکه های اجتماعی اغلب کاربران به بازنشر تیترهایی بپردازند که همین رسانه ها در تلاش برای معرفی دولت احمدینژاد به عنوان دولتی پاکدست، انقلابی، عدالتخواه و قدرتمند منتشر میکردند.
در میان این یادآوری انتشار تصویری از خبرگزاری «فارس» بیش از هر چیز جلب توجه میکرد. تصویر یک خبر که مردادماه سال 84 منتشر شده بود و از پیشبینی رئیس دولت اصلاحات نشان داشت که در سخنانی گفته بود: «جریان واپسگرای داخلی که سعی دارد تا اقتصاد و دانشگاه و مدیریت نظام را فاسد و غیراسلامی نشان دهد، رهبری انقلاب را نیز مورد حمله قرار خواهد داد و در صورت ادامه روند، قطعاً در مقابل ایشان خواهد ایستاد.»
مواجهه غیر حرفهای رسانههای اصولگرا با خبر ثبت نام احمدینژاد و برائتجویی از وی در حالی است که چهرههای حامی وی امروز خود در صف نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایستادهاند، بی آنکه پاسخگوی نتایج مشکلآفرین آن حمایتهای بیدریغ باشند.
انتهای پیام