خرید تور تابستان

پرونده «بقایی» باز است | حکم پرونده «احمدی‌نژاد» هنوز صادر نشده

سخنگوی قوه قضاییه گفت: همه دستگاه‌ها و قوا و آحاد ملت عزیزمان موظف هستیم که در سال 96 تلاش کنیم اقتصاد مقاومتی تحقق بیشتری پیدا کند و شعار امسال که تولید ملی و تولید اقتصادی است محقق شود. طبعا قوه قضاییه هم وظایفی دارد و لازم است با دولت و مجلس همکاری بیشتری کند، خصوصا با دولت.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در صد و دهمین نشست خبری ضمن تبریک فرا رسیدن سال جدید و ایام پر خیر و برکت ماه های رجب و شعبان و متعاقب آن  ماه رمضان، اظهار کرد: همه دستگاه‌ها و قوا و آحاد ملت عزیزمان موظف هستیم که در سال 96 تلاش کنیم اقتصاد مقاومتی تحقق بیشتری پیدا کند و شعار امسال که تولید ملی و تولید اقتصادی است محقق شود. طبعا قوه قضاییه هم وظایفی دارد و لازم است با دولت و مجلس همکاری بیشتری کند، خصوصا با دولت. ما هم  سال گذشته و هم امسال در این زمینه در تلاشیم که تلاش مضاعفی داشته باشیم.

وی افزود: یکی از عواملی که در سرمایه‌داری مهم است بانک‌ها هستند. اگر بانک ها صحیح عمل کنند و تسهیلات را درست بدهند بسیار می‌تواند  در فعالیت‌های اقتصادی و تولید مفید و موثر باشد.

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در سالی که گذشت تلاش فراوانی کرد و امسال نیز برنامه‌های فراوانی دارد که با بانک‌ها همکاری کند. سرپرست دادسرای مبارزه با جرایم پولی و بانکی با بانک مرکزی و هفت الی هشت بانک بزرگ در نیمه دوم سال گذشته جلسه گذاشتند و گفتند چه آسیب‌هایی وجود دارد و آنها را احصا کردند. نشست‌هایی که داشتند کمک می‌کند آسیب‌ها تکرار نشود و این نشست‌ها را ادامه می دهند.

وی افزود: عوامل موثر در مساله، رفع موانع تولید است که قانون آن هم وجود دارد و سازمان بازرسی در  سال گذشته و نیز  امسال برنامه‌های مشخصی برای این قانون گذاشته است.

سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: یکی از مسایلی که اثر زیادی داشته در تولیدات داخلی ما و برخی‌ها را بیچاره کرده مساله قاچاق است. در سال گذشته و هفته های پایانی سال گذشته نیز جلساتی گذاشتیم و امسال هم این جلسات را داریم. دادستان کل کشور با اتاق بازرگانی و مسئولان ذی‌ربط جلسه گذاشته و معاونت پیشگیری و سازمان بازرسی با برخی فعالان اقتصادی و مسئولان ذی ربط و معاون اول جلسه گذاشتند و امیدواریم موانع برداشته و قدم های بلندتری را در جعت رفع موانع برداریم.

وی ادامه داد: گاهی برای جواز و وارد کردن مواد اولیه و صادر کردن مواد موانعی ایجاد می شود، ما به اتاق بازرگانی گفتیم تا بررسی کنند و برای این امر  کمیته مشترکی تشکیل شده که بتوانیم موانع را رفع کنیم. به عنوان مثال افرادی می گویند که برخی باج خواهی می کنند و وقتی می خواهند ضمانت بگیرند از آنها سند می خواهند  و هر چه را که خواسته بودند طی دو ماه مهیا کردند و در آخر به آنها گفتند که باید 5 درصد از سود شما را بهره مند شویم، آنها گفتند چرا؟ مگر چقدر سود داریم؟ گاهی فردی می رود تسهیلات بگیرد کسانی در بانک و خارج از بانک به آنها می گویند ما این کار را می کنیم به شرطی که شما دو میلیارد بدهید؛ لذا باید ساز و کاری تدوین کنیم، چرا که این کار هم جرم و هم خلاف قانون است؛ ان شاءالله ساز و کار مناسب تری داشته باشیم.

محسنی اژه‌ای تاکید کرد: در رابطه با قاچاق، دادستان کل کشور و رییس سازمان بازرسی خودشان شخصا رفتند و از برخی بنادر و گمرکات دیدن کردند. همچنین با تعزیرات هماهنگی‌هایی شده تا پرونده‌هایی که مشترک است شناسایی شود تا موانع کمتر شود.

