منظور از فلوشیپ صرع چیست ؟ انتخاب بهترین متخصص
فلوشیپ صرع دورهای آموزشی است که پزشکان متخصص مغز و اعصاب پس از اتمام دوره رزیدنتی برای کسب مهارتهای پیشرفته در تشخیص، مدیریت و درمان صرع میگذرانند. این دوره که معمولاً یک تا دو سال طول میکشد، شامل آموزشهای نظری و عملی است. در طول این دوره پزشکان با انواع صرع، جدیدترین روشهای تشخیصی و درمانی و همچنین نحوه ارائه مراقبتهای جامع به بیماران مبتلا به صرع آشنا میشوند. در این نوشتار قصد داریم توضیح دهیم فلوشیپ صرع چیست؟ و از روشهای درمان صرع توسط پزشک فلوشیپ صحبت کنیم؛ ضمن اینکه علائم صرع را نیز برایتان معرفی کنیم.
فلوشیپ صرع چیست؟
در پاسخ به این سؤال که فلوشیپ صرع چیست، همانطور که در مقدمه هم اشاره کردیم، باید بگوییم که این دوره تخصصی فرصتی برای آموزش پیشرفته در زمینه صرع و نوار مغز EEG است. دوره آموزشی فلوشیپ صرع برای پزشکانی است که تمایل دارند دانش و مهارتهای خود را در مدیریت جامع افراد مبتلا به صرع و اختلالات مرتبط با آن گسترش دهند.
آموزشهایی که یک پزشک صرع با شرکت در این دوره فرا میگیرد، شامل موارد زیر است:
- تفسیر نوار مغزی و ضبط ویدئویی EEG طولانیمدت برای بیماران صرعی
- مدیریت بیماران در کلینیک صرع
- انجام ضبطهای الکترود داخل جمجمهای و آمادهسازی پیش از جراحی
- مشارکت در تحقیقات بالینی
- آموزش به رزیدنتها و همکاران
- کسب صلاحیت در تشخیص و مدیریت جامع انواع اختلالات صرع
- مهارت در تشخیص و مدیریت اختلالات مشابه صرع
- تفسیر دقیق EEG های معمول و مانیتورینگ تصویری EEG
- تفسیر و انجام آزمایشات و روشهای لازم برای مدیریت صرع مقاوم به دارو
- توانایی انتقال برنامههای تشخیص و درمان به بیماران به شیوهای واضح، دلسوزانه و متناسب با زمینههای مختلف فرهنگی و اجتماعی
- ارتباط حرفهای و دقیق با سایر متخصصان مراقبتهای بهداشتی
- تاکید بر ایمنی بیمار و کیفیت مراقبت از طریق تمرین و بهبود سیستمها
- استفاده از شواهد علمی در تصمیمگیری بالینی
- مشارکت در تحقیقات زیستپزشکی از طریق انجام پروژههای تحقیقاتی
- رهبری تیمهای مراقبت از بیمار برای اطمینان از ایمنی و رضایت بیماران
فلوشیپ صرع تجربه گستردهای در درمان صرع در کودکان و بزرگسالان ارائه میدهد و زمان صرفشده در هر گروه براساس اهداف فردی و پیشینه آموزشی تنظیم میشود. این دوره دو ساله علاوه بر ارائه آموزشهای بالینی و تحقیقاتی متعادل امکان شرکت در فعالیتهای تحقیقاتی با زمان مشخص را نیز برای متقاضیان فراهم میکند. شاید بپرسید هدف نهایی از برگزاری این دوره و کاربرد آن برای مبتلایان به صرع چیست؟ در واقع هدف نهایی و اصلی این دوره ارتقای توانایی پزشکان مغز و اعصاب در ارائه مراقبتهای پیشرفته و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به صرع است.
روش های درمان صرع توسط فلوشیپ صرع
درمان صرع میتواند به کاهش دفعات تشنج یا حتی متوقف کردن کامل آن کمک کند. پزشک فلوشیپ صرع برای درمان بیماران از روشهای زیر استفاده میکند:
تجویز داروهای ضد صرع
یکی از روشهای درمانی بیماری صرع تجویز داروهایی است که برای کنترل تشنجها تجویز میشوند. از مهمترین داروها میتوان به لاموتوریژین، فنوباربیتال، لوتیراستام و اکسکاربامازپین اشاره کرد.