وی گفت: به لحاظ اهمیت قاچاق در تولیدات داخلی و مضرات دیگر آن علاوه بر جلساتی که تشکیل شد، خود ریاست قوه جلسه‌ای گذاشتند و همه مسئولان ذی ربط اعم از وزرای اطلاعات و اقتصاد و صنعت و …  در آن جلسه بودند. به دادستان کل دستور داد در رابطه با مسایل داخلی به نمایندگی در دادسراها و دادگاه ها برود که اگر کم و کسری در این زمینه وجود دارد رفع کنند. همچنین به سازمان بازرسی دستور داد که پیگیری کند تا اگر هر دستگاهی در جهت اجرای قانون مشکل دارد، آن را رفع کند.

محسنی‌اژه‌ای خاطرنشان کرد: در سال گذشته  بازرسی کل کشور 800 مورد به دولت گزارش داده که این اشکالات وجود دارد که دولت خوب استقبال کرد و هم رییس جمهور و هم معاون اول دستور پیگیری دادند.

وی با بیان اینکه برخورد جدی با مفاسد  ادامه دارد، گفت: یکی از فشارها علیه قوه این است و ما آن را دنبال می کنیم و با مفسدین اقتصادی و امنیتی برخورد خواهیم کرد، آن را دنبال کرده بلکه تشدید هم می شود، به خصوص با کسانی که با سوءاستفاده از قدرت و ثروت می خواهند قانون را دور بزنند.  این هوشیاری باید باشد تا افرادی که صاحب قدرت و ثروت هستند احیانا نیایند و قانون را دور بزنند. باید ضابط و بازپرس و دادیار و … هوشیار باشند، البته آنها اموزش لازم را  می بینند و این موضوعات تخصصی می شود.

پرونده «حمید بقایی» همچنان مفتوح است

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه احمدی‌نژاد چندین بار در کنفرانس خبری اعلام کرد که حمید بقایی بی‌گناه اعلام شده و از او عذرخواهی شده است، آیا این امر صحت دارد؟ گفت:‌ خیر، پرونده ایشان همچنان مفتوح است. هیچ وقت عذرخواهی نشده، این پرونده هنوز به دادگاه نرفته است؛ در نتیجه بی گناهی و با گناهی ‌اش اثبات نشده است.

اگر با همه امور، قضایی برخورد کنیم، زندانی زیاد می‌شود

محسنی اژه‌ای در ادامه نشست خبری گفت: در یکی از گزارش‌های مربوط به بانک سرمایه و صندوق توسعه خواندم که 8 هزار و 300 میلیارد تومان معوقات بانک سرمایه و متعلق به 31 نفر است. اگر این مبلغ در تولید باشد چه اثری دارد؟ این افراد با تخلفات این مبلغ را گرفته اند و در زمینه ای هم که باید صرف می شده مصرف نکرده اند، البته اصل تسهیلات به این میزان نیست شاید کمتر باشد ولی با سود و تاخیر این مقدار است. باز در همین گزارش مجمتع اقتصادی ما دعوت کرده و گفته این مقدار بدهی دارید و تخلفات و اتهامات شما اینهاست، اینها قول دادند تا پایان اردیبهشت ماه تسویه کنند.

وی افزود: بازپرس و سرپرست مجتمع گفتند در صورت تسویه از ارفاقات قانونی برخوردار می‌شوید و اگر تسویه نکنند از این ارفاقات برخوردار نمی شوند و بازداشت می شوند. در قسمتی از این گزارش آمده که 4 هزار و 210 میلیارد تومان به یکی از شرکت های زیر مجموعه خود داده که سود آن 18 درصد بوده و این شرکت به چند شرکت دیگر بلافاصله با سود 27 درصد داده است. تفاوت این سود 18 درصد تا 27 درصد، ای‌ کاش به جیب بانک می‌رفت که آن هم نمی رود که این خود یک پرونده جدید است.

سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: البته نحوه برخورد قوه قضائیه در این باره مهم است. آیا برخورد با مجرمین اقتصادی اشکال ندارد؟ البته در بخشی نیاز به تغییر قانون و کمک دولت و تغییر روش قوه قضاییه هستیم. شخصی یک کارخانه‌ای با تعداد زیادی کارگر دارد و این فرد مجرم یا متهم اگر بخواهد تحت تعقیب قرار بگیرد به چه شکلی انجام شود که هم آن کارخانه نخوابد و هم کارگران بیکار نشوند و در عین حال با متهم برخورد لازم انجام شود. در این زمینه هم به دادستان و هم به روسای کل توصیه هایی شده، یک شیوه نامه عملی نوشته شده است. دولت و مجلس کمک کنند و خود قوه قضائیه هم به گونه ای عمل کند که هم کارخانه تعطیل نشود و در عین حال با فرد برخورد شود.

محسنی‌اژه ای در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع زندان ها و مجازات های جایگزین تصریح کرد: در امر زندان ها کارهای مهمی انجام شده که در سال 96 هم ادامه دارد. ما در این زمینه نیازمند کمک مردم دولت و مجلس هستیم. اگر بخواهیم در همه قضایا به صورت قضایی برخورد کنیم، زندانی زیاد می شود. یک شخصی فرموده بود چرا اجازه بدهیم بودجه قوه قضاییه افزایش پیدا کند و ساختمان بسازد؟ هر آنچه لایحه قوه قضاییه بوده تصویب نشده و در خیلی از موارد، طرح ‌های مجلس بوده که ایجاد جرم کرده و بارش بر دوش قوه قضائیه است.

وی ادامه داد: یک دستوالعملی در مورد کاهش زندانیان مطرح بود و اصلاحاتی هم شد. یکی از موارد آن این بود که کسانی که می توانند به جای مجازات حبس، مجازات دیگری داشته باشند این کار انجام شود. به همه دادگاه ها توصیه شد که تا آنجا که این امکان وجود دارد و قانون اجازه می دهد این کار انجام شود. در نیمه دوم سال 95 این موضوع شامل حال بسیاری از افرادی که خطری نداشتند شد. برای مثال به افراد گفته شد شما موظفید که این مقدار درخت بکارید یا فرد را موظف می کردند فلان حرفه را بیاموزد. در یکی از موارد ممکن بود مجازات ها تعلیق شود و در آن فرصت تعلیق می گویند اگر جرم جدیدی مرتکب نشوی به زندان نمی روی. اگر هم فرد جرم جدیدی مرتکب می شد هم متحمل مجازت قبلی و هم متحمل مجازات جرم جدید خود می شد.

محسنی‌اژه ای ادامه داد: از تاریخ 16 اسفند ماه 95 تا  15 فروردین 96 ، 59 هزار و 342 نفر به مرخصی رفتند. حدود 4 هزار و 621 نفر هم مشمول عفو شدند. در سال 95، 346 نفر از افرادی که قرار بود قصاص شوند با گذشت اولیای دم قصاص نشدند.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: کسانی که در برنامه‌های فرهنگی سازمان زندان ها شرکت می کنند در جهت آزادی مشروط و عفو بسیار موثر است. معاونت فرهنگی قوه قضائیه و سازمان زندان‌ها کارهای بسیار خوبی در زندان ها آغاز کردند. مثلاً در بحث آموزش بسیاری از افراد با قرآن آشنا شدند. امروز تعداد کثیری از حافظین قرآن را داریم.

وی ادامه داد: در خود تبریز بیش از 10 یا 15 نفر به دلیل حفظ قرآن مشمول عفو نظام قرار گرفتند و همچنین در خصوص کمک مردم و خیرین در سال 95، 9143 نفر با کمک خیرین آزاد شدند. از این تعداد بیش از 700 میلیارد تومان بدهی وجود داشته که با کمک خیرین و شکات خصوصی این مبلغ تسویه شده، البته خود شاکی ها هم از قسمتی یا همه طلب خود گذشت کردند؛ در واقع 36 درصد از مجموع طلب ها گذشت انجام شده است.

پرونده «احمدی‌نژاد» هنوز منجر به صدور حکم نشده است

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوال ایسنا درباره آخرین وضعیت پرونده محمود احمدی‌نژاد، گفت: آخرین وضعیت را زمانی می‌توان گفت که حکم صادر شود، این پرونده مفتوح است و به دلیل سمت این فرد، مستقیما به دادگاه رفته و در دادگاه مطرح است و هنوز منجر به صدور حکم نشده است.

وی درباره برگزاری جلسه دادگاه برای این پرونده، گفت: در رابطه با هیچ پرونده‌ای تا زمانی که تعیین وقت نشود، نمی‌توانم بگویم که دادگاه آن چه زمانی تشکیل می شود.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه با توجه به صحبت‌های احمدی نژاد در خوزستان و از آنجا که این صحبت ها حاوی توهین بوده، آیا دادستان کل کشور علیه وی اعلام جرم کرده است؟ آیا این صحبت ها می تواند مصداق عمل مجرمانه باشد و مدعی العموم به آن ورود پیدا کند؟ گفت: این موضوع که آیا می تواند مصداق عمل مجرمانه باشد یا خیر را باید در آینده گفت و بنده علم غیب ندارم.