رژیم غذایی کتوژنیک
پیروی از رژیم غذایی با چربی بالا و کربوهیدرات پایین یکی دیگر از روشهایی است که فلوشیپ صرع برای درمان این بیماری استفاده میکند و به کنترل بیماری در کودکانی که به داروها پاسخ نمیدهند، موثر است.
تحریک عصب واگ (VNS)
این روش درمانی برای کاهش تشنجهای ناشی از صرع کاربرد دارد و در آن دستگاه کوچکی زیر پوست قفسه سینه کاشته میشود که با ارسال پالسهای الکتریکی به عصب واگ فعالیتهای غیرطبیعی مغز را کنترل و از بروز تشنج جلوگیری میکند. این روش معمولاً در افرادی استفاده میشود که به داروهای ضد صرع پاسخ نمیدهند.
تحریک عمقی مغز (DBS)
در این روش الکترودهایی در مغز کاشته میشود و ژنراتوری در قفسه سینه برای ارسال تکانههای الکتریکی به مغز بهکار میرود تا تشنجها کاهش پیدا کنند. این تکنیک در سال 2018 برای افراد بالای 18 سال مبتلا به تشنجهای کانونی که به حداقل سه داروی ضد صرع پاسخ نمیدهند، تأیید شد.
جراحی مغز
اگر روشهای قبلی مؤثر نباشند، از روش جراحی مغز برای درمان صرع استفاده میشود. جراحی صرع شامل روشهایی برای حذف یا اصلاح بخشی از مغز است که منشا تشنج در بیماران مبتلا به صرع است. رایجترین روش جراحی رزکسیون است که در آن بخشی از مغز در لوب تمپورال برداشته میشود.
روش دیگر جراحی لیزر بینابینی (LITT) است که در آن بافتهای غیرطبیعی مغز با لیزر و تحت هدایت MRI از بین میروند. برداشتن نیمکره مغز نیز روش دیگری است که اغلب برای کودکان استفاده میشود و شامل حذف یک نیمکره مغز برای کنترل تشنجهای شدید است. هر یک از این روشهای جراحی بر اساس نوع و شدت بیماری انتخاب میشوند.
آمارها نشان میدهد که حدود 30 درصد از افراد مبتلا به صرع به درمانهای دارویی پاسخ نمیدهند و به روشهای تحریک مغز یا جراحی نیاز دارند.
علائم صرع
تا این قسمت از نوشتار هم توضیح دادیم که فلوشیپ صرع چیست و با روشهای درمانی که پزشک دارای مدرک فلوشیپ صرع از آنها برای درمان بیماران استفاده میکند، آشنا شدید. در این بخش با علائم صرع آشنایتان خواهیم کرد تا در صورت مشاهده علائم برای تشخیص دقیق و درمان به پزشک مراجعه کنید. مهمترین علائم بیماری صرع عبارتاند از:
- سردرگمی موقت
- ماهیچههای سفت
- حرکات تکاندهنده غیرقابل کنترل بازوها و پاها
- از دست دادن هوشیاری
- علائم روانی مانند ترس، اضطراب یا دژاوو
- تغییرات رفتاری
- تب و تشنج
- احساس سوزن سوزن شدن در دست و پا
- اختلالات خواب
- افسردگی
- اختلال اضطراب فراگیر
بهترین دکتر صرع کلینیک پزشک اول
در این مقاله راجعبه اینکه فلوشیپ صرع چیست، صحبت کردیم و توضیح دادیم که یک دوره تخصصی پیشرفته برای پزشکان مغز و اعصاب است که به آنها مهارتهای تشخیص و درمان صرع را میآموزد. در ادامه روشهای درمان صرع توسط پزشکان فلوشیپ شامل تجویز دارو، رژیم کتوژنیک، تحریک عصب واگ، تحریک عمقی مغز و جراحی مغز را توضیح دادیم.
برای پیدا کردن بهترین دکتر صرع میتوانید به کلینیک پزشک اول مراجعه کنید. این کلینیک تخصصی با حضور پزشکان مجرب در زمینه مغز و اعصاب، خدمات تشخیص و درمان صرع را به بهترین شکل ممکن ارائه میدهند. کلینیک پزشک اول بهروزترین روشهای درمانی از جمله مدیریت دارویی، رژیمهای غذایی خاص، تحریک مغزی و جراحیهای پیشرفته را در محیطی حرفهای و با تجهیزات پیشرفته ارائه میکند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت کلینیک پزشک اول با آدرس https://www.pezeshke-maghz.com/ مراجعه کنید.
انتهای پیام