وی افزود: من از دادسرای تهران و روحانیت موضوعی را پرسیدم مبنی بر دو چیز که مطرح شده و آن اینکه آیا ایشان علیه دادستان کل شکایت داشته یا برعکس،‌ هر دو (دادسرای تهران و دادسرای روحانیت) پاسخ دادند که شکایتی مطرح نشده، نه در دادسرای تهران و نه در دادسرای روحانیت.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوالی درباره آخرین وضعیت پرونده پزشک شوشتری، گفت: امروز که مساله را پیگیری کردم گفتند مساله خصوصی بوده و امنیتی و ترور نبوده است. ضارب دستگیر شده و به اتهام خود اقرار کرده و پرونده در مرحله دادسرا و در حال رسیدگی است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سئوالی درباره آخرین وضعیت پرونده سعید مرتضوی با توجه به اینکه یکی از قضات این پرونده بازنشسته شده است؟ گفت: این که یکی از قضات بازنشسته شده، مهم نیست؛ زیرا بالاخره پرونده با قاضی دیگری رسیدگی می شود.

وی افزود: آن دو بخشی از که این پرونده در مرحله تجدید نظرخواهی است، هنوز نظر نهایی در موردش داده نشده،‌ اشکالی گرفته شده که در مقام رفع آن هستند و الان اطلاع ندارم که آن اشکال رفع شده یا خیر. یک بخش از پرونده مربوط به کهریزک و بخش دیگر مربوط به شکایت سازمان تامین اجتماعی است که در مرحله تجدید نظرخواهی است.

احضار افرادی در خصوص تبلیغات زودهنگام/آخرین وضعیت پرونده مدیران کانال‌های تلگرامی

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای با بیان اینکه در سنوات گذشته مدعی العموم روی مسائلی مانند زمین و آب تمرکز داشته است، گفت: در سال 95 علاوه بر آب و سایر موارد مربوط به سلامت مردم، هوا، بهداشت و … مطرح بوده است که معاونت پیشگیری و دادسراهای استان ها و شهرستان ها در این راستا تلاش هایی داشته اند. رفع تصرفاتی که در زمین ها شده، حمایت هایی که برای تعطیل نشدن کارخانه‌ها و رسیدگی به جرایم آن‌ها شده و … گزارش‌های خوبی از آن‌ها به من رسیده است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در آستانه انتخابات هستیم، در قانون انتخابات و قانون اساسی برای دستگاه قضایی چه وظایفی تعریف شده است؟ عنوان کرد: وظیفه قوه قضاییه برخورد با جرم است، چه در امر انتخابات باشد چه در غیر انتخابات. در جرایم انتخاباتی باید شعب ویژه رسیدگی بر اساس قانون وجود داشته باشد. در مورد جرایم انتخاباتی ستادی پیش بینی شده است. تا پیش از ظهر در مورد تخلفات انتخاباتی که تاکنون صورت گرفته و مربوط به تبلیغات زودهنگام می‌شود سئوال پرسیدند و در جواب گفته شد تاکنون فقط دو مورد در تهران تخلف صورت گرفته است و بیش از دو مورد تخلفی نداشتیم. این تخلفات مربوط به روزنامه‌ها می‌شود که دادستان آن‌ها را احضار کرده است.

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: در مورد استعلامات یکی از چهار مرکزی که باید به شورای نگهبان پاسخ بدهد قوه قضاییه است که برای پاسخگویی ستادی دارد و تاکنون استعلام‌هایی که متوجه قوه قضاییه بوده در زمان کوتاه توانسته جواب دهد. در قانون همچنین در خصوص ریاست جمهوری قوانینی وضع شده است. در مورد سئوالاتی که پرسیده شد مواردی از این قبیل وجود دارد که در صورت نیاز، مسئولین توضیح می دهند. مواردی که عرض کردم به تبلیغات زودهنگام مربوط می‌شود، بر اساس پیگیری که داشتم اشخاصی که توسط دادستان احضار شده بودند تا ظهر هنوز برای پاسخگویی نیامده بودند.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص مدیران دوتابعیتی گفت: مسئولین وزارت اطلاعات می‌گویند در سنوات اخیر با دوتابعیتی‌ها برخورد کردیم. نسخه اقدام آن‌ها به دست ما رسید که عده ای در این راستا از کار منفصل شده اند. به خاطر این اقدام از مسئولین وزارت اطلاعات تشکر می کنیم. در مورد  نامه دادستان کل کشور گفته شده است که بعضی قبلا مسئول بودند اما بعضی مشاور بودند، بعضی هم دو تابعیتی نبودند و یا دوتابعیتی بودند اما در شرکت خصوصی مشغول بودند. در این راستا دادستان متعاقبا لیست دیگری ارسال کردند که شامل  53 نفر می‌شود که پس از بررسی وزارت اطلاعات اگر ثابت شد که دوتابعیتی هستند طبق قانون با آن‌ها برخورد خواهد شد. بالاخره طرفین در این امور قانع می‌شوند. فردی که در قانون پیش بینی شده و دوتابعیتی است مطابق قانون با او برخورد خواهد شد. ممکن است داشتن گرین کارت هم ایراد داشته باشد که بحث دیگری است.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری در رابطه با جدیدترین اخبار پرونده کاسپین و نتیجه آن اظهار کرد: در مورد این مشکل بانک مرکزی باید اقدام کند. بخشی از این پرونده در قوه قضاییه مطرح شده و هنوز در مراحل اولیه است و نمی توانم دورنمای اولیه آن را ارائه دهم. اختلافات باید حل شود در نتیجه در حال حاضر نمی توانم خیلی موضوع را روشن بیان کنم. در حال انجام تحقیقات هستیم و اینکه ببینیم بانک مرکزی چه اقدامی می‌کند.

وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آخرین وضعیت دستگیری برخی از مدیران کانال‌های تلگرامی و ارتباط یکی از وزرا با این پرونده آیا این امر ثابت شده است یا خیر؟ عنوان کرد: یک بحث این است که افرادی که دستگیر شدند هنوز برای شان حکمی صادر نشده؛ در نتیجه از بیان جزئیات پرونده های شان از لحاظ قانونی معذور هستم و اسم و جزئیات آن‌ها را نمی توانم بگویم. اتهامات آن ها اجمالا شامل اتهامات امنیتی و بعضی علاوه بر مسائل امنیتی، انتشار موارد مستهجن، موارد خلاف نظام، اخلاق و عفت عمومی بوده است. در این خصوص 8 نفر بازداشت شده‌اند که برای دو نفر از آن‌ها قرار تامین صادر شده است. یک نفر آزاد شده، یک نفر دیگر نیز در صورت تامین قرار در حال آزادی است.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: به دلیل اینکه در یکی از روزنامه‌ها از رئیس‌جمهور مطلبی نقل شده بود که این افراد مجرم نیستند که البته تحریف صحبت رئیس‌جمهور بود که فرموده بودند بر اساس گزارش اولیه این گونه نبوده است. مرجع صالح رسیدگی برای اثبات جرم قوه قضاییه است. گفتم وزیر اطلاعات در خصوص این پرونده نمی‌تواند اظهارنظر کند؛ زیرا مواردی است که در این خصوص مطرح است و رد شده است. گاهی قاضی در حال رسیدگی است، افرادی می آیند از قاضی شکایت می‌کنند اما در راستای این شکایت اگر متوجه اتهامی باشند آن قاضی دیگر نمی تواند به پرونده رسیدگی کند یا در پرونده مسائلی مطرح است که اگر اثبات شود تاثیرگذار خواهد بود. اتهامات اثبات نشده و در حال رسیدگی است.

وی خاطرنشان کرد: این پرونده با گزارش رسمی همراه با مستنداتی به دادستان داده شده است و دادستان به عنوان مدعی العموم وارد شده و در حال بررسی است؛ بنابراین آنچه ثابت می‌شود یا نمی شود را نمی دانیم و اینکه علیه چه کسانی و چه مواردی ثابت می‌شود از موارد بعدی است و پس از رسیدگی می توان در مورد آن اظهارنظر کرد.

آخرین وضعیت پرونده‌های «هنگامه شهیدی» و «طاهره ریاحی»

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در ادامه صد و دهمین نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در طول انتخابات ممکن است تخلفاتی از سوی اعضای دولت و نظامی ها صورت گیرد، در این مورد آیا قوه قضائیه شعبه ای دارد که مردم مراجعه کنند؟ گفت: ستاد نظارت در دادستانی کل مستقر است که ستادهای فرعی در هر استان و شهرستان های بزرگ فعالیت می کنند و مردم می توانند مراجعه کنند. مردم به سازمان قضایی نیروی مسلح هم می توانند مراجعه کنند، چرا که از این سازمان در این ستاد نماینده دارد.

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سئوال خبرنگاری دیگر مبنی بر اینکه رئیس جمهور گفته بود امیدواریم قوه قضاییه مچ گیری نکند و حامی تولیدگران باشد و در جای دیگر گفته بود قوه قضائیه برخی را دو روزه دستگیر کرده و آزاد می کند، نظر شما در این باره چیست؟ گفت: ما به شدت به دنبال یاری رساندن به تولیدگران واقعی هستیم. مچ گیری نمی کنیم، اما مچ کسانی را که دست شان در جیب مردم و بیت المال است می گیریم. برای مثال شخصی 50 میلیارد تومان از این سمت و آن سمت گرفته و نمی تواند ثابت کند این مبلغ را چرا گرفته، آیا نمی توان به این موضوع رسیدگی کرد؟ حتما قوه قضائیه مچ افرادی را که به بیت المال دست درازی می کنند نه تنها می گیرد بلکه در برخی جاها باید مچ شان را قطع کند.

وی ادامه داد: درباره سئوال دومتان ممکن است یک نفری قراری برایش صادر شود،‌ اگر آن قرار وثیقه باشد، روز چهارشنبه به شنبه موکول می‌شود؛ چرا که این دو روز تعطیلی است. اما اینکه قوه قضائیه این کار را انجام دهد این حرف صحیح نیست و انتظار نمی رود برخی مسئولین این حرف را بزنند.

معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آقای احمدی نژاد بر خلاف توصیه مقام معظم رهبری در انتخابات ثبت نام کردند، آیا این تشویش اذهان نیست؟ آیا قوه قضائیه ورود نمی کند؟ گفت: این موضوع در مورد بحث صلاحیت هاست که شورای نگهبان باید اظهار نظر کند.

خبرنگاری از محسنی اژه‌ای پرسید درباره آخرین وضعیت خبرنگاران دستگیر شده از جمله هنگامه شهیدی و طاهره ریاحی توضیح دهید که محسنی‌اژه‌ای گفت: در مرحله دادسرا بوده و هنوز قرار مجرمیت صادر نشده است. در برخی کانال های تلگرامی می گفتند که 12 نفر بازداشت شده اند،‌ این صحیح نبود. در مورد کانال های تلگرامی 8 نفر بازداشت بودند که یک نفر از آنها آزاد شده و یک نفر دیگر هم در حال آزادی است که نمی دانم شاید هم اکنون آزاد شده باشد.

وی افزود: سه یا چهار نفر دیگر هم در بحث دیگری دستگیر شده بودند. خانم شهیدی هم توسط وزارت اطلاعات دستگیر شده بود و مدتی هم در اختیار وزارت اطلاعات بود و آن خانم دیگر هم همینطور. این ها با هم مرتبط نیستند یا همان آقای احسان مازندرانی که در حال تحمل کیفر است. این ها با هم ارتباطی ندارند.

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه عده ای با پرونده های سنگین قضایی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده اند،‌ آیا این پرونده ها در صلاحیت آنها تاثیرگذار خواهد بود یا خیر گفت: الزاما اینگونه نیست هر کس که پرونده داشته باشد حتما رد صلاحیت شود و هر کس پرونده ندارد تایید صلاحیت شود. اگر فردی محکومیت داشته باشد و در آن محکومیت مواردی مانع از ورود به انتخابات باشد، خب این موضوع روشن است، ‌اما اگر افراد محکوم باشند قانون هم منعی نکرده یا برای مثال از سنوات محکومیت گذشته باشد، برای مثال آن مرجع بگوید فردی در آن زمان جرمی محکوم شده و مجازاتش جزئی است و 20 سال هم گذشته و دیگر مشکلی ندارد.

معاون اول قوه قضاییه اضافه کرد: ممکن است پرونده فرد جاری باشد و از قوه قضائیه استعلام گرفته شده باشد و ممکن است با وجود این پرونده احراز صلاحیت انجام شود. یا اصلا ممکن است فرد پرونده نداشته باشد و با استعلام از مراجع دیگر صلاحیتش تایید نشود. آنها باید احراز صلاحیت کنند. احراز صلاحیت هم معنای خود را دارد.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه قوه قضائیه به چه میزان اقدامات حمایتی از کارگزاران اقتصادی داشته و عملکرد این قوه در کمیته حمایت چگونه بوده؟ گفت: در پرونده هایی که به قوه قضائیه گزارش می شود مثلا می گویند جرمی در این جا اتفاق افتاده، قوه قضائیه سعی دارد در حین رسیدگی به پرونده آن کارخانه تعطیل نشود و به حقوق افراد لطمه وارد نشود،‌ البته گاهی این موضوع اجتناب ناپذیر است. مثلا در استان البرز قرار بوده در حین رسیدگی به پرونده 2 هزار نفر کارگر بیکار شوند که قوه قضائیه سعی کرده و این دو هزار نفر از کار بیکار نشده اند.

وی ادامه داد: در تبریز در پرونده ای عده ای پول داده بودند و اتومبیل آنها را تحویل نداده بودند. 2 هزار و خرده ای شاکی داشت. دادستان و رئیس دادگستری و دیگران کمک کردند از آن 2 هزار و خرده ای 1500 نفر به مال شان رسیدند،‌ کارخانه تعطیل نشد و کارگران هم در حال کار کردن هستند و پرونده هنوز بسته نشده است. بسیاری از افراد فعالین اقتصادی هستند که از آن‌ها حمایت شده و پرونده کیفری هم برایشان تشکیل نشده است. آن کمیته ای که شما اشاره کردید از استانداری، ‌فرمانداری و قوه قضائیه نمایندگانی دارد که آمار عملکرد را بعدا اعلام خواهم کرد.

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سئوال خبرنگاری دیگر مبنی بر اینکه قانون رسیدگی به اموال مسئولین در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید، آئین نامه اجرایی آن آماده شد، چرا هنوز ابلاغ نشده؟ آیا از نظر شما این قانون،‌ قانون خوبی است؟ گفت: من ملاک خوب بودن یا بد بودن قانون نیستم. قانون که مراحلش طی شود تصویب و ابلاغ شود، همه باید به آن ملتزم باشند. همه آن موارد رسیدگی به اموال نیست،‌ بلکه یک بخش رسیدگی به اموال و بخش دیگر گرفتن فهرست اموال یعنی خوداظهاری است.

هنوز نظر کارشناسان قوه قضاییه در مورد حادثه پلاسکو ارائه نشده است

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه بر اساس گزارش های ملی و نهایی در مورد حادثه پلاسکو که طبق آن شهرداری و بنیاد مستضعفان مقصر شناخته شده اند، نظر نهایی قوه قضاییه چیست؟ گفت: قوه قضاییه کار کارشناسی این پرونده را بر عهده دارد. هنوز آن هیاتی که برای کارشناسی انتخاب شده تا امروز جوابی نداده است. قوه قضاییه از روز اول به این پرونده وارد شد و تشکیل پرونده صورت گرفته است. مسئولین نظارت از روز اول مستقر شدند. پزشکی قانونی از طریق DNA هویت اجساد غیرقابل شناسایی را مشخص نمود. در مورد افرادی که ادعا شده بود مفقود شده‌اند این ادعا ثابت نشد. در مورد سه نفری که گفته شد آتش‌سوزی از آن نقطه شروع شده است نیز یک نفر با قرار آزاد شد، دو نفر همچنان بازداشت هستند. نظر کارشناسی تعیین می‌کند که قصور و تقصیر متوجه چه کسانی است که هنوز ارائه نشده است تا دادستان بتواند اظهارنظر کند.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر وضعیت منصور نظری شاعری در شهر کرد که در حال حاضر در زندان است، گفت: از جزئیات پرونده اطلاعاتی ندارم . اگر کسی مرتکب جرم شد و استحقاق ارفاق داشت قاضی آن را لحاظ می‌کند و تشخیص این امر به عهده قاضی است تا مجازات را تبدیل کند یا تخفیف دهد. همچنین اگر کسی مرتکب جرم شد و آن زمان قاضی تخفیف را تشخیص نداد و پس از آن فرد کارهایی انجام داد می‌تواند از آزادی مشروط و عفو استفاده کند که در مورد ایشان اطلاعاتی ندارم.

وی افزود: مورد دیگر اینکه گاهی با فضاسازی و فشار نخواهیم قانون زیر پا گذاشته شود. نگویید این چون دانشجو است، چون فلان است مستحق مجازات است و… . خودم شناختی نسبت به ایشان ندارم اما طبق اظهاراتی که آشنایان ایشان داشتند اگر من اختیاری داشتم حتما به ایشان تخفیف می دادم. اجمالا هم در این مورد پیگیری کرده‌ام.

محسنی اژه‌ای در پایان در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اخیرا شنیده شده یکی از نزدیکان دولت مراجعاتی را به دادسرای تهران داشته است، آیا اتهاماتی متوجه ایشان هست و اینکه آیا با آقای «د» هم ارتباط داشته است؟ گفت: منبع شما چیست؟ شنیده شدن کافی نیست.

انسان از صحبت‌های مدعیان دفاع از حقوق بشر خجالت می‌کشد

سخنگوی قوه قضاییه گفت:‌ امروز کسانی مدعی دفاع از حقوق بشر هستند که آدم زمانی صحبت‌های آن‌ها را می‌شنود، خجالت می‌کشد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه تلویزیون خارجی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران سمپاشی می‌کنند مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در رابطه با اعدام اشخاصی که مجرم هستند، نقض حقوق بشر می‌کند؟ نظر شما در این زمینه چیست؟  گفت: امروز کسانی مدعی دفاع حقوق بشر هستند که آدم خجالت می کشد زمانی که حرف های آن‌ها را می شنود به عنوان مثال ترامپ که مدعی حقوق بشر است برخلاف همه موازین نسبت به یک کشور اقدام نظامی می‌کند و دیدید که چه تعداد از افراد را به خاک و خون کشید. شما دیدید که زن و بچه که مدت ها اسیر جریان های داعشی و تروریستی بودند و قرار بود به خانه و کاشانه خود برگردند، به چه صورت به خاک و خون کشیده شدند، ‌یک نفر از مدافعین حقوق بشر آیا صدایش در این رابطه درآمد؟ حال آن‌ها از ما اشکال می گیرند نسبت به برخی اعدام هایی که در جمهوری اسلامی ایران می‌شود و می گویند که شما ناقض حقوق بشرید.

وی افزود: ما برای مبارزه در این راه مصمم هستیم و نرمشی مقابل تروریست ها و آدم کش ها و مافیای مواد مخدر نشان نمی دهیم. به عنوان مثال در بندرعباس دو نفر حکم اعدام شان صادر و اجرا شد. این دو نفر دو هزار و ۳۵۰ کیلو تریاک و ۲۲۰ کیلو حشیش و ۳ هزار و ۹۰۰ کیلو هروئین در جابجایی یا حملش دست داشتند. من حتی ابتدا گفتم اعداد را  اشتباه نمی کنید که گفتند خیر. آیا هزاران و میلیون ها نفری که مستقیم و غیرمستقیم از باب توزیع آن‌ها به کام مرگ می روند بشر نیستند؟ مورد دیگر در کرمان بود که دو نفر به نام‌های عبدالحمید حسن زهی و فرامرز کوهکن هزار و ۶۰۹ کیلو تریاک در باند زنجیره‌ای از آن‌ها کشف شده است. همچنین فردی در کرج ۳۴۵ کیلو تریاک و ۱۷۶ کیلو مرفین از او کشف شده است.

سخنگوی قوه قضاییه افزود:‌ در استان مرکزی نیز فردی در روز روشن 8 نفر را کشت که حق مردم بود و آن‌ها نتوانستند از خون عزیزان خود بگذرند و درخواست قصاص کردند. حکم صادر و اجرا شد و نرمشی در آن نبود.

وی یادآور شد:‌ مواردی که گاهی منجر به آدم ربایی و تجاوز به عنف و آزار و اذیت می‌شود را آیا می‌توان از این افراد به سادگی گذشت؟

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا آمار محکومان به اعدام مواد مخدر در رابطه با حذف مجازات اعدام به مجلس اعلام شده است؟ گفت: مگر باید اعلام شود! هر وقت  که مجلس نیازی داشته باشد و قوه اجازه آن را داشته باشد، آن را ارسال می کنیم.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه دانیال زاده یکی از بدهکاران بانکی گویا پرونده ای غیر از بدهی دارد. آیا وی همچنین در بازداشت است؟ و یا دادگاهی در موردش برگزار می‌شود؟ گفت:‌ وقتی اسم می برید بنده در معذوریت قرار می گیرم. ممکن است افرادی که در زندان هستند در ابتدای امر یک اتهام داشته باشند، اما احتمالا در زمان رسیدگی اتهام دیگری هم به آن‌ها اضافه شود. در مورد فردی که گفتید بله وی یک پرونده دیگر در گیلان داشت چون مسبوق به سابقه بود آن را به تهران فرستادند.

وی افزود: این فرد همچنان بازداشت و پرونده وی در مرحله دادسرایی است و دادگاهی در موردش تشکیل نشده است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا